SEURAKUNTALAINEN - DAILY CHRISTIAN NEWS - PÄIVITTÄISET UUTISET

S e u r a k u n t a l a i n e n


Seurakunnan Tiedotuskeskuksen valtakunnallinen uutislehti Katso myös hakemistosivu! email: veijone@mail.wwnet.fi


2000 October ?! - they say "Peace and safety" (in Jerusalem too, Daniel 9:27) then sudden destruction will come upon them like the birthpangs of a pregnant women, 1 Thess 5:3. But we for the obtaining of salvation throught our Lord Jesus Christ, 1 Thess 5:9. We will be caught up along in the clouds to meet the Lord in the air, 1 Thess 4:17. Suomeksi: Jerusalemista sovittaessa Jeesus pelastaa seuraajansa yläilmoihin! Home Mirror eli http://wwnet.fi/users/veijone/ on osoitteemme. Varaosoite uutisille: http://personal.inet.fi/koti/lauri/ind98c.htm

Tallenna vanhemmatkin uutiset: KEVÄT 2000 TALVI 2000 SYKSY 1999 KESÄ 1999 TALVI JA KEVÄT 1999 SYKSY 1998 KESÄ 1998 KEVÄT 1998 TALVI 1998

"Jos Gorba tulee maaliskuussa, Jeesus tulee syyskuussa!"
Jeesus tulee ja pelastaa seurakunnan Jerusalemista sovittaessa. Taidat sittenkin olla lähdössä mukaan!

Viimeisimmät uutiset usein tekovaiheessa. Aloita näiden sivujen opiskelu jostain helpommasta esim. Sanakirja

STT:n sähkeuutisia tunnin välein. - MTV3 uutisia - YLE uutisia

27. 7. ALKAA VIIMEINEN LUKU! - USKO-ROBOTTI - KIRKKO PITI JALAT MAASSA
Päiväkirjani tietää senkin, että tähän päivään loppui toiseksi viimeinen sivu ja alkaa noin kahden kuukauden mittainen ylösottoon päättyvä viimeinen internetsivu "Lappeenrannan profeetan" uutispäiväkirjassa! Todennäköisesti sen tekemisessä on puutteita ja häiriöitä enkä enää juuri linkitä hyvillekään sivuille.
USKO-ROBOTTI VASTAA kysymykseen Jeesuksen paluun ajasta, ettei ole meidän asiamme tietääkään, vaikkei ollut ensimmäisten opetuslasten asia tietää milloin Israel sai jälleen valtakunnan eli 14. 5. 1948. Me siis tiedämme sen ajan ja tiedämme noin viikon tarkkuudella ylösotonkin ajan eikä robottien ja kirkon jäsenten tarvitsekaan kuin rakentaa ja istutella omenapuita niinkuin tyhmät Raamatun mukaan tekevät. Tyhmä ja huono linkki profeetan katsantokannaltani oli siis myös kyseinen tarjottu robottilinkki, vaikka oululaispojan internettekninen taito onkin 10 +. Ehkäpä meikäläinenkin maailman taholta neljän NOLLAN arvoisena pidetty saa Jumalalta sen arvosanan Kristuksen paluun tietämisessä ja sitä ruokaa jakaneena palkitaan valtionvarainministerin asemalla Jumalan valtakunnassa, Matteus 24:45. Jo vuoden 1986 kirjaseni lopussa esitin olevani sellainen sapuskan tarjoaja. Valtio ja virallinen kirkko sen heitti sianruoka-astiaan tai poltti roviolla, "ei tällaisia!". Ja saavatkin juuri sen mitä tilasivat! Kaiken sen mistä varoitin! "Mitä syöt sitä olet" sanonta sopii hyvin lukemaasi aineistoon. Me söimme leipää elämän ja toiset valitsivat KUOLEMAN.
KIRKKO PITI JALAT MAASSA. Palaute:
Heippa! Sain sivuiltasi sata syytä erota kirkosta ja niin todella teinkin. Kirkosta eroamista voisi mainostaa hiukan enemmän lukijoille, sillä itse olin kieltämättä hiukan järkyttynyt, kun tajusin millainen pirunlaitos kirkko todella olikin. Nyt saan kuulua vain ja ainoastaan Jeesuksen seurakuntaan! Pian kaikki halukkaat pois kirkosta, aikaa ei ole tuhlattavaksi enää! Binski.
Kommentti: "Ainoastaan tyhmät pitävät jalat maassa millenniumin hetkellä", sanon nyt pääsivuni taustalla. Kirkkokin oikein kehotti ihmisiä pitämään jalat maassa ja oli pahin kiinnipitäjä ylösottoon pääsemättömyydelle tässä maassa. Pääsivuni muodostuu kolmesta osasta, ja jos joku haluaa tallettaa sen osan, missä hymyilen vielä ylösoton jälkeenkin, niin pitää tallettaa sivu indlista.htm.

26. 7. EU TOIMII KUIN PETO - PLO TYYTYVÄINEN BARAKIN LUPAUKSIIN - USEIMMAT JERUSALEMIN ARABIT PITÄVÄT PAREMPANA ISRAELIA KUIN SUUNNITELTUA PALESTIINAA
Euroopan unioni on kehottanut Israelia ja palestiinalaisia jatkamaan pian rauhanneuvotteluja Camp Davidin huippukokouksen epäonnistumisesta huolimatta. Puheenjohtajamaan Ranskan eilen illalla julkistamassa lausunnossa toivotaan, että viimeiset ratkaisua viivyttävät esteet voitettaisiin. EU myös onnitteli kaikkia rauhanneuvottelujen osapuolia sitkeistä yrityksistä päästä sopimukseen. Yli kaksi viikkoa Yhdysvalloissa kestäneet intensiiviset neuvottelut osoittivat EU:n mukaan, että kaikkein vaikeimmistakin kysymyksistä on keskusteltu perusteellisesti. (STT) EU toimii kuin peto. Onko ylösoton ajankohtaa kanssani samoin opettava Reino Savola siis oikeassa myös Antikristuksesta? Toki molempien käsitykset pedostakin saattaisivat olla kohdallaan, mikäli Venäjä liittyy EU:hun. Missä viipyy ns. kolmen kuninkaan kukistaminen, Daniel 7:7,23?

PLO INNOISSAAN LUPAUKSISTA SAADA JERUSALEMIA. Palestiinalaiset neuvottelijat olivat tyytyväisiä Yhdysvalloissa pidettyihin rauhanneuvotteluihin, vaikka Camp Davidin huippukokous lopetettiin eilen ilman tuloksia. Palestiinalaisten neuvottelija Saed Erekat kertoi, että mahdollisuudet pysyvän rauhansopimuksen luomiseksi ovat nyt paremmat kuin yhdeksään vuoteen. Erkat sanoi uskovansa, että jatkuvilla pyrkimyksillä saadaan sopimus aikaan ennen syyskuun 13. päivää, jolloin on tarkoitus antaa Palestiinan itsenäisyysjulistus.

MONET JERUSALEMIN ARABIT VASTUSTAVAT JERUSALEMIN JAKAMISTA PALESTIINALLE! Most Jerusalem Arabs choose Israel. From Weekend News Today: Tue Jul 25,2000 -- Today's Washington Post featured an article entitled, "Some Arabs Reluctant To Be Free Of Israel." The piece paints a picture of a Jerusalem-area Arab population not enthralled with the deal brewing in Camp David that would see Jerusalem-area Arab neighborhoods transferred to Palestinian control. Some excerpts from the article follow:
"In an afternoon of more than 15 interviews with Palestinians in Beit Hanina ... a clear majority said they would prefer to remain under Israeli control rather than risk the economic and political uncertainties of Arafat's Palestinian state-in-the-making."
-- "'The hell of Israel is better than the paradise of Arafat. We know Israeli rule stinks, but sometimes we feel like Palestinian rule would be worse... The Palestinian Authority is full of thieves," said one Arab interviewed. -- "...most of those interviewed spoke in blunt, practical and at times vehement terms of the financial and social benefits of Israeli administration and contrasted them with Arafat's record in the parts of the West Bank and Gaza Strip he has ruled since 1994. Many said they want no part of the Palestinians' notoriously corrupt administration, economic mismanagement and brutal, feuding police..." -- "Many also expressed fear of Arafat's various security forces, whose penchant for staging gun battles with each other, shaking down unlucky citizens and roughing up anyone who crosses them have earned them the disdain of most Palestinians. "Our lives would change from a country that's almost democratic to a country that talks about democracy but doesn't have any," said a college student named Mohammed, who declined to give his last name.

25. 7. NEUVOTTELUISSA VAIN KESKEYTYS - RAAMATUN PAHIMMAT RISTIRIIDAT.
STT: "Camp Davidissa Yhdysvalloissa käydyt Lähi-idän rauhanneuvottelut päättyivät tuloksettomina, kun neuvottelijat eivät päässeet sopuun Jerusalemin kohtalosta." Kommentti: Lähi-Idän rauhanneuvottelujen voidaan väittää päättyneen Camp Davidissä, mutta totta on vain se, että ne eivät enää jatku siellä vaan jatkuvat toisaalla lyhyen keskeytyksen jälkeen.

Raamatun pahimmat ristiriidat: From: "Mike" Subject: Raamattu on täynnä virheitä! Date: Sunday, July 23, 2000 11:47 PM: "Raamattu on täynnä virheitä ja ristiriitoja ... muutama esimerkki:"
Jeesuksen viimeiset sanat?
Matt. 27:46,50 "Ja yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit? Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä." vs. Luuk. 23:46 "Ja Jeesus huusi suurella äänellä ja sanoi: Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni. Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä." vs. Joh. 19:30 "Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: Se on täytetty, ja kallisti päänsä ja antoi henkensä."
Kommenttini: Jeesus sanoi ristillä useita lauseita. Varmaa ei edes ole, että tuossa olisi mainittu kaikki sanomisensa.
Milloin Jeesus ristiinnaulittiin?
Mark. 15:25 "Oli kolmas hetki, kun he hänet ristiinnaulitsivat." vs. Joh. 19:14-15 "Ja oli pääsiäisen valmistuspäivä, noin kuudes hetki ... Niin he huusivat: Vie pois, vie pois, ristiinnaulitse hänet!"
Kommenttini: Kristus oli ristillä noin klo 09 - 15 eli 3. - 9. hetken vaiheilla. Kun asia ilmaistaan yhdellä kellonajalla mikään ei ole todempaa kuin mainittu noin puolenpäivän aikaan eli oli noin 6. hetki.
Kuka oli Joosefin isä?
Matt. 1:16 "Jaakobille syntyi Joosef, Marian mies, hänen, josta syntyi Jeesus, jota kutsutaan Kristukseksi." vs. Luuk. 3:23 "Ja hän, Jeesus, oli alottaessaan vaikutuksensa noin kolmenkymmenen vuoden vanha, ja oli, niinkuin luultiin, Joosefin poika. Joosef oli Eelin poika."
Kommenttini: "Virhe" näyttäisi moninkertaistuvan, kun verrataan sukuluetteloja pitemmälle. Se totuuden paljastava asia ei ateisteja kiinnostanut. Luukas luettelee sukuluetteloa Marian puolelta ja Marian isä Eeli lasketaan siinä Joosefin isäksi. Olette kai huomanneet senkin "virheen", että sukuluettelossa vain miehet "synnyttävät".
Kuka surmasi Saulin?
Tappoiko hän itsensä, tappoiko hänet amalekilainen, surmasivatko filistealaiset hänet, tai ehkä jopa Jumala itse?
1. Sam. 31:4 "Niin Saul itse otti miekan ja heittäytyi siihen." vs. 2. Sam. 1:8-10 "Niin hän (Saul) kysyi minulta: 'Kuka olet?' Minä vastasin hänelle: 'Olen amalekilainen'. Sitten Saul sanoi minulle: 'Astu luokseni ja surmaa minut, sillä minä olen kangistumassa, vaikka olenkin vielä täysin hengissä'. Niin minä astuin hänen luoksensa ja surmasin hänet." vs. 2. Sam. 21:12 "... silloin, kun filistealaiset surmasivat Saulin Gilboassa." vs. 1. Aik. 10:13-14 "Niin kuoli Saul, koska hän oli ollut uskoton Herraa kohtaan ... Sentähden Herra surmasi hänet ja siirsi kuninkuuden Daavidille, Iisain pojalle."
Kommenttini: IRT=Iso Raamatun Tietosanakirja kertoo tämän "ristiriidan" kuten se tapahtui hakusanan SAUL kohdalla. Termi Herra tappaa tarkoittaa tietenkin sallimusta kuoleman tulolle.
Jeesuksen vaipan väri?
Matt. 27:28 "Ja he riisuivat hänet ja panivat hänen päällensä tulipunaisen vaipan." vs. Joh. 19:2 "Ja sotamiehet väänsivät kruunun orjantappuroista, panivat sen hänen päähänsä ja pukivat hänen ylleen purppuraisen vaipan."
Kommenttini: Matteuksessa kasvitermi kokkos, siitä värinimitys kokkines. Lähinnä helakan punainen. Purppura Johanneksessa ei välttämättä edes tarkoita väriä vaan vaatetta, jota kuninkaat kantoivat. UTN kääntää purppuranpunainen. Turhaa saivartelua voimakkaan värin vivahteista, joita on viitassa voinut olla useitakin.
Miten kauan Jeesus oli kuollut?
Jeesus ennustaa olevansa haudattu 3 päivää ja 3 yötä; Matt. 12:40 "... niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä." Jeesus haudataan sapattipäivän (seitsemännen päivän) aaton illalla, ja herää kuolleesta varhain viikon ensimmäisenä päivänä. Jeesus siis haudattuna 1 päivän ja 2 yön ajan. Mark. 15:42-43 "Ja kun jo oli tullut ilta, ja koska oli valmistuspäivä, se on sapatin aattopäivä tuli Joosef, ... rohkaisi mielensä ja meni sisälle Pilatuksen luo ja pyysi Jeesuksen ruumista." Joh. 20:1 "Mutta viikon ensimmäisenä päivänä Maria Magdaleena meni varhain, kun vielä oli pimeä, haudalle ja näki kiven otetuksi pois haudan suulta."
Kommenttini: Olen alusta pitäen internetissä opettanut niinkuin alkuteksti ja historia kertovat: Kristus haudattiin juhlasapatin aattona keskiviikkona klo 18 ja nousi kuolleista 72 tunnin kuluttua sunnuntain alkaessa lauantaina klo 18. Antikristuksen 72 tunnin vankeuskin ylösnousemusta todistaa!

24. 7. HAMAS HARHAUTTAA - YDINVOIMANEUVOTTELUT - PEDOFIILIT JULKI - VASTUSTAJAMME RIKOLLISIA?
PLO on maailman medioissa olevinaan jotakin muuta kuin paha terroristijärjestö siksikin, että siinä on äärisiipi, joka katsotaan erilliseksi järjestöksi. Siitä STT:kin käyttää oikeanlaista kieltä: "Kiihkoislamilaisten palestiinalaisten sissijärjestön Hamasin hengellinen johtaja" on tarjonnut Israelille aselepoa. Edellä jo uutisoin siihen tyylin, että PLO:n tavasta vetää Israelia retkuun voisi oppia Hamaskin. Ja hetihän se näyttää käyttävän sitä taktiikkaa. Samalla kiristetään Israelia suostumaan vetäytymään kokonaan Gazan alueelta ja Jordanjoen länsirannalta Itä-Jerusalem mukaanluettuna. Huomataan myös, että etukäteen paljastamaani pimeään tekoon ryhtyi "hengellinen johtaja". Islamilaisissa maissa kaikki on päinvastoin kuin Jumalan valtakunnassa. Puhutaan Jumalan vallasta valtakunnassa, mutta Perkele on heidän jumalansa. Viime viikolla sama Hamasin johtaja vannoi järjestön jatkavan taistelua Israelia vastaan, vaikka Camp Davidin rauhanneuvotteluissa päästäisiin tulokseen ja Palestiinan valtio perustettaisiin. Puheet siitä, että aseellisesta taistelusta luovuttaisiin, ovat siis vain ennaltatiedettyä hämäystä.
YDINVOIMANEUVOTTELUT. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Venäjän ja Yhdysvaltojen energiaviranomaiset aloittavat ydinvoimaneuvottelut tänään Moskovassa. Neuvotteluja lykättiin viikko sitten osapuolten välisten erimielisyyksien vuoksi. Venäjän ydinvoimaministeri Jevgeni Adamovin ja Yhdysvaltojen energiaministeriön edustajien välinen tapaaminen viivästyi, kun Yhdysvallat arvosteli Venäjän ydinyhteistyötä mm. Kiinan ja Iranin kanssa. Asiaan vaikutti myös Venäjän vahva vastustus Yhdysvaltojen kiisteltyä ohjustentorjuntajärjestelmää kohtaan.
PEDOFIILIEN TIEDOT KUVINEEN JULKI. Brittiläinen News of the World -sanomalehti on julkaissut sunnuntain numerossaan 49 lasten hyväksikäytöstä tuomitun henkilön nimet ja kuvat. Lehti on ilmoittanut aloittavansa kampanjan, jonka tarkoituksena on paljastaa kaikkiaan 110 000 pedofiilin nimet, kuvat ja summittaiset asuinpaikat. Kampanja on omistettu 8-vuotiaalle brittityttö Sarah Paynelle, jonka pedofiili surmasi heinäkuun alussa. Lehti korostaa, että tieto on ainoa ase, jota yhteiskunta pedofiilien vastaisessa taistelussa tarvitsee. - SEURAKUNNAN VASTUSTAJAT RIKOLLISIA. Tätä aihetta tulisi tutkia tarkemminkin, vaikka allekirjoittanut hyvinkin on kaiken karvaisten paljastajien haukkumalistalla. Esimerkiksi Kimmo Nikkasen kirjassa "Internet paljastuksia" on kuvattuna kareltek.fi aikainen sivuni kuin rikolliseksi leimaten. RIKOLLISIA OVAT VASTUSTAJAMME! Ja kun oikeus otetaan omiin käsiin ei jää ketään henkiin. Siksi yhteiskunnan tulee ottaa kiinni OIKEAT RIKOLLISET!

23. 7. AINAKIN HIPPOLYTOKSESTA ALKAEN JERUSALEMIN VALERAUHA VUONNA 2000 JKR. ENNALTATIEDETTY - TAINA UPALLE SE - PAIKALLISTA HISTORIAA
200-luvun oppi-isämme HIPPOLYTOS tulkitsi kuten me, että aikakausi vaihtuisi noin 2000 jKr. ja että silloin alkaisi Daniel 9:27:n kertoma vihan aika Antikristuksineen. Kun Hippolytos puhuu Enokista ja Eliaasta, hän tarkoittaa Ilmestyskirjan kertomia vihan aikana Jerusalemiin ilmestyviä säkkipukuisia miehiä. Englantilainen käännös:
"For this reason, then, the angel says to Daniel, "Seal the words, for the vision is until the end of the time." But to Christ it was not said "seal," but "loose" the things bound of old; in order that, by His grace, we might know the will of the Father, and believe upon Him whom He has sent for the salvation of men, Jesus our Lord. He says, therefore, "They shall return, and the street shall be built, and the wall; "which in reality took place. For the people returned and built the city, and the temple, and the wall round about. Then he says: "After threescore and two weeks the times will be fulfilled, and one week will make a covenant with many; and in the midst (half) of the week sacrifice and oblation will be removed, and in the temple will be the abomination of desolations."
For when the threescore and two weeks are fulfilled, and Christ is come, and the Gospel is preached in every place, the times being then accomplished, there will remain only one week, the last, in which Elias will appear, and Enoch, and in the midst of it the abomination of desolation will be manifested, Antichrist, announcing desolation to the world. And when he comes, the sacrifice and oblation will be removed, which now are offered to God in every place by the nations. These things being thus recounted, the prophet again describes another vision to us. For he had no other care save to be accurately instructed in all things that are to be, and to prove himself an instructor in such."
OLENNAISTA Hippolytoksen tekstissä on sekin, että hän uskoo seurakunnan ylösottoon, katsoo Kristuksen tulevan - Christ is come (before Antichrist)- ennen Antikristuksen aikaa, kun evankeliumi on viety todistukseksi kaikkialle kuten nyt on.

TAINA UPPA heitti tänään Pihtiputaan keihäskarnevaaleissa uuden naisten Suomen ennätyksen 64,06. Hän paransi Mikaela Ingbergin juhannuksena Kuortaneella heittämää ennätystä 30 senttiä. Kilpailussa toiseksi tuli Heli Rantanen tuloksella 60,98. Kolmas oli Kirsi Ahonen 59,48.
PAIKALLISTA HISTORIAA. Jo toinen kirkkoherra Etelä-Saimaassa kirjoittaa tänään sunnuntaityötä vastaan. Etelä-Saimaa oli yhden kirkon huora ja seurakunnan sensuroija, mutta niinhän oli koko Suomi. Saipa perheemme ruokarahoja sunnuntaikirppikseltä, vaikka vanhojen korttien kansion joutuminen varkaalle harmittaakin. Minulle riittää tämä elämänmalli syksyyn 2000. Pääsenkö lainkaan ylösottoon, kun haudon jo kostoa, joka kuuluu Jumalalle ja Antikristus sen toteuttaa?
KAARTINEN lopetti ilkivallan takia. Vuoden 1999 asuntomessualueen tuntumassa Pontuksella sijaitseva Kaartisen kauppa on lopettanut toimintansa 42 toimintavuoden jälkeen. Syyksi omistaja on maininnut senkin, että yritykseen on kohdistettu ilkivaltaa, mm. ikkunoita rikottu toistuvasti. - Taannoin mainitsin asuntomessualueella Lappeenrannan Kanavansuulla olleesta sahan alueesta. Sittemmin sieltä on löytynyt vaarallista dioksiinia. - Mustolan asukkaat vastustavat sitä, että satamassa saisi jatkossa säilyttää myrkyllisiä aineita. - Maakuntakirjaston länsipuolella sijaitseva entinen huoltoaseman alue on pahasti saastunutta ja vaatii erikoistoimia ennen uudisrakentamista. Etelä-Saimaa kirjoitti sen toimineen ennen kaatopaikkana, mutta siitä on kannettu myös soraa linnoitusten vallien vahvistamiseen. Teinköhän tyhmästi, kun myin pois Lappeen historiakirjani? Mutta syödäkin pitää, vaikka rasvatonta viidesti päivässä. Ja sehän maksaakin enemmän kuin entiset pizzabuffetit kerran päivässä. - Jäljellä olevia Lappeenrannan ja ympäristön kaatopaikkoja ollaan sulkemassa kuluvan vuoden aikana. Jätteiden keräys ja käsittely keskitetään seudulla yhteen paikkaan, Lappeenrannan Toikansuolle.

22. 7. VUOSITUHANNEN VAIHTEESEEN NOIN 70 VUOROKAUTTA - JERUSALEM MENEE ANTIKRISTUKSEN HENGESSÄ - CLINTON JA PUTIN KESKUSTELIVAT
Yksi päivä on Herralle kuin tuhat vuotta. Seitsemän vuosituhannen järjestelmänsä on taattu. Mutta olemmeko laskemassa aikaa juuri samoin kuin Herra laskee? Varmimmat merkit ovat tapahtumat. Palestiina-valtion ennaltatiedetty syntyminen Israelin valtion sisälle on menoa vihan aikaan. Arafat lupaa sitä jo 55 päivän sisällä syyskuun 13. mennessä pitäen kiinni profeetta Danielin 2500 vuotta sitten näkemästä vuosiviikosta. Liekö Arafatin Koraanissa ennustus vuosiviikossa saavutettavasta rauhasta, mikä lupaa autuutta PLO:lle kuten se seurakunnalle tulee Raamatun ilmoituksen eikä Koraanin mukaisesti?
Sillä välin kun kirjoitin tämän, oli tullut PALAUTE:
Kävipä näissä neuvotteluissa miten tahansa, ennemmin tai myöhemmin Jumala toteuttaa suunnitelmansa kansansa palestiinalaisten kohdalla. Pilvi Turun kirkon yläpuolella oli myönteinen merkki: "Teidän ei tarvitse pelätä, sillä Suomen kirkko on siunattu, sillä se siunaa minun kansaani palesiinalaisia ja siksi myös minun henkeni lepää teidän tärkeimmän kirkkonne päällä."
Kommentti: Hyvin on palautteen antaja Koraaninsa lukenut ja ovathan saatanalliset säkeet "Suomen kirkon" johdollekin mieleen! Ennaltatietäjä monessakin mielessä on edelleen täällä eikä pian loppunsa saavassa kirkossa!
JERUSALEM MENOSSA. Barak valmis myöntymään Jerusalem-kiistassa. Lähi-idän rauhanneuvotteluissa Camp Davidissa on tapahtunut hienoista edistymistä. Israelin pääministeri Ehud Barak on vahvistamattomien tietojen mukaan valmis hyväksymään jonkinlaisen itsehallinnon eräille itäisen Jerusalemin arabialueille. Asiasta ovat kertoneet israelilaiset ministerilähteet ja diplomaatit. Tarjousta pidetään selvänä liikahduksena kiistassa, joka koskee Jerusalemin asemaa.
Palestiinan vapautusjärjestö PLO on puolestaan sanonut hyväksyvänsä Israelin hallitseman Länsi-Jerusalemin, jos palestiinalaiset saavat itäosiin itsehallinnon. Tämä on ensimmäinen kerta, kun PLO on julkisesti tunnustanut Israelin hallitsevan kaupungin länsiosia.
ANTIKRISTUKSEN HENKI vaikuttaa antikristillisen ajan syntymisen. Se saatanallinen henki on nyt suurempi kuin koskaan. Jumalan silmäterää ollaan puhkomassa ei vain maailman vaan myös juutalaistenkin taholta. Mätä ei ole vain Arafat vaan myös Barak! Antikristusta ei tarvittu kongreettisesti paikalle lainkaan.
CLINTON JA PUTIN keskustelivat Okinawalla: "NAGO, Okinawa - President Bill Clinton and President Vladimir Putin of Russia talked at length Friday about a North Korean offer to give up its missile program if it gets international assistance in launching space satellites, according to senior White House officials." From: IHT.COM news.

21. 7. ODOTAMMEKO VIELÄ ANTIKRISTUSTA? - MOSKOVA - KIINASSA TARVITAAN RAAMATTUJA
Antikristusehdokkaani numero uuno on 11. 3. 2000 politiikkaan palaamisensa jälkeen mainittu suuremmissa uutisissa vain kerran. Kesäkuussa Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov arvioi omassa lausunnossaan Gusinskin pidätyksen olevan kosto, ja siten puhdasta politiikkaa. Samalla lausuntonsa oli osoitus siitä, että hänellä on rohkeutta julkisesti arvostella Putinin toimia niinkuin tulevalle hallitsijalle sopii. Gorbatshov on tehnyt "pinnan alla" runsaasti Lähi-Idän valerauhan syntymiseksi. Daniel 9:27 edellyttää, että sama henkilö, joka rikkoo Jerusalemia koskevan sopimuksen, on mukana sitä vahvistamassa monien kanssa. Jasser Arafatin kyllä tiedetään rikkovan sopimus, mutta hän ei sovi Ilmestyskirjan ja Daniel 7:n pedon raameihin. Raamatun termiä Antikristuksen ilmestyminen selitin taannoin siten, että Gorbatshov ei olekaan näkyvästi mukana rauhanteon vaiheissa vaan vasta loppuvaiheessa ilmestyisi kuvaan mukaan. Sellainen aika alkaisi olla käsillä, mikäli hän aikoo olla myös mukana sopimusta vahvistamassa syksyllä 2000.
Moskova: Tshetsheenit kiihdyttävät hyökkäystä. Kaksi venäläistä sotilasta on kuollut ja kolme haavoittunut tshetsheenien väijytyksessä tänään Groznyissa. Panssaroituun miehistövaunuun osui kranaatti Minutkan aukion lähellä pari kilometriä Groznyin keskustasta. Venäjän sotilasedustajan mukaan lyhyessä taistelussa myös yksi hyökkääjistä sai surmansa.
Sissien tiedottajan mukaan hyökkäys vaati ainakin seitsemän venäläissotilaan hengen. Venäjä on varoittanut, että sissit valmistautuvat kiihdyttämään toimintaansa.
Avainsanoma ry on saanut pyynnön toimittaa 500.000 Raamattua Kiinaan. Veli Liu kertoo: "Jumala on ollut armollinen ja antanut apostolisen ajan keskuuteemme. Alueellamme on kotiseurakunnissa noin 5 miljoonaa uskovaa. Joukkomme kasvaa joka päivä! Akuutti raamattutarpeemme on n. 500 000 kpl. Uskon teidän auttavan meitä tässä meille mahdottomassa hankkeessa." Avainsanoma ry:n tilinumero 800019-407975. ESLH:n keräyslupa OKU 967 A.
16-vuotias Johanna etsii kirjekaveria etsin.htm sivulla.


