KIRJA-ARVOSTELU:

UNOHDETTU NÄKÖKULMA ILMESTYSKIRJAAN
JUHA PARTANEN

Juha "Julle" Partanen
ja "Unohdettu näkökulma
Ilmestyskirjaan"

28. 6. 2002 PARHAINKIN KIRKOLLINEN KIRJA TÄYNNÄ PORTON VALHEITA

Juha Partasen uutuuskirjaa "Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan" olen kehunut tämän vuoden parhaimmaksi kirkolliseksi kirjaksi hänen nettikirjoitustensa perusteella. Kirjan lukeminen sivulle 30 saakka tarjosi jo yllättävän suuria paavilaisia valheita. Vaikuttaa siltä, että Partanen ei ole loppuun asti tekstiään harkinnut vaan toistaa jonkun englanninkielisen paavilaisen lähdeteoksensa valheita.
Esimerkiksi sivuilla 27-28 löytyy sellaisia väitteitä kuin:
A. 300 -luvulla kun valtiokirkko perustettiin niin kristittyjen vainot loppuivat siihen.
Kommentti: Omilla sivuillani sanotaan, että sitten alettiin vainota niitä, jotka eivät valtiokirkkoon kuuluneet. Merkillistä, että valtiokirkkoon kuulumattomana pidetty helluntaikirkon raamattuopistonkin vieraileva opettaja Partanen syöttää suuria ja vaarallisia valheita koskien omaakin yhteisöään ovathan helluntailaisetkin ennen (omaa luopumistaan) joutuneet valtiokirkon vainottaviksi emmekä ainoastaan me kirkkoihin kuulumattomat uskovat.

B. Paavinkirkon oli pakko ryhtyä vastatoimiin.
Kommentti: Partanen kertoo uskonnollisista oloista 1500-luvun tienoilla. Jeesuksesta 1900-luvulle -historiikissani kerrotaan miten siihen aikaan paavi jakeli tappokäskyjä sinne tänne, jotka eivät suostuneet hänen alamaisuuteensa ja ottivat upotuksen seuraten Herraa eivätkä porton päätä, paavia. Paavilla ei ollut mitään oikeutta alkaa vainota niitä, jotka sanoutuivat irti hänen alamaisuudestaan! Kirkkoihin kuulumattomalla seurakunnalla kyllä on nytkin hyvä syy ryhtyä vastatoimiin siihen kohdistettuja vainoja vastaan! Kaikki ulkopuolisemme olisi ollut "pakko" tappaa viimeisenä paraskin kirkollinen, Juha Partanen. Partanenkin - "pakko ryhtyä vastatoimiin" - näyttää siis hyväksyvän paavin suorittamat seurakuntaan kohdistuneet murhat ja terroriteot! Kieroa kirkollista valhetta, mutta eivät kai lähes kaikessa totuudesta luopuneet helluntaikirkollisetkaan enää tajua kuin porton valheita kylvää.
Pidän valitettavana, että Daniel 9:27:stä oikeata asiaakin sisältävä teos on julkaistu sisältäen noin törkeätä porttoutta! Partasen teos luettelee erilaisia lopun tulon käsityksiä eikä siten voikaan päästä edes vuoden 1986 kirjani erikoistumisen tasolle tarkentaen tarkinta oikeata profetiaa: Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen
Partanen ei lähteissään tunne maan parhaintakaan alan kirjaa eli pääteostani, Veijonen: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin!. Ei hän sentään julista harhaopiksi helluntaiseurakuntien vanhoja parhaita alan teoksia kuten Vilho Hartonen: Mitä pian tapahtuu. Sellaista oli havaittavissa Osmo Haaviston kirjassa "Mitä Johannes näki". Viime vuoden hyvä helluntailaiskustantamon kirja oli Veikko Pekin teos "Kohti Kristuksen paluuta". Pekin sivuille linkki täällä pysyy hakemistosivullakin, mutta Juha Partasen löytää vain tältä uutissivulta. Paavi on meille morsiamen vastakohdan, porton johtaja. Partanenkin voi alkaa käyttää porton pää nimitystä minusta, koskapa on mielistynyt porton suuriin valheisiin. Näin arvostelin tässä ja nyt vuoden PARASTA suomalaista kirkollista kirjaa! Sitä huonommille ei ole syytä antaa täällä minkäänlaista arvostelua!

