"VARSINKIN HELLUNTAILAISTEN OPPI"

DANIEL 9:27 LOPUN AJASSA
VÄITTEEN OIKEAKSI TODISTAMINEN

Halusin tarkistaa, oliko Mirja Ronningin Daniel 9:27 käännös "ajaksi vai aikana". Kysyin Juhani Salmiselta miten Mirja käänsi. Viisi tuntia oli tehnyt töitä sen kanssa ja sitten tullut vakuuttuneeksi, että hän vahvistaa liiton yhden vuosiviikon ajaksi. Helluntailainen Juhani "varsinkin helluntailaisten" (Uuras Saarnivaara) oppia vastustaessaan oli sitten kysynyt, kuka on hän, joka vahvistaa. Mirjalle hän oli Herra, ja niin oli taas yksi merkittävä eksyttäjä seuraajineen lopun ajassa lisää.

Mitä sitten tarkoittaa Antikristuksen ilmestyminen (2 Tess 2:3)? Eipä tietenkään osannut Juhani sanoa siihen mitään. Mutta luterilainen professori Aapeli Saarisalokin oli osannut sanoa, että 2 Tess 2 puhuu Daniel 9:27:n taustalta (Jerusalem jos unhotan sinut s. 217) niin että Danielin hävittäjä on sama kuin Antikristus eli myös hän joka vahvistaa. Tällä ei vielä todisteta Daniel 9:27:n kuuluvan lopun aikaan.

69 VUOSIVIIKON MENTYÄ JUUTALAISET JERUSALEMISSA

Daniel 9:25-27 vuosiviikoissa kun huomaa, että 62 vuosiviikon mentyä ja 69 vuosiviikon mentyä on aivan eri tapahtuma, Messiaan surma ja Jerusalem jälleen juutalaisilla, ei puhettakaan, että väittäisi viimeisen vuosiviikon sijaitsevan Jeesuksen kuoleman aikana. Mutta eiväthän he huomaa. Toivottavasti ymmärtävät edes Uutta testamenttia ja Jeesuksen sanaa siinä!

"HERRAN SANAA" VASTAAN HERRAN OMA SANA

Mirja Ronningin ja kumppaneiden "Herran sanaa" vastaan on otettava Herran oma sana!

JEESUS: Matteus 24:15. Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa..
Markus 13:14. Mutta kun näette hävityksen kauhistuksen seisovan siinä, missä ei tulisi..

http://wwnet.fi/users/veijone/daniel1.htm Alkukielestä selviää helposti, missä Daniel hävityksen kauhistuksesta puhuu: Daniel 9:27, 11:31 ja 12:11.

Daniel 11:31 Hänen lähettämänsä sotajoukot nousevat ja häväisevät pyhäkön linnoituksineen, poistavat jokapäiväisen uhrin ja asettavat sinne hävityksen kauhistuksen.

"Suoranaisten aikamme profetioiden lisäksi Danielissa kyllä annetaan esikuvia tulevalle. Meidän ajallemme ei kuitenkaan Daniel 9:27:ssä vaan profetoitaessa Antiokuksesta, Daniel 11:31. - Daniel 11:31:ssä kerrotaan miten II temppeli tultaisiin hävittämään. Antiokus noin 170 eKr. hyökkäsikin Jerusalemiin ja iljetys, kauhistus oli Zeuksen alttari temppelissä. Apokryfinen Makkabealaiskirja kirjoitettiin siihen aikaan ja se kertoo: "Pystyttivät hävityksen kauhistuksen alttarille" (1 Makk. 1:54). Daniel 11:31:ssä profetoitu Antiokuksen tuoma hävitys kuvaa meidän aikanamme tulevaa, mutta Daniel 9:27 ja 12:11 suoranaisesti kertovat siitä, Antikristuksen hyökkäyksestä Jerusalemiin."

HÄVITYKSEN KAUHISTUS on Juhani Salmisen mielestä henkilö Antikristus, mutta kyllä se on Antikristus ja iljetyksensä yhdessä tai vain Antikristuksen hyökkäys. Matteus 24:15 tarkoitti ei vain viimeistä suurta iljetystä, hävityksen kauhistusta, Jerusalemissa vaan myös Tituksen hyökkäystä. Ensimmäinen esikuva oli Antiokuksella Zeuksen kuva temppeliin, ja viimeinen Antikristus tuo sinne oman kuvansa oli paikka sitten Kristuksen taivaaseen astumisen kirkko tai uusi juutalaistemppeli.

Daniel 12:11 Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää.

Danielin kirjan loppu viittaa pikemminkin uuteen juutalaistemppeliin, mutta toki juutalaisten ajaminen pois Jerusalemista on sekin juutalaismenojen lopettamista pyhässä kaupungissa.

JEESUKSEN KRISTUKSEN, HERRAN SANA Matteus 24:15-21 oli se, että DANIEL PUHUU hävityksen kauhistuksesta koskien SEKÄ tapahtumia 66 jKr.- 70 jKr. ETTÄ tapahtumia aikojen lopulla.

1. Daniel 11:31 ei puhu kummastakaan hävityksen kauhistuksesta vaan siitä, jonka toisi ja sitten sen ennustuksen mukaisesti toi Antiokus IV Epifanes.

2. Daniel 12:11 puhuu ainoastaan siitä hävityksen kauhistuksesta, mikä vielä on tulematta, mikä tulee noin 1290 päivää ennen Messiaan näkyvää paluuta. Seurakunnan ylösotto (tai jo toinen) noin 45 päivää ennen sitä.

3. Daniel 9:27 puhuu hävityksen kauhistuksesta koskien sekä tapahtumia noin 70 jKr. että 2014 jKr. Näin ollen Herran oma sana vakuuttaa, että Daniel 9:27 kuuluu lopun aikaan, että sen tekijä joka sopimuksen monien kanssa vahvistaa on viimeinen suuri Antikristus! Muutoinhan Kristus olisi valehtelija, Hänen väitteensä ei olisi totta siitä, että profeetta Daniel jo puhui siitä hävityksen kauhistuksesta mikä tulee sekä 70 jKr. että on noin 2011-2014 jKr..

Harri Veijonen

PS. Kirjassani sanoin: "Myönnän, että varsinainen sinetti tulkintamme oikeellisuudelle on Antikristuksen ilmestyminen Jerusalemia koskevaa sopimusta vahvistamaan." Kun se tapahtuma toteutuu, ei sekään saa "oikeaoppisia" vastustajiamme uskomaan Herran sanaa. He ovat mieltyneet valheeseen ovathan valheiden puhujatkin niin miellyttäviä, jopa hepreankielen opettajien opettajia ja K. O. Syvännön tyttäriä!