20. 7. CAMP DAVID AROUND THE CLOCK - ANTIKRISTUSKO BARAKIN JA ARAFATIN AVUKSI?
Israelin pääministeri Ehud Barak on antanut Yhdysvalloissa käytäville Lähi-Idän rauhanneuvotteluille aikaa torstaiaamuun kello kolmeen saakka sopimukseen pääsemiseksi, kertoo Israelin radio. Ratkaiseva kiista käydään Jerusalemin kaupungin kohtalosta. Kokouslähteiden mukaan monista asioista on kuitenkin sovittu. Neuvotteluja on käyty suljetuin ovin uutispimennossa ja siksi aiheen uutisoinnissa maailmalla on puutteita ja ristiriitaisuuksia.
NEUVOTTELUJA KELLON YMPÄRI. Barak jää Yhdysvaltoihin. Israelilaisviranomaisten antamien tietojen mukaan Israelin pääministeri Ehud Barak neuvottelukuntineen jää Yhdysvaltoihin löytääkseen ratkaisun Lähi-Idän kysymyksiin. Camp Davidissa käydyt Lähi-idän rauhanneuvottelut päättyivät aamulla ilman tulosta. Israel ja palestiinalaiset eivät päässeet yhdeksän päivää kestäneissä neuvotteluissaan sopimukseen. Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart ilmoitti noin kello kuusi Suomen aikaa, että huippukokous on päättynyt ilman neuvottelutulosta.
Jerusalemin asemasta ei ratkaisua. Neuvotteluja isännöinyt presidentti Bill Clinton yritti saada aikaan neuvottelutulosta yön tunteina, mutta hän ei saanut Jerusalemin asemasta syntynyttä kiistaa ratkaistua. Kumpikin osapuolista haluaa Jerusalemista pääkaupunkinsa ja Israel ei ole taipunut siihen, että palestiinalaiset saisivat täyden itsehallinnon vaatimilleen itä-Jerusalemin alueille. Israel ja palestiinalaiset yrittivät saada Camp Davidissa aikaan rauhansopimuksen lopulliset raamit. Monilla tahoilla on pelätty, että neuvottelujen raukeaminen johtaa uusiin väkivaltaisuuksiin Lähi-idässä. STT klo 08.00
Lähi-idän rauhanneuvotteluja isännöinyt presidentti Bill Clinton on ilmoittanut, että molemmat osapuolet jäävät vielä jatkamaan neuvotteluja Yhdysvaltoihin. Clinton sanoi aamun tiedotustilaisuudessa, että Israelin ja palestiinalaisten näkemykset pääkysymyksistä eriävät oleellisesti, mutta edistystä on tapahtunut. Ulkoministeri Madeleine Albright pyrkii kuromaan umpeen osapuolten näkemyseroja Clintonin ollessa G8-maiden kokouksessa Japanissa.
Neuvottelut päättyivät aamulla tuloksetta. Camp Davidissa yhdeksän päivää jatkuneen Lähi-idän huippukokouksen kerrottiin aamulla päättyneen ilman tulosta. Presidentti Bill Clinton yritti saada aikaan neuvottelutulosta yön tunteina, mutta hän ei saanut Jerusalemin asemasta syntynyttä kiistaa ratkaistua. Kumpikin osapuolista haluaa Jerusalemista pääkaupunkinsa ja Israel ei ole taipunut siihen, että palestiinalaiset saisivat täyden itsehallinnon vaatimilleen itä-Jerusalemin alueille. Osapuolten tavoitteena on ollut saada aikaan rauhansopimuksen lopulliset raamit. STT klo 09.00-12.00
Clinton: Osapuolet jäävät neuvottelemaan. Vaikka Lähi-idän rauhanneuvottelut päättyivät ilman tulosta, Israelin ja palestiinalaisten neuvottelijat jäävät vielä jatkamaan neuvotteluja Yhdysvaltoihin. Presidentti Bill Clinton kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Israelin ja palestiinalaisten näkemykset neuvoteltavista pääkysymyksistä eriävät edelleen oleellisesti, mutta edistystä on kuitenkin tapahtunut. Clinton matkustaa tänään loppuviikoksi G8-maiden kokoukseen Japaniin, neuvottelujen ohjaksiin tarttuu siksi aikaa Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright. Clinton luonnehti huipputapaamisen kysymyksiä vaikeimmiksi, mitä hän on koskaan joutunut ruotimaan. STT klo 13.00-14.00.
STT:n tiivis uutisoiminen neuvotteluista tallennetaan tähän. USA:ssa Clintoniakin on arveltu Antikristukseksi varmasti siitäkin syystä, että hän on mukana luomassa valerauhaa kuten Antikristukselta voitaisiin odottaa. Odotammeko vielä Antikristusta?

19. 7. THOMAKSEN ORVOILLE APUA - CLINTON SIIRSI LÄHTÖÄÄN - PUTIN UHKASI VASTATOIMILLA
THOMAKSEN 82 LASTA TARVITSEVAT KOULUTARVIKKEITA. Toimitus ei pysty riittävästi täyttämään tohtori G. Thomaksen toivetta saada Intiaan orpokotinsa 82 lapselle varoja tai vihkoja yms. koulutarvikkeita. Jospa lukijoissa löytyy henkilöä, joka pystyy vastaamaan tähän: "Their schools opened, they need school uniforms, utext and note books, slates and school equipment." Dr. G. Thomas, Ganganammapet, TENALI - 522 201. A. P. INDIA. (Phone 0091-8644-22570 Fax 0091-8644-24103)

Clinton siirsi Japaniin lähtöään. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton siirtää vuorokaudella matkaansa Japaniin G8-maiden kokoukseen, jotta Lähi-idän neuvotteluille saataisiin lisää aikaa. Valkoisen talon tiedottajan mukaan Clinton saapuu Japaniin perjantaina kokouksen avajaisiin. Lähi-idän neuvotteluja Camp Davidissa on jarruttanut kiista Jerusalemista. Israel haluaisi luovuttaa tulevan Palestiinan valtion hallintaan ainoastaan joitakin alueita itä-Jerusalemista. Palestiinalaiset puolestaan haluavat täyden itsehallinnon koko itä-Jerusalemin alueella.

Putin uhkasi vastatoimilla. Venäjän presidentti Vladimir Putin on uhannut Yhdysvaltoja vastatoimilla, jos se rakentaa suunnittelemansa kansallisen ohjustorjuntajärjestelmän. Järjestelmä rikkoo Putinin mukaan vuoden -72 ohjustentorjuntasopimusta. Putin esitti uhkauksensa eilen lehdistötilaisuudessa Beijingissä. Hän ja Kiinan presidentti Jiang Zemin olivat muutamia tunteja aiemmin kehottaneet Yhdysvaltoja luopumaan ohjustorjuntajärjestelmästä.

MÄKI-SOINI 520. Eliittikisoissa täällä mainittu Ariel Mäki-Soini ylitti 520. Sillä ei vielä lähdetä olympialaisiin.

18. 7. BILLY GRAHAM WEBCAST - LÄHI-IDÄN NEUVOTTELUILLA TIUKKA AIKATAULU - PUNASUPERVALLAT HERMOSTUVAT
Watch the exclusive on-site webcast of Billy Graham's last scheduled international event, AMSTERDAM 2000, July 28-August 6. Historic addresses on the priority and practice of evangelism. Also featuring Franklin Graham, Chuck Colson, John Stott, and Luis Palau. http://www.crosswalk.com/billygraham

NEUVOTTELUT KESKEN. Yhdysvaltain johdolla käytävät Lähi-idän rauhanneuvottelut pyritään saamaan päätökseen tänään. Presidentti Bill Clintonin päämääränä on edelleen se, että rauhansopimuksesta päästään sopuun ennen hänen lähtöään Japaniin G8-maiden kokoukseen. Alustavien tietojen mukaan Clinton lähtee kohti Tokiota huomenna aamupäivällä. Israel on esittänyt epäilyjä neuvottelujen tuloksellisuudesta. Palestiinalaiset ovat puolestaan antaneet ymmärtää, että he ovat halukkaita jatkamaan neuvotteluja Clintonin lähdön jälkeenkin. (STT klo 06.00)
PUNASUPERVALLAT HERMOSTUVAT. Venäjän ja Kiinan presidentit Vladimir Putin ja Jiang Zemin ovat vedonneet kansainväliseen yhteisöön, jotta se asettuisi vastustamaan Yhdysvaltain suunnittelemaa ohjustentorjuntajärjestelmää. Presidentit julkistivat yhteisen lausunnon Beijingissä, jossa Putin vierailee. Lausunnon mukaan Yhdysvaltain suunnittelema NMD-ohjustentorjuntajärjestelmä saattaisi horjuttaa maailman strategista tasapainoa. Maat ovat aiemminkin arvostelleet suunnitelmaa, jolla Yhdysvallat haluaa suojautua "rosvovaltioiden" ydinaseriskiltä. Maiden mielestä hanke rikkoisi ABM-ohjustentorjuntasopimusta.

17. 7. PIISPALLA HYVÄ ARTIKKELI - KARJALAN SANOMAT - NOOTTIKOMMENTTI - RUOKOLAHDEN PIIRIKUNNALLISET
Eräs teologian tohtori kirjoittaa muutamissa lehdissä Nokian herätyksestä. Piispat tuskin pystyisivät niinkään hyvään artikkeliin, mutta täysin mahdotonta heiltä olisi kirjoittaa siten kuin imatralainen T. PIISPA tänään Uutisvuoksi-lehdessä. Piispan aiheena on Israel ja Lähi-Idän rauhanneuvottelut. Hän muistuttaa, että syntyvään Palestiinan valtioon olisi tulossa jopa neljä miljoonaa arabia lisää asukkaita, mikä tekee tilanteen valtio pienessä valtiossa täysin kestämättömäksi. Onhan arabimailla runsaasti alueita Israelin ympärillä, mihin Israelin arabit olisi tullut asuttaa. T. Piispa toteaa aivan oikein siinäkin, että Israelin alue tulee vielä olemaan paljon nykyistä suurempi ulottuen Raamatun ilmoituksen mukaisesti Egyptin purosta Eufrat virtaan. Liekö Koraanissa mainittu, että Ismaelin jälkeläiset saavat sen alueen. Terroristijärjestö HAMASin johtaja tänään myönsi, että Hamas jatkaa sotilaallista taistelua, vaikka Palestiina-valtio Israeliin syntyisikin. Arafat puolestaan vaikenee siitä, että saatuaan jalansijan Jerusalemiin sotaa Israelia vastaan jatketaan miekoin nykyisten maata ryöstävien rauhanpuheiden asemesta.
KARJALAN SANOMAT paperinen versio kertoo, että Venäjällä ollaan siirtymässä 12-vuotiseen peruskouluun, minkä jälkeen miehet joutuvat suoraan koulunpenkiltä asepalvelukseen. - Samassa lehdessä on myös osasto "poimintoja internetistä." Nyt siinä lainataan Helsingin Sanomien tietoa, että Viipuri-kortin poistamisen jälkeen Viipurissa käy selvästi vähemmän suomalaisia turisteja. Linkki: Lehdellä on nyt internetsivut osoitteessa www.karelia.ru/~sanomat Tässä linkki arkistoonsa, jossa ei vielä ole maaliskuuta tuoreempaa tietoa.
NOOTTIKOMMENTTI. Muutama päivä sitten Suomi jätti Moskovassa Venäjän ulkoministeriölle nootin matkavakuutuskiistasta, jonka takia suomalaismatkailijoiden Venäjän viisumien saannissa on ollut vaikeuksia viime viikkoina. Nootissa Suomi pyytää Venäjältä vastausta jälleenvakuutussopimuspakkoa koskevaan kiistaan. Suomen ulkoministeriön mukaan kyseessä on kauppapoliittinen ongelma, joka on otettu esille EU:n toimesta kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen mukaisessa alakomiteassa. Noottia on kommentoitu tänne: Nyt on sitten saatu Suomestakin nootti vihdoin menemään Venäjälle. Matkavakuutusten jälleenvakuuttamisen vaatimisessa suomalaisilta Venäjä onkin käsittämättömillä linjoilla. Suomihan on ainut "perittävä". Vai lieneekö sittenkään. Ainahan meitä on rajan takaa pyritty kuppaamaan. Mutta jospa Suomi ei omasta tahdosta tuota noottia antanutkaan. Jospa sillä oli Venäjän "siunaus", lupa tai peräti tilaus. En usko, että kotiryssäajat ovat ohi, eikä noottejakaan anneta ilman sopimuksia.
RUOKOLAHDEN PIIRIKUNNALLISET. Tytöt 15 keihäs. 1. Jonna Mattero LR 35.28, 2. Elisa Kirvesniemi SiU 32.24, 3. Katri Hämäläinen SiU 24.63. Pojat 13 keihäs. 1. Jani Innanen RaU 40.05, 2. Petri Veijonen LUM 36.39, 3. Jari Tiippana Taitä 33.79, 4. Jussi Pirhonen SaarU 33.03. Pojat 15 keihäs. 1. Viljami Mehiläinen RR 46.00, 2. Joni Vento RR 36.46. P 15 kiekko 1. Viljami Mehiläinen 45.41. P 17 kiekko 1. Jari Hulkkonen Taitä 51.14. T 17 kiekko. 1. Suvi Silvennoinen. Satoi välillä kaatamalla.
LAPINLAHDELLA eilen Aki Parviainen heitti 90.34 ja Harri Haatainen pääsi kiinni kauden lopussa virallistettavaan 22-vuotiaiden maailmanennätykseen tuloksella 86.10.

16. 7. TURUN TUOMIOKIRKON LUULTIIN JO PALAVAN - PALESTIINALAISJOHTAJA - HUOTILAINEN NÄYTTI KAAPIN PAIKAN
Vaikka pilke silmäkulmassa, en kuitenkaan minään vitsinä taannoin todennut, että jospa Herra soittelee kirkon kelloja kymmenen päivän välein kuten minä täällä vähennän sadasta kymmenen kerrallaan päiviä vuosituhannen vaihteeseen. Nyt keskiyöllä Herran pilvi "soitteli" Turun tuomiokirkon päällä: Savuksi luultu pilvi Turun tuomiokirkon yllä osoittautui vesihöyryksi. Turun tuomiokirkon tornin ympärillä on leijunut vesihöyryä muistuttava pilvi viime yön aikana. Vesihöyryä luultiin aluksi savuksi. Kun palomiehet kiipesivät torniin havaittiin, ettei siellä palanut mikään. Olematonta tulipaloa oli sammuttamassa suuri määrä palontorjuntayksiköitä. Oikeaan vuosituhannen vaihteeseen on noin 75 päivää. Bensavero, raskausaika, 3/4, 75%. USA:ssa oli kuolonuhreja vaatinut poikkeuksellinen pyörremyrsky. Mitä Herran pitäisi tehdä, että ihmiset havahtuisivat valmistautumaan ylösottoon?
PALESTIINALAISJOHTAJA. Tuntuisi uskomattomalta, että STT muuttaa ilmaisuaan opittuaan seurakunnan sivuilta totuutta. Niin tai näin, hyvä asia se, että eilen Arafatista käytettiin termiä "palestiinalaisjohtaja" eikä presidentti. Sama ilmaus oli myös Etelä-Saimaassa STT:n artikkelissa tänään. - Uutislinkeissä on nyt entistä enemmän linkkejä maailman medioihin. Ahkera lukija ns.planet.fi kuten muutkin voitte sähköpostittaa tänne nimettömänäkin maailmalta kiinnostavia uutisia mieluiten lyhyen suomennoksen kera. - Apinoiden planeetaksi on muuttunut parin vuoden takainen hyvä profetiasivu prophecysite.com.
TOMMI HUOTILAINEN NÄYTTI KAAPIN PAIKAN. Sateiselle Saimaanharjun kentälle TsV:n 85-vuotisjuhlakisoihin saapui myös Parikkalan Urheilijoiden Tommi Huotilainen, joka kaksi vuotta sitten heitti Tampereella piiriennätyksen 80.07. Tänään Huotilaisen tulos oli 71.20, eikä hänelle löytynyt vastusta. Yrjö Hämäläinen oli toinen tuloksella 36.15.
POJAT 13 keihääseen osallistui 12 kilpailijaa. 1. Jani Innanen 41.93, 2. Mikko Silvennoinen 40.09, 3. Pauli Pietilä, Mäntsälän Urheilijat 39.91, 4. Ville Vanonen 37.57, 5. Timo Sokura YP 37.79, 6. Petri Veijonen 36.46, 7. Leopekka Kuutti Savonlinnan Riento 36.18, ... 22 m. Timo Sokura uusi tuttavuus piiristä, pitkä kiekonheittäjä. N 17 moukarissa kolme lahjakasta heittäjää: 1. Minna Paavola KarhKat, 2. Suvi Silvennoinen SiU, 3. Hannele Kuutti, Savonlinnan Riento. Kuuteilla mukana valmentaja-isä. Monia vanhempia mukana huoltoporukoissa tunnetuimpana Marja-Liisa, jolla on nimikkokatukin Simpeleellä.


Jane Fondan voimisteluvideoita

15. 7. ARAFAT HUKKASI TILAISUUDEN - JANE FONDA - VISSARION - SEURAVIESTI 2000
PLO:n johtaja JASSER ARAFAT oli jo lähteä Camp Davidistä kesken, mutta presidentti Bill Clinton sai hänen mielensä muuttumaan. Siinä meni Arafatin viimeinen tilaisuus välttää maailmanloppunsa. Olisi ollut vielä mahdollisuus myöntää, että ISRAEL ON ISRAELIN ja vetää joukkonsa oikeaan Palestiinaan eli Transjordaniaan, Jordan virran taakse tai vaikka Irakiin, mihin Israelin viholliset luonnostaan kuuluvat. Saapa nähdä, jääkö PLO:n riveistä jäljelle niitä rippeitäkään, mitä Googin joukoista Siperiaan karkotettavaksi.
Usatoday hakusanalla arafat. USATODAY muistuttaa siitä, miten Camp Davidissa hierottiin rauhaa jo 22 vuotta sitten: "Barak and Arafat met for about an hour in Arafat's Birch cabin at Camp David, which the late Israeli Prime Minister Menachem Begin occupied 22 years ago in negotiating peace terms with Egypt's Anwar Sadat."
PRAY FOR JANE FONDA, kehottaa Worldnetdaily. Liekö USA:ssa sama tilanne kuin Suomessa Nykäsen Matin kanssa. Tammikuussa maailmalla kerrottiin elokuvatähti ja maailmanlaajuisen uutiskanava CNN:n johtajan Ted Turnerin vaimo Jane Fondan tulleen uskoon. Avainhenkilö Jane Fondan kääntymisessä on ollut hänen autonkuljettajansa, joka noin kaksi vuotta sitten alkoi lähestyä Jane Fondaa kertoen omasta uskostaan Kristukseen. Rouva Fonda reagoi aluksi kielteisesti, mutta kiinnostui asiasta ja lähti myöhemmin autonkuljettajansa seurakunnan tilaisuuksiin mukaan. Fonda on ainakin käynyt Atlantassa Providence Missionary Baptisti-seurakunnassa osallistuen mm. Raamattupiiriin. Jane Fondan kääntymistä kristityksi pidetään yhtenä syynä hänen ja Ted Turnerin ainakin väliaikaiseen asumuseroon. CNN:n Ted Turner on usein julkisesti arvostellut kristittyjä ja kutsunut heitä epäonnistujiksi. Saapa nähdä, onnistuuko Turner ja koko CNN:n poppoo jäämään vihan aikaan. Mistä tiedät vaimo, voitko pelastaa miehesi, kysyy Raamattu. Et mistään, kunhan itse pelastuisin. Hakemistosivulla nyt yötäpäivää rukous: Herran siunaus.
VISSARION. Sopinee tämäkin venäläinen näille sivuille. RT:n päivän sähköpostiuutisissa mainitaan hänet esimerkkinä henkilöstä, joka saa seuraajia väittämällä olevansa Kristus:
"The Russian spiritual leader Vissarion is an example of a self-appointed messiah, Reimer said, according to idea. About 10 million Russians follow this founder of the Church of the Last Testament. ...Biblical prophecy is fulfilling itself, Reimer said. Jesus had prophesied, as recorded in Matthew 24:5, that "many will come in My name, claiming, 'I am the Christ,' and will deceive many," he said."
SEURAVIESTI 2000. Taipalsaaren Veikkojen SEURAVIESTI -lehti on ilmestynyt. Siinä on mm. urheilijan henkilökuva. Risto Talkan kirjoitus kymmenottelija YRJÖ HÄMÄLÄISESTÄ: "Yleisurheilua Yrjö Hämäläinen on harrastanut jo kouluaikoinaan. Vakavammin laji tuli tutuksi vasta pari vuotta sitten. Ystävänsä, Harri Veijosen välityksellä Yrjö ryhtyi kokeilemaan kymmenottelua ja liittyi samalla Taipalsaaren Veikkojen riveihin. - Urheilu on Yrjölle pelkkä harrastus. Lopuksi hän antaa väkivaltaa ihannoiville nuorille elämänohjeen Raamatusta: "Älä kadehdi väkivallan miestä, äläkä omiksesi valitse hänen teitään"."

14. 7. JERUSALEMIN TULEVAISUUS BARAKIN JA ARAFATIN MAAILMANLOPPUKESKUSTELUISSA
Jerusalem's Future to be Discussed at Peace Talks. CBN News, Pamela Newby: "CAMP DAVID - The key issue of Jerusalem is reportedly going to go on the table at the Middle East peace summit at Camp David. Israel's prime minister Ehud Barak and Palestinian authority chairman Yasser Arafat have not met face to face since the peace talks began at the secluded presidential retreat. White House spokesperson Joe Lockhart says President Clinton discussed difficult issues separately with both Barak and Arafat and that at the end of day two all core points had been addressed...
According to the Jerusalem Post, despite Barak's promise to keep Jerusalem as Israel's eternal capital, the prime minister is expected to propose a compromise today. Thousands of Israelis have filled the holy city's streets to show their support of the summit. At the Western Wall, orthodox Jews and West Bank settlers held a mass prayer session for God's intervention to save their Biblical homeland...
If the talks fail, both sides fear that instead of peace there could be war."
SOTA! Jopa kristilliset mediat kylvävät siis pimeiden oppia, että ellei neuvotteluissa päästä sopuun, edessä on sota. Todellisuudessa siis sota alkaa, kun neuvotteluissa on päästy sopimukseen ja se vahvistettu Jerusaleminkin osalta!
Kuumin peruna neuvotteluissa on epäilemättä Jerusalemin kysymys. Israelin "ikuinen ja jakamaton" pääkaupunki on sitä vasta Messiaan hallitessa. Nyt se jaetaan ja MAAILMAN LOPPU ON VARMA! Loppuva maailma painostaa siihen suuntaan, mitä PLO vaatii itselleen eli Jerusalemin arabienemmistöistä itäosaa mukaan lukien historiallinen Vanha kaupunki.
Israel ei vallannut Jerusalemin itäosia vuonna 1967 vaan sai ne takaisin, kun arbit olivat aloittaneet sodan. Samalla alkoi toteutua Jeesuksen oma ennustus siitä, että Jerusalem olisi pakanain eli ei-juutalaisten tallattavana vain kunnes Kristuksen aika olisi alkamassa. Nythän valerauhan jälkeen Israel joutuu luopumaan sodassa koko Jerusalemista, mutta ennustus Jerusalemin tulosta juutalaisille pysyvästi saa täyttymyksensä Messiaan näkyvästi palatessa. Juutalaiset kansakuntana joutuvat kääntymään Messiaan puoleen ja silloin Messias tulee kera seurakunnan Karitsan häistä. Reino Savolan mukaan vuonna 2007, mutta jos vihan aika on vain 3,5 vuotta, jo maalis-huhtikuussa vuonna 2004 edellyttäen tietenkin ylösottoa syksyllä 2000.
Palestiinalaisten toiveissa Itä-Jerusalem toimisi kohta perustettavan itsenäisen Palestiinan valtion pääkaupunkina. Saatana saa jalansijan taivaaseen, voidaan tulevaa LOPPUMISTA esittää, vaikka Jerusalemista tehtäisiin vain kansainvälinen kaupunki, kuten jo vuonna 1975 selitettiin 2500 vuotta vanhaa Danielin ennaltatietämää helluntailaiskustantamon kirjassa "Huomenna Harmagedon."
Molemmille osapuolille Jerusalem on pyhä kaupunki, johon liittyvät suuret tunnelataukset vaikeuttavat kompromissien tekemistä. Monien palestiinalaisten mielestä jo se, että he ovat tunnustaneet Israelin valtion, on riittävä myönnytys. Israel on esittänyt mahdollisuutta myöntää palestiinalaisille kunnallinen itsehallinto Jerusalemin itäosaan. Palestiinalaiset haluavat kuitenkin itäpuolen täysin omaan hallintaansa, joskin he ovat valmiita sallimaan länsinaapureidensa pääsyn juutalaisten pyhille paikoille. Israel on esittänyt lisäksi myönnytystä siinä, että jotkut lähistöllä sijaitsevat palestiinalaiskylät voitaisiin liittää osaksi itsenäistä Palestiinaa. Palestiina Israeliin, helvetti maan päälle. Fakta homma!

13. 7. KRIISI VENÄJÄN SOTILASJOHDOSSA - AIDS ORVOT - 17-19 V. PM - JOYNER-KERSEE
Maailmalla esitetyt uutiset siitä, että Venäjä olisi supistamassa ydinasejoukkojaan, sai odotetun käänteen. Venäjän korkeimmassa sotilasjohdossa puhkesi ennennäkemätön kiista. Kriisin taustalla on ohjusjoukkojen supistamissuunnitelma. Sanomalehti Kommersantin mukaan ensimmäisen kerran Venäjän armeijan historiassa asevoimien komentaja on asettunut avoimesti vastustamaan puolustusministeriä. Asevoimien komentaja Anatoli Kvashnin on ehdottanut strategisten ohjusjoukkojen jyrkkää supistamista ja alistamista ilmavoimille. Säästyvät määrärahat käytettäisiin mm. Tshetshenian kukistamiseen. RUSSIA TODAYN oma haku, esimerkki Putin: hakutulos ja mahdollisuus hakea muilla sanoilla.
AIDS-orpoja pian 30 miljoonaa. Etelä-Afrikan Dubaissa pidetyssä aids-kokouksessa yhdysvaltalainen avustusjärjestö arvioi, että aids jättää jälkeensä noin kolmekymmentä miljoonaa orpoa lasta vuoteen 2010 mennessä.
17-19 VUOTIAIDEN PIIRINMESTARUUDET. HULKKOSELLE KÄRKITULOS. Nuorten 17-19-vuotiaiden pm-kilpailut alkoivat eilen Lappeenrannan Kimpisellä. M17 kiekossa imatralainen Jari Hulkkonen teki kauden kärkituloksen 56.28. 2. Timo Sipinen RR 39.19. M 19 kuula 1. Petri Matikainen PaU 11.82. N 19 keihäs 1. Anna Käkelä LR 36.48. N 17 keihäs 1. Heini Muhonen PaU 33.81, 2. Suvi Silvennoinen SiU 31.60, 3. Taina Autio Ylämaan Pyrkijät 30.02.
N 17 kuula 1. Suvi Silvennoinen 11.06. N 19 kuula 1. Anna Käkelä 8.20, 2. Minna Hämäläinen 7.07. Onko siinä kuin uusi "neitsyt Maria"? Uusi Jeesuksen tuleminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että Kristus tulee takaisin, eikä synny uudelleen, vaikka Minna Hämäläinen olisikin Jumalan merkki siitä, milloin seurakunnan ylösotto syntyy tai ainakin, milloin 2000 vuotta täyttyy Kristuksen syntymästä. Taisi olla Minnan viimeiset kisat ennen synnytystä. Tänään kilpailut jatkuvat mm. M17-19 keihäällä.
PÄIVÄN TULOKSIA. M 19 keihäs 1. Petri Matikainen PaU 60.39, 2. Petri Härkönen PaU 57.89. M 17 keihäs 1. Mika Haaja LUM 59.76, 2. Timo-Pekka Leminen PaU 57.30, 3. Timo Sipinen 56.09. Vaikka Sipinen selvästi epäonnistui, viime vuoteen verrattuna paras kehitys on tapahtunut Mika Haajalla, josta on onniteltava myös Tommi Viskaria heittokouluineen. Haaja heittää suhteellisen vähin voimin nopealla kädellä. M 17 kuula 1. Jari Hulkkonen Taitä 14.45, 2. Lauri Kangasmäki PaU 12.81, 3. T-P Leminen 12.77. N 17 moukari 1. Suvi Silvennoinen SiU 40.87, N 17 kiekko Suvi Silvennoinen 36.77.
Joyner-Kersee Sydneyhyn? 38-vuotias seitsenottelun ja pituuden moninkertainen mestari Jackie Joyner-Kersee perui lopettamispäätöksensä yrittääkseen vielä kerran olympialaisiin. Nehän olisivat hänelle jo viidennet.

12. 7. MILLENNIUMIIN 80 PÄIVÄÄ - PRODI HUONOIN - ARAFAT JA GOLAN - KIERTOAJELU
Ilta-Sanomissa 2. 8. 1999 kirjoitin otsikolla "Millenniumin hetkenä tapahtuukin jotakin". Vaikka ennustin ns. vuosituhannen vaihteeseen Jeltsinin eron, ja asia toteutui täsmälleen, se ei ollut se mitä olen vuosikymmeniä julkisesti ennustanut oikeaan vuosituhannen vaihteeseen.
Vuonna 1986 julkaisin kirjan "Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen" ja vuonna 1995 "Daniel 9:27 aikamme paljastin: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin." Näiden kirjojeni otsikoissakin on sitä, mitä odotan tapahtuvaksi vuosituhannen vaihteen tuntumassa. Oikea vuosituhat vaihtuu kuten vuosi juutalaiskalenterissa nyt syys-lokakuussa 2000. Millenniumin hetkeen on siis noin 80 päivää. Sen tienoilla pitäisi tapahtua useitakin etukäteen sanomiani tapahtumia alkaen 13. 9. 1993 alkaneen vuosiviikon täyttymyksestä, jonka tunnemme hyvin Jasser Arafatilta. Iltalehti 11. 1. 1989 kertoi allekirjoittaneesta otsikolla: Lappeenrannassa tiedetään: Arafat tuo maailmanlopun.
Harri Veijonen
wwnet.fi/users/veijone/.
Seurakunnan Tiedotuskeskuksen tiedottaja
ST:n uutisia lupa käyttää muissa medioissa vapaasti lähde mainiten: Seurakunnan Tiedotuskeskus wwnet.fi/users/veijone/.
PRODI JA LIIKANEN. Brittilehti Financial Times pyysi EU:ta seuraavia asiantuntijoita arvioimaan komissiota asteikolla 1-10. Hännänhuipuksi jäi italialainen puheenjohtaja Romano Prodi yhdeksällä pisteellä 30:sta. Ranskalainen kauppakomissaari Pascal Lamy katsottiin parhaaksi ja seuraaviksi portugalilainen oikeuskomissaari Antonio Vitorino ja italialainen kilpailukomissaari Mario Monti. Erkki Liikanen sai 22 pistettä ollen ryhmän keskitasoa.
ARAFAT JA GOLAN. Kumma kun muualla ei ole vaadittu olemasta käyttämättä Jasser Arafatista presidentti-nimeä. Jos ei voi olla Palestiinan presidentti, ei voi olla palestiinalaistenkaan presidentti, koska MOLEMMAT ilmaukset edellyttävät valtion olemassaoloa. Terroristijohtaja-termiä käytinkin pitkään, ja se olisi oikea termi edelleen. Mitä sanoo asiasta Encyclopedia: Jasser Arafat. Kommando mikä kommando. Samaa tarkoittaa termi PLO:n puheenjohtaja, koska PLO on terroristijärjestö tavoitteena poistaa Israel maailmankartalta peruskirjansakin mukaan. Ensin vain otetaan jalansija valerauhaneuvotteluin Jerusalemiin ja sitten Antikristuksen kera hyökätään juutalaisille jätettyihin Israelin osiin. - Israel ja Golan. Artikkeli Helsingistä, muttei Helsingin Sanomista tai muista PLO:n propagandaa toistavista medioista. Ulla Järvilehdon luotsaamassa yhdistyksessä näkyy olevan jonkinlainen paussi uusien uutistensa tarjonnassa.
KIERTOAJELU. Juha Ojaniemen suomentamat RT:n uutisetkaan eivät vielä jatku. Hyvänä merkkinä voitaneen pitää sitä, että Ojaniemi sai nyt jatkettua "Kiertoajelu"-palveluaan. Postituslistansa sisältönä on aina muutamia internetosoitteita Ojaniemen esittelyin. Yhteystiedot: Liittyminen ja eroaminen osoitteessa http://linkki.tiedot.net/kiertoajelu.html. EHDOTUKSET: Jos tiedät hyvän WWW-sivun, voit ehdottaa sen osoitteeseen mailto:kiertoajelu@linkki.tiedot.net
NUORTEN 17-19 vuotiaiden pm-kisat Kimpisellä klo 18.00.