PARHAIDEN SELITTÄJIEN PILKKAAMINEN HYVÄKSYTTYÄ KAIKISSA KIRKOISSA * JUMALAN AJATKIN PILKAN KOHTEENA *

Netmission ym. keskusteluryhmissä saatetaan pilkata seurakunnallisia parhaita opettajia kuten toimituksemme jäseniä. Uutena havaintona Harri Veijosella on se, että parhaiden selittäjien pilkkaaminen on myös virallisesti hyväksyttyä helluntaikirkossakin esimerkkinä sen kustannusliike uusine Juha Partasen kirjoineen. Tässä toinen osa Partasen kirjan arviointia:

JUHA PARTASEN UUTUUSKIRJAA SS. 30-50
Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan -teosta lukiessa sivulta 30 eteenpäin:
Sivu 35 Juha Partanen melkein pilkkaa USA:n Veijosta, Hal Lindseytä, joten terve vaan poikanen: Sinä Juha Partanen olet paljon Hal Lindseytä huonompi profeetta!
Lindseyn "virheistä" esimerkkinä mainitsee Neuvostoliiton, "Neuvostoliitto ei voi hajottuaan osallistua lopun ajan tapahtumiin". Jullella ei ole tietoakaan Lindseyn helluntailaiskustantamon jälkeisistä kirjoista kuten Kuva ja Sanan kirjanen, missä Lindsey hieman myöhemmin kuin minä esitti mahdollisuutta, että Neuvostoliiton jatkoksi tulee kolmen valtion, Venäjä, Ukraina ja Valkovenäjä, liitto, ja se olisi Neuvostoliitto-nimellä alkaneen petovaltion jatko-osa. Ja meidän sanomistemme jälkeen vuonna 1993 juuri kyseiset valtiot tekivätkin talousliiton, josta asiasta en myöhemmin ole kuullut.
Partanen mainitsee sivu 35 Linseyn rinnalla Walvoordin. Minä entinen helluntaikirkollinen yhä uudestaan muistan kehua helluntailaiskustantamon aiemmin suosimia Lindseytä ja Walvoordia. Partanen oli lastenvaunuissa vuonna 1975, kun Walvoordien kirjasta "Huomenna Harmagedon" luimme yksityiskohdittain siitä pakkorauhasta, mitä Israelille juuri nyt tehdään!
Osmo Pöysti kertoi tapauksen, miten poikaset helluntaikirkossa Itä-Suomessa sanoivat eräälle helluntailiikkeen veteraanille: "ole sinä vanha mies hiljaa". Nuoret tai hieman vanhemmatkin kahelit johtavatkin helluntaikirkkoja vähän joka puolella Suomea. Partanen seisoo tavallaan profeetallisesti heikon Osmo Haaviston rinnalla esittäessään Ilmestyskirjasta näkökulmaa, että se ei kertoisi vihan ajan tapahtumia vaan 2000 vuotisessa historiassa tapahtuneita asioita.
Sivu 42 Partanen alkaa selittää Daniel 9:27:n viimeistä vuosiviikkoa. Jo vuoden 1986 kirjassani esitettiin näkemys, että Messias tapettiin 62 vuosiviikon mentyä ja 1980-luvulla oltaisiin ajankohdassa 69 vuosiviikon mentyä. Partanen ei tunne lainkaan asiaa, että vuosiviikot voidaan tarkalleen laskea juutalaisten asumisesta säädetysti Jerusalemissa eikä ilmeisesti Septuagintaakaan, joka juuri tekstissään selittää, että aika jatkuu kunhan Israel jälleen omistaa Jerusalemin.
Sivu 43 Partanen höpisee omiaan tai toistaa käyttämänsä englanninkielisen paavilaisen lähdettä: "Itse Danielin kirjan teksti ei tue ajatusta, että yksi viikoista jäisi (lopun aikaan)". TODELLA TÖRKEÄÄ! Partanen siis tuomitsee harhaopiksi helluntailaisten levittämää oppia, että Daniel 9:27 kuuluu lopun aikaan. Ei Partanen mitenkään laillani voi täsmentää oikeaa oppiamme kun hän sen totuudesta luopuneena kokonaisuudessaan hylkää! Partanen tajuaa, että Dan 9:27 "hän" on ratkaisijan asemassa, mutta tulkitsee sen Saarnivaaran yms. tavoin Kristukseksi eikä Antikristukseksi. Häpeä poika! Ilmeisesti tuletkin netistä lukemaan Daniel 9:27:n virheellisistä tulkinnoista, Veijosen kirjaa. Oli muuten Israel-osastoakin pienennetty ja huonoon paikkaan sijoitettu Juhannuskonferenssissa. Eivät helluntaikirkon kustantamossa kustantaisikaan enää kunnon oikeaoppisia kirjoja. Juhani Laukkonenkin kustantaa kirjansa itse.
Voi sun saatanallinen Partanen! Paras kirkollinenkin täysi pikku piru! Sivu 48 Partanen alkaa mollata Tapio Nousiaista! Taitaa olla kusipäinen kommari koko poika! Ilmestyskirjaa on käytetty politiikan välineenä, aloittaa Partanen ja Tapio Nousiaisesta ja hänen Neuvostoliitto-selityksistään! Mutta minähän se aina kehunkin Nousiaista ja muistan mainita, että siinä oli eräs parhaita suomalaisia profeettoja. Yksikään hänen jälkeensä missään kirkossa Suomessa ei yllä samaan, vain minä hieman olen pystynyt tarkentamaan Nousiaisen sanomisia vuodelta 1967:
Antikristuksen valtakunta seisoo Neuvostoliiton jaloilla, kirjoitti Nousiainen. Huomasitkos Partanen, että siinä oli sanottu tarkalleen oikeaa profetiaa Neuvostoliiton hajoamisesta. Eikä kukaan tiennyt paremmin kuin me Tapion kanssa, kunhan sen jaloille Gorba-johtoinen Googinmaa vielä nousee.
Henkilöt joita minä kehun maan portot haukkuvat oli sitten vaikka Partasen kaltainen "paras" porton jäsen! Ai miten voivatkaan pilkata sitä, että Nousiainen kirjoitti ylösoton ajan tiedettävän "kuukaudelleen", ja minä pistän niinkuin se on: noin viikon tarkkuudella! Hyvä Tapio Nousiainen! Näinkin kirjoitit: "Maailmassa on rauhan tuntu. Ei hätää mitään, sanovat monet. Silloin ylösotto tapahtuu. Ylösoton tulon kuukautta voimme arvioida". On sentään tämäkin sivu "Kuukautta voimme arvioida" minulla netissä. Voisin jo kuvitella, että Julle onkin kirjoittanut kirjansa PILKKAAMAN MINUA onhan hänellä nettiyhteydet ja paskaa on hän painattanut kirjaksi!
Siinä oli Harri Veijosen arvio ss. 30-50 Juha Partasen kirjasta: Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan. HV

