HERRAN PÄIVÄ

HERRAN PÄIVÄ TULEE NIINKUIN VARAS, JA SILLOIN ALKUAINEET KUUMUUDESTA HAJOAVAT

OLENNAISIN HERRAN PÄIVÄSSÄ

Päivän otsikko on 2. Pietarin kirje 10: "Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat."
VEIJOSEN RADIO-OHJELMIAKAAN EI JULKAISTU KOTIKAUPUNGISSA
Tuo sanankohta Juhani Laukkosen lukemana, kasetilla "Jäätkö tänne", pelotti paikallisradio Saimaan Aaltojen toimitusta niin paljon, että ohjelma joutui pannaan. Ei siis ole Lappeenrannassa saatu läpi kustantamiani radio-ohjelmiakaan. Kaikki oikean profeetan tuntomerkit olenkin jo täyttänyt.
Taisi olla jo 1950-luvulla kirjassa "Atomipommit Raamatun valossa", missä todettiin tuon sanankohdan ennaltatienneen atomipommit, vetyatomin jakamisen seuraukset. Vuoden 1986 kirjasessani sitä toistin. Juhani Laukkosen kasetilla kohta virheellisesti liitettiin seurakunnan ylösottoon, joten tarvetta on käsitellä monimutkaista termiä "Herran päivä". Niinkuin jo 1986 selitinkin, tuossa Herran päivässä on kysymys maailmanlopusta. Ja se Herran päivä tulee tuhatvuotisen ajan jälkeen tarkemmin ilmoittamatta milloin, yllätyksenä niinkuin varas. 1. Tess 5. kohdassa taas Herran päivä tulee niinkuin varas (keski)yöllä, minkä ajankohdan tiedämme varsin tarkasti kello 12 lyöntinä Jerusalemin valerauhan vahvistaminen! Tämä on olennaisinta. Sitten voimme tarkastella aihetta enemmänkin.

HERRAN PÄIVÄ TUTKIMUS JUKKA ROKALLA 1987

Raamattuhaku löytää haulla "Herran päivä" 22 jaetta koko Raamatusta. Google 550 mainintaa suomenkielisestä netistä. Herran päivä Osmo Pöystin kirjassa. Herran päivä Veikko Pekin sivuilla. Netistä en löytänyt yhtäkään varsinaisesti Herran päivän tutkimusta. Sellainen on olemassa käsissäni olevassa Jukka Rokan kirjassa "Tämä sukupolvi ja Herran päivä" (Ristin Voitto 1987). Jos olenkin kritisoinut Rokan kirjaa, on se paljon parempi verrattuna nykyhelluntainuorten sepustuksiin. Kirjassa Herran päivä kirjan toisena osana sivut 61 - 99.

SE PÄIVÄ JA HERRAN PÄIVÄ

Toinen olennainen kohta kannaltamme on se mitä sanotaan 2. Tess 2.:n alussa. Siellähän sanotaan, että "se päivä" eli seurakunnan ylösotto ei tule ennen kuin Antikristus ilmestyy (Jerusalemin valerauhaan), mutta kohtaa on väännelty ja käännelty saivarrellen Herran päivästäkin. Pitäisi jo jokaisen tajuta, että yhteisessä tulkinnassamme, vaikka "sillä päivällä" tarkoitettaisiin Herran päivää ja sillä vihan aikaa, niin se on se ns. seitsemän vuotta alkuna tapahtuma kirjojeni otsikosta, valerauha Jerusalemille!
Jos milloin jatkan Herran päivän opettamista, niin todellakin sillä on monia merkityksiä, eikä minun tarvitse esittää asiaa vain omissa nimissäni onhan Jukka Rokan kirjassakin luvutkin näin moninaisesti:
4. Luomispäivät ja sapatti, 5. Yksi päivä ja tuhat vuotta, 6. Sanan lihaksi tulon päivä, 7. Herran päivän alkuvaiheita, 8. Herran päivä seurakunnalle, 9. Herran päivä Israelille, 10. Herran päivä luomakunnalle, 11. Herran päivä maailman kansoille. HV

http://wwnet.fi/users/veijone