11. 7. RAAMATTUHAKU - PAARMA BAPTISTIEN JUHLASSA - ISBN - BARAKIA EI VOITU ESTÄÄ
Internetissä on aloittanut hyvä raamattuhaku. Löydä etsimäsi sana Raamatusta helposti tästä: wwnet.fi/users/veijone/raamha2.htm. Hyviä tutkimuksia Jumalan Sanan parissa!
Hakemistosivumme on edelleen kehittelyn alla. Tarkoitus ei ole yrittääkään luoda monimutkaista vaan käytännöllistä ja hyvin toimivaa sivua. Vasemmassa laidassa on lista tärkeimmistä sivuista ja nyt sielläkin mainituista painamalla avautuu sivu uuteen ikkunaan. Lopussa on myös mainittu toisten sivuja otsikolla LINKKEJÄ. Niitä kootaan enemmänkin tarkoituksella laittaa samalla tärkeysjärjestykseen. Ylimpänä linkeissä edelleenkin Reino Savola.
PAARMA BAPTISTIEN JUHLASSA. Baptistien kesäjuhlilla Turussa oli myös ev. lut. arkkipiispa. Hän, Jukka Paarma totesi, että baptistien ja luterilaisten suhteissa on tapahtunut paljon kehitystä. Veijonen sanoisi molempien taantuneen eli luopumus tuli baptisteihinkin. - Lestadiolaissuviseuroissa mukana ollut lestadiolainen tutkija sanoi osuvasti, että mikäli Lestadius eläisi joukossamme, hän joutuisi vankilaan. "Cuius regio, eius religio". "Kenen maa, sen uskonto". Alueen hallitsija määrää sen virallisen uskontokunnan. Tästä periaatteesta sovittiin Augsburgin uskonrauhaa tehtäessä vuonna 1555. "Suomen kirkko" ei seurakunnan riemuvuotta hyväksynyt vaan väitti riemuvuodekseen tulessa palamisensa vuotta. - NÄHTÄVYYS? Eräs turistiryhmä kyllä eilen tuli varta vasten Mustolan sululle ja siitä kävellen ihmettelemään Turun tuomiokirkon vastakohtaa, Veijosen mökkiä. No, tulevan maailman toiseksi tärkeimmän rakennuksen paikalla.
SUOMEN ISBN-KESKUS kyselee kustantajilta muutoksia ja lisäyksiä. Kysely tuli siis myös Seurakunnan Tiedotuskeskukselle, PL 57, 53101 Lappeenranta. Internetosoitteensa linnea/helsinki/hyk/kt/kustantajat/isbn.html. Helsingin yliopiston kirjasto on Suomen kansalliskirjasto, johon linkki tässä. Kirjaston Fennica-kokoelmasta löytyi Veijoselta Aapeli Saarisalon tuotanto ja rikas elämä, hakutulos tässä. Ovat tainneet kansalliskirjastossakin laittaa tärkeimmät teokseni roskiin, koska niitä ei löydy! "Ei tällaisia!", sanottiin minulle Joutsenon kirjastosta, kun tarjosin sinne lahjaksi valtakunnan parasta kirjaa: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin! SAAPUU, vaikka SAATANAN VALTIO ja kirkko vastustavat!
BARAKIA EI VOITU ESTÄÄ. Israelin ulkoministerin lähtöä USA:an ei voitu estää, vaikka täälläkin mieluiten näytetään uutisoitavan toteutuvaksi tiedetyn valerauhan tuloa vastaan. - TV1 iltauutisissa näkyi, ettei edes Bill Clinton käytä Arafatista Suomessa tuputettua sanaa presidentti vaan puheenjohtaja.
ARIEL MÄKI-SOINI on olympialaisiin valmistautuva seiväshyppääjä. Hyvä Sanoma 6-7/2000 kertoo hänestä otsikolla "Uskoontulo on Arielin paras rimanylitys." Olympialaisiin päästäkseenkin pitää hypätä varsin korkealta. Melkoinen hyppy, jos ylösotto tulee olympialaisissa kesken hypyn.

10. 7. BARAKIN LÄHTÖ SIIRTYI - ARKEOLOGIA - RT - SYNNYTYS LÄHENEE - 40 M KEIHÄÄLLÄ KOVA TULOS
Israelin pääministeri Ehud Barak on lykännyt lähtöään Washingtonin huippukokoukseen. Asiasta kertoi Israelin radio, jonka mukaan Barak aikoo olla läsnä tänä iltana maan parlamentissa järjestettävässä epäluottamuslauseäänestyksessä. Eilen kolme oikeistopuoluetta ilmoitti irtautuvansa hallitusyhteistyöstä.
Irtautumisen syynä on puolueiden pelko, että pääministeri Barak on valmis liian suuriin myönnytyksiin rauhanneuvotteluissa PLO:n kanssa. Kolmen puolueen ulosmarssin jälkeen Barakin hallituksella olisi takanaan enää 42 edustajaa 120-paikkaisessa parlamentissa. Hallitus voi kuitenkin pysyä pystyssä oppositiossa olevien arabipuolueiden ja muiden vasemmistolaisten tuella.
Israelin tapahtumissa ei ole kysymys poliittisesta välienselvityksestä vaan loppuhistoriallisesta kehityksestä...
ARKEOLOGIA UUSIKSI. JERUSALEM (July 9) - Several Palestinians who opposed the 1993 Oslo accords have agreed to attend the Camp David summit as part of the Palestinian advisory committee... - Seitsemän lihavan vuoden jälkeen on siis alkamassa laihempi aika. Raamatun mukaan jopa vuoret sortuvat eli tuhatvuotisessa ajassa maasto on suhteellisen tasaista. Jumalan valtakunnassa maan päällä ei entisiä paljon kaivata eikä kaivella arkeologisessakaan mielessä. Vaikka esimerkiksi Kalliomoskeija häipyy Jerusalemin temppelivuorelta, Israelin alue kuitenkin säilyy varsin samanlaisena. Siihen miltä se tällä hetkellä näyttää voi tutustua osoitteessa http://www.godsville.com/archaeology.htm
RELIGION TODAYN päivän linkit: www.ap.org, www.abc.com, www.religionnews.com, www.scholastic.com/harrypotter/index.htm, www.zenit.org, www.iglou.com/kbhc/kbhcmain.htm, www.courier-journal.com/, www.catholicnews.com, www.compassdirect.org. Pitääpä vilkaista.
HÄKKINEN JA HÄMÄLÄINEN. "Niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon", 1 Tess 5:2. Jo kuukausia olen kertonut, miten Mika Häkkisen puolison vatsa voi kertoa sitä, milloin sota kongreettisesti syntyy Suomeen. - Kaksi vuotta sitten Kimpisen kentälle keihäsharjoituksiin seuraamme tuli Yrjö Hämäläinen, joka osoittautui omalaatuiseksi uskovaiseksi. Ketään niin kaltaistani tässä kaupungissa tuskin olikaan. Tarkoitan kertoa, että puhuessani Hämäläisen vaimon raskaudesta kuin seurakunnalle merkkinä olevana "milloin ylösotto syntyy", en alun alkaenkaan ole itse etsinyt seuraani Hämäläistä puhumattakaan vaimostaan, joka pian synnyttää. Eiliseksi pariskunta oli pyytänyt päästä kotiimme vierailulle. Ja vatsa todella näkyi. 80 päivääkö synnytykseen?
KANSALLISET KISAT. Sunnuntaina 16. 7. Saimaanharjun urheilukentällä Taipalsaarella on TsV:n 85-vuotisjuhlakilpailut. Lajina on mm. miesten keihäs. Yrjö Hämäläinen jo uhosi sen voittavansa 39 metrillään. Tulisi nyt joku jostakin päin Suomea näyttämään 23 vuotiaalle Hämäläiselle kaapin paikan! Itsekin olisin saman ikäisenä voittanut Hämäläisen kevyesti ainakin 15 metrillä. 40 metriä keihäällä on nykyisin "kova tulos". Mitä siis onkaan Aki Parviaisen 90 m! Yli 13 metrillä hän voitti toiseksi tulleen miesten eurocupissa eilen.

9. 7. ABDULLAH YLLYTTÄÄ - EPÄLUOTETTAVIA UUTISTOIMISTOJA - NARRIEN VUOSIVIIKKO
STT: "Jordanian Kuningas Abdullah II on kehottanut Israelia ja Palestiinalaisia tarttumaan huippukokouksen neuvotteluissa tilaisuuteen, jotta Lähi-Idässä saavutettaisiin pysyvä ja oikeudenmukainen rauha. Kuningas Abdullah neuvotteli Israelin pääministeri Ehud Barakin kanssa Jordanian pääkaupungissa Ammanissa. Israel ja Palestiinalaiset keskustelevat Lähi-idän tilanteesta ensi viikolla Yhdysvalloissa alkavassa Camp Davidin huippukokouksessa. Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin koolle kutsuman huippukokouksen tavoitteena on lähentää israelilaisten ja palestiinalaisten näkemyksiä lopullisesta rauhasta. Kokoukseen osallistuvat Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat. Barak ja Arafat ovat aikaisemmin sopineet, että lopullinen rauhansopimus allekirjoitettaisiin 13. syyskuuta."
EPÄLUOTETTAVIA UUTISTOIMISTOJA. Monet uutistoimistot ovat puhuneet esimerkiksi Palestiinan presidentti Arafatista ennen kuin valtiota onkaan. PLO-nimen käyttöä on STT:n johdolla lopetettu jo 1998 alusta. Pitäisi puhua PLO:sta Israelissa. STT puhuu palestiinalaisista eikä sitäkään osaa kirjoittaa oikein eli pienellä alkukirjaimella.
NARRIEN VUOSIVIIKKO. Onko kirjoittamiseni ajankohdissakin johdatusta? Esimerkiksi A day in the life karaokesanat näytän tehneen harkitsemattomasti tasan vuosi ennen vuosituhannen vaihdetta: "Ja karaokesanat lisättiin 30. 9. 1999. Vain päivä Herralle on kuin tuhat vuotta. Paremmin kuin Lennon 1967 Sgt Peppersin viimeisessä kappaleessa haluan herätellä Sinua. Musiikki kuuluu, kun pysäyttää muut sivut. Mä elän päivän kerrallaan, lauloi tätä Laila Kinnunen." Vuosi narrille on kuin päivä, olen hokenut seitsemän vuotta. Arafat ainakin selkeästi narri seitsemän vuoden vouhotuksessaan syyskuun 13. 1993-2000.
REKKAJONO kasvaa taas Vaalimaalla. Taannoinen aiheen kommentaattori voisi taas antaa asiasta hyviä mietteitään tänne.

8. 7. ISRAELIN SISÄPOLIITTINEN KRIISI - OHJUSTORJUNTAKOE - JALKAVÄKIMIINAT
ISRAELIN sisäministeri ilmoittanut erostaan. Sisäpoliittinen kriisi liittyy siihen, että Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton kutsui keskiviikkona koolle Lähi-idän huippukokouksen. Washingtonin lähellä Camp Davidissa pidettävän kokouksen tavoitteena on lähentää israelilaisten ja palestiinalaisten näkemyksiä lopullisesta rauhasta. Clintonin isännöimään kokoukseen osallistuvat Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat. - Linkki myös PLO:n virallisiin uutisiin. Nelonen: Palestiinan vapautusjärjestö PLO:n ilmoitus itsenäisen valtion julistamisesta 13. syyskuuta on Israelissa katsottu rauhanprosessin hylkäämiseksi.
MITEN KÄVI? Tämän uutissivun alkuun on lisätty mm. linkki STT:n sähkeuutisiin. Niistä mm. tieto, että Yhdysvallat on epäonnistunut ohjustestissään Tyynellä Valtamerellä. - Uutiset: Alex Press: Venäjä kehottaa Yhdysvaltoja hylkäämään kansallisen rajoitetun ohjustorjuntajärjestelmän rakentamisaikeet Yhdysvaltojen epäonnistuttua ohjustestissä, kertoi Venäjän ulkoministeriön virkamies. Venäjä on ilmoittanut, että NMD:n rakentaminen rikkoisi vuonna 1972 solmittua ballististen ohjusten torjuntasopimusta ABM:ää, nimettömänä pysytellyt virkamies kertoi Itar-Tassin mukaan. Epäonnistunut testi ei venäläisen kenraalin Leonid Ivashovin mukaan tullut yllätyksenä.
Verkkouutiset: Suomi varautuu jalkaväkimiinojen täyskieltoon. Jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus on muodostumassa eräänlaiseksi kulmakiveksi Suomen puolustuspolitiikassa. Suomi ei toistaiseksi ole ollut valmis miinoista luopumaan, mutta ulkoministeriö selvittää jalkaväkimiinojen mahdollista korvaamista.

7. 7. OHJUSTENTORJUNTATESTI, JOTA KIINA JA VENÄJÄ VASTUSTAVAT - ROMANEJA VENÄJÄLTÄ - PUSU
Yhdysvallat testaa NMD-ohjustentorjuntajärjestelmäänsä Tyynellä valtamerellä ensi yönä. Testin tulokset vaikuttavat Yhdysvaltain päätökseen siitä, aloittaako se kiistellyn rajoitetun kansallisen ohjustentorjuntajärjestelmän rakentamisen. Ensimmäisen vaiheen on suunniteltu olevan käyttövalmiina Alaskassa vuonna 2005. Venäjän laivaston liikehdintä saattaa liittyä tähän.
KIINA PAHEKSUU. Kiina vastustaa Yhdysvaltain suunnitelmia Itä-Aasian ohjustorjuntajärjestelmästä. Kiinan pääministeri Zhu Rongji sanoi vierailullaan Italiassa hankkeen olevan puuttumista Kiinan sisäisiin asioihin. Zhun mukaan ohjuskilpeä voitaisiin käyttää suojaamaan Taiwania, jota Kiina pitää kapinallisena maakuntanaan. Yhdysvallat kaavailee kahta ohjustorjuntajärjestelmää, joista toinen suojaisi sen liittolaisia Itä-Aasiassa. Toinen suojaisi Yhdysvaltoja mahdollisilta ohjusiskuilta sen kutsumista "roistovaltioista". Kiinan lisäksi myös Venäjä on tuominnut Yhdysvaltain ohjustorjuntahankkeet.
VENÄJÄN ROMANEJA PAKENEE SUOMEEN. Venäjältä on saapunut ensimmäinen ryhmä romaneja turvapaikan hakuun Suomeen. Heitä saapui maanantaina Suomeen yhdeksän hengen ryhmä Vainikkalan kautta. Aiemmin romaniryhmiä on tullut Slovakiasta, Tshekistä ja Puolasta. Puolan romanit ovat edelleen suurin tulijaryhmä. Tänä vuonna heitä on saapunut maahan noin tuhat ihmistä.
PUSUpuistossa Lappeenrannassa hengellinen konsertti juontajana helluntaikirkon Antero Ahtiainen. Jaoin lähistöllä muutaman kirjani. Mieleenpainuvin 16-vuotias tyttö, joka innostui internetosoitteeseeni kuultuaan, että täällä olisi myös John Lennonin musiikkia.

6. 7. KESÄJUHLIEN SATOA - LESTADIOLAISILLA VÄHÄN AIKUISIA - CARELICA-KIRJAILIJOITA - LAURITSALAN PARAS NAISKEIHÄRI
Lääketiede on Jumalasta, muistutettiin Vapaakirkon kesäjuhlilla, ev. lut. kansanlähetyksen Uusi tie-lehden mukaan. - Herättäjäjuhlilla pelattiin pesäpalloa järjestäjät vastaan papit. Sanomalehti Ilkka tietää kumpi voitti. - Aamulehti kertoo, ettei koskaan herätys ole syntynyt kirkon johtajien kabineteissa. Puheena on lestadiolainen liike, joka piti kesäjuhliaan kantaisäni Karl-Johannes Jussilan haudan kupeella Petäjävedellä. Kun muistetaan, että lestadiolaisilla on lapsia ainakin kuusi siinä missä helluntailaisilla kaksi, lestadiolaisten suviseurojen väkimäärä vain aikuiset laskien onkin sama kuin väkimäärä helluntaikonferenssissa: Puolet helluntaikonferenssissa on aikuisia eli noin 18.000. Lestadiolaisseuroissa enintään neljännes aikuisia eli 72.000:4=18.000. "Luonnollisella syntymällä lisääntyvässä" lestadiolaisuudessa luulisi 200 vuoden jälkeen olevan aikuisia enemmänkin.
CARELICA KIRJAILIJAT LISTATTU. Jouko Varonen, Etelä-Saimaan kirja-arvostelija, joka ns. vuodenvaihteessa Etelä-Saimaassa iloitsi siitä, ettei Veijosen tapaisia kirjoittajia tässä maassa enää olisi, on saanut Lappeenrannan maakuntakirjastoon itsensä esille kirjailijoiden joukkoon. Varonen näyttää olevan kirkollinen, ellei peräti lestadiolainen lastenkirjailija. - Lpr:n kirjaston internetistä tulijoilla on tunnus proxy1.lappeenranta.fi. Sillä tunnuksella voi käydä hyvin monia eri lukijoita täällä.
Lauritsalan urheilukentällä olisi kohtalaiset mahdollisuudet harjoittaa yleisurheilua, mutta kentän käyttö on valitettavan vähäistä. Lähinnä käy jalkapallon potkijoita. Urheiluvälinevarasto on usein avoinna ja sieltä löytyy hyvin mm. kuulia ja kiekkoja. Tänään kentän laidalla kävi Lauritsalan paras naiskeihäri, ikäluokassaan piirin huipulla pitkään ollut Lappeen Riennon 19-vuotias Anna Käkelä. Viime vuoden tuloksensa oli yli 41 metriä. Kovin rennosti hento, mutta lahjakas Anna ottaa harrastuksensa. Harjoituksissa ei saisi hävitä 600 g:n keihäälläkään M45 sarjan vammaiselle Veijoselle, kuten nyt kävi.

5. 7. SUUREN HERÄTYKSEN MAINOSMIEHIÄ - MAAILMANSODAN EDELLÄ - ULTRAZEW - AVIOLIITTO EI EDELLYTÄ VIHKIMISTÄ
Eräs lukija, joka on jonkin verran selvillä Veijosen ennaltatietämisestä yli kahden vuosikymmenen ajalta 1978-1999, mutta tarkemmin tuntee ennustukseni vuodelle 2000, lupaa jatkossakin kirjoitella uutisryhmiin Veijosta halventavia juttuja. Erityisen innokas hän on kirjoittelemaan sitten, kun lokakuussa 2000 ei mitään ollutkaan tapahtunut. Outoa sikälikin, että henkilö on jo ollut todistamassa miten ennustukseni ovat aiemmin tänä vuonna toteutuneet:
Olen maininnut kolme ajankohtaa:
1. Vuoden vaihde, 2. maaliskuu, 3. syys-lokakuu. Ja ensimmäiseen ajankohtaan kuukausia etukäteen väitin tulevan Jeltsinin eron. Se asia toteutui aivan mahdottomasti, sekä aika että tapahtuma täsmälleen oikein. Toiseen ajankohtaan esitin Gorban paluun. Ja aivan hämmästyttävä sekin: Aika oli oikein ja Gorban paluukin politiikkaan, vaikka odotin enemmänkin. Kolmaskin ajankohta tulee olemaan ennustuksessasani OIKEIN! Miten tarkasti sitten tapahtuu sitä mitä olen jopa vuosikymmeniä kirjoissanikin väittänyt? Olenhan väittänyt tapahtuvaksi samalla kertaa lukuisia asioita ja mikäli yksi lähtee toteutumaan pitäisi tapahtua muutkin! Nämä:
Armotalouskauden viimeinen, lyhyt hysteerisluonteinen herätys. Jerusalemin valerauha, Israelin väärä profeetta Peres ja maailman poliittinen henkilö Antikristus mukana sopimusta vahvistamassa. Samalla Arafat tuo lähes maaailmanlopuksi katsottavan ajan alkamisen syntyvällä Palestiina-valtiollaan. Maailman pimeimmät ihmiset ylistävät tuota pimeyden huippusopimusta sanomalla: nyt on rauha ja turvallisuus. Silloin muutaman päivän sisällä tapahtuu seurakunnan ylösotto eikä se voi tapahtua milloinkaan muulloin! Sen jälkeen alkaa suuri itkuherätys. Sen suuren herätyksen mainosmieheksi on tietenkin lupa ryhtyä kaikkien eikä vain mainitun henkilön. Käsittämättömän typerää tietenkin kailottaa kaikkialle Veijosen erehtyneen pahasti aina silloin, kun toteutuu huomattavasti sattumaa paremmin Veijosen pitkän pikkutarkan ennustussarjan seuraava tapahtumavuorossa oleva tapahtuma aikoineenkin! Nyt ennaltatietäminen vain täsmentyy, kun voidaan kertoa, että suuren herätyksen markkinamiehiä löytyy ja niin pitää löytyäkin, sillä nämä internetsivut ovat toiminnassa joitakin päiviä vielä ylösoton jälkeenkin sielujen pelastukseksi edes taivaaseen jos kerran ylösottoon pääsy ei miellyttänyt.
MAAILMANSODAN EDELLÄ. VENÄJÄN sotalaivojen liikehdintää Suomenlahdella, uutisoi STT. Millenniumin hetkellä tapahtuukin jotakin oli taannoinen kirjoitukseni Ilta-Sanomissa. Venäjällä odotetaan suuruuden aikansa alkavan ja myös toimitaan sen mukaan. Vuoden 1995 kirjassani ennaltatiesin senkin, että Venäjä joutuu parodioimaan Jumalan kahta vuosituhatta kahdella vuodella kuten jo liehakoi Clintonin vieraillessa syyskuussa 1998 uuden Venäjän tuloa. Linkki: Voimmeko tietää Venäjän tulevaisuuden? - Toinen sodan merkki on juutalaisviha. JUUTALAISVIHA on nousussa kaikkialla, otsikoi Patmoksen raportti. Se mainitsee esimerkkinä myös Yhdysvallat. Suurella on teksti: "Natsi-Saksassa kirkko ja valtio olivat monesti yhtä mieltä juutalaisongelman ratkaisumallista." Kirkko nytkin on mukana jopa kaikkein pimeimmässä, ylistämässä juutalaisten Israelille tehtävää valerauhaa. Vaikkei raportti asiaa selitä, juutalaisvihan nousu oli siis profetiassa välttämätöntä toisen maailmansodan edellä Israelin valtion tuloksi ja samoin nyt kolmannen maailmansodan edellä Kristuksen näkyvän paluun Israeliin tulolle. Saatanan yritykset tuhota juutalaiset päätyvät juutalaiskansan ahdistuksen jälkeen Jumalan voittoon.
ULTRA-lehden uusin numero on taas poikkeuksellisen kristillinen. Nooan arkin väitetään löytyneen, Torinon käärinliinojen olevan aidon Jeesuksen ja Moshe Zewiltä www.kolumbus.fi/gematria tuttuja Raamatun koodeja esitellään. Kokeiluhetkellä sivua ei löytynyt, mutta onneksi syynä oli vain tilapäinen häiriö palvelimella. Minulla on tallella jotain Zewiltä ja Savolalla tämä raamattukoodisivu.
AVIOLIITOISTA EI SÄRY PUOLIA - TERVEISIÄ PRESIDENTILLE
Tiedotusvälineissä usein esitetään, että puolet avioliitoista päätyy eroon. Väite perustuu siihen, että kun maassa solmitaan tätänykyä noin 26.000 avioliittoa vuodessa samaan aikaan 13.000 avioliittoa särkyy. Kuitenkin takavuosina solmittiin jopa 100.000 avioliittoa vuosittain. Mikäli eronneiden määrää verrattaisiin siihen, vain noin 13% avioliitoista päätyisi eroon. Oikea luku lienee noin 30%. Uutinen mainittu mm. Nykyaika 9/2000 lehdessä, mikä tänään laitettiin postilaatikkooni. Mainitsenkin täällä kaiken kristillisen aineiston, mikä tulee erikseen tilaamatta esimerkiksi postiosoitteeseemme PL 57, 53101 Lappeenranta.
HALONEN AVIOLIITOSSA? Toiseksi seurakunta toisin kuin lahkot hyväksyy Jumalan edessä elinikäiseksi tehdyn parisuhteen avioliitoksi, vaikka valtio ei hyväksykään ilmoitusta milloin avioliittoon on menty. Näin ollen esimerkiksi ns. avoliitto presidenttiparilla ei saa täältä sellaista tuomiota kuin kirkkojen medioissa vaan toivomme, että presidentti Tarja Halonen nopeuttaa avioliittosopimuksella avioliittoon menon hyväksymistä valtiossa, jolloin hän itsekin voisi saada liitolleen avioliitto-nimen ilman epäpyhiä pappien tai vastaavien toimintoja.

4. 7. MUISTOJA JUMALAN VALITUKSI TULEMISESTA - SYNTYKIRJAA - NESTORI JA JUNA
Ainoa Jumalan valittuko tässä maassa? Kateellisia ainakin on pitkä rivi. Tänään esimerkiksi sain Porista kirjeen: "Tekstit, kuten "Lappeenrannan profeetta" puhuvat korutonta kieltään. ... teet todellisen karhunpalveluksen kaikelle kristillisyydelle ... eikö uskovia ole jo tarpeeksi pilkattu? ... et sinä mikään profeetta ole!" Olin noin 12-vuotias, kun Kalle Saarisen vaimon sisar Rauni huomasi erään kuvani, johon olin päähäni laittanut heikosti nähtävän merkin kuin Gorballa jo syntymästään, minun merkkini oli risti. 17-vuotiaana heitin 60.00, enkä edes tiennyt Jumalan tuhatvuotisesta järjestelmästä. 18-vuotiaana kuuntelin Procol Harumia ja kuvittelin sitä soittavani näin jonkinlaiselle kuulijakunnalle vuosituhannen vaihteessa, mutten tiennyt asian liittyvän Jeesuksen paluuseen. 20-vuotiaana olin rukoillut oikeasta uskosta tietämättömänä oikeata puolisoa ja muuttanut sellaiseksi oletetun paikkakunnalle Lappeenrantaan. 21-vuotiaana 1976 tulin uskoon Lappeenrannassa. 1985/86 minulle kriittisesti tälläisiin suhtautuvalle tuli merkillinen vaikutus, että Jumala kutsuu minua johonkin tärkeään tehtävään. 1986 ylitin sopivia rajojakin kovan vastustuksen vuoksi. Tukholman profeettakin oli ennustanut tietämättäni "Lappeenrannan profeetan" tuloa pari vuotta aikaisemmin. Syksyllä 1986 ilmestyi kirjaseni Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen, jossa muuten uskoin Antikristuksen olevan EU:n johtaja enkä NL:n viimeinen johtaja, Gorba, johon uskon edelleen, vaikkei siltä näyttäisi. 1995 olin tehnyt maailman tarkimman tutkimuksen ylösoton ajankohdan paljastavasta Daniel 9:27:stä: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin! Mutta päivän porilaismies väittää, että olen tehnyt huonosti asiat. EN todellakaan ole tehnyt lahkolaisten vaan Jumalan tehtävää! Suomessa seurakuntaa johdetaan Saimaan kanavan varrelta eikä Aurajoen suulta tai Porista!
SYNTYKIRJAA. Uusi testamentti alkaa sukuluettelolla: "Jeesuksen Kristuksen, Daavidin pojan, Aabrahamin pojan, syntykirja. Aabrahamille syntyi Iisak, Iisakille syntyi Jaakob... Näin on sukupolvia Aabrahamista Daavidiin kaikkiaan 14 polvea ja Daavidista Babyloniin siirtämiseen 14 polvea ja Babyloniin siirtämisestä Kristukseen asti 14 polvea.
"Lappeenrannan profeetan" syntykirjaa ei ole miltään sukuhaaralta täsmälleen selvitetty, mutta tarkimmin Jussilan suvussa. Kantaisinä pidettyjen kymmenen sisaruksen vanhemmat olivat Aleksander Jussila ja Anna Leena Mikontytär. UT:n kaavaa mukaellen: Aleksander Jussilalle syntyi Karl-Johannes Jussila (Kintauden Jussilassa v. 1836), Karl-Johannekselle syntyi Emilia (Veijonen os. Jussila 25. 2. 1892), Emilialle syntyi Olavi, Olaville syntyi Harri. Jaa´a , eipä tämä ketään kiinnosta vaan laitoin muistiin.
NESTORI JA JUNA. Mustien Saara piti jonkin verran yhteyttä tätiinsä, Emilia Jussilaan (k. 17. 2. 1971), joka meni avioliittoon 3. 8. 1919. Puoliso oli Nestor Veijonen, Korpilahdella 15. 6. 1896 syntynyt maanviljelijä. Kiirettä vihille ei näytä olleen, koska vanhin lapsi, jo edesmennyt Kirsti-tätini syntyi 1921. Hänen kuvansa on sukukirjassa s. 173 joukon keskellä, Emilian kuva s. 168. Kerrankos lapsikatraan nuorimmainen, Olavi oli isänsä Nestorin kuorman hevoskyydissä. Ei ollut tasoristeyksiä vartioitu siihen aikaan. Kovaa vauhtia hevonen juoksee alamäkeä ja samaan aikaan juna lähenee metsän takaa. Juna ja hevonen sattuvat tasoristeykselle täsmälleen samaan aikaan! Lähellä oli minunkin tuleva syntymättömyyteni. Polle seisahtui takajaloilleen aivan junan viereen ja kesti tukalassa asennossaan kunnes juna oli mennyt. Olavi lensi kyydistä, muttei sentään radalle asti. Sukukirjastakin jotkut ovat voineet huomata Nestor Veijosen kuolinsyyn: "tapaturmaisesti junan töytäisystä." Se ei kuitenkaan tapahtunut tällä kertaa vaan Haapamäen asemalla 11. 5. 1944. Nestor oli ollut talokaupoilla ja väsyneenä jostakin syystä kävellyt radan reunaa, kun takaa päin tuli juna törmäten ukkini olkapäähän ilmeisesti ulkonevalla portaallaan. Kalle Saarisen veli oli junassa ja kertoi, että juna pysähtyi ja alle jäänyt mies nostettiin junaan. Samaa matkaa Virroille junalla tulivat sekä Saarinen että Nestor Veijosen ruumis. Ukkiani, jonka nimeä kannan, en siis ole koskaan nähnyt.