JUMALAN AJATKIN PILKAN KOHTEENA: SUKUPOLVIPILKKA PARTASELLA

Sivu 50 Juha Partanen kirjoittaa, että uskottavuus sukupolven iän laskemiseen on mennyt, koska sukupolven ikä on 40 vuotta. Jo vuoden 1986 kirjassani oikaisin tämänkin, että kun Matteus 24 puhuu sukupolven katoamisesta niin ei ole kysymys sukupolven vaihdoksesta vaan ihmisen eliniästä. Kun helluntailaiskirkkokansa Partasen tapaisten poikasten opissa kasvaa niin aina vaan pimeämpään menee. http://wwnet.fi/users/veijone/tuleva.htm#ere eli erehdyksiä Jeesuksen paluusta tekstiäni vuodelta 1986. Mainittu myös, että Israelin perustamisesta 1948 ei alkanut se katoamaan ehtimätön sukupolvi vaan nimenomaan Tapio Nousiainenkin tiesi tarkalleen, että se alkoi 1917 niinkuin Matteus 24:7 esittää, että maailmansodat alkavat ja se on lopputuskien alkua. Mikäli Messiaan näkyvä paluu tapahtuu vuonna 2007 olisivat tarkoitetut ikäihmiset 90-vuotiaita. Itse asiassa tasaluku tässäkin tukee jo monella tavalla perusteltua näkemystä, että Messiaan näkyvä paluu tapahtuu juuri vuoden 2007 syksyllä ja Jerusalemin valerauha seurakunnan ylösottoineen silloin tulisi talvella 2004. Sopii verrata tapahtumiakin 2004-2007 ja 1914-1917. Jerusalem vapautettiin turkkilaisvallasta joulukuussa 1917, mikä onkin ennekuvaa lopullisesta vapautuksesta 3,5 vuotisen loppusodan jälkeen. Ja samat sanat koskien nappulapeliä maan äärissä! Voin kuvitella Suomen itäisen petovaltion tulevan kiukun ja Suomen maan kamaralle jäävän porton jäsenten listimisen, kun sen oma tiedekin todistaa, että palataan alkuun seitsemässä vuodessa ja siitä itsestään tulee kokonaan loppu! Jumalan valtakunta tulee ja petovaltiot menevät!
Eivät mahda meille mitään! Suomi laajenee itään! Ja Israel koko maan päälle!
PARTASEN KIRJAA EI KANNATA HANKKIA
Piispa Wille Riekkinen mainitaan Partasen kirjassa, ja varsin samankaltaisia eksyttäjiä Riekkinen ja Partanen ovatkin. Kirjansa Partanen päättää lukuun "Ilmestyskirjan ajaton sanoma". Thoralf Gilbrantille Novumissa oli selvää, että Daniel 9:27 "muodostaa Ilmestyskirjan kronologiset puitteet." Gilbrant ja me uskomme aikoineen toteutuvaan Jumalan Sanaan. Partasen kaltaiset eivät tiedä milloin mitäkin on tapahtumassa. Vaikuttaa tosin siltä, että Partanenkin aavistelee "Ilmestyskirja ja Daniel 9:27 NYT", mutta kirjallaan hän SOTII JUMALAA VASTAAN kirkon teologien pitkässä pimeässä rivistössä.

JUHA PARTANEN YM. HELLUNTAINUORET EIVÄT TIEDÄ
PILKKAAMANSA HYVÄN SELITTÄJÄN OIKEATA NIMEÄ
WALVOORD VAI WALFOORD?

