H. GRATTAN GUINNESS (1835-1910)
England's Greatest Teacher of Prophecy

KIRJOISSANI MAINITTU GRATTAN GUINNESS JA LOPUN AIKA

Ilman Vilho Rantasta ja hänen toistamistani Suomessa tuskin tunnettaisiin nimiä M. Baxter ja Grattan Guinness. Oikeata Baxteria en vielä netistä löytänyt, mutta Grattan Guinness löytyi:
H. GRATTAN GUINNESS, England's Greatest Teacher of Prophecy.
Ja teoksensa LOPUN AIKA (suomeksi 1895) THE APPROACHING END OF THE AGE by H. GRATTAN GUINNESS MDCCCLXXIX (1879)
Grattan ennaltatiesi tarkasti mm. vuoden 1917 merkittävyyden ja sen tapahtumia. Osoittaa sitä IHMEELLISYYTTÄ, missä olen profeetan aikani saanut olla mukana, että Daniel 9:27 meidän ajassamme edellytti tulevaa juutalaisvaltiota ja viimeistä petovaltiota, jotka profetiasarjat vieläpä kohtaavat Jerusalemin valerauhassa seurakunnan ylösoton takuuksi. Guinnessin kirjassa on mm. luku:
THE WEEK IN HISTORY, ja sieltä lainaus:
IN DANIEL
1. That of the domination of the "little horn" Dan. #Dan 7:24.
2. That of the desolation of the "sanctuary " #Dan 8:8.
3. "Messiah the Prince" #Dan 9:24.
4. Time, times, and a half; #Dan 12:8-9.
5. A period of 1290 days.
6. A period of 1335 days. #Dan 12:12.

GUINNESS, BAXTER JA VILHO RANTANEN SEKÄ 1335 PÄIVÄÄ

Olen tajunnut Karitsan häiden pituuden 1335 päivää lähes vuosikymmen sitten ja lukenut tukea ajatukselleni sen jälkeen Ungerin Raamatun lukijan käsikirjasta. Mutta nyt olen huomannut, että vastaava asia on lähes samoin selitettynä jo 120 vuotta ennen ensimmäistä kirjaani M. Baxterilla. Tai ainakin Vilho Rantasen omana käsityksenä vuonna 1948.
Vilho Rantanen: Mitä nyt odotamme? Tutkisteluja lopun ajasta. (Vapaakirkon kustannusliike Päivä. Tampere 1948 Hämeen Kirjapaino Oy) sivu 57 kertoo:
"`On muuten ihmeellistä´, sanoi M. Baxter jo v. 1866, `että tämä uusi Napoleon s.o. antikristus, tulee ensi vuosinaan vaikuttamaan idässä eikä Länsi-Euroopassa, josta voisimme hänen ilmestymistään odottaa.´
Antikristuksen raskas valtakausi ei ole pitkä. Se kestää vain kolme ja puoli vuotta, joksi ajaksi hänet valitaan päämiehen paikalle. Tämä valitseminen tapahtuu täsmälleen 1335 päivää ennen sitä hetkeä, jolloin hänen 7 vuoden liittonsa juutalaisten kanssa loppuu. Tämä ajankohta tulee olemaan noiden 7 liittovuoden keskellä viikkoa, joista Dan. 9:27 puhutaan."

OLEN OTTANUT KUVAN EM. TEKSTISTÄ KO. KIRJASSA
Olen ottanut kuvan mainituista sanoista ja laitan sen ainakin http://groups.yahoo.com/group/harriveijonen fileisiin:
http://groups.yahoo.com/group/harriveijonen/files/BAXTER.jpg
Kun Baxter vuonna 1866 kirjoitti 1335 päivästä, hän siis tarkoitti antikristuksen valtaantuloa 45 päivää ennen sopimuksen tekoa tai niiden 1335 olevan päivät ennen Kristuksen näkyvää paluuta. Ja nyt siis odotamme näkyvää paluuta ajankohtaan noin 13. 9. 2007 ja seurakunnan ylösottoa 1335 päivää sitä ennen. Kaikki yksityiskohdat ilmeisesti juuri niin kuin esitän itse. Toki Baxterillakin on Antikristuksen valtaantulo ja sitä hän siis piti ajankohdassa, jossa tosiasiassa tapahtuu seurakunnan ylösotto. Minulla Antikristuksen valtaantulo olisi näillä näkymin kohdassa pari vuotta ennen Jerusalemin valerauhan vahvistamista ja ylösottoa. Parin vuoden kyseessäollen siis jo maaliskuussa vuonna 2002. M. Baxter on mainittu vuoden 1986 kirjasessani ja todellakin ansiosta.

ZIPS ONLY . GRATTAN GUINNESSTAKIN ZIPISSÄ
Welcome to http://groups.yahoo.com/group/zipsonly Zips today: Flavius Josephus, H. Grattan Guinness and Harri Veijonen.
HV marraskuussa 2001. go.to/veijonen/.