3. 7. SITTEN TULEE ANTIKRISTUS - PÄIVÄN ARAFAT JA MILLENNIUM - OLLI 70 - JOPA 5000 LUKIJAA
Leo Mellerin kasettikimara jatkuu numerolla 4133. Otsikkonaan on "Mitä tapahtuu ennen maailmanloppua". Mainoksessa panin merkille ilmauksen, että Antikristus tulee vasta ylösoton jälkeen: "Mitä Raamatun profetian mukaan on odotettavissa ennen aikakauden täyttymystä ja loppumista? Mm. syntiä ja maailmallisuutta luopuneessa kristikunnassa - mutta ylösotto alkuseurakunnallisessa voimassa elävälle morsiusseurakunnalle. Sitten tulee Antikristus, ahdistukset, vitsaukset - Jeesus kunniassa maan päälle."
Kommentti: Nyt onkin huomattava, että Antikristuksen tulo ja ilmestyminen on voinut jo tapahtua 2 Tess 2:1-12 osoittamassa merkityksessä. Joka tapauksessa Mellerkin tuossa Antikristuksen tulolla tarkoittanee sellaista, missä Antikristus pääsee tuhojaan tekemään. En todellakaan uskalla nyt selittää siten, että ylösotto välttämättä olisi kauempana kuin noin kolmen kuukauden päässä, jos kerran Arafat helvetin maan päälle takaavan Palestiinansa silloin julistaa.
PÄIVÄN ARAFAT JA MILLENNIUM. Voitte tarjota tänne uutistietojanne Arafatista ym. - SATA PÄIVÄÄ. Sata vuorokautta Lauritsalan kirkonkellojen keskiyön lyönnistä on 4. 10. alkaessa. Nooan aikana viimeisen merkin jälkeen oli aikaa viikko. Joko Arafat lupaa viimeistä merkkiään 27. 9.? Kalenterissamme on siinä musta ympyrä tarkoittamassa ei vain oikeata kuukauden vaihtumista, uutta kuuta, vaan nyt VUOSITUHANNEN VAIHDETTA! Tosin juutalaiset katsovat kuun vaihtuvan vasta pari kolme päivää myöhemmin kun näkevät uuden kuun Jerusalemiinsa.
OLLI 70. Onnea! Kun katson Jussilan suku-kirjasta Karl Johannes Jussilan jälkeläisiä ss. 138-173, huomaan itseni mainitun siinä (v. 1984 painoksessa) viimeisenä. III-polven edustajista nuorin on edelläni mainittu Olavi, joka tänään täyttää 70 vuotta. Edesmennyt lähetyssaarnaaja Saara Jussila-Carlsnäs löytyy myös ko. sivuilta ja merkinnällä III eli Karl-Johannes oli yhteinen ukkinsa ja he peräti serkuksia. Olli ei nyt juhli merkkipäiväänsä kuten vuosikymmen sitten sukujuhlaksi saakka.
JOPA 5000 LUKIJAA. Kuten muistatte, uuden mittarin ensimmäinen luku (11.068) ilmoittaa 1-2 kertaa käyneitä, mutta katsoo eri henkilöksi samoja henkilöitä, jotka tulevat aina eri tunnuksilla. Yli puolet tuosta määrästä on todellisuudessa käynyt useammin kuin 1-2 kertaa 5 kk:n aikana. Näin ollen säännöllisiä sivujeni lukijoita voi olla jopa YLI 5000!

2. 7. NOSTRADAMUS JA KARISMAATTISUUS - VIERAILUJA - 2500 SÄÄNNÖLLISTÄ KÄVIJÄÄ
Olli R. jatkaa: "Nostradamus voi toimia ponnahduslautana monelle uskomattomalle, sillä yleensähän Jumala-usko tulee ennen Jeesus- uskoa. Mitä tulee pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa, niin meillä on jo raamattu, joka kertoo siitä. Ylösotosta puheenollen, niin Nostradamus kyllä mainitsee jossakin ennustuksessaan, että kuolleet nousevat ylös haudoistaan seitsemännen suuren luvun täyttyessä."
Kommentti: Totta, että ateisti ei voi tulla Kristus-uskoon lainkaan. Raamatun mukaan sen, joka uskoon tulee täytyy jo ensin uskoa, että Jumala on olemassa, Heb 11:6: "Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen, sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät."
Olli R.: "Kielillä puhuminen ja muut ihmelahjat päättyivät viimeistään silloin, kun Uusi testamentti valmistui... Apostolien aika oli siirtymävaihe Vanhan ja Uuden liiton välillä ja siksi se oli poikkeuksellista aikaa. Meillä on nyt raamattu ja sen pitäisi riittää. Jooelin kirjan ennustukset Hengen vuodatuksesta koskevat vain Israelia ja ajoittuvat Herran päivälle, joka on joko Jaakobin ahdistus tai 1000-vuotinen valtakunta. Tämän kaiken edellä kertomani vahvistaa John MacArthur jr.:n kirja Totuus kielillä puhumisesta, jonka lukaisin äskettäin. Olin jo ennen kirjan lukemista epäillyt nykykarismaattisuutta (mm. Nokian herätysliike) ja kirja vain vahvisti olettamuksiani. Mielestäni babtistit ovat tässä asiassa oikeassa, vaikka muuten en heidän kaikkia opetuksia hyväksykään. Olen sellainen kristitty, että pyrin ottamaan kaikista kirkkokunnista jyvät akanoista, joten olen aika yksinäinen vaeltaja. Vielä Nostradamuksesta sen verran, että uskon hänen olleen poikkeustapaus Jumalan ihmeteoissa, joihin ei siis kuulu nämä nykypäivän karismaattiset ilmiöt."
Kommentti: Helluntaina annettu Pyhä Henki ihmelahjoineen on tarkoitettu koko seurakuntakauteen. Seurakunnassa on aina apostoleita, profeettoja, kielilläpuhujia, jne. Olen minäkin lukenut kielilläpuhumisesta jo yliopistossa, että pakana eskimoilla oli tapana hurmoskieliin. Onkin totta, että Saatana pyrkii tunkeutumaan kaikille Jumalan alueille ja pääseekin ilman Raamatun opetusta ja Hengen johdatusta. Kielilläpuhumista ilman Kristusta onkin lupa arvioida Paholaisen aikaansaamaksi oikean matkimiseksi. Seurakunnassa kielilläpuhuminen on luonnollista kuten siinä tulisi olla käytössä kaikki ihme- eli armolahjat. Olet erehtynyt ottamaan ei-kristillisille lahkoille tyypillisen karismaattisuuden vastustamisen. Kristillisillä lahkoilla todella on lähes kaikilla "jotakin annettavaa". Luther aloitti oikean uskon suuntaan. Vapaakirkko eron valtiokirkosta. Baptistit tajusivat oikean kasteen. Adventistit lepopäivän ja tulevan vuosituhannen. Helluntaikirkko kielilläpuhumisen ja muun karismaattisuuden. Väärin on se, että jonkin osatotuuden löytäjät lahkoutuvat. Seurakunta on ulkopuolella kaikkien lahkojen tavoitteena totuus kaikilla osa-alueilla. - Nostradamus EI kuulu seurakuntaan ja päätyy helvettiin!
VIERAILUJA. Vierailijoita käynyt nyt myös mm. palvelimilta: www.imatra.fi. Imatrallahan on kesäisin koskinäytös joka päivä klo 19.00. www.rovaniemi.fi. Rovaniemeltähän voi löytää mm. kirjailijan Nils-Aslak Valkeapää. www.koillismaa.fi. Kekkosen syntymäpaikoilta. Milloinkahan varataan osoite: www.kekkonen.fi? www.slshipping.fi Vainikkalasta. www.laitila.fi, www.peurunka.fi, www.kesko.fi, www.regionline.fi, www.tays.fi, www.insta.fi, www.rautewood.fi, www.kotkanenergia.fi, www.benefon.fi, www.almamedia.fi, www.ohnet.fi, www.surffi.net, www.kotinet, www.tutka.net, www.verkkotieto.com, www.pkshp.fi, KUMMALLINEN OSOITE: www.addr.arpa. Ei löytynyt, mutta jotakin tietoa siitä. RUOTSISTA: www.kiruna.se, www.volvo.se. EESTISTÄ: www.estpak.ee. KANADASTA: www.sasknet.sk.ca. MUUALTA: HARVARDIN YLIOPISTOSTAKO? www.harvard.edu. www.bellatlantic.net. www.andorpac.ad. www.grnet.gr.
KÄYNNIT. Uuden mittarin kertomia lukuja 1. 7. 2000: Tsekin tasavallasta käyty 8 kertaa, Kreikasta 17, Perusta 13, Uudesta Seelannista 12, Australiasta 68, Ruotsista 179, Belgiasta 35, Englannista 68, Kanadasta 59, Hollannista 47, Saksasta 63, Saudi Arabiasta 50, Italiasta 37, Espanjasta 25, Israelista 4, Venäjältä 7. Suomesta yli 16.000 kertaa, lisäksi ei .fi päätteiset (.net, .com, ym.) Suomesta. Mittari ollut 5 kk. Eri kävijöitä 11.068 + 1975 + 265 + 72 + 50 + 123 eli 13.503. Noin 2.500 lukijaa, jotka käyvät ainakin noin kerran kuussa. Minulla käy siis "seurakunnankokouksessa" 2500 henkilöä, mutta olen Suomessa internetin ulkopuolella tuiki tuntematon!

1. 7. YLÖSOTON VASTUSTAJIA KRISTITYN NIMELLÄ - PELTOLA - TÖRKEYKSIÄ
Jari mahdollisesti Huikuri lähetti linkin mahdollisesti omalle nimettömälle sivulleen, joka ei saa linkkiä pyynnöstäkään tänne. Esimerkki sivun tekstistä: "Uskovien ylösotto vai lamaannuttaminen? Teologisen doktriinin nimeltä "uskovien ylösotto" mukaan Jeesus laskeutuu pilvenhattaralla maanpäälle, pukee uskovaiset lakanaan, antaa heille kanteleet ja kyydittää heidät taivaaseen. Tämän opin seurauksena on varsinkin 1700-luvun jälkeen laskettu useita niin sanottuja "maailmanlopun päivämääriä" ja opin seuraajat pitävät usein merkityksettömänä sitä todellisuutta, jossa he ja heidän lähimmäisensä elävät ja asuvat."
Sivulla on myös esim. Reino Savolan sivulta kopioitu Jeesuksen pilviin tulo animaatiokuva kera selityksen: "Kuvassa pitkä-hiuksinen pervo-Jeesus tulee hakemaan valittunsa taivaaseen."
Kun sivulla puhutaan kuin täältä väärin ymmärrettynä John Lennonista, totean, etten todellakaan pidä Lennonia minään messiaana vaan arvostan ainoastaan hänen sävellyksiään. Äärikristityksi sivun tekijä nimittää seurakuntaa siksikin, että ymmärrämme Israelin aseman ja juutalaiset Jumalan valittuna kansana. Jo aiemmin olen kieltänyt Huikuria käymästäkään seurakunnan sivuilla ja todennut hänen kuuluvan pikemminkin satanisti Paasivirran "seurakuntaan" siksikin, että hän on uutisryhmissäkin tukenut Paasivirran sekoiluja, samalla Veijosta vastustaen.
LAMAANNUTTAMINENKO? Perkeleellinen maailma käyttää siis termiä lamaannuttaminen siitä toiminnasta, mitä seurakunta tekee: valmistautuu ylösottoon kokonaisvaltaisesti. Jarille kuitenkin kiitos viestistä, sillä hän ei suinkaan ole yksin tuon "kristillisyyden" edustajana vaan samaa vastustusta saavat kaikki ylösottoon pyrkivät uskovat kaikissa lahkoissa maailman mukaan mieltyneiltä johtajiltaan ja ystäviltäänkin sikäli kuin Jumalaa vastustavia lahkolaistovereita voi ystäväksi sanoa. Sanokaa miksi haluatte, nimeni ei ole Bond.
PELTOLA. Top 100-listalla oleva linkki rovasti Olavi Peltolan kirjoituksiin ei toimi. Hänet olen maininnut 1900-luvun henkilöissäni parhaimpana Kristuksen paluun opettajana ev. lut. kirkon piiristä ainakin Aapeli Saarisalon jälkeen. Peltola opettaa siis Daniel 9:27:ää saman suuntaisesti kuin vapaissa suunnissa ja minä itse teen. Toivottavasti tämä linkki vie kotisivulleen: www.kolumbus.fi/rov.o.peltola
PÄIVÄN TÖRKEYS. Etelä-Saimaa laittoi lukijapalstalle kuvan "Jeesus on homo"-näyttelystä, kun savitaipalelainen museo-opas Anna-Maija Hytti kirjoitti oman kuntansa museosta otsikolla "Aikuiset - päästäkää edes lapsenne museoon". Ilman lukulaseja pidin selvänä, että kirjoittaja kehottaa aikuisia päästämään lapsensa Jumalaa pilkkaavaan homonäyttelyyn. Mutta se olikin jonkun Etelä-Saimaan toimittajan toive. Eiköhän laiteta E-S toimitus uusiksi? Ei laiteta, koska koko lehdestä tulee LOPPU!
MUITA. Ylioppilaslehtikin tietää kertoa, että ellei kirjailijan romaanille muuten saada menekkiä niin kannet myyvät kirjan: Lolita vain kanteen. - HARRI ONKIN NAINEN. Ja tämäkös minua raivostuttaa, että etsiessäni itseäni internetistä Harri on nainen: Bifems Harri ja kumppanit. Tässä on homonäyttelyä riittävästi ainakin minulle!


30. 6. EI PELKKÄÄ PEDOFIILIAA SUOMESTA VENÄJÄN LAPSILLE - LENTONÄYTÖS JA SAARNAAJIA LAPPEENRANTAAN
Hoitava kosketus lähimmäiseen, otsikoi Lääkintälähetyksen lehtinen. Tämän kesän projektinsa on "Love for Kids"-leirityössä Pietarin alueella, Karjalassa ja Komissa. Rakkautta lapsille Suomesta käsin ei siis ole pelkkää pedofiiliaa. Haluamme varmasti tukea ja tiedottaa tätä. Lääkintälähetyksen internetosoite: gamma.nic.fi/~medmis. Rakastamisesta kaikki alkaa kuvasivu. Lääkintälähetyksen sivuilla oli nyt mittarinsa mukaan käyty 288 kertaa 9. 2. 2000 lähtien. Piankos me tuon luvun kaksinkertaistamme. - Love for Kids - Russia : Rakkaudella Venäjän lapsille-toiminnasta ilmoitettu myös linkit: www.loveforkids.org ja www.dynamitenews.fi/missio2k.
LENTOLEHTINEN tarkoittaa Nykysuomen sanakirjan mukaan vähäistä painotuotetta, yksi pieni lehti tai vihko, mikä tavallisesti käsittelee jotakin ajankohtaista kysymystä esimerkkinä valtiolliset ja uskonnolliset lentolehtiset. Valtiollisiahan ovat olleet mm. sota-ajan propagandalehtiset. Ilmailulaitos Helsinki-Malmin lentoasemalla on halunnut hämärtää käsitystä lentolehtisestä levittämällä koko maahan lehteään, jonka nimeksi on laitettu Lentolehtinen. Numero 1/2000 kertoo mm., että 4. 7. Lappeenrannassa on wanhan hyvän ajan lentosirkus. Lisätietoja lentosirkuksesta www.kolumbus/lentosirkus
MATTI KETTUNEN, se vanhempi puhuu viikonvaihteessa Lappeenrannassa Metodistikirkossa. Helluntaikirkossa lehtitietojen mukaan Esko Lehtomäki. Ja jos joku väittää, että kaupungissa muualla kuulee tänä viikonloppuna parempia puheita niin ei pidä paikkaansa.

29. 6. TERVEISIÄ SARILLE - OUTI SINKKOKIN LOPETTANUT KILPAKÄVELYN
Numeroni on 05-4585458/Harri. Soitellaan! Ei kuitenkaan mitään häiriösoittoja ja mieluiten iltaisin klo 19-21 välillä. Puhelu on ilmainen eikä ole mitään takuuta siitä mitä Veijonen varsinkin nyt sairaslomalaisena vastailee. Nämä uutistekstitkin ovat nyt kevyemmät ja ilmestyvät viiveellä. Mutta haluan kiittää Saria Tampereelta tänään tulleesta puhelinsoitostaan. Kiitos! Sari oli lukenut Manse-runoni ja ihmetteli, ennustanko hänen kuolevan viinakauppaan. Runossahan on kysymys hyvän ja pahan vuoropuhelusta. Terveisiä myös Sari Essayahille, jota runon Sari tietenkin ensisijaisesti tarkoitti. Jope Ruonansuu laulussaan pyytää päästä Sari Essayahin reppuselkään ja saada pikakävelykyydin viinakauppaan. Miksi Jeppe juo? En pystyne kovin hyvin alkoholistien auttajaksi, koska itselläni ei koskaan sitä ongelmaa ole ollut. Mutta sen olen huomannut, että paljon muita nopeammin ovat kuolleet ne henkilöt, jotka eivät hallitse alkoholin käyttöä siihen tapaan kuin Raamattu neuvoo: vähän viiniä lähinnä lääkkeeksi. Itse olen käyttänyt pullon likööriä kuukaudessa, jatkossa en niinkään paljon. Sari Tampereelta kysyi, olenko nähnyt näkyjä. Nyt muistan näihin uutisiin ehkä vuosi sitten kirjanneeni sellaisenkin lähinnä uneni, että Tampereelta noin 25 vuotias tyttö tuli minun reppuselkääni. Niin että siitä vaan jatkamme matkaa yhdessä. En vie viinakauppaan vaan siihen ikuisuuteen, missä saa kävellä aina, vaikka hitaamminkin.
OUTI SINKKO on etelä-karjalainen nuori, jolla on kävelyssä piiriennätys. Olisiko ollut hienoa, että Sari Essayahin jatkajaksi olisi noussut toinen iloinen uskovainen urheilijatyttö? Monet piirin urheilujohtohenkilötkin sitä toivoivat ja kannustivat, mutta ehkä liikaakin painottivat kilpaurheilua. Ihmisellä tulee säilyä ainakin halu terveeseen liikkumiseen. Outi ei halunnut jatkaa Essayahin jalanjäljissä, voidaan ajatella. Mutta itse asiassa juuri sitä hän haluaa. Molemmat ovat uskossa ja kulkevat ilmeisesti Jumalan johdatuksessa. Sinkon tyttö on vielä opiskelija ja "sisäpiirin tietonani" voin kertoa, että hän on juuri ollut vuoden vaihto-oppilaana Australiassa, maan pohjoisessa pikkukaupungissa.

28. 6. KENELLE KELLOT SOIVAT? - JOKO LÄHTÖNI AIKA TULEE? - LAIHDUN 10 KILOA
Vai jättäisimmekö Kristuksen tuhatvuotiseen aikaansa yksin? Herätkää Kristuksen ja valtakuntansa tulon julistajaksi! Kristus käytti juuri profeettaansa toteamaan, että Turun tuomiokirkko jo keskiyön kelloja soittaa ja Lauritsalassa sanomaan: sata päivää aikaa. Sitten päivän Etelä-Saimaa kyselee, miten on mahdollista, että Lauritsalan ev. lut. kirkon kellot soivat keskiyöllä! "Miksi Lauritsalan kirkonkellot soivat keskiyöllä?", tiedustelee toimittaja Ilpo Leskinen suntio Hannu Kettuselta. Mitään varmaa syytä ei kuitenkaan tiedetä sille, että Lauritsalassa kirkonkellot soivat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 24/00 siis 26. 6. Epäillään jotakin virheohjelmointia.
Vastauksessa on valhekin. Se, että noita kirkonkelloja soitettaisiin aina vuodenvaihteessa. Luterilaisille väite toki tuntuu oikealta, mutta vuosi vaihtuu nyt lokakuun alkaessa. Älkää vain sanoko, että Jumala laittoi Lauritsalan kirkonkellot soimaan sata päivää ennen tuota vuodenvaihdetta, koska se ei voi olla totta. Vuodenvaihteeseen kun on aikaa enää runsaat 90 päivää. Sitten minulle tulee odottamaanne hurjempikin ajatus. Soitteleeko Herra jatkossakin vaikka kymmenen päivän välein! Peräti pari viikkoa eräs bensakauppias lupasi pitää hinnat samana. Onhan minullakin pian sen aikaa ollut hakemistosivulla yksi ja sama lukema: sata. Nyt Lauritsalan kirkonkellojen selittämättömän keskiyön soiton jälkeen ainakin kymmenen päivää lukema tulee olemaan 90.
Perhonen, ajattelen minä. Tänään nimittäin minulle lääkäri määräsi rajun dieetin! Impilinnassa lapsena minua sanottiin iso-halliksi, ja vähintään satakiloiseksi nytkin tiesi lähinnä asuva kirkon työntekijäkin. Tuleeko iso-Harristakin vielä kilon päivässä laihtuva Oskari Olematon? Painoseuranta alkaa nyt. Paljonko väitän painoni pudonneen huomenna? Sadan päivän jälkeen ilmaa kevyempi vai, päästäkseni ylösottoon? Eivätkö läskit peri Jumalan valtakuntaa? Eivät todellakaan. Vanha ruumis jää ylösotossa tänne. Mahtaako hyvä hoitohenkilökunta Etelä-Karjalan Keskussairaalassa nauraa Veijosen tosille vai epätosille kertomuksille? Jos saan uuden ruumiin jo sadan päivän kuluttua niin mitä väliä vaikka olisin kuihduttavan taudin saanut. Onko se tarttuvaa? Tietenkin olen tartuttanut Sinut. Tai vaikka koko maan sisaret hennot valkoiset ja kuka minkäkin värisessä takissanne lähtisitte mukaan. Kirjoitan tätä kotona jo 29. 6. klo 19, joten ei tämä tauti ole kuolemaksi. Itse asiassa on terveellistä päästä Veijosen matkassa ylösottoon! Toki myönnän, että vihan ajassa on puute ennen muuta lääkäreistä ja hyvistä hoitajista, mutta kyllä se johtuu lähinnä apua tarvitsevien mahdottomasta määrästä. Eikä sota yhtä miestä kaipaa niinkuin minä Sinua. Onko Veijonen mennyt sekaisin? Jotkut tietävät, että tuollainenhan se on ollut ainakin 15 vuotta. Siitä vaan laittaa hakemistosivulla väreissä pyörivään tekstiin sadan paikalle 90. 90 päivääkö aikaa, kun Kristus pelastaa morsiamensa yläilmoihin?

27. 6. NOUSIAISEN UNELMA TUHATVUOTISESTA VALTAKUNNASTA
"Putinin unelma tuhatvuotisesta valtakunnasta." Päivän E-S:n lukijapalstalla Pekka Toivakka Lappeenrannasta kirjoittaa mainitulla otsikolla. Antikristuksella ainakin unelma on saada maan päälle valtakuntansa tuhanneksi vuodeksi. Unelman on keksinyt Saatana Kristuksen seurakunnalle lupaaman toteutuvan vastustamiseksi ja vasta nyt vuonna 2000 unelma on ajankohtainen. Saatanan unelma jää haaveeksi, mutta yritys sen saavuttamiseksi alkaa! Eikä välttämättä sataakaan päivää, kun julistan valtioni Palestiinan itsenäiseksi, sanoi Jasser Arafat. Jo Iltalehti vuonna 1989 ennaltatiesi, että silloin tulee Saatanan yritys tuhatvuotisesta ajastaan, helvetti maan päälle. Arafat tuo maailmanlopun, mies lappeenrannasta tietää, tulkitsi se pilkaten sanomaani. Saavatko pilkkaajat pitkän nenän? Joka itsensä ylentää se alennetaan, vaikka olisi itsensä helluntaiherätyksen opinmäärääjäksi ylentänyt. On hyvä muistaa, että minut on sellaisen toimesta erotettu helluntaikirkosta ja voisin omia seuraajilleni Suomen helluntaiherätyksen nimen: minuthan muka alennettiin Viinikkalan toimesta opettaessani Suomen helluntaiherätyksen oikeata oppia. Nokian kirkkoherra Markku Koivisto odottaa, milloin hänet alennetaan piispansa toimesta, tosin Koiviston jo nyt tiedetään ylennetyn Viinikkalankin ohi, lähemmäksi minua, vaikka Veijosen omakehuksi tulkittaisiin.
Missähän helluntaikirkkolaispiispainkokouksessa on sovittu, että on harhaoppia uskoa tuhatvuotisen ajan tulevan vuonna 2000? Keitä olivat nykyisten opinmäärääjien kunnioittamat oppi-isät? Ei ainakaan minun kunnioittamani Tapio Nousiainen. Viimeksi hankkimani kirja, helluntaikirkossakin kustantamisen arvoisena vuonna 1961 pidetty "Jumalan tutka" sivulla 9 sanoo: "Raamatun ennustuksista on valtaosa jo toteutunut. Tämä on aivan luonnollista sen vuoksi, että me Raamatun mukaan elämme ihmiskunnan loppuaikojen hetkiä. Kohta on 6000 vuotta täynnä ja alkaa 1000-vuotinen valtakunta." Alkaa tuhatvuotinen valtakunta silloin kun 6000 vuotta on täynnä! Siinä oli helluntaikirkolta oikeata oppia siihen aikaan, kun totuudesta luopuneet eivät olleet tulleet valtaan ja Veijosta harhaoppiseksi julistamaan. Tuhannet tulevat muistamaan senkin, että tuota luopumusta vastustamaan Jumala valitsi Tampereelta lähtöisin olevan miehen, jonka salli heittää miesten keihäällä ennätyksekseen sentilleen Jumalan tuhatvuotista aikaa lupaavan 60.00.
Kirjoitan siis niin kuin jo 17-vuotiaana keihästäkin viskoin: Aika on sentilleen 6 ja kolme nollaa. Kuin vuodesta 2000 julisti myös perheemme osuminen Tykkimäen huvipuiston 2000.000. vieraaksi. Helluntaikirkoissakin odotetaan vielä monia Raamatun ennustuksia toteutuvaksi ennen ylösottoa. Juuri siitä odotuksesta minun piti tehdä parannus. Antikristuksen ilmestymistä en enää odota vaan se saattoi olla Gorban paluu politiikkaan maaliskuussa vuonna 2000. Hieman väärin olen voinut ymmärtää Daniel 9:27:ääkin, vaikka olen sitä tarkimmin tässä maassa tutkinut. Arafat kongretisoi Perkeleen unelmaa Palestiinallaan. Vihan aika täytyy alkaa ja samalla seurakunnalle tuleva tuhatvuotinen aika toteutuu. Seurakunnalle! Eiväthän muut siihen uskoneetkaan, miksi he väittäisivätkään siihen pääsevänsä? Enkä vieläkään ole tarpeeksi haukkunut kirjoittamani päinvastaista opettaneita piispoja ja heitä toistavia toimittajia, koska heiltä kansa luuli saavansa tietoonsa totuuden. Vihan aikaan kuuluisi jäädä vain nuo kansaa vihan aikaan johtaneet typerykset! Pihkassa Piruun Pihkalat ja pihkassa Sinuun minä. Haluan ehdottomasti seuraa jo tuhatvuotiseen aikaan!

26. 6. YK:N JOHTAJA ISRAELIA VASTAAN - EU JA ISRAEL - SAVOLAN 40 - LIPIÄINEN KOKKINA KONFERENSSISSA
YK:n pääsihteeri Kofi Annan vaati Israelia vetäytymään vuoden 1967 rajoille myös Jerusalemissa! = UN Secretary-General Kofi Annan on Thursday told PA Chairman Yassir Arafat during their meeting in Ramallah that he would call upon Israel to comply with Security Council resolution 338, calling for Israel to withdraw to the pre-June 1967 border. During the meeting with the PA leader, Annan stated that it was of significant importance that all Security Council resolutions are implemented, including 338 and 242.
EU JA ISRAEL. Jo aiemmin Israelin ulkoministeri David Levy solmi laajan liittosopimuksen Israelin puolesta EU:n ulkoministereiden kanssa. Savola kommentoi: "Pitäähän Israelinkin olla mukana pedon valtapiirissä. Olihan Israel Rooman maakunta. Ja "peto" on uudelleenmuotoutunut (ja muotoutumassa) Rooma (=nyk.EU)."
SAVOLAN 40. Hienoa, että joku sentään uskaltaa helluntaikirkossa: Reino Savola! Savola uskaltaa varmasti siksikin, etteihän enää häntä voitane erottaa helluntaikirkosta eihän pian siihen kirkkoon sitten jäisi ketään kun parhaat miehet on erotettu. Taasko kehun itseäni jo erotettuna? Suoraan sanottuna Savola uskaltaa jo enemmän kuin minä ainakin sukupolvilaskelmassa. Sellainenkin on raamatullinen, mutten tulkitse kuten Reino, että 40 vuotta alkoi 10. 6. 1967 kun Israel oli saanut Jerusalemin ja siitä 40 vuotta niin Herran näkyvä paluu tulee. Sitäpaitsi kun Savola laskee, että 7 vuotta on vihan aikaa niin johan ylösotto olisi pitänyt tapahtua 10. 6. 2000. Hyvä veli, älä liikaa innostu siitä, että sanoin Sinun voivan olla Veijosta parempi profeetta!
EERO LIPIÄINEN, Joutsenosta lähtöisin oleva monien täkäläisten tuntema veli on mainittu 23. 6. Hesarissa artikkelissa helluntaikirkkojen juhannuskonferenssista. Lipiäisellä oli taannoin täydellinen Niilo Yli-Vainion puhekasettien kokoelma, josta on peräisin myös sivuillani oleva puhenäyte: Nipa ja Viki. Kasettikokoelma on edelleen yhtenäisenä toisella ystävälläni ja lainattavissa pyynnöstä.
Radioaa.htm sivuni testaa taustaääniä surffailuun. Valikossa löytyvät YLE:n uutisetkin livenä Realplayerilla.