"kotisivu.mtv3.fi/oma/julle/3vuotta.doc Tiedostomuoto: Microsoft Word 97 - HTML versio. ... Lindsey, kuten aikalai-sensa John F. Walfoord, löysivät ajankohtaisia merkkejä maailmaa ravisuttaneista Lähi-idän taisteluista ja öljy-kriisistä. ..."
Google antoi Jullen sivuilta em. tiedon, että Hal Lindseyn aikalainen oli Walfoord F:llä. Jo on oppi mennyt perille ns. helluntainuorillekin:
Ns. Suomen helluntainuoret käyttää Hal Lindseyn aikalaisesta nimeä John F. Walfoord.
Vuoden 1975 erinomaisessa helluntailaiskustantamo Ristin Voiton teoksessa "Armagedon, oil and the Middle East Crisis" eli "Huomenna Harmagedon" (på svenska: Harmagedon -oljan och mellanösternkrisen Ruotsinnettu 1991 myös teos: På väg mot Harmagedon. Im Deutch: Harmagedon : Öl und die Nahostkrise ) - omissa kirjoissanikin lähteenä käytetty - tekijöinä mainitaan John F. ja John E. Walvoord. Aloin jo epäillä suomentajan virhettä tekijänimissä, mutta kyllä siinäkin virheen tekijä on Juha Partanen käyttäessään uutuuskirjassaan nimeä John F. Walfoord siis F:llä. Tässä John F. Walvoordin uutta tuotantoa:
Armagedon Booksin kustantamana
Acces Bookstoren listaus teoksistaan.
Termi "Lindseyn aikalainen" Juha Partasella ja helluntaikirkollisilla opetusvauvoillaan kuvastaa halveksuntaa vanhempia opettajia kohtaan. Ja John Walvoordinkin julkaistu tuotanto näyttää alkaneen jo 1959, mutta juuri nyt häneltä ilmestyy suosittuja ja myyviä kirjoja. Partanen näytti olevan kirjassaan kateellinenkin Lindsylle, kun hänestä on tullut miljonääri kirjojensa ansiosta. Partasen "aikalaiset" ovat kaikki lastenvaunuporukkaa riippumatta siitä, milloin he mitäkin huonoissa kustantamoissaan julkaistuksi saavat.
John Walfoord on mielikuvituksen tuote. Hän ei ole saanut Suomen helluntaikirkonkaan kustantamossa teoksiaan läpi kuten John Walvoord. Armagedon Booksilta häneltä ei löydy mitään. Partanen mainitsee lähteinään monia täysien porttojen kirjoja kuten Latvus ja Peltonen: Tulkinnan kehällä sekä Räisäsen Heikin Raamattutieto. Oma lukunsa nämä haamukirjailijat. John Walfoordilta mainitaan lähteinä kaksikin teosta, joista ensimmäinen on Walvoordin herra Zuckin kera ja toinen "Walfoord John F: Reflections on Dispensationalism. Bibliotheca Dacra 630 (2001): 131-137.0". No sarjaa löytyy vain John Walvoordilta netissäkin.
Tämänkaltainen virhe Juha Partasella viittaa kolmeen seikkaan:
1. Hän ei ole lähteinään mainittuja teoksia edes lukenut.
2. Hän on valinnut parhaimmat selittäjät pilkkansa kohteeksi eikä muista oikein edes heidän nimiään.
3. Hänen tarkoituksensakin on pyrkiä ottamaan ns. helluntainuoret mukaansa helvettiin.

