8. 3. 2001 Harri Veijonen:

DANIELIN KIRJAN TUTKIMUSTA SANOIN JA KUVIN

Pääteokseni on valmistunut vuonna 1995 ja sen nimenä on:
Daniel 9:27 aikamme paljastin: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin. Internetsivuilta puuttuneet heprean tekstit kirjasta tulevat kuvina tälle sivulle.

Ohje: Hae kaikki tiedostot osoitteesta:
http://community.webshots.com/album/10977284GQDGopKiPg
ja sijoita ne tämän sivun kanssa samaan hakemistoon. Silloin tälle sivulle kuuluvat kuvat tulevat näkyviin.

Otsikkoni on se mikä Daniel 9:27:n mukaan tulee tapahtumaan:
Seurakunnan ylösotto niihin aikoihin kun Jerusalemista sovitaan (Antikristus mukana ollen).

Riippumatta siitä mikä on tarkalleen oikea tulkinta laskelmasta edellinen pätee. Tavanomaisin selitys on se, että Kristus kuoli 69 viikon mentyä ja jäljelle jäi yksi vuosiviikko, seitsemän vuoden jakso vihan ajaksi. Sellainenkin viikko alkaisi Jerusalemia koskevalla valerauhasopimuksen vahvistamisella ja ylösotto tulisi väitettäessä nytpä rauha ja turvallisuus, 1 Tess 5:3.

1. Tulkinnassani epäillään että vihan aika olisi yhteensä vain puoli vuosiviikkoa eikä seitsemän vuotta.

2. Daniel 9:27 sisältäisi siis enemmän kuin yhden vuosiviikon siksikin, että alkuteksti ei sano että keskellä tai puolivälissä viikkoa jotakin tapahtuisi. Yhtä vuosiviikkoa seuraisi puoli vuosiviikkoa ellei toinenkin puolikas, vaikka sitä ei mainita kuin mainitaan vaan vuosiviikosta puolikas, mikä voi sisältää toisenkin puolen. Daniel 9:27 yhteensä jopa 14 vuotta.

3. Messiaan en ensisijaisesti usko kuolleen 69 viikon mentyä, koska alkuteksti sanoo 62 viikon mentyä ja antaa 69 viikon mentyä ajankohtaan aivan toisen tapahtuman: Jerusalemin jälleenrakentaminen juutalaisten toimesta keskellä ahtaita aikoja.

Kyseisiin väitteisiini löytyy tukea jopa tutustumalla tyypilliseen kirkolliseen tekstiin Daniel 9:23-26 osalta:

dan2426.jpg

Daniel 9:27 heprean teksti kirjani alkusivuilla:

dan927.jpg

Daniel 9:27 sana sanalta suomennos kirjassani:

dan27s.jpg

Kirjassani löytyy kuva periaatteelle laskutavasta "juutalaisten asumiselle säädetysti Jerusalemissa". Säädetyt laskelman keskeytys ja jatkuminen ovat juutalaisten ajaminen Jerusalemista vuonna 70 jKr. ja säädetty palaaminen Jerusalemiin 1967 kesäkuussa ns. Kuuden päivän sodassa:

62viikko.jpg

Daniel 9:26 esittää mahdollisesti, että 70 vuosiviikkoa loppuvat siihen Daniel 9:27:n alkamiseen. Olisiko kysymys vuodesta 1991 tai 1993 riippuu siitä minä vuonna Kristus 30-luvulla tapettiin, mitä ei tiedetä kuin parhaiten tämän laskelman menneisyyteen päin lukemalla.

Vuonna 1991 alkoikin valerauhan teko, mutta Arafatinkin mukaan pitää laskea vasta alkaen Oslon sopimuksesta 1993.

Mikäli Daniel 9:27:ssä seitsemän ja lisäksi puoli vuosiviikkoa kuluu ennenkuin valerauha ylösottoineen tulee, ollaan vuodessa 2004 tai lähimmillään talvessa 2002.

Tapahtumat paljastavat mikä tulkintamalli ja sen pikkutarkka selitys tulee olemaan tarkalleen se oikea.

Mielenkiintoista sekin, että kyseisestä kohdasta löydetään 62 viikon mentyä tapettavalle Messiaalle piilotettuna nimi: Jeesus:

danjeshua.gif