25. 6. JUMALAN TAHTO JOKAISELLE YKSILÖLLISTÄ - PÄÄSÄÄNTÖISESTI YRITYKSET JO LOPETETTU
"Työttömyys ei ole Jumalan tahto", otsikoi edellinen Ristin Voitto. Kristuksen hallitessa kaikille työkykyisille löytyykin työtä ja koko kuudeksi päiväksi viikossa vähintään noin lastentarhanopettajan kuukausipalkalla. Seurakunta nyt voi vertailla tilannettaan vain Nooaan ja Lootiin. Edellinen viimeisteli omaa "hullua" yritystään, eikä sellainen hullu toisilta olisi työtä saanutkaan. Toisethan rakensivat tulevaisuutta maan päälle. Nooan tyylisenä Veijonenkin oli työmarkkinoille kielletty. Loot hyvinkin oli puhunut kuin Veijonen eccehomoja vastaan eikä kymmentäkään kaltaistaan kaupungista löytynyt. Erittäin pienenä vähemmistönä Lootin ajan seurakunta sai vainoa ja vaimonsakin oli jo niin demokratian huumassa, että jäi suolapatsaaksi matkalla juostaessa pakoon tulevaa tuomiota. Meidän tulisi siis kiiruhtaa kuin Nooa ja Loot samalla kun annamme pitkät helluntaikirkkojenkin maailmalliselle opetukselle! Me teemme työtämme loppuun asti, vaikka maailma hyvinkin katsoo työmme häiritsevän heidän "oikeata" työtään!
Kun olin tekemässä divarityötäni 1980-luvulla, saarnaaja Mauno Viinikkala piti parempana työnä sitä mitä hän itse teki. Kun olin lopettanut divarityöni, päiväkodinjohtaja Imatralta piti oikeana työnä lastentarhanopettajan työtä eikä divarityötä. Minulle hyvinkin oli sekä OIKEA että JUMALAN TAHDON mukainen työ se mitä olen tehnyt viimeisen vuosikymmenen tuloksena varsinkin nämä internetsivut. Kokonaan toinen asia on se, että monet muutkin kuin juuri mainitut voivat sanoa, etten ole tehnyt sellaista oikeata työtä tai peräti etten työtä lainkaan. Työtä kuitenkin piti sen eteen tehdä, että voitti itselleen haluamaansa seuraa taivaaseen ikuisiksi ajoiksi, kiitos mukana olostasi! Mieluiten seurassani jo nyt niin ei tarvitse kääntyä perääni vasta vihan ajassa.
KAKSI DIVARIKAUPPIASTA. Erik Ekelund: Aleksis Kivi. Löytyihän tuo teos, jota divarikauppias Matti Kettunen minulle laatikollisen kotiin kantoi 1980-luvun puolivälissä Hallituskadulle Lauritsalassa. Kaverilla sama nimi kuin vanhemmalla helluntailaisella, joka Australissa jo 1990-luvun alussa julisti, että Jeesus tulee Bill Clintonin aikana. Kumpi Matti Kettunen nyt onkaan parempi opettaja? Nuorempi on edelleen mukana antikvariaattitoimessa niinkuin Hyvä Sanoma 6-7/2000 kertoo: ""Työtä rakkaudesta kirjoihin". Helsingin Kalliossa on pieni liikehuoneisto, joka on lattiasta kattoon täynnä kirjoja... Uskonnollista kirjallisuutta myyvän antikvariaatin myymälänhoitaja Matti Kettunen on elänyt lähellä kirjoja kaiken ikänsä. Työtäänkin hän sanoo tekevänsä rakkaudesta kirjoihin." Eipä näytä Kettunenkaan enää omistavan omaa divaria vaan on myymälänhoitajana toisen omistamassa liikkeessä.
Minun elämäni ainoa vaihtoehto nykyiselle toiminnalle olisi ollut jatkaa divaritoimintaa täysin rinnoin. Mutta 1986 alkaen aloin suuntautua nykyiselle alalleni, missä oli kuunneltava Jumalan ääntä kertoakseni mahdollisimman hyvin suomalaisille totuutta Kristuksen paluusta. Kieltämättä minullakin on rakkautta kirjoihin. Ehkä enemmänkin kuin Kettusella. Ainakin pyrin neuvomaan jopa Leo Melleriä 17.000 niteen kirjastonsa tallettamisesta kiireesti maan alle vihan ajan tuhoilta turvaan. Saatan hyvinkin oman toimeni ohessa pitää ensi vuosituhannella kirjastoa tai divaria, kunhan vain löytyisi tulelta säästynyttä materiaalia. - Juhannusmietteitäni, kun tavallista lyhyemmän reissun olin tehnyt. Lukijoitakin tänään vain vähän. Silti yksi useammankin kerran käynyt oli net-98.planet.fi. Kaikille seurakuntalaisille kuuluu neuvoni, että mahdollisuuksien mukaan oma yritystoiminta on jo lopetettu kuten Veijonenkin on tehnyt. Maailma kyllä rakentaa tuhoaan ja vastustaa tulevaisuuttamme vaikka loiseksi haukkuen. Sinullekin on siis ihan oma yksilöllinen suunnitelma lopun ajan viimeisiksi päiviksi. Elä siinä, Jumalan tahdossa!
MIKSI YKSI PANTTIVANKI VAPAUTETTIIN? MTV3 kymmenen uutiset sanoi, että vapautettu panttivanki oli "uskonnollisin mies" ja ilmeisesti siksi vapautettiin. Ei siis uskallettu käyttää parempia termejä kuten että mies oli MUSLIMI kuten panttivankeja ottaneet terroristitkin. Voisi arvella, että naisissa ei ollut muslimeja lainkaan. "Saatanallisin"-termikin olisi ollut sopivampi kuin uskonnollisin, vaikka tottahan sekin on seurakunnan ollessa vähiten uskonnollinen.

24. 6. AIKA TORILLA PÄÄTTYY - KIRJAESITTELYJÄ - KOSTAS KUORTANEELLA - LUM SAI INTERNETSIVUT
Tampereen Tammelan torilla ei enää sallita virolaisia ja venäläisiä myyjiä. Hyvin siellä silti eilen kauppa kävi ihan suomalaisvoimin. Toreista rakkain minulle onkin lapsuusmaisemien liepeillä sijaitseva Tammelan tori. AIKATORILLE sieltä kuljin vielä samana päivänä. Se taas on Keuruulla, Iso Kirjan alueella. Mietin, mikähän jää viimeiseksi hankkimakseni kirjaksi? Mieli teki uutuutta Veikko Pekki: Kohti Kristuksen paluuta. Teos oli pakattu muoviin niin tiukasti, ettei päässyt edes vilkaisemaan, miten tarkkaa tietoa Pekki on voinut kirjoittaa saadakseen teoksensa läpi Aika Oy:n sensorien. Ei ainakaan yhtä tarkkaa kuin kirjoitan minä ja helluntailaisvanhimmistolainen Reino Savola internetissä. Varat riittivät kolmeen kympin kirjaan poistomyynnistä: Tällaista on Afrikka, Saara Jussila-Carlsnäsin teos oli löytö. Miten sattuikin olemaan myynnissä myös teos "Nimi ja usko", ortodoksinen kirja, jossa selvitetään nimien alkuperää. Kolmantena teos Tapio Nousiainen: Jumalan tutka. Tulevaisuutta paljastamassa eli Raamatun toteutuneet profetiat. Teos on Ristin Voiton kustantama ja vuodelta 1961. Aiemminhan lienen maininnut Nousiaisen teokset "Onko aikakautemme kello 12" ja "Mikä hetki yöstä on". Jälkimmäisessä Nousiainen sanoo selvästi kello 12 (24) lyönnin eli ylösoton ajan osuvan valheellisen rauhan hetkelle.
KEIJO LEPPÄNEN totesi kirjaesittelyssään saaneensa myönteistä palautetta kirjastaan jopa agnostikolta. Epäilijä voikin iloita MTV3:n uutistenlukijan kirjasta siksi, että siinä lähinnä luetellaan eri asioista kristikunnassa esiintyvät käsitykset. Minähän olen kritisoinut Leppäsen teosta juuri siitä. Jumalalla on joka asiassa vain yksi totuus emmekä voi lähteä kehumaan kaikkia käsityksiä pyrkiessämme joka asiassa totuuteen, mikä ei siis helluntaikirkolla näytä olevan tavoitteenakaan vaan opettajiksikin otetaan kaiken suvaitsevia hymyileviä uutistenlukijoita.
SE-lehden toimittaja Mika Katajavuori pääsi runoilemaan Aikatorin kirjaesittelyssä Kyösti Erkinkorven ystävänä ja hänestä kertovan kirjan kirjoittajana. Toisaalta hyväkin se, että SE, maailmallinen aikakausilehdistö pitää esillä hieman hengellistäkin kenttää samalla kun ns. virallinen lehdistö vaikenee hyvistä hengellisistä asioista kokonaan tai tiedottaa yksipuolisesti arkkipiispan kirkon linjaa.
KOSTAS GATSIOUDIS. Tänään, kirkollisena Johannes Kastajan päivänä vuonna 2000 Suomessa tapahtui kansallisurheiluun kohdistunut "Johannes Kostajan toinen näytös" (jos ensimmäinen oli Gorban paluu politiikkaan). Joka tapauksessa KOSTAS.HTM sivukin nyt muistuttaa tapahtumasta, missä kreikkalainen Kostas voitti Kuortaneella ennätyksellään mennen maailmantilaston kärkeen. Vaikka hyvinhän Parviainenkin heitti yli 90 metriä. Ja Mikaela Ingberg uuden mallin Suomen ennätyksen 63.76.
LUMMILLE INTERNETSIVUT. Lappeenrannan Urheilumiehet eli urheiluseura LUM sai vihdoin omat internetsivut: www.lum.fi

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

22. 6. KIRKKAUTTA KOHTI - TUTKIMUSPYYNTÖ - KESÄJUHLIA
Raamatun mukaan vanhurskaan polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka. Samaan tapaan seurakunta näkee ylösoton päivän lähestymisen, heb 10:25. Mitä lähempänä ollaan, sitä tarkemmin nähdään ennustusten toteutuminen ja tiedetään varmuudella kuinka lähellä ylösoton päivä on. Koskaan aikaisemmin en ole ollut tilanteessa, missä en voi osoittaa, etteikö ylösotto voisi tulla jo kolmen kuukauden kuluttua! Eilinen Nostradamus-mies eksyttää. Reino Savola lienee täsmälleen oikeassa väitteessään, että "ylösotto leijuu ilmassa" siis nyt kun on tulossa väliaikainen sopimus! "Kirkkautta kohti" on teemana myös Suomen helluntaikirkkojen kesäjuhlalla vuonna 2000.
KRP:lle tutkimuspyynnön teki ainakin Eero-Ensio Pietilä Muurolasta: "Pyydän tutkimaan syyllistyivätkö Helsingin valokuvataiteen museo ja Helsingin kulttuurikaupunkisäätiö Suomen rikoslain 10. luvun 1. ja 2. pykälän vastaiseen toimintaan 16. 6. 2000 avatulla Ecce homo-näyttelyllään." Iltapäivälehdessä eräs poliisi jo ehätti toteamaan, että tuollaisia kuviahan on viikottain mm. Me naiset-lehdessä. Ei näytä ainakaan tuosta poliisista olevan poliisin tehtäviä hoitamaan! Näyttely on olevinaan Raamattua kuvina ja taatusti jokseenkin jokainen kuva on irvikuva ja Jumalan pilkkaa! Naistenlehdissäkin voi olla homokuvia, mutta tuskin ne väittävätkään esittävänsä Kristusta. Monella tavalla Saatana häiritsee valmistautumistamme ylösottoon. Olisihan ihan oikeudenmukainen teko polttaa koko näyttely ja niin olisi rikos poistettu toisella rikoksella. Kehotus nostamaan päämme maailman pilkasta on ajankohtainen niinkuin Raamattu sen meille neuvoksi esittikin.
KESÄJUHLIA. Helluntaikirkkojen järjestämä kesäjuhla Keuruulla 22. - 25. 6. - Vapaakirkkojen kesäjuhlat Hämeenlinnassa 29. 6. - 2. 7. juhlapaikkana jäähalli ympäristöineen. - Kansan Raamattuseuran Sanan Suvipäivät Vivamon toimintakeskuksessa Lohjalla 7. - 9. 7. 2000.

21. 6. SEURAKUNTA AINA HERÄTYSLIIKE, KIRKKO EI KOSKAAN - NOSTRADAMUKSESTA
Päivän uutiseksi haluttu katsaus ev. lut. kirkon tilanteesta Nokialla. Näin Aamulehti: "Ylimääräisen piispantarkastuksen Nokian seurakunnassa tiistaina suorittaneen piispa Juha Pihkalan mielestä kipeä prosessi on vielä kesken. Kriisi jatkuu. - Nokian karismaattinen herätysliike sai tiistaina hiippakunnan piispalta ja tuomiokapitulilta luvan jatkaa seurakunnan toimintana, mutta ainoastaan määrätyillä reunaehdoilla. Kriisi ei Tampereen hiippakunnan piispan Juha Pihkalan mielestä kuitenkaan ole ohi, vaan nyt on eri tahojen aika mennä itseensä, jotta seurakunnan sisälle muodostuneet ristikkäispaineet saadaan purettua. Ylimääräisen piispantarkastuksen Nokialla tiistaina suorittanut Pihkala korosti nyt, ettei herätysliikettä ole ollut tarkoituskaan missään vaiheessa ajaa ulos kirkosta. - Olisi murheellista, jos herätysliike ajautuisi ulos kirkosta. Sekin vaihtoehto on toki äärimmäisenä vaihtoehtona edelleenkin olemassa, piispa muotoili.
Kirkkoherra Markku Koivisto sanoi suhtautuvansa piispantarkastuksen linjauksiin vakavasti, mutta jännite jäi hänen mielestään edelleenkin olemaan. - Onhan tässä vilpitöntä pyrkimystä rakentaa rauhaa, mutta kyllä minä toisaalta järkytyin iltoja koskevista luonnehdinnoista. Näyttää siltä, etteivät tuomiokapitulin edustajat ole koskaan käyneet seuraamassa niitä. Painotukset olivat osittain provokatorisia ja uskon näkemystä halventavia, huomautti Koivisto piispantarkastuksen jälkeen tiistai-iltana. Piispantarkastuksessa syntyneet linjaukset ovat hyvin pitkälle Nokian kirkkoneuvoston aiempaa kantaa mukailevia. Tarkastuksessa syntyi kaikkiaan viisi reunaehtoa, jotka ovat edellytyksenä toiminnan jatkumiselle.
Torstai-illoissa jatkuvasti saarnaavan maallikkosaarnaaja Riku Rinteen mielestä ongelma jäi edelleenkin olemaan ja rajanveto jatkuu. - Olisin odottanut vielä pitkälle menevämpää luottamuslausetta liikkeelle. Iltojen perusluonteeseen on kuulunut tietty jännittävyys, mutta nyt ne olisi tehtävä ns. varman päälle. En minä voi sanoa ihmisille, ettette voi kaatua tai puhua kielillä, Rinne totesi.
Piispan mielestä tiistaina tehdyt päätökset eivät ole keneenkään henkilöön yksityisesti kohdistuvia tuomioistuimen päätöksiä, vaan lausuvat julki, miten seurakunnan kokonaisuudessaan on nyt edettävä, mikäli torstai-iltojen on määrä olla Nokian seurakunnan toimintaa."
KOMMENTTI: Aamulehden toimittajat eivät vielä ole oppineet käyttämään ev. lut. kirkosta sen omaa nimeä. Seurakunta Nokiallakin on meitä. Perkeleen oppiin historiasta koko porttoon "pihkassa oleva liike". Tilanne muistuttaa tapauksia kirkkohistoriasta erona ehkä, että silloin paremmin Hippolytoksen tapaan osattiin antaa pitkät paaveille ja piispoille. Ongelmana nyt on, että herätyksessä elävät, seurakuntaan sopivat ihmiset on totutettu siihen, että he ovat oikeita luterilaisia. Historiassa on käynyt niinkin, että on ryhdytty seurakuntalaisiksi sopineiden taholta tappamaan kirkon portompia jäseniä taistellen oikeudesta lahkon nimeen. Sivuillani on viime aikoina käynyt useitakin ev.lut. kirkon viranhaltijoita. Molempia osapuolia täällä neuvotaan irtautumaan toisistaan, mutta molemmathan tekevät toisin kuin Jumala tahtoisi. Ellei ruumiita synny kirjaimellisesti niin ainakin herätys sammuu tai vääristyy kirkon rajoitteissa. JEESUS PÄIVÄTKÄÄN eivät yhdistäneet niinkuin toivottiin, olivathan sekä Pihkala että Koivisto puhujavastuussa. Helluntailainen Toivo Haapala niillä päivillä julisti suuren herätyksen tuloa. Olette voineet huomata, että Veijonen täällä puhuu enää pienestä herätyksestä ennen ylösottoa, suuremmasta sen jälkeen.
NOSTRADAMUKSESTA PALAUTETTA: Nyt riittää jo Nostradamuksen mollaaminen. Nostradamus on huutava kivi erämaassa, joka todistaa voimakkaasti Jumalan olamassaolon puolesta... Nostradamuksen ennustukset ovat lohdutusta uskoville ja kehoitusta uskomattomille. Toki on joitakin Nostradamuksen ennustuksia, jotka näyttävät olevan virheellisiä, kuten esim. ennustus 1000-vuotisesta valtakunnasta v.2797-3797... Nostradamushan kuoli tarkalleen vuoden päästä ennustetusta kuolinhetkestä. Näin saattaa nytkin tapahtua ennustuksessa vuodesta 1999, jolloin 7.:nnessä kuussa taivaalta tulee suuri kauhistuttava kuningas...
Mitä tulee Israelin ja palestiinalaisten väliseen rauhansopimukseen syyskuussa v.2000, niin mielestäni kyse on vain väliaikaisesta sopimuksesta, joka johtaa myöhemmin lopulliseen rauhansopimukseen, jossa siis myös Jerusalem-kiista on ratkaistu. Tämä lopullisen rauhansopimuksen kehittely alkoi v.1993 ja se etenee asteittain kohti lopullista päätöstä 7-vuotisperiodeilla. Näinollen Dan.9:27: ssa mainittu liitto vahvistetaan v.2007... Olli R.
KOMMENTTI: Otin palautteen esille lähinnä mielenkiintoisen Daniel-tulkinnan vuoksi. Vaikka tietenkin se on keksitty sen jälkeen, kun on täältä luettu nykyinen tulkintani. Ellei ylösotto tulisikaan syyskuussa 2000 niin muka Nostradamusko sanoi noin, vaikkei puhunut mitään Daniel 9:27:stä. Eikä hän millään tavoin opeta pelastukseen Kristuksessa. Ei millään tavoin opeta ylösottoa, pelastumista vihan ajasta uskomalla Kristukseen. En ole enkä tule sellaiseksi ennustajaksi, joka nostaa Kristuksen seuraamisen yläpuolelle ennustustensa seuraamisen. VAROITUKSEKSI vaan kaikille muillekin sellaista luuleville. Nostradamus oli teisti, uskoi Jumalan olemassaoloon, mutta niinhän Saatanakin Jumalaan uskoo. Enkä muuten ole halveksinut Nostradamusta vaan hänellä on kiistatta oma arvonsa. Veijonen.

20. 6. ADVENTISTIEN SATELLIITTIMISSIO VIELÄ INTERNETISSÄ - BUNKKERISSA OLI VETTÄ - SALPALINJA
Tulevaisuutesi 2000-luvun kynnyksellä -satelliittimissio vuodelta 1998 löytyy edelleen internetistä. Adventistien kampanja tarkoituksella viestittää lepopäiväänsä lauantaita ja mahdollisesti oikeassa olemista siinäkin, että tuleva vuosituhat on lepopäivä suuremmassa merkityksessä, Kristuksen hallitsema vuosituhat. Adventtikirkon linkit. Linkki Satelliittimission pääsivulle. Vaikka esitelmissä, jotka näkyvät vielä videona realplayerilla, on joitakin adventisteille tyypillisiä kyseenalaisia erikoisuuksia, useimmat ovat hyviä raamatullisia ohjelmia. Ovatko kaikki nykyajan profeetat huijareita, otsikoidaan ohjelmassa numero 23. Esitelmät alkavat aiheella "Titanicin yö yllättää". Eivät adventistitkaan huijaa, vaikka ymmärtävätkin raamatun profetioita keskinkertaisesti. Uskon, että monet adventistit pääsevät ylösottoon, vaikka kuvittelivatkin saavansa Kristuksen näkyvän paluun. Titanicin yökin sopii paremmin profetioista mitään tietämättömille tai niistä välittämättömille, maailmalle. Vihan aika yllättää heidät. Meille on selvää aikakauden vaihtuminen Jerusalemista sovittaessa tuota pikaa. Titanicista tulee mieleen Estoniasta pelastunut Ristin Voitossa kerrottu uskovainen Daniel-poika. Liekö tarkoitus silläkin, että vielä Estoniasta pelastumisessa muistutetaan Danielista kuten seurakunta muistuttaa Daniel 9:27:stä? Taannoinen laskelmani Titanicista ja Estoniasta viittaavat pelastuksen tuloon NYT, tosin mainitsinkin laskelman olevan vain suuntaa antava. Daniel tietää tarkasti ja opettaa pelastumaan Kristuksessa.
BUNKKERISSA OLI VETTÄ. Eilen poikkesin katsomaan Ylämaalla kulkevaa Salpalinjaa. Kolmisen kilometriä Ylämaalta Vaalimaalle päin kun ajaa, törmää tienviittaan maininnalla kahdesta nähtävyydestä: Talomuseo ja Salpalinja. Viitta ei kerro, pitkäkö matka siitä Salpalinjalle on. Huonoa tietä se voi tuntua pitkältäkin, noin 12 kilometriä. Täkäläisistä Salpalinjan nähtävyyskohteista tämä on huonoiten hoidettu. Bunkkerissa oli vettä pimeyden lisäksi. Päätin antaa asiasta hieman "valoa kansalle". Pari sataa metriä kun ajaa sivutietä bunkkerilta eteenpäin, löytyy alkuperäisessä jykevässä kunnossa olevaa kivimuuria. Tietenkin minua eniten kiinnostaa, tuleeko Salpalinja ja missä määrin toimimaan puolustuslinjana pian alkavassa sodassa. Vaikken olekaan sotilasmestari, olisin voinut vaikka vuosikymmenen kunnostaa Salpalinjaa, jos valtio olisi sellaisia tehtäviä määrännyt pienellä lastentarhanopettajan palkalla.
Kuinka ollakaan, Veijosen sivuillakin on tästä päivästä alkaen Salpalinja.
Ylipäällikkö Mannerheimin käskystä vuosina 1940-41 rakennettiin Suomen itärajan turvaksi Salpalinja. Salpalinjaksi kutsuttu linnoitus on yhä Suomen suurin rakennustyömaa. Sitä oli tekemässä enimmillään 35 000 miestä ja heitä muonittamassa 2 000 naista. Salpalinja ulottuu maan pohjoisrajalle saakka, mutta mielenkiintoisin lienee tässä kerrottu ja kuvattu osa. "Salpalinjan kunnostaja Veijonen"

19. 6. JÄNNITYS TIIVISTYY - NAPPIIN MENEE JUOPOILLAKIN - 17.500 MK - EN HUOLI KAIKKIEN RUKOUKSISTA
Hakemistosivulle lisätty kahteenkin paikaan: REINO SAVOLA. Veijosta parempi profeetta, kysymysmerkillä. Hänellä on runsaasti midejäkin, jotka paremmin sopivat hengellisille sivuille. Itse laitoin soimaan jo Rolling Stonesia: Jumpin.mid, mikä kuvaa parhaiten tuntojani juuri nyt. JÄNNITYS TIIVISTYY! Pian nähdään kuinka käy ja löytyikö viisaita.
Tarja Halonen ja Sauli Niinistö olivat Turun tuomiokirkon 700-vuotispäivillä. Sinne vaan kaikki, jotka tyytyivät siihen, mitä olivat äidinmaidostaan asti pakosta imeneet, kuin bensaa suoniinsa, Suomen kirkkoa. Suomessa hyväksytyn kalenterin mukaan tänään alkoi 25. viikko, mutta napitushan on kuin juopoilla, lepopäivä alkoi lauantain alkaessa, perjantaina auringon laskiessa, viikko sunnuntain alkaessa. Keskiviikko on ja pysyy keskellä viikkoa. Kuin juopot kirkolliset suhtautuvat myös seurakunnalle ajallaan alkavaan lepopäivään, tuhatvuotiseen aikaan. Tulevaisuudessa lauantai on lepopäivä kaikessa maailmassa, mutten voi yhtyä kirkon vaatimuksiin laittaa kaikki porttojen tavoille silloin, kun pahimmat istuvat Turun tuomiokirkossa sunnuntaina klo 10-11. Tarkoitus oli tallentaa ajatus, että kirkkoon sopii Niinistön 75% bensavero kuten juopon nappiin on pantu loppiainenkin. Oikea loppiainen on noin 3/4. (virheellisestä) kalenterivuodesta mentyä syksyllä. "Niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon" kantoaika sama noin 3/4 vuotta. Joulu valhetta Karitsan häistä. Seurakuntana saamme olla kuin itämaan tietäjät viemässä itsemme ja lyhteemme (voittamamme sielut, viisas voittaa sieluja), lahjamme Herran juhliessa syntymänsä 2000. vuotta Karitsan häinä. - TURKU tuomiokirkkoineen on edelleen hengellisen elämän keskus Suomessa, väitettiin tv1. ohjelmassa eilen klo 17. Ja niin he sanoivat viimeisen aamenensa Tarja Halosta myöten. Kirkon tornissa on 10.000 kg yksinomaan kelloja. Turun tuomiokirkon kellojen keskiyön lyönti kuuluu, mutta pimeä kansa ei herää kellojensa soittoon.
17.500 markkaa jää lappeenrantalaisilta saamatta. E-S alakerrassa eilen P. Lakka otsikoi: Vaihtaisitko omistamasi energiayhtiön 17.500 markkaan? Lukijapalstalle tarjottiin: Hidastelu vie 17.500 mk kaikilta kaupunkilaisilta. Kiitos kysymästä Pekka Lakka 18. 6. alakerrassa. Olen siitä alkaen kun energialaitoksen myyntiasiasta kuulin, vaatinut, että se myydään ja rahat jaetaan kaupunkilaisille. Asiasta olen kirjoitellut internetissäkin wwnet.fi/users/veijone/. Se mitä tuhat vuotta sitten pelättiin, Jerusalemin "rauha" katastrofeineen, on jo niin kaukainen asia, että kaupunkilaisilta jää saamatta 17.500 markkaansa, vaikka ostajia energialaitokselle löytyisi. Asiassa olisi pitänyt toimia nopeammin. Viimeinen tervehdykseni kaupungin päättäjille. Oliko kotikaupungissa profeetta? Harri Veijonen.

18. 6. KOLME JA PUOLI VUOTTA, OSA 2 - TURUN KIRKON LOPPU JUHLAPUKUKIERROKSIN
Ilmestyskirja 11:2 ja 13:5 kertovat samasta ajasta ja tapahtumasta. 3,5 vuotta ilmaistaan: 42 kuukautta. Temppeliin nousun ja vihan ajan lopun välinen tapahtuma: Antikristus pilkkaa ym. (Ilm. 13:5) ja juutalaisista autio Jerusalem pakanain (ei-juutalaisten) tallattavana (Ilm. 11:2). Suostuessaan myönnytyksiin vielä Jerusaleminkin osalta "rauha" takaa juutalaiset pakomatkalle 1260 päiväksi (Ilm. 12:6).
Kalervo Syväntö Syväntöjen perhekunnan joulukiertokirjeessä 1994 kertoo aivan oikein: "Jo sopimus Jordanian kanssa! Vaikka se ei lopullinen rauha olekaan, tämä on merkittävä askel kohti sitä tilannetta, jolloin Ilmestyskirjan 12. luvun "vaimo" menee autiomaahan suojaan pois lohikäärmeen näkyvistä 3,5 vuodeksi (jae 6)! Vaimohan on Israel (toimittaja: Jerusalemin ym. juutalaiset) tuossa vertauskuvassa, ja kysymyksessä on edessäpäin oleva antikristuksen ja vihan aika, jossa seurakuntaa ei enää ole. Ainoastaan ne uskovat, jotka ylöstempaamisen jälkeen ovat uskoon tulleet." Olemme siis samaa mieltä siitäkin, että seurakunta pelastetaan ennen antikristuksen kolmen ja puolen vuoden aikaa. Ehkä vaikea ennen tämän kirjan lukemista ymmärtää, kuinka seurakuntaa ei sitten temmattaisi ennen Jerusalemista sopimista.
"Vasta meidän sukupolvemme käsitettävissä ovat kirjoitukset radiosta (Matt. 24:6) satelliittitelevisioon (Ilm. 11:9-11), lentokoneesta (juutalaiset palaavat lentäenkin , Jes. 60:8) avaruusohjuksiin (Ilm. 9:1), atomiytimen halkaisemisesta (2 Piet. 3:11) neutronisäteisiin (Ilm. 9:4), kaupan lisääntymisestä (Luuk. 17:29) nahkarahaan (kuka ottaa muovirahaa seuraavassa vaiheessa ihmisen lukunsa käteensä, hän on kadotettu, Ilm. 13:16, 14:10, 19:20), ensimmäisestä maailmansodasta (Matt. 24:6-8) kaksisataamiljoonaiseen Kiinan armeijaan (Ilm. 9:16), jne." (Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen). Satelliittitelevisiossa nähdään (Ilm. 11:9-12) kahden säkkipukuisen murha Jerusalemissa noiden päivien "kuluessa" (Ilm. 11:3 vuoden 1913 suomennos). Eivät siis saarnaa koko 3,5 vuotta, kuten on ymmärretty väitettäessä puolen vuosiviikon sisältyvän edelliseen vuosiviikkoon ja säkkipukuisten toimivan ensimmäinen puolisko.
"Hävityksen kauhistus temppelivuorella" (Hal Lindseyn kasetti 1978). "Parhaiden suomentajien" käännös sanoo "temppelin ylimmällä kohdalla" (Dan. 9:27). Jerusalemia itseäänkin on kutsuttu temppeliksi, pyhäköksi (Dan. 8:13,14, katso 1986 kirjaseni). Juutalaisten Jerusalemista karkottaminen on riittävä juutalaismenojen lopetus. Ja pedon itsensä jumalaksi huudattaminen (Dan. 11:36, 2 Tess. 2:4) voi tapahtua myös Kristuksen Taivaaseenastumisen kirkossa. Se on ylimmällä paikalla, korkeimmalla meren pinnasta Jerusalemissa. Ja Antikristushan on olevinaan Kristus ja sille korkeimmalle paikalle, Öljymäelle seurakuntansa kanssa näkyvästi palatessaan (Sak. 14:4,5), Herra myös tulee!
"Seurakunnan viimeiset kolme ja puoli vuotta" (Paavo Hiltusen kirjan nimi) olisivat maan päällä vihan ajassa, ellei ylösoton takuuta, Jerusalemia koskevaa "rauhaa" tulisi. Mitä siis loputtomiin vastustaa petollista rauhaa, "sehän" viisaat pelastaa. Opettakoot kirkon "profeetat" "kaikki pysyy niinkuin ennenkin on ollut" (2 Piet. 3:4) tai vielä pimeämmin väittäkööt, että "rauha" tuo jotakin taivaallista maan päälle. Senhän he kuitenkin tekevät! Seurakunnassa julistetaan Jumalan Sanaa. "Vain houkat voivat sanoa omistavansa lopullisen tiedon, jota eivät koskaan oikaise" (Paavo Hiltunen s. 128). Lopullista tietoa ei tarvitse oikaista vaan siihen voimme päästä kun jatkuvasti olemme pyrkineet tarkentamaan esitystämme. Milloin "vastustajamme" lähtevät seuraamaan meitä? Ettehän halua viettää kolmea ja puolta vuotta maan päällä? Jos haluattekin, näillä kulmilla ei selviä hengissä kuin kolmen ja puolen vuoden alkamiseen. Enkä osaa neuvoa, mistä löytyy se alle 5 % maailman väestöstä, joka maan päällä vihan ajasta selviää hengissä. Kuninkaat ja ylimykset väestönsuojissaankin huutavat kallioita kaatumaan päälleen (Ilm. 6:15). (Veijosen 1995 kirjasta Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin!)
TURUN KIRKON LOPPIAISISSA PÄÄOSASSA JUHLAPUVUT. En todellakaan Moshe Zewin enkä muidenkaan pyynnöstä aio poistaa raamatullista piirrostani, mikä julistaa Turun kirkon loppumisen ja porton olevan vain ylimääräinen ANTI puolikas meidän 350 vuodessamme Lappeenrannassa, jne.. Kiitos viestistä, jossa kerrottiin Turun Sanomissa olleesta uutisesta: Kirkkoon ihmisiä houkuttaa juhlapuvut ja entiset presidentit. Aivan kuin ennen Raamattua puhuttiin vain latinaksi niin myös nyt ei englantia käännetä rahvaan kielelle. Paarma puhuu vastuusta ja toivosta, mutta unohtaa papin vastuun kun pitäisi puhua synnistä. Mutta toisaalta hänhän toteaakin, että kyseessä on koolla Turussa laaja filosofis-elämänkatsomuksellinen seminaari. Luehan tuo uskonnollistekninenfilosofimössö ja hämmästy: Tässä vain katkelmia: "Turun tuomiokirkon suuret 700-vuotisjuhlallisuudet alkoivat torstaiaamuna kansallispyhätössä käynnistyneellä Tulevaisuus ja toivo -seminaarilla. Elämän perimmäiset kysymykset, juhlapuhujat ja ennen kaikkea Islannin entinen presidentti, Vigdis Finnbogadottir houkuttelivat juhlaverhoiltuun kirkkoon satamäärin kuulijoita... Paarman mukaan ensimmäistä kertaa Turussa on koolla näin laaja filosofis-elämänkatsomuksellinen seminaari. Toivo löytyy luonnon ymmärtämisestä. Professori Juhani Pietarinen antoi kuulijoille aimo annoksen eväitä muun muassa toivon, tulevaisuuden, ilon ja tekniikan kehityksen pohdintaan... Hän kysyi: antaako tekniikka ja teknistyvä elämäntapa aihetta toivoon. Ja vastasi. - Kehitykseen liittyy aina hyviä ja huonoja puolia: toivoa ja toivottomuutta, iloa ja surua. Tekniikka ei ainoastaan tuota meille välineitä, vaan välineistä tulee se todellisuus, missä elämme. Seurustelemme yhä enemmän laitteiden emmekä toisten ihmisten kanssa... Mikä on lopputulos? Onko meillä toivoa?" Kommentti: Olin kuulevinani Nooan puhetta, että samanlaista toivoa oli kirkkojen rakentajilla silloinkin, kun hän perheineen meni arkkiin. PS. Ja jos "loppiainen" on ajallaan, Turun kirkko palaa viimeisen kerran yhdeksän kuukauden päästä. Sille paikalle pystytetään risti tapettujen suomalaisten muistoksi. Kirkko ei ole vastuussa vain niistä, joita Turun Kupittaalta miekkalähetyksen tulosta alkaen tappoi vaan koko siitä luterilaisten porukasta, joka joutui helveTtiin ja nyt jää vihan aikaan arkkipiispa Paarman johdolla! Harri Veijonen, Lappeenrannan profeetta.