Koko toimintani ajan olen joutunut puolustamaan esittämääni totuutta Kristuksen paluusta vastustajina varsinkin ns. kristillinen maailma! Viimeksi käsittelyssäni Juha Partasen teos "Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan". Tälläkin kertaa lienen saanut vain lisää paljastettavaa jumalallisesta koko totuudesta. Partasen sukupolvipilkan ansiosta saamme lisäkäsittelyyn tapahtumat 1914-1917 verrattuna oletettuihin tapahtumiin 2004-2007.

Oikein sanottuna Tapio Nousiainen opetti katoamaan ehtimättömän sukukunnan alkaneen 1914 ja Uuras Saarnivaara 1917. Grattan Guinnes oli 1800-luvulla laskenut juutalaisten Baabelin pakkosiirtolaisuudesta lopun vuosia ja päätynyt juuri vuosiin 1914-1917. Vieläpä hän mainitsi juuri Jerusalemin ja vuoden 1917. Hän olisi ennaltatiennyt Suomen itsenäistymisenkin yksityiskohtia, jos olisi ollut laillani selvillä miten Finland, maan ja ajan ääret on merkkinä Israelin ohella.

Historiassa oli ollut vain kahden tai muutaman valtion keskinäisiä sotia. Matteus 24:7 ennaltatiesi, että tulee monien kansojen ja valtakuntien väliset sodat ja että siinä on alku katoamaan ehtimättömälle sukukunnalle. Aapeli Saarisalonkin käyttämä suomennos "sukukunta" kenties parempi kuin "sukupolvi".
Juhapartaset muistavat mainita, että jehovalaisetkin olivat laskeneet etukäteen vuoden 1917. Maunoviinikkalatkin ovat olevinaan oikeita profeettoja sillä, että löytävät toisten selityksissä joitakin puutteita. Todellakin jopa Jehovat Todistajat olivat pystyneet Baabelin vankeudesta laskemaan tulevan ajankohdan 1917, mikä ei sitten ollutkaan lopun loppu vaan lopun lopun ennekuvaa lopun ajan alkuna vuosi 1914 maailmansotineen. Juha Partasen pilkka kohdistui siihenkin, miten vain meidän sukupolvemme ymmärrettävissäkään ovat monet Ilmestyskirjan mm. tekniset ihmeellisyydet. Harri VeijonenKESKUSTELUJA JUHA PARTASEN TOISESTA KIRJASTA

"Ei enää kyyneliä. Rohkaiseva Ilmestyskirja"


LÖISINKÖ VETOA ASIANI PUOLESTA?

