THIS GENERATION * TÄMÄ SUKUPOLVI

THIS GENERATION: 1914/17 + 100/90 YEARS = 2014/2007

Mathew 24:6: And ye shall hear of wars and rumours of wars: see that ye be not troubled: for all these things must come to pass, but the end is not yet.
7: For nation shall rise against nation, and kingdom against kingdom: and there shall be famines, and pestilences, and earthquakes, in divers places.
8: All these are the beginning of (sorrows) this generation!
34: Verily I say unto you, This generation shall not pass, till all these things be fulfilled.
This generation in Bible.

  DIES GESCHLECHT: 1914/17 + 100/90 = 2014/2007
Matthaeus 24 (Luther Bibel 1545): 6 Ihr werdet hören Kriege und Geschrei von Kriegen; sehet zu und erschrecket nicht! Das muß zum ersten alles geschehen; aber es ist noch nicht das Ende da.
7 Denn es wird sich empören ein Volk über das andere und ein Königreich über das andere, und werden sein Pestilenz und teure Zeit und Erdbeben hin und wieder.
8 Da wird sich allererst die Not anheben.
34 Wahrlich, ich sage euch, dies Geschlecht wird nicht vergehen, bis daß dieses alles geschehe.

  DETTA SLÄKTE: 1914/17 + 100/90 = 2014/2007
Matteus 24:6 Och I skolen få höra krigslarm och rykten om krig; sen då till, att I icke förloren besinningen, ty sådant måste komma, men därmed är ännu icke änden inne.
7 Ja, folk skall resa sig upp mot folk och rike mot rike, och det skall bliva hungersnöd och jordbävningar på den ena orten efter den andra;
8 men allt detta är allenast begynnelsen till 'födslovåndorna'.
34 Sannerligen säger jag eder: Detta släkte skall icke förgås, förrän allt detta sker.

   Mattheüs 24:6 Wanneer jullie allerlei berichten over oorlog horen, maak je dan niet ongerust. Er moeten wel oorlogen komen, maar die wijzen er niet op dat het einde er al is.
7 Over de hele wereld zullen volken tegen elkaar worden opgehitst. Er zullen hongersnoden en aardbevingen zijn. Nu hier, dan daar.
8 Maar dat is allemaal nog slechts het begin van de ellende.
34-35 Als deze dingen gebeuren, is het einde van de tijd gekomen. De hemel en de aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zeker niet.

LATIN: HEAC GENERATIO: Matthew 24:6 audituri autem estis proelia et opiniones proeliorum videte ne turbemini oportet enim haec fieri sed nondum est finis
7 consurget enim gens in gentem et regnum in regnum et erunt pestilentiae et fames et terraemotus per loca
8 haec autem omnia initia sunt dolorum
34 amen dico vobis quia non praeteribit haec generatio donec omnia haec fiant.

TÄMÄ SUKUPOLVI: 1914/17 + 100/90 = 2014/2007

Matteus 24:6. Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.
7. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
8. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
34. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.

Englanninkielinen ystävämme on otsikoinut sivunsakin Matteus 24:8:n käännöksen mukaan: http://www.thebeginningofsorrows.com, "surujen alkua". Kreikan alkutekstin sana on "odin", päämerkitys "synnytyskipu", jollaisessa merkityksessä se esiintyy UT:ssa ja 14 kertaa (Novum 5 s. 790). Viittaa varsinkin 1 Tess 5:3:een, missä vihan aika "heidät" yllättää niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon "meidän" päästessä pakoon yläilmoihin ja tietäessämme milloin se synnytys tapahtuu, siis Jerusalemin valerauhan jälkeen.

Maailmansota noin 1914-1917 oli siis alkua synnytyskivuille, ja yhdeksää raskauskuukautta vastaa 90 vuotta. Olen sanonut seurakunnan viimeisen vuodenkin olevan selkeästi tiedettävissä alkuna ehkä Venäjän ja EU:n liitto, ja sitä kuvanneen tapahtuma Saaran ollessa noin 90 vuotta: "Sillä lupauksen sana oli tämä: "Minä palaan tulevana vuonna tähän aikaan, ja silloin Saaralla on oleva poika" (Room. 9:9.).
Eikä Aabraham silloin sattumalta ollut satavuotias. "Eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut" (Room. 4:19). Iisakin syntymä oli siis ihme, mikä ennakoi pikkutarkasti tätä sukupolvea synnytyskipuineen ja seurakunnan ylösottoihmettä.
Haulla kantaisät Kuosmanen ei löytynyt mitään, mutta ehkäpä tilanne muuttuu, kun otan hyllystäni kirjan: Juhani Kuosmanen "Kantaisät" (Ristin Voitto 1986) ja yhden lainauksen siitä s. 56: "40 vuotiaana Iisak avioitui Rebekan kanssa. Tuo ikä oli ehkä sinä aikana yleinen naimaikä, koskapa Eesaukin avioitui samanikäisenä." Tai sitten oli kysymys siitä, että kaikki oli profetiaa: 40 vuotta Jerusalemin vapautuksesta 1967 on 2007, ja silloin solmivat kansat liittonsa, ja me pääsemme häihin yläilmoihin! Harri Veijonen.

TÄMÄ SUKU

Jotkut ovat tutkistelleet juu-sarjaani. Ei siinä mitään häpeämistä ole, vaikka se on kirjoitettu viime vuosituhannella. Esimerkiksi juu2.htm mainitsi isoisäni eliniän sukupolven pituuden merkkinä. Hän oli syntynyt 29. 9. 1886 ja kuollut 10. 8. 1983 (Lempiäisten sukua Uudeltakirkolta 18. 12. 2002/Kauko Lempiäinen). Elinaikansa oli 96 v. 10 kk. 11 pv. Sanoin katoamaan ehtimättömän sukupolven alkaneen 9. 12. 1917. Siihen tuo elinikä lisää on vuosi 2014 lokakuun 20. Eli aivan oikea vähäinen määrä elää Jeesuksen tarkoittaman sukupolven ihmisiä, jopa miehiä vielä Messiaan näkyvästi palatessa syksyllä vuonna 2014.
Sukuni vanhin nainen taas oli Emma, joka eli 102-vuotiaaksi. Vaikka laskettaisiin sukupolven ikää ensimmäisen maailmansodan alkuhetkistä, siihen aikaan syntyneitä on muutamia elossa vielä syksyllä 2014. Ja 3. 7. onnea minun isälleni! Joko syntyessäsi Paholainen tiesi sinut minun isäkseni ja pani alulle Antikristuksen? Tänäänkö Paholainen astuu Gorban sisään ja sanoo: olet vallassani, meidän on tultava valtaan 9 kk:ssa. Minä itse olin syntynyt 8. 1., eli päivänä vuodessa, jona Jeesus Kristus sikisi Pyhästä Hengestä. Eikä vielä puhuttu Mustien Saarasta mitään, mutta Kristuksen suvun sopii häipyä maan päältä sukupolven ollessa 90 vuotta. Harri Veijonen