17. 6. TÄNÄÄN ON URHON PÄIVÄ - ILMESTYMINEN - PARI KYSYMYSTÄ
UKK:n 100-vuotisnäyttely avautuu huomenna sunnuntaina Kainuun museossa. Kuva Eero Marttinen. Presidentti Urho Kekkosen yhteydet ja yhteydenpidot Kainuuseen selviävät varsin monipuolisesti ja kattavasti Kainuun museon UKK-näyttelystä, joka avautuu yleisölle sunnuntaina. Näyttely on nimeltään Känästä resitentiksi eli Kekkonen ja Kainuu. Se on avoinna museon näyttelytilassa aina UKK:n 100-vuotispäivään eli 3. 9. saakka. Veijonen on internetissä esittänyt Urkin profeetallisuutta mm. siinä, että Urkki oli kuin bensalitran markka, neljännes koko vuosisadasta. Urkin SATA VUOTTA täyttyy ja sitten tapahtuu!
ILMESTYMINEN. 6. 6. kirjoitin, mikä mielestäni vielä on epäselvää Yljän tulolle syyskuussa 2000. Kirjoitan ja toimin kuitenkin siten kuin tulo silloin olisi jo fakta. Haluan tarkistaa myös termin "ilmestyminen". Termi ilmestyminen epifaneia.
1 Tim 6:14 Herramme ilmestymiseen saakka,
2 Tim 1:10 Vapahtajamme ilmestymisen kautta,
2 Tim 4:1 sekä hänen ilmestymisensä että,
Tiitus 2:13 odottaessanne Kristuksen Jeesuksen ilmestymistä,
2 Tim 4:8 kaikille, jotka ilmestymistään rakastavat
IRT:n mukaan ei muita kohtia, missä olisi käytetty termiä epifaneia. Ei käytetty kuin merkityksessä Kristuksen tulo omilleen. 2 Tess 2:3 laittomuuden miehen ilmestymisestä käytetään termiä apokalypto, paljastaa, ilmaista (Novum 5 s. 138) apokalythe, pass. 1. aor. konj. yks. 3., paljastuisi. Antikristus paljastuu eikä ilmesty?? No Gorbaahan tässä on paljastettu eikä Romano Prodiakaan kehuttu.
PARI KYSYMYSTÄ: Uskoin Jeesukseen, mutta luettuani sivujasi en ole enää niin varma... Topi. Vastaus: Viesti tuli USA:sta otsikolla bad pages, pahoja sivuja. Pahoja nimenomaan siinä mielessä, että miljardi ihmistä luulee uskovansa Kristukseen ja pääsevänsä taivaaseen. Mutta kun tarjotaan vähänkin tarkempaa tietoa Jeesuksesta, huomataan, etteihän sitä uskossa oltukaan. Sivujeni tarkoituskin on olla niin pahat, että kaikki pystyisivät laittamaan koetukselle uskonsa niinkuin Raamattu sanoo: koetelkaa itseänne oletteko. - Toinen viesti: Luen lähes päivittäin sivustoanne suurella mielenkiinnolla. Jatka ihmeessä samaa rataa, Ilmari. Vastaus: Kiva jos kiinnostaa niin paljon! Silloin on kai huomannut todeksi väitteeni ja voi kertoa toisillekin, että etukäteenhän seurakunnasta uutisia tuli. Olisi kai sopiva lopettaa kaikki uutisointi jo tänään, kun syyskuun 13. 1993 alkaneeseen vuosiviikon päättymiseen on vielä kolme kuukautta. Tuon alkamispäivän mainitsin jo 1995 kirjassani ja tästä päivästä alkaen siitä viikosta lauletaankin Näin kestä en, H. Tikkanen. Jälleen siis käytän Beatlesia Raamatun profetiaa selittämään. Kiitos palautteesta ja sitä on syytä laittaa lisääkin, jos näyttää siltä, että Veijonen ei meinaa antaa jokapäivästä Sanaa sitä odottaville. Näin kesällä minulla todella olisi omasta mielestäni parempaakin tekemistä. Kysymyksiäkin voi esittää ja vastailen tällä sivulla. Kiitos! Isä pitää seuraajistanikin huolen!

16. 6. ETTÄ SYNTYISI TASAUS - AJOKILOMETREISSÄKIN - VERENSIIRTO RAAMATULLISTA
"Että syntyisi tasaus" kyltti oli taannoin Lpr:n ev. lut. kirkon mainoksena. Kreik. isos, samanlainen, 2 Kor 8:13,14:ssa käännetty sanalla tasaus: "Ei ole tarkoitus, että muilla olisi huojennus, teillä rasitus, vaan tasauksen vuoksi tulkoon teidän yltäkylläisyytenne heidän puutteensa hyväksi... niin että syntyisi tasaus." Tasaus koskee siis seurakuntia ja sen yksilöitä maailmassa. Lienen keskitasoa taloudellisesti seurakuntalaisten joukossa maailmassa, joten minulle ei mitään tarvitse antaakaan. Mutta tässä maassa ja vielä enemmän ulkomailla on niitä sisaria ja veljiä, jotka tarvitsevat. Ja kenellä on antaa hän antaa, jos on seurakuntalainen. Kokonaan toinen asia on maailma alkaen vaikka valtionvarainministeri Sauli Niinistöstä. Sille annetaan, jolla on, ja tuhkatkin pesästä viedään niiltä, joilla ei juuri mitään ole. Se on maailman linja. Kun bensan hinta nousee markan, Suomessa laitetaan vielä kolme markkaa päälle, jotta hintaa tuli neljä markkaa lisää. Sen bensan hinta on Suomessa noussut vuosikymmenessä eli KAKSINKERTAISEKSI samalla kun pitkäaikaistyöttömien päivärahakin on noussut jotain neljä markkaa, ja rikkaat laskevat, että eikö se ollutkin oikein! Olen ollut nyt vuosikymmenen pitkäaikaistyöttömänä. Tuen sitä, että bensaa ei tässä maassa kuluteta enempää kuin nykyisin, mutten tue sitä, että Niinistö palkittiin ympäristöystävällisestä teosta. Oikea tapa on TASATA BENSAN KULUTTAMINEN mitä toimenpiteitä se sitten vaatisikin. Ja niitä toimenpiteitä ei tehty vaan rikkaat ovat osansa saaneet ja ylittäneet ja toimintansa loppuu. Niinistön kaltaisista tulee loppu! "Tuleva valtionvarainministeri Veijonen."
VATASELLA TOIVOA? "Europarlamentaarikko Ari Vatanen on ryhtynyt kampanjoimaan sen puolesta, ettei käytettyjen autojen tuontia Suomeen verotettaisi kohtuuttomasti. Käytäntö on EY-lakien vastainen, sanoo Vatanen. Vatanen kerää nimiä kansalaisadressiin, jonka hän aikoo viedä komissiolle. Hän toivoo käytettyjen autojen verokevennysten myötä myös kohtuullisuutta autoverotukselle ylipäänsä. - On väärin, että Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa ihmiset maksavat välttämättömästi kulkuvälineestä niin paljon kuin maksavat, sanoo Vatanen. Vatanen ei ota kantaa polttoaineverotuksen korkeuteen, hänen mielestään se on harmonisoitu EU-maissa kaikkialla hämmästyttävän korkealle. Ja tulevaisuudessa auton käyttäjämaksutkin näyttävät vain nousevan. Vatasen mukaan nyt on voitava panostaa kuitenkin siihen, että Suomessa saa hankituksi auton järkevällä hinnalla. Uudet autot maksavat esimerkiksi Saksassa 20-40 prosenttia vähemmän kuin Suomessa. Käytettyjen autojen hintaerot ovat sen sijaan jo 100-200 prosenttia. Vatanen vetosi toukokuussa komission autoverotuksen epäkohdista. Hän sanoo, että komissio tekee asiassa päätöksen syksyllä, kun EY-tuomioistuin antanee päätöksen samantapaisessa Portugalin valituksessa.(STT)"


KUTSU SEURAKUNTAAN. Tulosta ja jaa vapaasti.

VERI? JEHOVAN TODISTAJILLA SALAINEN KIRJA. 15. 6. Ilta-Sanomain toimitus vastasi Jehovan todistajien tiedotusosaston Veikko Leinosen kirjoitukseen verensiirrosta ko. lahkossa. Samalla kun Leinonen toteaa, ettei väitteissä lahkon luopumisesta verensiirtokiellosta jäsenilleen ole perää, I-S toimitus vastaa käyttäen lähteinään Vartiotorni 15. 6. 1973, 1. 6. 1978 ja "Seurakunnan vanhinten salainen kirja, painos 1991". Harvoilla oli ennestään tietoa, että Jehovan todistajilla olisi epäraamatullisesti salattavaakin vapaamuurarien tavoin. Kirja on siis Jehovan todistajien johtajien salainen teos eikä seurakunnan vanhinten kirja, jota ei ole maassamme julkaistukaan eikä se voisi olla salainenkaan. Avoimesti kaikki kirkkokuntiin kuulumattomat vanhimmistokelpoiset veljet Suomessa opettavat, ettei Apt. 15:28,29 ole verensiirtokielto kuten Jehovan todistajat tulkitsevat. Siinä on vain se mitä siinä lukee: karttakaa veren syömistä. Mainittu toinen asia, miten aviopuolisot keskenään naivat, ei mielestäni tarvitse ulkopuolista neuvojaa. Riittää Raamatun sana kuten älkää vetäytykö toisistanne tarpeettomasti.

15. 6. MARANATHA - ARVIOITA ETELÄ-SAIMAASTA
MARANATHAN UUTISIA TÄNÄÄN. Löytyvät osoitteesta www.mcjonline.com/news/ 1. Global March For Jesus Ends With High Participation 2. Aging Seminary Students Bring Mixed Blessings 3. Spanish Priest Murdered In Rwanda Full Story: http://www.mcjonline.com/news/00/20000613c.htm 4. Public School Kids Get Time Off To Study Religion 5. Study: Attend Church, Live Longer 6. Ramseys Turn To Psychic In Hunt For Killer 7. Gold Coin Gift Tells Strippers God Loves Them 8. Spelling Bee Won By Homeschoolers Full Story: http://www.mcjonline.com/news/00/20000614c.htm 9. Don't Say "Pray" In Virginia Public Schools 10. Nigeria Christians Propose Splitting State
RELIGION TODAYN SPONSORI TÄNÄÄN mielenkiintoinen: TODAY'S SPONSOR: Visit Israel! Join Israel's millennial celebration and discover the land where your faith was born 2,000 years ago. Pastor Jack Hayford says, "Few journeys in life can combine the inspiration, learning, fellowship and excitement...." Get a copy of your free Holy Land Travel Kit at: http://sda.goshen.net/cgi-bin/redirect.cgi?AD=imotemail2
SETA PÄIVÄÄ - JEESUSKO VASTAA: SATA PÄIVÄÄ. SETA:n edustaja totesi eilen MTV3 kymmenen uutisissa, että kaikkien mielipiteiden tulee tulla esille (Jeesus on homo-tauluineen). Miksi sitten me olemme sensuroidut mm. Etelä-Saimaan seurakuntia-palstaltakin? Painutte helvettiinne ja pian. Seta johtakoon teitä! Tarja Halonenkaan ei johda meitä! Seta päivää. Sata päivää! "No niin kaikki luterilaiset: Sata päivää aikaa istutella omenapuita", sanoi kovalla äänellä Lauritsalassa yksi, arvaatte kuka. Harri ETELÄ-SAIMAAN paperisessa lehdessä ei ole näkynyt näitäkään, mitä löytyi internetistä juttutuvastaan:
Ei Etelä-Saimaa moitteita julkaise. Vain kehut pääsevät palstalle. Paska lehti muutenkin. Joskus työpaikalla selaan, eikä siitä löydä muuta kuin jaarittelua. Itselleni en tilaa vaikka maksettaisiin. Osku
Lehtihän työllistää monta ammattitaidotonta neekeriä. Onhan sekin jotain. Girl
Missä on toimituksen moraali! (27.3.00 klo 18:07) Missä on Etelä-Saimaan toimituksen moraali? Toimittajien työ taitaa olla niin stressaavaa, että huvitteluun menee myös työaika, huvitteluun viattomien kaupunkilaisten kustannuksella. Olen jutellut monen Etelä-Saimaan toimituksen ja toimittajien häpäisemän kanssa. lady
haistakaa... (4.4.00 klo 11:53) on varmaan hauskaa ajaa autolla kuralätäkköön ja roiskauttaa vedet jalankulkijoiden/pyöräilijöiden päälle... ja vielä auto kun sattui tilanteen jälkeen löytymään es-talon työntekijöiden parkkipaikalta. keijo
Etelä-Saimaan toimitus heittää kuraa henkisestikin (4.4.00 klo 16:06) Etelä-Saimaan toimitus heittää kuraa henkisestikin. Ihmisistä kirjoitellaan nimettömiä juttuja ja heidän vastineitaan repostellaan tunnistamattomiksi. Kas kun me ollaan valtionmahti ja saadan määrätä Lappeenrannassa. Sirkka
Ei ole hurraamista (17.4.00 klo 16:53) Etelä-Saimaa polkee paikallaan. Joka aamu otan lehden, yhtään luettavaa juttua en löydä. Suljen lehden ja tuumin, että taas onnistuivat huijaamaan rahat pois. Lissu
Etelä-Saimaan profiili on syvältä (19.5.00 klo 22:38) Kohottakaa profiilia Etelä-Saimaan kääkät. Voihan sitä muutakin duunata kuin nimettömiä juoruja kunnailta-osastoon. Miksi ei esim. hommata lehteen jotakin kunnon kolumnistia. Nuo ainaiset toimittajien väsähtäneet naamat alkavat ärsyttää. Perustakaa oma KGB- joka listaa Lappeenrannan vaaralliset ihmiset. Niistä sitten kirjoitelkaa häväistysjuttuja. Marlen

14. 6. SYYRIASSA HAUDATTIIN - JOKAISELLA JOTAKIN - TAHALLISTA RAAMATUN VÄÄNTÄMISTÄ KIRKOSSA
Syyrian johtaja haudattiin. Eilinen Hesari pelkäsi rauhanteon kaatuvan siihen. Mutta johan Arafat ennätti paikalle ja Syyria etenee kohti Damaskon tuhoa. Samassa tallennettu Israelin pääministerin sanomiset ja tekemiset: 20000614.txt (English)
SEURAKUNNAN KOKOONTUMISESSA JOKAISELLA JOTAKIN HYVÄÄ ANNETTAVAA. Kun te kokoonnutte, olkoon jokaisella jotakin annettavaa. Raamatun opetus seurakunnan kokoontumisesta on tuollainen. Tännekin otettaisiin lisää tekstejä, uutisia, ym. myös sisarilta. Ei ole se ja sama mitä kukin tarjoaa, ja aina Veijonenkin tarvitsee kritiikkiä tarjoamaansa. Ottakaa se mikä on hyvää tarjotusta, opettaa toinen Jumalan Sanan kohta. En esimerkiksi pidä hyvänä sitä, että Erkki Kuisma opettaa Antikristuksen olevan paavi, mutta minkä voin esim. sille, että sekä Savola että Zew linkittävät Kuisman tarinat eivätkä minun sivujani. - Pizza Buffetissa oli eilen eräs luterilainen pappi, jolta kysyin: "Hei Arvo, aiotko istuttaa omenapuita?". Hän vastasi: "terve", ja tuli kättelemään vanhaa tuttua. Papilla oli antaa kättely, ja sekin oli hyvä, sillä ilman sitä eräs tyttö olisi jättänyt ottamatta ylösottoon aamuja laskevan "hullun" Veijosen lappusen, jossa luki "seurakunta, wwnet.fi/users/veijone/." Papin nimi oli Arvo Survo, eikä hän olekaan niin alhaisella tasolla Kristuksen paluun ymmärtämisessä kuin papit yleensä. Survo tunnetaan ev. lut. pappina veljeskansan parista itärajan takaa.
LASKUSSA VÄISÄNEN, NOUSUSSA HAAVISTO. Ja porton tuleekin sanoa päinvastoin. Niinkuin Jumalan Sanan ymmärtäminen ei pienelle ihmiselle olisi tarpeeksi vaikeata muutenkin, Suomessa arvostetaan Raamatun tahallista vääristämistä! Ristin Voitto 23/2000 antaa terveisiä lut. kansanlähetyksen entiselle pääsihteeri Matti Väisäselle kirjasta Pyhä kaste Raamatussa sekä kirjaa ylistäville. Lehden pääkirjoitus mainitsee, että kun vauvakastelua Raamatulla puolustellaan, aina luetaan niinkuin Piru raamattua, jätetään puolet virkkeestä pois: "Kun Apt. 2:38:n mukaan kaste tapahtuu syntien anteeksisaamiseksi, niin ei kerrota kasteeseen liittyvää jakeen alkupuolta: "Tehkää parannus!" Kun viitataan Apt. 22:16:een: "Anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi", jätetään mainitsematta, että sitä edeltää Jeesus-nimen avuksi huutaminen." - Nousussa ei silti ole Ristin Voitto, koska salailee, miksi tunnettujen helluntailaissaarnaajien jälkeen raamattuopisto Iso-Kirjan johtoon, sen rehtoriksi tuli nyt Pasi Parkkinen. Siksi, että hänellä on EU:n vaatima teologinen tai pedagoginen koulutus, ja helluntaikirkon raamattuopisto EU:n tukiaisia ottaa joutuen toimimaan EU:n säännöin! HYI! - OSMO HAAVISTO, vaikkei hänellä ollutkaan Messiaan tulosta antaa kuin huono kirjansa, kyseisessä lehdessä kirjoittaa hyvin otsikolla "Kuninkaiden nuhtelijat" Mm. "Amerikkalaisten protestihanke tuntuu politiikkaa vieroksuvista Suomen kristityistä oudolta. .. Meillä valtakunnan päämies halutaan jättää kaiken kritiikin ulkopuolelle, ainakin uskovien taholta. Näin ei ollut Raamatun aikana. Profeetat nuhtelivat hallitsevaa yläluokkaa ja jopa koko järjestelmää. .. Kannanottojemme tulee olla julkisia ja niiden tulee kirvellä kaiken mädännäisyyden keskellä. Amerikkalaisten yritys on heijastuma Suomen kristittyjen laiminlyönneistä." - Samaa alhaista tasoa olivat Osmo Haaviston kirja "Mitä Johannes näki" ja Matti Väisäsen "Milloin Messias tulee".
KEIHÄSTÄ. 14. 6. ak Taavetti Lupon 80 v. juhlakilpailu. Kuinkahan tähänkin onnistuin mittamieheksi? M keihääseen ilmoittautunut Yrjö Hämäläinen ei tullut paikalle eikä kukaan muukaan sarjaan. Hämäläinen oli loukannut nilkkansa jo Marskin kisojen aitajuoksussa. M17 1. Timo Sipinen RR 61.11, 2. Tommi Pienmunne Kotkan Into eli KoI 57.90. Pienmunnella oli 700 g. Nemeth, jota Sipinenkin viskoi. 3. Mika Haaja LUM 51.06. 4. Teemu Lepistö LUM. P 13 1. Jani Innanen 41.70, 2. Aapo Harju 40.84. 3. Ville Vanonen StU 39.87 ollen ensimmäisissä keihäskisoissaan. T 13 1. Jonna Huuhilo StU 30.96, minkä Jonna heitti viimeisellään ollen sitä ennen heitellyt 25-26 m. Liekö vastoin sääntöjä, että neuvoin heittämään hieman ylemmäs ja nopeammin ennen viimeistään.

13. 6. VAIKKA ERI MIELTÄ ANTIKRISTUKSESTA, SILTI YHTÄ MIELTÄ YLÖSOTON AJANKOHDASTA!
Helluntaikirkkolainen Reino Savola on vähiten harhassa kirkkokunnissa ja toivottavasti edelleen saa lisää lukijoita top 100-sivunikin kautta. Hän on lukenut Jerusalem Postista, että opetusministeri Jossi Sarid epäilee sopimuksen aikaansaamista syyskuun 13. 2000 mennessä, koskien mm. Jerusalemia ja PLOlaisten paluuta. Sarid ei näe mahdollisuuksia saavuttaa pysyvän statuksen sopimusta lähitulevaisuudessa, koska kaikkia pääasioita ei voida ratkaista nyt. Opetusministeri ehdottaakin pitkän aikajakson väliaikaissopimusta, jonka kesto olisi 8 - 10 vuotta, mikä antaisi vastauksen useimpiin ongelmiin. Nyt kiistanalaiset pari kysymystä jäisivät odottamaan mainituksi ajaksi. Muut kohdat vahvistettaisiin syyskuuhun mennessä.
HALOO!, soittelee Savola: "Onko tästä edellämainitusta Jossi Saridin ehdotuksesta sorvautumassa väliaikainen rauhanasiakirja: Danielin näkemä 7:n vuoden (tilapäis-) liittosopimus, josta Raamattu puhuu Dan.9:27:ssä? Sen liitonhan Antikristus sitten rikkoo puolessa välissä seitsenvuotisjaksoa ja juutalaiskansalle luvataan lopullinen ratkaisu 1260 päivää tuon sopimusrikkomuksen jälkeen. Sehän on juuri 3,5 raamatullista vuotta.(360p/vuosi). Neuvottelut ovat kuumimmillaan juuri nyt (5.6). Neuvottelujen "kirittäjiä" on taas saapunut USA:sta ja Arafat julistanee "valtionsa" 13.9.2000, kuten on ilmoittanut.
Antikristushan (EU:n=Uudelleenelpynyt muinainen Rooman maailmanvalta) diktatoorisesti tulee julistaumaan "jumalaksi" Jerusalemin Temppeliin. Raamatun mukaan juutalaiskansa ei kuitenkaan kumarra tätä "ihmisjumalaa". Tällöin EU-diktaattorin ja juutalaiskansan 7:n vuoden tilapäissopimus rikkoutuu ja Antikristus sotajoukkoineen rupeaa ajamaan takaa pakenevia israelilaisia, mutta ei onnistu aikeissaan; Jumala auttaa kansaansa ja vähän myöhemmin oikea Kristus, Jeesus Nasaretilainen tulee kansansa pelastajaksi yllä-mainitun 1260:n päivän jälkeen. Tämä skenaario on todella mielenkiintoinen. Mikäli neuvottelut ajautuvat väliaikaissopimukseen , kuten on ministeri Saridin taholta esitetty ja sopimustekstiin tulee siirtymäkaudeksi 7 vuotta, voimme olla varmoja, että olemme raamatullisessa Daniel 9:27 sopimuksessa. Tällöin myös seurakunnan tempausajankohta "leijuu" ilmassa. Muistuttaisin David Yonggi Chon lausumasta : "Ne, jotka Euroopassa lukevat päivälehdestä, että EU:n johtaja on ollut allekirjoittamassa Israelia ja Jerusalemia koskevaa rauhansopimusta, ovat jääneet pois ylöstempauksesta." HUH, HUH....! Eli Cho katsoo, että suuri ahdistus (7.v.) alkaa tuosta tilapäisestä "valherauhasopimuksesta" ja uskovat siepataan vihan alta pois. Voi pojat, mikä näköala..! Jos yllämainittu skenaario toteutuu kesän kuluessa, on uskovien syytä panna lamput kuntoon, ettei tarvitse itkeä ja panna kuntoon vaivan aikana! - Ja kunnon Luterilaisten kannattaa siinä tapauksessa ostaa kunnon omenapuuntaimi ja katsoa sille hyvä paikka puutarhastaan. (No, no, eipäs leikitä vakavalla asialla.) Vakavahan se on, mutta valmiina olevia kehotan Paavalin tavoin "nostamaan päämme, sillä vapautuksemme on lähellä." Seurataan tilannetta ja Lähi-Idän rauhanneuvottelujen kehitystä. Pian selviää, antaako Jumala vielä jatkoaikaa kansoille parannuksen tekoa varten."
Kommentti: Ja aikaahan ei enää anneta, kuten kirjoitti Juhani Laukkonenkin. Itse valittuna "aasina" huutelen, ettei enää neljää kuukauttakaan, kun "kantamani" Kuningasten Kuningas nähdään, Ylkä tarjoaa hääjuhlansa! Ihmisen keskimääräinen sikiämisaika on hieman allekin 9 kk., mutta 8. 1.:stä 9 kk:ta seuraava päivä, 9. 10. 2000 on juutalaiskalenterissa Suuri sovituspäivä. Monellakin tavalla mielenkiintoinen 13. 9. - 10. 10. 2000! Ylösoton ajankohdan arvostettu saarnamies Cho - taisi olla Etelä-Koreasta - valerauhan tullessa laskee siis siihen kuten Savolakin katsoen Daniel 9:27:n olevan kuin irrallinen vuosiviikko. Tapahtuma onkin kiistaton: Jerusalemin valerauha vahvistetaan ja siihen aikaan ylösotto tulee! Viimeinen pilkka ennen ylösottoa onkin tämä: Ei ylösotto tullutkaan, vaikka lehdessä luki, että Jerusalemin valerauhansopimus oli vahvistettu. Ovi ylösottoon pääsemiselle kuitenkin silloin suljetaan, vaikka joku päivä vielä pitäisikin maan päällä olla muistuttamassa, että suurempi herätys alkaa kun katoamme. Onkin syytä muistuttaa kaikille tutuille ja omaisille Kristukseen kääntymisestä edes siinä, jotta voimme taivaassa nauraa ikuisesti yhdessä.