Juha Partanen: Ei enää kyyneliä. Rohkaiseva Ilmestyskirja.
Uutuuskirjansa mukaan Jullen uhkapelinä oli lyödä 50.000 mk vetoa sen asian puolesta, että Jeesus tulee vuoteen 2000 mennessä. Varmasti sitten vuoden 2001 alkaessa harmitti. Mutta siitä huolimatta hän olisi voinut jättää kirjoittamatta Ilmestyskirjan selitysteoksensa, joissa pilkataan minun oppi-isiäni. Minulle heidän opetuksensa oli suurena apuna saavuttaakseni täyden ymmärryksen Danielin kirjankin selittämiseen. Jullelle he pienine puutteineen täydellisestä opetuksesta olivat vääriä opettajia ja pelottelijoita.

Kyllä on helluntaikirkko saanut hyvän teoksen kisaan vuoden kristillinen kirja. Tuollaisia pilkkateoksiahan maan portot rakastavat! Haluavat varmasti Jullen johdolla lyödä vetoakin, ettei seurakunnan ylösotto tule 50 päivän sisällä Jerusalemin valerauhan vahvistamisesta niinkuin Harri Veijonen opettaa. Tosin en tiedä, ketkä lyövät vetoa sen puolesta, että minä olen oikeassa. Ei ainakaan yksikään minun seuraajani, sillä me emme lyö vetoa, emme varsinkaan uhkapeliksi katsottavilla summilla 50.000 mk (1979).

Tuo on siis helluntaikirkon tätä päivää. Julle jopa toimii vierailevana opettajana helluntaikirkon pappistehtaassa Iso-Kirjassa. Saattavat todella edesmenneet ylösnousevat maamme helluntaipioneerit ihmetellä, eivät minun opetustani, vaan sitä, että heidän oma herätysliikkeensäkin yhtyi porttoon ja alkoi täyttää liikkeen perustajajäsenen, Eino Ilmari Mannisen toteamusta, että Jeesus tulee sitten, kun asiasta ei enää puhuta. Mitä sanoo opetukseni perusteoksen "Mitä pian tapahtuu" luonut edesmennyt Vilho Hartonen? Vai alkoivat pilkata opetusta Daniel 9:27 lopun ajassa. Olisi luullut riittävän, että ev. lut. kirkon Uuras Saarnivaara sitä väitti helluntailaisten levittämäksi harhaopiksi, ja että vain luterilaiset olisivat yhtyneet pilkkakuoroon. Helluntaiherätys näyttääkin siirtyneen teihin, Harri Veijonen ja Kirkkoihin kuulumattomat! Emme kuitenkaan voi lyödä vetoa sen puolesta, että asiamme toteutuu. Vedonlyönti kuuluu niiden elämään, jotka maan päälle jäävät rahoistaan nauttimaan. Harri Veijonen syyskuu 2004.


Olen lukenut Jullen
Kirjoittanut: *Eino 5.10.2004 klo 09.38
molemmat kirjaset ja ymmärsin sen vedonlyöntijutun sarkasmina. Minua miellytti Jullen kirjoissa vaihtoehtojen esittely, joissa ei ollut varmaksi ja ainoaksi oikeaksi väitettyjä oletuksia ja ennustuksia.


ottaa pois jotakin Kirjoittanut: Kuka 5.10.2004 klo 14.00

Olen kyllä huomannut, että Jullen juttuja selitellään vaille mitään merkitystä kuten tekstinsä sanoo, että Ilmestyskirja on ajaton kirja , vaikka Johannes kirjoitti, että siinä on tarkka tieto tulevasta. Kirjan lopussa sanotaan, että kuka ottaa pois tästä kirjasta jotakin .. Jullehan on ottanut pois koko profetian siitä profeetallisesta kirjasta!

Netissä näkyy eräs laaja arvostelu Jullen ensimmäisestä kirjasta ja se arvostelu on todella hyvä: wwnet.fi/users/veijone/ilmestyskirja.htm


Harri Veijonen lokakuu 2004:

SEITSEMÄNKYMMENTÄ VUOSIVIIKKOA JA DANIEL 9:27 TÄNÄÄN

62 (40 jKr.) 63 (47 jKr.) 64 (54 jKr.) 65 (61 jKr.) 66 (68 jKr.) 66 2/7 (70 jKr.)
66 2/7 (1967 jKr.) 67 (1972 jKr.) 68 (1979 jKr.) 69 (1986 jKr.) 70 (1993 jKr.)
Daniel 9:27 alkaa syksyllä 1993: 71 (2000 jKr.) 72 (2007 jKr.) 73 (2014 jKr.)