12. 6. HELLUNTAILAISIAKIN SENSUROITU - YLKÄ TULEE AJALLAAN, KIRJOITTI LAUKKONENKIN
Juhani Laukkonen esittelee internetissä lomakuviaan Floridasta. Laukkonen on TOP 100-listallani 12., ja tärkein kirjansa ja kirjoituksensakin internetissä sivuiltaan löytyvä YLKÄ TULEE! Juhani Laukkonen on se helluntailaisveli, jota lappeenrantalainen paikallisradio Saimaan Aallot päätoimittajansa, sittemmin Kuningaskuluttaja tv-ohjelman naispuolisen vastaavan toimesta sensuroi. Tarjoamani radio-ohjelma kiellettiin "pelottavuutensa vuoksi". Ohjelmassa olisi ollut mm. aineistoa tältä Laukkosen kasetilta:

11. 6. KOLME JA PUOLI VUOTTA, OSA 1 - HELLUNTAINA "GRAHAMIA KARJALAN KERA"
"Vuoden 1992 kirkkoraamatun Dan. 12:7 käännös voi olla epätarkka siinä, että kaiken tämän loppu tulee kun pyhän kansan hajaannus on lopussa, mutta ajatus on oikea siinä ja muuallakin Raamatussa ilmoitetun perusteella. Loppu on siinä mainittu "aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa" (Dan. 12:7:n ohella Dan. 7:25:ssä) selittäen itseään: 1290 päivää (Dan. 12:11).
Noin 500 selitysteoksen ja samalla kymmenien, jopa 300 miljoonan henkilön ennaltatietämä Jerusalemia koskeva "rauha" rikotaan "puoleksi vuosiviikoksi". Se on kolme ja puoli vuotta ahdistusta, jollaista ei ole ollut maailman perustamisesta eikä myöhemminkään tule (Matt. 24:21). Sopimuksen rikkoja, Jerusalemiin useiden muiden kansojen kera (Hes. 38-39) hyökkääjä on mukana sopimusta vahvistamassa. Ja kun "rauhaa" ylistetään "yhtäkkiä yllättää heidät tuho" (1 Tess. 5:3). Israelille ahdistus, muulle maailmalle Jumalan viha. Sopimuksen vahvistamisesta ei siis mene pitkää aikaa sen rikkomiseen. Ja seurakunnan yläilmoihin pelastumisen täytyy tapahtua sillä lyhyellä välillä sopimuksen vahvistamisesta sen rikkomiseen.
Maallinen kirjailija, Charles Berlitzkin kirjoittaa: "Suuri hyökkäys tulee pohjoisesta, Googista... Monet Raamatun tutkijat ovat tulkinneet nämä ennustukset viittaukseksi Harmagedonin viimeiseen taisteluun, jossa monet kansat hyökkäävät Jerusalemiin ja uusi tuhatvuotinen valtakunta alkaa" (Maailmanloppu 1999 s. 31). Haim Svilin mukaan Sakarjan 14. luvun perusteella on mahdollista ymmärtää Googin hyökkäyksen alkavan loka-marraskuussa, Lehtimajajuhlan aikaan (Emt. s. 76). Samoin olen ymmärtänyt Danielin kirjan ja 1991 lokakuussa aloitetun "rauhanteon" perusteella.
"Tuhatluvun vaihteessakin laskettiin, eikä Jeesus tullut silloinkaan". Lappeenrannasta Salon kautta Nokialle siirtyneen helluntailaissaarnaajan pilkkaava väite on totta. "Jotakin siitä hysteerisestä parannuksenteosta mitä koettiin jo tuhatluvun vaihteessa" sisältyy 1986 kirjaseni liitteen "Viimeiset tapahtumat armotalouskaudessa" ennustussarjaan Jerusalemia koskevan "rauhan" edelle. Oikea parannus, mielenmuutos ja kääntyminen ei ole turha koskaan, mutta nyt kun siihen mukaan lähdet voit myös saavuttaa sen, mitä tuhatvuotislaskelman (2 Piet. 3:8) väärinymmärtämisestä johtuen koko Euroopassa odotettiin ensimmäisen vuosituhannen lopussa (ks. Berlitz).
Kolmen ja puolen vuoden aika, josta jokaisen luulisi haluavan pakoon, löytyy muissa raamatunkohdissa seuraavasti: Daniel 7:25. Viimeisen petovaltion historia, Dan. 7:7,8,20-26. Murrosvaiheen jälkeen takaisinkin tuleva (Ilm. 17:11) viimeinen johtaja pyrkii muuttamaan ajat ja lain (vrt. laiton, 2 Tess. 2:3), ja ne annetaan hänen käteensä kolmeksi ja puoleksi vuodeksi. Daniel 11:31:kin kertoo (vaikka Antiokuksen esikuvalla) ajasta ja millä se alkaa: sotajoukot hyökkäävät Jerusalemiin.
2 Tess. 2:4:n laiton nousee Jumalan temppeliin. Jerusalemiin tai myös temppeliin siellä. Kohta kertoo ajan tapahtumajärjestyksenä. Eikä ole kysymys paavista 300 jKr. kirkkoa perustamassa (kuten mormonit ja monet luterilaisetkin luulevat) vaan Ilmestyskirjan pedosta! Ennen nousua Jerusalemiin hän ilmestyy (rauhaan) ja sitä ennen tulee valheen kaikella voimalla, jne. Kuvauksessa yhtäläisyyksiä pedon paluun kuvaukseen (Ilm. 17: 8-11). Daniel 9:27:n säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse: Henkäys (2 Tess. 2:8). Petovaltion historiakuvauksessa kuolema esitetään sanoin: sitten oikeus istuu tuomiolle ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään (Dan. 7:26). Pohjoisen kuningas (Dan. 11:40) menestyy kunnes vihan aika on lopussa (Dan. 11:36. Alaviitteetkin kohdallaan 1938 kirkkoraamatussa). Ilmestyskirja 11:2 ja 13:5 kertovat samasta ajasta ja tapahtumasta. 3,5 vuotta ilmaistaan: 42 kuukautta." (Veijosen v. 1995 kirjasta, jatkuu viikon kuluttua).
HELLUNTAI. Juutalaisessa kalenterissa 9. - 10. 6. ensisadon juhla, savu ot, ja esikuvan toteutumista Apostolien teot luku 2: "Ja kun helluntaipäivä oli tullut..."
GRAHAMIA EPÄILLÄÄN VAPAAMUURARIUDESTA. Netissä ja muuallakin liikkuu arveluja siitä, että kuuluisa amerikkalainen evankelista Billy Graham olisi vapaamuurari ja peräti 33. asteella. Tästä asiasta väännetään polemiikkia mm. seuraavilla nettisivuilla:
http://www.waynejackson.freeserve.co.uk/evil/bg13.htm,
http://www.cephasministry.com/templeton.html ja
http://cuttingedge.org/news/n1141.cfm. Linkkini eivät ole kannanotto, että väitteissä olisi perää. Graham on julkaissut mm. kirjan "Uudestisyntyminen", ja opettaa siinä aivan oikein ihmisen syntisyyttä ja pelastuksen vastaanottamisen välttämättömyyttä päinvastoin kuin vapaamuurariudessa tehdään. Grahamin yhteistyöstä presidenttien kanssa voisi kyllä vetää linjaa siihen suuntaan, että hän on todellisen kristillisyyden vastustaja vapaamuurarien tavoin.
KARJALA-PALAUTETTA: "Kun Suomen tulli tekee Venäjän tai Viron rajoilla huumetakavarikon niin kyllä rekkajonot ilmestyvät Venäjän puolelle ja liikenne pysähtyy. Suomessahan toimii 20 huumeliigaa ja kyse on siis valtavista kansantalouttamme rapauttavista voimista. Nyt Suomen puolella on TIR järjestemän irtisanomisuhka venäläisille, jos ei homma ala pelaamaan. Siis järeä ase. Sanon edelleen, että Venäjä etsii provokaatioita tätä kautta. Huomasit kai Putinin Karjala-lausunnon. Ei suora sotatoimi ole se jolla voidaan kokonainen valtakunta tuhota. On muitakin "keinoja". Onko muuten tällaisella elintasoeroja tasoittavalla toiminnalla jopa EU:n sisäinen suostumus? Sehän olisikin EU:n koilliskulmalla jopa EU:n sisärenkaan etu."

10. 6. EUROVIISUEDUSTAJA JEESUS-PÄIVILLÄ - VOITTAJA - JERUSALEMISTA NEUVOTELLAAN!
Suomen euroviisuedustaja Nina Åström on mukana solistien joukossa Jeesus-päivillä, mitkä alkavat Jeesus-marssilla Tampereella Keskustorilta klo 15.00 Ratinan stadionille klo 16.00 - 21.00. Puhujien joukossa on monia varteenotettavia saarnaajia ja tapahtumaa mainoslehtisen mukaan tukevat jopa sellaiset nimet kuin Leo Meller, Seppo Pehkonen, Markku Vuorinen ja Toivo Haapala. Tervetuloa Tampereelle riemuvuoden helluntai-aatoksi, sanoo JEESUS-PÄIVÄ mainoslehdessä tervehdyssanat piispa Juha Pihkala. Tapahtumaan on varattu junat: Rovaniemeltä klo 5.45, Kuopiosta 9.50 ja Helsingistä 12.05. Internetissä tilaisuudesta on eniten kertonut osoite: www.datauniversum.fi/jm2000. Osallistua voinee olematta kirkollinen ja ekumeeninen.
Norjan helluntailaiskonferenssi Hamarissa 10.-12. 6. Pääpuhujana Michael Brown Pensacolasta.
VOITTAJA. Jos haluat nähdä ja kuunnella Euroviisuvoittajan ja Sinulla on Realplayer, PAINA TÄSTÄ!
JERUSALEMISTA NEUVOTELLAAN! ARAFATIEN LOPPU TULEE!
Millennium weekend kertoo, että Jerusalemista aloitettu ensi kerran neuvottelut 8. 6. 2000 (ollessani 45 v. ja 5 kk eli 5 kk Messiaan paluu siinnyt?):
Jerusalem to be discussed for first time:
Thu Jun 8,2000 -- For the first time, Israeli and Palestinian officials will formally discuss the explosive issue of Jerusalem's final status when the two sides meet in Washington next week, FOXNews.com has learned. The final status of Jerusalem, claimed by both Israelis and Palestinians as their capital, is the toughest of all the issues dividing the two sides. "Jerusalem will be the capital of the Palestinian state whether they like it or not.. And if they don't, they can drink from the Dead Sea." - - Arafat
Israeli and Palestinian negotiators will resume their secret negotiations in Washington next Monday at a location that has yet to be revealed, and Palestinian leader Yasser Arafat will meet U.S. President Bill Clinton at the White House Tuesday.
Both sides have set Sept. 13 as their deadline for such an accord and are keenly aware that Clinton's ability to shepherd them to an agreement will be lost once the presidential election season begins in earnest this fall.
"Jerusalem is the single most important element... and Jerusalem will be the capital of the Palestinian state whether they like it or not," Arafat said earlier this week. "And if they don't, they can drink from the Dead Sea."

9. 6. RUUSMARI, PYSY SINÄ SIINÄ, MINKÄ OLET TÄÄLTÄ OPPINUT - ETSIVÄ LÖYTÄÄ
Eilen sain ehkä elämäni kauneimman kirjeen. Lähettäjä oli etelä-suomalainen tyttö nimeltä Ruusmari. Hänellä oli paljon asiaa. Huolensa siitä, että pysyisi Raamatun totuudessa käskyssä, ettei sisarena saa opettaa seurakunnassa, lienee turha siksi, että kun käskyn tuntee ja sitä haluaa noudattaa pysyykin niissä tehtävissä, mitkä sisarille kuuluvat. Kirkoissahan asia ei naisia vaivaa enkä sisar nimeä heistä käytä. Seurakuntahistoriani 1900-luvulle saakka päätän toteamukseen: seurakunnassa naiset eivät vaikene Herran paluusta. Tämä julistus kuuluu siis mielestäni Herrasta todistamisen piiriin "nainen vaietkoon seurakunnassa" tarkoittaessa vain seurakunnallisista johto- ja opetustehtävistä kauniisti kieltäytymistä. Esimerkiksi Ulla Järvilehdon ja Mirja Ronningin erityisosaaminen on tarpeen seurakunnalle, eikä sitä tarvitse lukeakaan seurakunnassa opettajana toimimiseksi, koska he ovatkin kuin ulkopuoliset konsultit yhdistystensä kautta edellinen Israelin ja jälkimmäinen Raamatun kielen asiantuntijana. Esimerkiksi pappeja seurakunnassa ei ole lainkaan, oli ilo tulla tietämään, että Ruusmari jätti menemättä opetukseni ansiosta pappisseminaariin.
Raamatun mukaan Pyhät kirjoitukset voivat tehdä ihmisen viisaaksi. Tapahtuu päinvastaista kehitystä silloin, kun arvostetaan epäpyhiä selityksiä Raamatun edelle kuten kirkkokunnissa, varsinkin valtiokirkossa ja varsinaisissa harhaoppisyhteisöissä kuten mormonit. Niinkuin Ruusmarinkin tuttu kieltäytyy lähtemästä kirkosta ulos väittäen, että uskovathan ajetaan kirkosta ulos. Mutta niinhän ei käynyt vaan valtiokirkko haluaa pitää kaikki veronmaksajinaan. Järjenkin puutetta mainitsemansa esimerkki, missä luterilainen väittää, että hänen pitää kuulua luterilaiseen kirkkoon, koska Timoteukselle sanottiin, että pysy sinä siinä minkä olet oppinut. Ensimmäiset kirkot syntyivätkin vasta 200 vuotta Timoteuksen jälkeen. Pysyäkseen siinä missä Timoteus, tulee pysyä siinä mitä seurakunta opettaa ja seurakunnallista opetusta puhtaimmillaan tulee täältä. Timo-Esa Tuurikin on kirjoittanut, että hänen tulee pysyä ev. lut. kirkossa Timoteukselle sanotun perusteella. Joku toinen on lapsesta asti oppinut helluntaikirkon tavoille, ja niissä pysyminen onkin lähempänä Timoteuksen linjaa, vaikka jatkuvasti kauempana. Pyhien kirjoitusten opettamisen sijalle herätysliikkeissäkin kun kehittyy perinnäissääntönsä, elleivät ne ole jo valmiina kuten lut. kirkon sisäisissä liikkeissä. Suomessa vapaiden suuntienkin yhteisöt ovat lähtöisin ev. lut. kirkosta säilyttäen hömpötykset, että vain Isä yksin sen voi tietää, mitä Veijonen väittää tietävänsä. Pysy sinä täällä, koska tiedät, että olet Veijoselta oppinut seurakunnallisia totuuksia. Ja vaikka minusta aika jättäisi, sinä jo pystyt neuvomaan toisiakin Timoteuksen tielle. Enkä sitäkään näytä pitävän sisarilta kiellettynä opettamisena, vaikka sukupuoleni edustajana hävettääkin, jos veljet tarvitsevat seurakunnan sisarilta opetusta pystyäkseen olemaan äänessä niinkuin minä täällä.
EVREKA.FI mainostaa vähän kaikkialla, että etsivä löytää. Se onkin hakupalvelu, mistä löytyi yli sata sivua haulla "veijone". Veijonen, siinä mies paikallaan, väittää joku. Muita kiinnostavia Veijosia:
Veijonen Juha, näyttelijä. Esimerkki elokuvaroolistaan: tässä.
Veijonen Timo-Pekka, Lpr:n seudun luonnonsuojeluyhdistyksessä.
Veijonen Joona. Hänellä mm. elokuvalinkkejä kuten cinema1 ja movieweb
Veijonen Arto, kunnanvaltuutettu Uuraisilta. Veijonen Eero, Hämeenlinna.
Veijonen Antti, koulunjohtaja Mikkeli. Veijonen Riitta, osastosihteeri.
Veijonen Mervi, 1983 syntynyt urheilijatyttö.
Veijonen, se kilpa-autoilija Valkeakoskelta? Tuloksia ollut joskus internetissä.
NAISKEIHÄRI KERSANTIKSI. Johanna Kälviäinen Ylämaalta on ylennetty kersantiksi. Johanna kuuluu siihen joukkoon, mm. Aapo Harjun lisäksi, joka on mukana keihäänheitossa Veijosen lajiin innostamana. Johanna on nähty usein mitalipallilla heitellen noin 35 metriä. - POLTTOAINEVERO. Näinhän parlamentarismi toimii, että kansanedustajat ja muut rikkaat ja korkeapalkkaiset saavat elää tässä maailmassa. Me muut, jotka tarvitsisimme elääksemme autoakin, se otetaan pois 75 % polttoaineverolla. Valtionvarainministeri Sauli Niinistö asialle tänään vain naureskeli. Voin vastaanottaa sähköpostia, mutten lähettää sitä. Niinistö jäi siksi nyt ilman näitä terveisiä. Ilmestyskirjan mukaan maan rikkaat menevät väestönsuojiin kuolemaan. Ilmeisesti seurakunta tekee maan päälle palattuaan löytöjä väestönsuojista, ainakin rikkaiden rahoja löytyy.

8. 6. RAAMATUN TUNTIJOIDEN VÄITE - 1940 YLIOPPILAAN TASOA? - FITNESS LINKKEJÄ
Vuonna 1983 julkaistun "Jeesuksen tulemuksen päivä ja hetki" kirjan tekijä, Colin Deal, taisi vuosisadan henkilöissäni saada toteamuksen, ettei pidä heittää hyvää kirjaansa romukoppaan siksi, että siinä on lapsuksiakin, pahimpana uskominen moniin ylösottoihin. Itse asiassa päivän määrittelyssään Deal osuu varsin kohdalleen. Hän puhuu juutalaisen vuoden vaihtumisen tienoosta liiankin yksityiskohtaisesti. Mutta juuri siihenhän on loppumassa 13. 9. 1993 Oslosta alkanut vuosiviikko tai yhtä perkeleellistä, Arafatin puolikuuta vaille. No puolikuu tietenkin, arabien tunnus! Kirjastossamme olevan kirjan toiselle etukannelle olen liimannut monisteen, minkä olen kirjoittanut joskus 1980-luvun puolivälissä. Näkyy olevankin vuoden 1986 kirjaseni mainos. Sen otsikko on:
Raamatun tuntijoiden väite: Jos Lähi-Idän rauhansopimus tehdään, uskovat katoavat avaruuteen!
Katkelma kirjasta s. 134: "Raamatun profetioihin on menneisyydessä suhtauduttu hyvin epäillen ja epäuskoisesti. Ne eivät ole koskaan olleet joukkojen tai maallisten tai uskonnollisten johtajien suosiossa. En usko niiden olevan sitä tulevaisuudessakaan. Ennen hallitsijat vainosivat uskovia siksi, että Jumalan sanoma on liian häiritsevää, jotta sen voitaisiin sallia levitä vapaasti."
MUIDEN EI TARVITSEKAAN TIETÄÄ. Olen jo pitkään julistanut, että muista viis, seurakunta valmistautuu Jerusalemista sovittaessa tulevaan ylösottoon. Me kuulumme siihen joukkoon mihin Nooa ja Loot samalla kun toinen joukko oli tietämättömiä uskonnollisia kusipäitä. Jopa helluntailaispappien pimeydestä täällä on opittu. 10. 10. on sopiva aika ja sinä vuonnakin, mitä Mauno Viinikkala pitää harhaoppina: 2000. Perkeleellinen 9. 9. 99:kin siihen viittaa, mutta siitä huolimatta valmiina on oltava jo vuosituhannen vaihteessa 30. 9. - 1. 10., ellei jo 13. 9. 2000 Jumala sulje pimeiltä pelastuksen arkin ovea oikein nähtävällä tavalla: pimeimmät laittavat nimensä Arafatin aikaansaamaan paperiin.
VUODEN 1940 erään ylioppilaan tasoa olen vain järjestysnumerossa: nelosia molemmat. Etelä-Saimaassa 4. 6. oli suuri kuva v. 1940 ylioppilaasta nimeltä Kalervo Ohela. Jussilan sukukirjassamme hänet löytää s. 102 mm. maininnalla Lpr:n kaupunginvaltuuston puheenjohtaja v:sta 1977. Minut löytää s. 173. Luku IV molempien nimen edessä tarkoittaa sitä, että olemme neljättä polvea kantaisistä, I. Kantaisinä on 10 pitkäikäistä sisarusta, joista vanhimmat Nikolaus Ohela (1834-1919) ja Karl-Johannes Jussila (1836-1927) ovat kantaisämme ja siis veljeksiä. Mummoni ja ukkinsa ovat olleet serkuksia, isämme pikkuserkkuja.
Lappeenrantalainen Tiia Piili on voittanut MM-pronssia aerobicissa. Saimaanharjun kentän kuntosalista eilen löytämäni Kuntosali&Fitness lehti, www.kuntosali.net mainitsee Fitness linkkejä kuten www.sats.no, www.24hourfitness.com, kauppoja: www.piruetti.fi, www.megasport.net, mallisivu: www.fitnessamerica.com ja www.gogo.fi. - Lihaksikkaita naisia, elokuvassa Pumping Iron II the women mukana Suomen Marjo Selin 1980-luvulla. Bonanzan Pikku-Joe, Michael Landon heitti nuorena keihästä Yhdysvaltojen ennätykseen noin 70 metriä, mistä kertoo elokuvansa Elämäni parhaat vuodet. Molemmat videona.

7. 6. HUONOA SÄÄTÄKÖ MOSKOVASSA? - HUUTO JA ANANOVAN UUTISET - INNANEN TIUKILLE
9. 9. 99 oli postimerkkileimojenkin keräyskohde suurimpana kymmenjärjestelmän lukuna. Tuli tuosta eilisestä neidonryöstöstä mieleen tämä 66 ylösalaisin 99. 9. 9. 2000 taatusti tiedetään, onko morsiamen pelastus tapahtumassa. Jerusalemin valerauhan vahvistus antikristusmaisesti tulossa, jotta tapahtuukin myös "neidon ryöstö". Antikristus ryöstää ja raiskaa kirkon vihan ajassa, Ilm 17:16. Morsiamen pelastuksen vastakohta. Osaakohan Suomi-neidon kongretisoitu Tarja Halonen jännittää Venäjän matkaansa yhtä paljon kuin minä? Suomi kartalla on Jumalan morsiamen kuva. Saatana siis todella voisi haluta tehdä naispuoliselle tasavallan presidentille niinkuin portolle? Typeriä mietteitäni 6. 6. klo 15.00. Kuinka on mahdollista, että Altavistasta haulla "viisas mies Lappeenrannasta" löytyy väite, että minä? Joku sääprofeetta Mäntästä, kuinkas muuten. Mihin kaikkeen johtavatkaan sääprofeetan linkit:
= Amerikka maksaa synneistään.../America will pay for her sins...
= Salaliittoteorioita/Conspiracy theories
= Visit in hell
= Countdown to Armageddon
= Uutisartikkeleita/Interesting news
= Guess what? People will soon eat their own meat!
= Viisas mies Lappeenrannasta
= Present news and good links
= Weather-link
Viisas mies-hakusanalla löytyi sentään parempiakin kuten Apostolit tekoineen.
Suomen 11. presidentti lähdössä maahan, josta sen 11. johtajana on nousemassa Antikristus! Ja Perkele siis lukee niinkuin Piru raamattua ja näkee vastustajan tyttären? 13. 9. 2000, mihin Arafat lupaa vuosiviikon täyttymystä, on täydenkuun aika. Merkitään tähän "sääkarttaani" muistiin edeltävät täydetkuut eli oikean kuukauden puolivälit: 17. 6., 16. 7., 15. 8., 13. 9. Onhan jo käynyt selväksi, että Antikristuksella on monenlaista tekoa PUOLIkkaiden kanssa, oli sitten kysymys vuosiviikon, vuoden tai ilmeisesti kuukaudenkin puolikkaasta. Kristushan on syntynyt ja juhlii 2000 syntymäpäiväänsä tasalta. Paholainen valehdellut tasaksi jo mm. 9. 9. 99 tai 31. 12. 99. Sensijaan 11. 3. 2000 oli lähellä puoliväliä kuluvana vuonna luomiskalenterissa, jota juutalaiskalenteri pyrkii kuvaamaan sisältäen virheen mm. vuodessa oikean nyt ollessa tai tullessa sekä 6000 jostakin että 2000 Kristuksen syntymästä. Paholaisella ei koskaan olekaan niin kiire valehdella kuin OIKEAN TULLESSA. Halosen lähtiessä Venäjälle tulossa kohta ovat siis oikean petovaltion 11. johtaja eli oikea antikristus ilmestyy ja sitten Herrakin omilleen. 11. 6. on kulunut 3 kk tapahtumasta 11. 3. Kirjoitettu 6. 6. klo 18.30.
HUUTO. On tässä maailmassa meikäläisen vaikea toimia, kun meinaan välillä kadulla kulkiessani karjua Kristuksen paluuta Jerusalemista sovittaessa, ja hullu maailma pitäisi hulluna minua kuten pitääkin kaikkia viisaimpia. Pian huudetaan! Pitää huutaa silloin kun on pakko eikä keskiyön huutoa vastustaa voi: Katso Ylkä tulee, lähtekää häntä vastaan!
ANANOVALTA UUTISIA PÄIVITTÄIN TÄSTÄ. Ensimmäinen virtuaalinen uutisankkuri on nimeltään ANANOVA. Ehkä joskus uutisensakin ovat kuuntelemisen arvoisia. Eiköhän kaunis Ananova tule lukemaan päivän uutisensa joka päivä kunhan kutsut häntä tulemaan PAINAMALLA TÄSTÄ! = Daily news with virtual ANANOVA. Yhteyksissä ajoittain ongelmia?
JANI INNANEN TIUKILLE. 30. 5. täällä uutisoidusta yleisurheilukilpailusta tuloksia kertoi Etelä-Saimaa vasta 4. 6. Tänään oli jälleen Saimaanharjun kentällä kilpailuja, joista tärkeimpänä uutisenani tieto, että piirissä poikien sarjoissa P9-13 vuotta johtanut Jani Innanen Rautjärveltä laitettiin todella lujille kotikylästä Mustolasta olevan Aapo Harjun toimesta P 13 sarjassa. Innasen voittotulos oli 42.75, Harju jäi vain neljä senttiä. Lisätietoja keihäänheittolinkit-urheilusivujeni pääsivulle. TAIPALSAAREN KISAllakin on omat kotisivut ja nyt valmiina tulokset 7. 6. kilpailusta tässä.

6. 6. KESÄLOMALLE EI EHDI - SUVIVIRSI - OHJUSTENTORJUNTARIITA - AHMA 2000 - NEIDON RYÖSTÖ
Kolme vuorokautta olin lomamatkalla, mutta pitempiä reissuja tuskin kesällä 2000 itselleni sallin. Onhan 1 Tess 5:3-9 ja Daniel 9:24-27 lupaamassa Jerusalemin valerauhaa seurakunnan ylösottoineen heti kesän päätteeksi, syys-lokakuulle 2000. Tosin 2 Tess 2 alku ja Antikristuksen ilmestymiseen kaiketi liittyvä kolmen kuninkaan syrjäyttäminen, Dan 7:7,8,23-25, ovat vielä kimurantteja. Kolmen vuorokauden poissaoloaikanani teitä rakkaita ystäviä ja ihania vihamiehiä kävi 430 henkilöä. Sähköpostissani on vieläkin jotain vialla, mutta huomasin erään uuden palautteen:
SUVIVIRSI. Kirkollinen ystävä toivotti siunattua kesää ja kevään päätteeksi ehdotti tuttua suvivirttä. Itse asiassa olen toivonut, että tuota virttä olisi laulettu kovemmalla äänellä siellä missä laulettiin. Seuraavin sanoin ehdotettuun linkkisivuun en ole vielä tutustunut: "Suosittelen alkavan kesän kunniaksi ja kevätlukukauden lopuksi tälläistä ajankohtaista sivua:
www.helsinki.fi/~jnuotio/mids/suvivirs.html Pidä äänipuoli auki, kun sinne menet. Sivun alaosassa olevan INDEX-linkin avulla pääset kotisivulle ja voit kuunnella muitakin "laulukirjan" upeita uskonnollis-isänmaallisia säveliä." 6. 6. klo 12.00. Vasta tämän jälkeen keksin jotain ja luvattuakin kirjoitettavaa kahdelle edelliselle päivälle.
OHJUSTENTORJUNTARIITA. Bill Clinton vieraili Venäjällä. Kiistakysymykseksi Putinin kanssa nousi USA:n itselleen suunnittelema ohjustentorjuntajärjestelmä. Jo aiemmin olen esittänyt siinä voivan olla syy sille, että Venäjä aloittaa ydinsodan jo syksyllä 2000, jolloin USA ei vielä pysty torjumaan sen ohjuksia. Itse asiassa Raamattukin viittaa siihen, että petovaltio aloittaa vihan ajan USAan tehtävällä ohjusiskulla! Herää pahvi, minä.
AHMA 2000. Yli 10.000 suomalaista sotilasta harjoittelee tällä viikolla pääkaupunkiseudulla maailmansodan alkamisen ensitapahtumien puolustusta. Ja tositilanteen alkamisajankohtaakin käydään lukemassa täältä.
EI HALOSTA PENSAASEEN PISSILLE. Puolisen vuotta sitten tuli eräs puhelinsoitto, joka tulkittiin sellaiseksi, että neitoni olisi ryöstetty. Onhan noita hulluja häiriköitä varsinkin Venäjällä. Juuri erään seurueen mummoikäinenkin käsilaukkuineen oli Venäjän matkalla kadonnut mentyään seurueesta vain vähän matkan päähän pissille pensaan taakse. Enkä taatusti ala väittää, että Tarja Halonen katoaisi alkavalla Venäjän matkallaan vaan pitäkää muumimammasta huolta, turvamiehet.

5. 6. KAKSI HAUKEA YHDELLÄ HEITOLLA - KAKSI MASUA JO NÄKYVISSÄ - TURUSSAKIN JOHTAA PIISPA
Tampereen Peltolammilla kävin tänään. Reitti kulki Bilteman ja Kuljun kartanon kautta. Näytti vieläkin Peltolammilla kalaa olevan. Mutta noin vuonna 1970 sain sieltä kaksi haukea yhdellä heitolla. Asian todistajana kalakaveri Aake, joka puolisoineen oli kodissamme vierailulla myös silloin, kun Ratinasta Tammelaan asti kuului valtaisaa huutoa. Syyksi tulin paikan päältä selittämään, että Jorma Kinnunen oli heittänyt keihäässä uuden maailmanennätyksen 92.74. Mutta miten kaksi haukea tulee yhdellä heitolla? Tietenkin siten, että pienempi hauki on kiinni uistimessa ja suurempi siinä hauessa.
KAKSI MASUA omani lisäksi kuuluvat päiväkirjaani. Onhan kirjoitettu, että vihan ajan tullessa se aika maailman yllättää niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon. Yhdeksän kuukauden sikiämisajasta olen puhunut kolmatta vuotta. Samoin siitä, että olisin syntynyt päivänä jona Kristus lähti sikiämään. Kirjaimellisesti sikiämisestään 8. 1. 2000 tienoilla voisi puhua ystäväni Yrjö Hämäläisen lapsi ja nyt on nähty, että maailmalla ja Suomellakin on oma nimikkosikiönsä, Mika Häkkisen puolison kohdussa. Molemmat vauvat näkyvät jo, mutta Erja Häkkinen on tullut raskaaksi hieman myöhemmin, ehkä "vihan viive 45 päivää" myöhemmin viimeistään siihen aikaan, kun Gorba palasi politiikkaan. Kahta masua seuraan mielenkiinnolla. Ylösotto ei yllätä meitä, mutta maailmalle syntyy tuomion alkaminenkin ajallaan.
TURUSSAKIN JOHTAA PIISPA - Eläkeläispiispa John Vikström totesi, ettei Ecce homo näyttely sovi kirkkoon vaan muualle (kirkon jäsenten pystyttämänä). Katso homo, toteamus Jeesukselle, loukkaa Häntä syvästi edelleen. Toteamus on päinvastainen siihen nähden mitä Hän on! Ei monen miehen mies vaan yhden vaimon mies. Ja koska Hänen tapauksessaan vaimo ei voinut olla ihminen, Jumalalla ei voinut olla Poikansa lapsia, vaimokseen, ikuiseen yhteyteensä tulee Hengestä syntynyt ja siinä pysynyt vaimo, seurakunta. Avioliitto alkoi Jeesuksenkin käsityksen mukaan seksisuhteeseen menosta, ja sitä opetetaan edelleen seurakunnassa. Jotta jossakin voitaisiin noudattaa oikeata oppia kristillisestä avioliitosta, jossakin sitä tulee opettaakin. Toki siihen on lupa muillakin kuin meillä. Ev. lut. kirkossa opetetaan näissä asioissa päinvastaista kuin seurakunnassa siksikin, että Herra pelastaa seurakunnan kun taas päinvastaiseen suuntaan kulkeneen "nai" Antikristus. Turussakaan piispa ei voi johtaa seurakuntaa vaan johtaa Antikristuksen porttoa. Asia on niin, vaikka Veijonen kömpelönä kulkijana jäisi seurakunnan matkasta nowheremaniksi.