Ajoittain käydään keskustelua kirjojeni pääaiheesta eli Danielin kirjan yhdeksännen luvun kertomista vuosiviikoista. Tavallista on, että keskustelijat toistavat Martti Lutherin tai Uuras Saarnivaaran käsityksiä, jotka pitkälle vastaavat kaikkien lahkojen käsitystä.
On kuitenkin huomattava, että Danielin kirjan ymmärtäminen lisääntyy niinkuin kirja itse sanoo. Ja että oikea tulkinta on hyväksyä se, että Daniel 9:27 päättyy Messiaan näkyvään paluuseen. Mutta sen oikean tulkintatavan yksityiskohdat ovat vuosien mittaan hieman muuttuneet itsellänikin ymmärryksen lisääntyessä.
Edelleenkin olen siinä käsityksessä, että Messias tapettiin 62 vuosiviikon mentyä niinkuin Daniel kirjoitti. Tavalliselle selitykselle, että Messias tapettiin 69 vuosiviikon mentyä edelleenkin nauran, koska siihen ajankohtaan Daniel on ilmoittanut aivan muun tapahtuman: juutalaiset jälleenrakentavat Jerusalemiaan.
"Sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi" eli vuosiviikkojen asiana edelleenkin pidän juutalaisten säädettyä asumista Jerusalemissa. Säädetysti se keskeytyi vuosiksi 70 - 1967 jKr. Voidaan vuodelleen laskea, että 70 vuosiviikkoa säädettyä asumista loppuivat vuonna 1991-1993. Mutta Messias ei silloin tullut vaan Messiaan näkyvään paluuseen päättyvä Daniel 9:27 alkoi.
Ja siinä ei ilmoiteta Daniel 9:27:n kestoksi seitsemää vuotta, ei puhuta sen kestosta mitään! Mainitaan vain vuosiviikko ja puoli vuosiviikkoa. Ei todellakaan puhuta, pitkäkö aika on Messiaan näkyvään paluuseen siitä, kun valerauhaa Oslossa syksyllä 1993 aletaan tehdä. Ilmoitetaan vain olevan kysymys vuosiviikoista ja siitä, että viimeisen vuosiviikon puolikkaan Antikristus tallaa Jerusalemia. Koska juuri tuo 3,5 vuotta ei edes ole juutalaisten asumista Jerusalemissa, sitä ei todellakaan voida lukea 70 vuosiviikkoon kuuluvaksi. Mutta nyt oletettavaa on, että 70 vuosiviikon jälkeinen Daniel 9:27 kestää kaikkiaan kolme vuosiviikkoa eli 21 vuotta. Siihen viittaa jo Daniel 10:13, jossa puhutaan 21 vuodesta. Senhän tulkitsin niin, että Jasser Arafat seisoo vastustamassa Israelia vuodesta 1986 alkaen 21 vuotta kunnes Mikael, yksi ensimmäisistä ruhtinaista, herra Goog ilmestyisi valerauhaa vahvistamaan Israelille. HV 20. 10. 2004


JUHA PARTASELLA LINKKI TÄLLE SIVULLE

Tämä sivu alkaa linkilläni Jullen omille sivuille. Positiivista on se, että Julle on laittanut sivuilleen linkin tänne. Aluksi tätä siellä esiteltiin "hauska kirja-arvostelu" ja nyttemmin "VEIJONEN MYLLYTTÄÄ PARTASTA". Tuo ilmaus tuli sinne sen jälkeen, kun Juha Partasella oli linkittää häntä miellyttävämpikin kirja-arvostelu, mutta ennen kuin tälle sivulle lisättiin tietoa ja arvostelua Jullen toisesta kirjasta ja tämä teksti. 22. 10. 2004. Siunausta Juha Partaselle kuten muillekin lukijoilleni!
Harri Veijonen