4. 6. SEITSEMÄN VUODEN AIKANA, OSA 2 - TURUSSAKAAN EI JOHDA PIISPA
Viikko sitten alkaneen jälkimmäinen osa Veijosen v. 1995 kirjaa: Kristuksen rauhan kanssa sillä on tekemistä niinkuin yöllä päivän kanssa. Jerusalemin rauha koittaa ja seurakunta voittaa: pääsee Kristuksen valmistamaan Jerusalemin rauhaan yläilmoihin! Eräs juutalainenkin pystyi yömustaa parempaan varoittaessaan Israelin maasta nousevista maansa jakajista. Selvää hänelle sekin, että Goog tulee Venäjältä. Suomalaisten luterilaisten enemmistö on paljon pimeämpää kuin ortodoksijuutalaiset!
Tunnettu USA:n helluntailainen, Hal Lindsey: Väärä profeetta, "hän on se Israelin johtaja, joka tekee liiton Antikristuksen kanssa" (Kohtaaminen pilvissä s. 13). "Aluksi (Novum 4 s. 923) liittoutuu (s. 915) Roomassa (s. 919) selkään (s. 939) paavi (s. 953). M. Gorbatshovin tavatessa paavin 1. 12. 1989 en rahallakaan saanut lehteen tätä vanhaa Novumin selitystä. "Sitten tulee Peres" meni Etelä-Karjala-lehteen jo aiemmin, eikä väärän profeetan profetioita toteuttava Peres ennustukseni mukaisesti tullut vain Gorban luo sanoen: päästä sinä kansamme pohjoisesta maastasi (Jeremia 16:15) niin saan heidät suostumaan alueittemme luovutukseen (Jooel 3:2) ja rauhaan (siihen mistä Nobelin saivat), vaan täytti myös ennustukseni paavin luo menemisestä. Siten Novumkin oli "alun" jälkeen selittänyt tapahtuvaksi (Novum 4 s. 923). Lähemmin "Portto, peto ja väärä profeetta-Epäpyhä kolminaisuus valmis" ( Raamatun ennustuksia vuosille 1994-2001 ).
Kolmiyhteinen Jumala toteuttaa monet asiat kolmesti. "Perusteelliseen ja ratkaisevaan toimintaan sisältyy usein kolme vaihetta" (Iso Raamatun Tietosanakirja, Hakusana:Luku, 3). Ja kolmas kerta toden sanoo. "Ilmestyskirjan (6:8) rutto: AIDS, toraksii ja sitäkin nopeammin tappava laji" (Veijonen, 1986). Ja Ebola-virus tuli. Laskettaessa aikaa Kristuksesta kolmas vuosituhat on alkamassa. Danielin vuosiviikkolaskelma on tarkka ja sisältää oikeaan aikaan tapahtumatkin! Israelin valtion vaiheissa kolme selkeästi ennaltatiedettyä: perustaminen (1948), Jerusalemin vapautus (1967) ja tuleva "rauha" sille. Daniel 9:27:n rauhansopimuskin alueluovutuksineen toteutunee kolmessa vaiheessa: Lokakuun 31. 1991 Madridissa aloitettujen neuvottelujen ensimmäinen vaihe 1993 kun PLO:n Jasser Arafat ja Israelin Jitzhak Rabin (Shimon Pereksen ajamana) kättelivät Washingtonissa sopien Israelin maan jakamisen aloittamisesta. "Syyskuun 13. päivänä 1993 Israel ja PLO pääsivät yhteisymmärrykseen hallinnollisen autonomian myöntämisestä palestiinalaisille Gazassa ja Jerikossa" (Laitinen Markku: Kestääkö rauha Israelissa? Apu-lehti 12.8. 1994). Ja siitäkö kuluu tarkalleen seitsemän vuotta aikakauden vaihtumiseen?
Menee myös Golan. Palestiinalaispapillle (Apu 12. 8. 1994) voi vastata, ettei sekään pirulle riitä, kysymykseen pitävätkö Suomen siionistikristityt Israelin vetäytymistä Gazasta ja Jerikosta Paholaisesta lähtevänä. Kirkko yhtä vähän kuin Jasser Arafatin tavannut arkkipiispa John Vikström ovat profeettoja kuten palestiinalaispappi ylistää. Hehän profetioidun pimeyden huipun toteuttavat! "Portto tuo kirkon siunauksen Jumalan tuomion syylle, Israelin maan jakamiselle" (Pelastumisesi Sanakirja).
Kolmaskin vaihe tulee ja silloin neuvotellaan Jerusalemista! Päädytään jakamaan sitäkin, vaikka sitten kansainväliseksi kaupungiksi. Luterilainen palestiinalaispappi kehotti meitä kaikkia tekemään parannusta, mutta parannuksen teko ei auta noita, jotka tarkoittavat sillä Jumalaa ja Hänen Sanaansa vastaan sotimista!
Seurakunta on Kristuksen eikä ihmisten oma (morsian). "Ei jättävinä kokoontumista itsemme" (Heb. 10:25a, Novum). Mitä tekemistä meillä olisikaan seurassa, jossa (ylösoton) päivän lähestymistä ei nähdä (vrt. Heb. 10:25b)! "Omat seurakunnat voivat jopa täydellisesti yhtyä pimeyteen, sanomaan: nyt on rauha, vrt. arkkipiispa + Arafat." Näin kirjoitin jo 1989 ilmoitusartikkelissani "Antikristus ilmestyy ensin - herätys on valmis". 1991 paljastin "Mihin arkkipiispan johdolla" (Etelä-Karjala). Vedenpaisumusta ja maailmanloppua pahemmasta ajasta "Pelastumisesi Sanakirjassa" (1991) mainitaan porton ohella PLO: "Palestiinan vapautusjärjestö eli Israel vapaaksi israelilaisista pääoperaattori, jotta kaikki kansakunnat tuomiokseen (1 Moos. 12:3) kääntyvät Israelia vastaan (Sakarja 12:3), USAkin kuten ennustin "rauhan" syntymisen ohella jo 2/1979 Kipinä-lehdessä artikkelissani "Päiväkodista antikristilliseen Suomeen". 1988 USA aloitti neuvottelut PLO:n kanssa ja sittemmin pani alulle "rauhan" prosessin. Palestiinalaispappi ja Apu-lehtikin toimivat PLO-operaattorin apulaisina vetäen Jumalan tuomion päälleen. Hymy-lehti halusi 1986 tehdä pilkkajutun ennustuksistani, muttei halua enää. Pilkkaajien hymy hyytyy eikä heistä apua ole. Alkujaan seitsemän kukkulan päälle rakennettu Rooma (Ilm. 17). Sieltä (Vatikaani: paavin asuinalue Roomassa) löytyy varsinainen porton (kirkon) pää. Lähes vastaavanlainen valitettavasti on Suomessa. Toisaalta se on vähänkin älyllisille yksilöille hyvä merkki. Arkkipiispakin tuo kirkon siunauksen vihan ajan alkamisen syylle, ja me tiedämme varustautua vihan aikaa, varasta vastaan. Viisaiden pelastuminen vihan ajasta toteutuu yhtä varmasti kuin Raamattu vihan ajan alkamiseen astikin toteutetaan. Joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu (Matt. 10:22).
TURUSSA. Puutarhak. 21, Raittiusyhdistys Taimi 2 ry:n tiloissa sunnuntaina klo 12.00, 15.00 ja 18.00 Pentti Heiska, Weijo Lindroos ym. Sanan julistusta. Kaikki ovat tervetulleita. Ilmoitti tänne kirjeitse W. L. Lisätietoja p. 02-2303407. Turussakaan seurakuntaa ei johda piispa.

3. 6. SEURAKUNTA VALMIIKSI - SATTUMALLE KIITOS
Kaakkois-Suomen Sanomien sekalaisia palstalta: Seurakunta valmiiksi wwnet.fi/users/veijone/. Ilmestyskirjan kongreettiset henkilöt ja ryhmät alkavat olla valmiina:
1. Väärä profeetta eli toinen peto Peres on tulossa Israelin presidentiksi. Hän johtaa tuhoon juutalaiset. Juutalaiset ovat valmiita ahdistuksensa aikaan, missä kääntyvät Kristukseen kansakuntana, jotta Kristuksen näkyvä paluu voi tapahtua.
2. Varsinainen peto Gorba on jo palannut politiikkaan. Pedolla on oma kannattajakuntansa mm. eilen mainitut kirkonpolttajat, vaikka laajasti otettuna peto johtaa koko poliittista maailmaa. Maailma on valmis polttamaan ja tulimereen itsekin.
3. Porton pää paavi lienee jo siunauksensa tuholle tuonut, noiden edellisten yhteistyölläkin syntyvälle Jerusaleminkin valerauhalle, Jumalan juutalaisille antaman maan jakamiselle. Paavi ja tyttärensä (Ilm 17:5), pienempien kirkkojen päät johtavat vihan aikaan ns. kristikunnan. Kirkko on valmis portto ja sellaisena valmis "pedon syleilyyn", pedon poltettavaksi tulessa, Ilm 17:16.
JEESUS OIKEA SULHANEN. Ihan sama, mitä nimitystä käytetään vihan ajasta pelastuvista. Oikea nimitys kyllä on seurakunta eli morsian sekä morsiusneitoina viisaat neitsyet kirkkokunnista. "Seurakunta valmiiksi" kehotus kutsuu kuitenkin vielä kaikkia siihen joukkoon, joka varmasti pelastuu tulevasta vihasta.
Millennium weekend, parhaimmaksi uutiskanavaksi osoittautunut linkkisivuni ei löydy. Löytääkö joku sen jostain? Voi ilmoittaa sähköpostillakin.
SATTUMALLE KIITOS. "Se pyörii sittenkin" (otsikkoni Lappeenrantalaisessa v. 1988) eli muinainen Danielin ennustussarja etenee esittämälläni tavalla. Daniel 9:27 meidän ajassamme edellyttää pitkien pikkutarkkojen profetiasarjojen toteutumista koskien sekä tulevaa juutalaisvaltiota että viimeistä petovaltiota ja sarjat kohtaisisivatkin "rauhassa". Sattumalle kiitos 999 vastaväitteeestä yhtä vastaan, ettei Gorba tulisi takaisin. Samassa kokonaisuudessa lähes sata yksi tuhannesta tai jopa miljoonasta (merkki päässä, jne). Lopullinen mahdollisuus saadaan kertomalla kaikki todennäköisyydet keskenään. Yksi tuhannesta kertaa yksi tuhannesta on yksi miljoonasta, jne. Ja jokaisessa aikakin tiedetään jopa viikon tarkkuudella. Yhden vuoden tietämisen mahdollisuus Danielilla oli yksi ihmiskunnan vuosien määrästä!
Lähtölaskentaennustussarjani, "Viimeiset tapahtumat armotalouskaudessa" toteutumista arvioin "Raamatun ennustuksia 1994-2001"-monisteessa. Sen toteutuminen alkoi supervaltojen 1986 aloittaessa "rauhan" kehitys Reykjavikissa. Kipinä-lehti (Leo Meller?) arvioi myös 1987 alussa: "Onko lopun ajan rauhanliitto valmisteltu kahden suuren kokoontumisessa? Onko maailmaa vedetty nenästä pahemman kerran!" STT Nostradamuksineen, myös RKK:n helluntailaisedustaja (Ristin Voitto 6.9.90) osoitti Sanan ymmärtämättömyytensä tekemällä numeroa Husseinista, vaikka kuten havaittiin, sota johti rauhanliiton alullepanoon niinkuin olin ennen konfliktia (Toivo Haapala ennusti sitä konfliktin aikana) ennustussarjassa esittänyt. Lähtölaskenta päättyy ylösottoa edeltävään "rauhaan" ja sitä edeltää lyhyt hysteerinen herätys kuin tuhatluvun vaihteessa. Maailma todistaa eksymisensä niputtaessaan meidät Herraa odottavat ja maailmanlopun julistajat. Ennen Yljän tuloa todella kuuluu huuto: Katso Ylkä tulee, lähtekää häntä vastaan (Matt.25:6-10)! Aloitin huudon Lappeenrannan torilla vuonna 1986. "Koska saattue kulki hitaasti, saattoi huuto kuulua jo puoli tuntia ennen Yljän saapumista". Näin Aapeli Saarisalon puoliso selittää israelilaisten hääjuhlan alkua (Riitta Pätiälä Saarisalo: Kointähti s. 206. 1971). Veijosen v. 1995 kirjan lukua "Seitsemän vuoden aikana", mitä huomenna enemmänkin.

2. 6. ASTUITKO HERÄTYKSEEN? - HELLUNTAIKIRKKO POLTETTU VOIKKAALLA - KIRKONPOLTTO UUSI TAIDEMUOTO
ASTUITKO HERÄTYKSEEN? Lyhytelokuvassa mukana Riku Rinne ja Markku Koivisto. Eilisessä tilaisuudessa Pirkkahallissa oli nelisen tuhatta herätykseen astunutta.
HELLUNTAIKIRKKO POLTETTU VOIKKAALLA. Voikkaan Saalem-seurakunnan aktiivit Matti Tuppurainen, Jussi Heikkilä ja Petri Porkka ovat jo parisen viikkoa surreet kirkkonsa kohtaloa. Voikkaan Saalem-rukoushuone tuhoutui perustuksiaan myöten tulipalossa lauantain vastaisena yönä 20. toukokuuta. Poliisien tutkimusten mukaan palo on osoittautunut sytytetyksi. Voikkaalla on ollut hyvä työrauha ja paikalliseen nuorisoon meillä on hyvät välit, todetaan helluntaikirkosta. Vielä ei ole tiedossa, rakentaako seurakunta uuden rukoushuoneen samalle paikalle tai uudelle tontille, vai vuokraako se toimitilat jostakin muualta. Monet paikkakuntalaiset harmittelevat, että meiltä meni työtilat, Heikkilä toteaa. Tuhopoltosta epäilty 1979 syntynyt kuusankoskelaismies vangittiin. Hän oli murtautunut rukoushuoneeseen mahdollisesti varastamisaikeissa. Mies liikkui sisällä kynttilän kanssa, mikä johti palon syttymiseen. Hänen toimistaan ei löydetty viitteitä vihamielisyydestä seurakuntaa kohtaan tai kytkentöjä saatananpalvontaan, kirjoittaa Reijo Vaurula. Mutta asiaahan ei voida todistaa vaan poliisikin puhuu selkeästi tuhopoltosta. Ilmeisesti poliisi on helluntaikirkon jäseniä paremmin perillä maassamme voimistuvasta harrastuksesta nimeltä kirkkojen poltto:
KIRKONPOLTTO UUSI TAIDEMUOTO. Suomen kirkonpolttajat ry:stä mailattiin tänne noin kuukausi sitten, mutta ilmoitin, etten ole kiinnostunut uutisoimaan heistä enempää. Kova hinku tuntuu olevan päästä seurakunnallisiin uutisiin. Jo yksi kirkko on tällä välin poltettu ja varmasti lisää on tulossa, vaikka tässä neuvonkin pitämään kirkoissa aseistetut vartijat. Sillä nimellä kirkon vahtimestareille olisi annettava myös käsiaseisiin luvat, koska poliisi ei pysty lopettamaan edes rikollisia yhdistyksiä onhan kirkonpolttajat ry rinnastettava palkkamurhaajayhdistykseen, ja polttopalvelujaan kirkonpolttajat Suomessa tarjoavat täysin julkisesti. Tässä linkki asian todistavalle sivulle: http://evreka.passagen.se/query?what=web&kl=&q=kirkonpolttajat. Tai jos sivuja katoaa internetistä kuten parhaillaan näyttää tapahtuvankin, ko. osoitteen sisältöä on tallennettu tänne osoitteeseeni kirkonpolttajat.htm Suomen kirkonpolttajat ry:n kotisivulla näkyi olevan katkelma sen päivän uutisistamme, jossa sanottiin, että eräässä mittarissa oli sekä meidän että heidän nimemme. Uutiseni sanomaa he ilmeisesti pitivät hyvänä kuten voivat iloita tästä uutisesta kirkon polttamisestakin. Ystävillään taas oli linkkejä sellaisiin kuin esimerkiksi Vapaa-ajattelijain liitto. 666 on linkkisivunsa tunnus, ja he todella edustavat Ilmestyskirjan petoa, joka kirkot tulee polttamaan. Mitä mukana olosta pedon joukoissa seuraa, se ei näytä menevän perille, vaikka kuinka kirjoitan, että peto, todellinen kirkonpolttaja (Ilm 17:16), heitetään saman Ilmestyskirjan mukaan tuliseen järveen.

1. 6. ASTU HERÄTYKSEEN - NIKODEEMUKSEN NIMIPÄIVÄ - UUDESTISYNTYMINEN ON SISÄÄNKÄYNTI
ASTU HERÄTYKSEEN. Nokian ev. lut. kirkkoherra Markku Koivisto ja Riku Rinne ovat pääpuhujat tänään Pirkkahallissa klo 13-20. Herätys onkin valmis, niinkuin kirjoitin jo vuosikymmen sitten paikallislehden ilmoitusartikkelissa otsikoiden "Antikristus ilmestyy ensin, herätys on valmis." Ja Gorba palasi politiikkaan 11. 3., mistä alkaen varmasti on ollut viimeisen herätyksen aikaa, vaikka suomalaiset hitaasti syttyvätkin. Sakarja 6:8:n merkitystä olen pohtinut useasti. Kyllä se sisältää profetian suuresta herätyksestä Suomessa NYT, vaikka K.O. Syväntö kirjassaan puhuu vain Venäjästä ja tuomiosta. Aapeli Saarisalo viittasi välimuotoon, mihin uskonkin siten, että Venäjältä tulevat tuomion hevoset Suomen ja herätyksen ylitse heti vihan ajan alettua. Ja sitäkin suuremmalla syyllä, ellei tämä kansa valmista herätystä hyödynnä vaan osaa vain oikeita herätyssaarnaajia pilkata ja vihan aikaan jäädä! Venäjän konsulaatti Lappeenrannassa on jumalalliseen profetiaan liittyvä asia. Se siis alkoi "hevosmarkkinansa" 6. 5. 2000. Kekkonenkin olisi sanonut EI, mutta entäs Halonen? Rekat jumittuivat 10 km:n jonoksi alle kolmessa viikossa. Miten kauan voin puhua, että tuomion hevosten tuloon menisi vielä 6 kk., jos viimeistä herätystäkin on kulunut jo 1,5 kk 11. 3. lähtien? Tuomio ylösotosta 1,5 kk:n sisällä, kirjoitin vuoden 1995 kirjani lopussa. Mitähän Jumala ajattelee meistä suomalaisista? Hitaan hämäläisen, minut Hän siirsi vetojuhdakseen asemaan, missä kirkon Paarma luulee olevansa. Ja hämäläinen, valtiokirkon pappi Koivisto saarnaa: astu herätykseen! Nopea on Perkele, Clint Eastwood ampui juuri jonkun telkkarissa. Miksi Jumala aina valitsee sankarikseen huonoja kuin minä? happines.mid ja warmgun.mid The Beatlesin sävellystä Happines Is A Warm Gun, onnellisuus on lämmin ase. 27. 5. klo 23.
NIKODEEMUKSEN nimipäivä 1. 6. Ihan hyvään aikaan, onhan Nikodeemusta käytetty Kristuksenkin sanoissa salaisena etsijänä herätykseen mukaan tullakseen. Raamattu kertoo evankeliumissa, evankeliossa Johanneksen mukaan 3. luvun alusta: "Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä. Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa." Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa." Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?" Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; mikä Hengestä on syntynyt, on henki."
UUDESTISYNTYMINEN voi okkultistien eksytyksessä saada sisällökseen jälleensyntymisen, valheen, että ihmisellä olisi monia elämiä ja aina uusi mahdollisuus parannella itseään ikuisen elämän saavuttaakseen. Kirkolliset voivat opettaa, että siinähän se sanotaan, että vettä kun on vauvalle päähän kaadettu niin ovat taivaan portit auenneet. Mutta kuinka voi ihminen vanhana syntyä, kuinka voi viattomuuden ajan ylitettyään kokea sellaista, mikä on ovi ja välttämättömyys taivaaseen pääsylle? Liha ei peri Jumalan valtakuntaa, mutta Henki syttyttää itselleen lapsen ihmisestä silloin, kun ihminen vastaanottaa Jumalan uudelleensynnyttävän voiman tulla Jumalan lapseksi hyväksymällä Jumalan sovitusteko Kristuksessa omalle kohdalleen. Lyhyesti sanottuna uudelleensyntyminen tarkoittaa uskoon tuloa. Parempi käydä täällä vaikka öisin kuin tiekirkossa keskellä päivää.

31. 5. R-KIOSKIKATSAUS - NUORISON JULISTEITA JA JULISTUKSIA - PÄÄTÖKSIÄ
R-kioskilla ei ollut, mutta Prismasta löytyi ilmeisesti internetkäyttäjille tarpeellinen lehti www.itviikko.fi. Sisaret ovat jo kauan väittäneet, että R-kioskista pornolehtineen tulee loppu. Minä varmistuin asiasta vasta, kun näin eräässä sen hyllyssä lehden, minkä kannessa oli Salattujen elämien Kalle, josta ohjelmassa oli tehty homo-sankari, ja Kalle nyt kuvallaan mainostaa homoutta, ja R-kioski on ottanut suomalaisen homojenkin lehden myyntiinsä. Ei ole sama asia se, että mies rakastelee naista kuin se että miestä. Homous taatusti on luonnotonta! "Jumalanpilkkaa karkeimmassa muodossa", kirjoittaa uudessa Ristin Voitossa Juhani Kuosmanen aivan oikein Helsinkiin tulevasta Ecce homo-näyttelystä. - En ilahtunut siitäkään, että The Ekonomist lehden kannessa julistetaan Exodus nyt, kun Israelia ajetaan omassa maassaan kuin Suomessa suomalaisia sisämaan saariin. Arabimaat vuonna 1967 itse hyökkäsivät Israelin kimppuun ja silti menettivät sotatoimitilanteessa alueita. Kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ja sota päättyi, sille eivät rauhaa tehtäessä riittäneet edes ne alueet, joille se oli sodassa edennyt. - Minä Olen-lehti on vielä eksyttävämpi kuin Ultra, jossa sentään on ollut kaksi minun ja muutama muukin oikeamielinen kirjoitus. Kauniit naiset kun aina ensiksi huomaan, näkyi Minä Olen okkultismiin harhautunut näyttelijä Satu Silvokin mainostaen kahvilaansa ko. lehdessä. Iltalehdessä Linda Lampenius Brava jo väittää, että menestyäkseen pitää pimputtaakin pimppaa julkisesti, "se on menestyksen hinta". Onkin aina syytä harkita silloin kun puhutaan menestyksestä, koska Saatanalle ja Jumalalle menestys voi olla vastakkaisia käsitteitä sisällöltään. Tämän kaiken minä annan sinulle, sanoi Perkele Jeesuksellekin, mutta Herra opettaa, että mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka voittaisi omakseen koko maailman, jos saisi sielullensa vahingon tai kadotuksen. - Valemessias löytyy jo lasten tietokonepeleissäkin, arvostelu uudessa Enter-tietokonelehdessä s. 73. - Huutokauppa netissä www.bidlet.fi
NUORISON julisteita. Kun tapasin ensi kerran tulevan vaimoni, itsenäisyyspäivänä vuonna 1973, hänellä oli seinällään juliste, joka muistutti lähinnä V. I. LENINistä. Kovin vakavissaan hän ei julistettaan ottanut, koska ei tainnut koskaan tajutakaan, mitä se esitti. Itse olin enemmän vakavissani siihen aikaan kun seinälläni oli esimerkiksi juliste Creedence Clearwater Revival. Mm. lauloin sen kappaletta Proud Mary. Koska en ole ollut lapsuudestani saakka uskossa, tarinassani kaikki ei voi olla helluntaiherätystä. Jos olisin Mauno Viinikkalan poika, olisin voinut sähköpostittaa Reino Savolalle, että poista linkkisi tuon Veijosen sivuille, koska se haukkuu isääni. Pojasta polvi paranee ainakin silloin, kun isä on peränpitäjä, voisi kirkon Paarma minusta sanoa. Ellen osaisi kertoa mitään musiikista ja urheilusta, sivuillani olisi vähemmän lukijoita. Beatlesin ohella menee lukijoille tietoa jopa Joensuun helluntaikirkon nuorisokuorosta. Ristin Voitto ilmoitti Petri Viinikkalan Joensuun helluntaikirkosta kera nuorisokuoron vierailevan Kiteen helluntaikirkossa. Se on itsellenikin mieluisin helluntaikirkko, vaikka siksi, että siellä olen kasteen ottanut pääsiäisenä vuonna 1977. - Kun Korkeakoulussa Savonlinnassa vuonna 1978 oli leikki tunnistaa elekielestä jotain, minä ja uskovainen parini olimme todella maailmalle tyhmiä, kun emme voineet tietää. Toisille oli selvää, että kysymys oli yhtyeestä Baccarat. Makkarat olisin tuntenut. Vielä oudompia yhtyeitä minulle ovat päivän Fani-lehden julisteet: Red Hot Chili Peppers, Nightwish, Bloodhound Gang, Nodoubt, Westlife, Blink 182, Tehosekoitin ja Tyrävyö. Paavali ei koskaan maininnut, mikä oli pistimenä lihassaan, 2 Kor 12:7. Minua on pistänyt nyt vuoden alkaen kuulakisasta Lemiltä, ja jo pistää enemmän. Pitikö minun Paavalin pistinkin tulla tietämään tai vain muuten lihassani heikommaksi tulla, "että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan", 2 Kor 12:9? Kaiken maailman yhtyeistä en olisi koskaan halunnut kuullakaan. Huomataan, miten eri maailmoissa ihmiset voivat elää ja myönnän, että minun maailmani saa ollakin lopun ajan enemmistön mielestä täysin epänormaalia ja hulluinta.
PÄÄTTYI Lappeenrannassa kauppakeskus Kultapiiskun liikkeiden toiminta alkavaan remonttiin toistaiseksi vaiko kokonaan, sitä ei paljastanut alakerran kirpputorikaan. LÖYTÄRI liikkeen alennukset olivat 70 %. Ostin turhaakin kun halvalla sain. - 54 nuorta mato-onkijaa oli eilen kilpailemassa Lpr:n Halkosaaressa. Kaikki palkittiin. Kiitos Urheilu-Koskimiehelle! Sen internetosoitteen olin löytänyt vahingossakin, löytyykö vielä numerolla 195.197.176.198. Päättyivät neljännesvuosisata sitten opintoni Tampereen Klasussa, vaikka vielä keskikoulussa tuntui, etteivät ne pääty koskaan. Onnea jälleen tuhansille uusille ylioppilaille ja muille opintonsa päättäville!

30. 5. PERES VARMISTUU TOISEKSI PEDOKSI - LIIKUNTAA - HYVINKÖ MENEE IMATRAN THE BEATLESILLA?
Ilmestyskirjan väärä profeetaksi eli sen toiseksi pedoksi aina tulkitsemani Shimon Peres jatkaa profetian täyttämistä. Ikänsä puolesta saattoi näyttää jo siltä, ettei hän olisi toinen peto, mutta kuten hiljattain totesin, ainakin Shimon Pereksen eikä Israelin nykyisen pääministerin olisi oltava myös mukana valerauhaa vahvistamassa. Asia varmistuneekin nyt, kun Peres on nousemassa Israelin presidentiksi! Pitäähän TUHON miehen johtaa koko maata. Vastaavasti perestroikan saarnamies Gorban tulisi edetä urallaan kuten lopulta saavuttaakin petovaltionsa johtajan aseman varsinaisena Ilmestyskirjan petona eli Antikristuksena. Kahden tuhon miehen LIITTO on Daniel 9:27:n valerauhaa tulkittu vanhastaan, "juutalaiset tekevät liiton tulevan antikristuksen kanssa" (Thoralf Gilbrant), "väärä profeetta, se Israelin johtaja, joka tekee liiton tulevan antikristuksen kanssa" ( Hal Lindsey: Kohtaaminen pilvissä s. 13), mutta Jerusalemin petollisen rauhansopimuksen tekemistähän se liiton vahvistaminen tarkoittaa.
LIIKUNTAA. Toimitsijana Saimaanharjulla. Yrjö Hämäläinen keskenkuntoisena ennätykseensä eilen Saimaanharjulla. Vesa Sairanen ja Jari Hulkkonen pystyivät hyviin tuloksiin. Lasten ja nuorten terveys Suomessa rapistumassa myös liian vähäisen liikunnan vuoksi. Urheilu on hauskaa ja sellaiseksi se on tarkoitettu. NUORIMPIEN TAITOMERKKIRAJAT VUONNA 2000. Eli 9 v. 1991 ja myöhemmin syntyneet, pojilla 400 g keihäs A 25 m , B 20 m . C 15 m. Pallo A 38 m , B 30 m , C 20 m. Tytöt vain pallo A 23 m , B 17 m , C 13 m. Luokkarajan saavuttaminen on jo jotain ja A rajan ylitys vastaa Suomen mestaruuskilpailuun osallistumisoikeutta. Painettu Etelä-Karjalan Yleisurheilu Kilpailukalenteri 2000:kin kertoo mm. kaikki luokkarajat. Saatavana 25 mk:n hintaan mm. LUMmin toimistosta ja LUMmin kioskista Skinnarilasta. Vastaavia kalentereita piireittäin koko Suomessa.
HYVIN MENEE on nimeltään Imatran "The Beatlesin", The Fools on the hill:in cd, jota löytyy 40 mk:n hintaan mm. Lappeenrannan Oprin käytävään muuttaneesta LEVY-MUSIIKKI-liikkeestä. Yhtye pääsee sivuilleni siksi, että sen solisti HANNU TIKKANEN on ystäväni ja eilen mukana mainitussa kiekonheittokisassa. Hyvin meni Tikkaselta 34.05 metriä kiekko, vaikka paremminkin olisi mennyt, ellei sade olisi tullut kuvaan heti kilpailun alettua. Sai kuulakin kyytiä Tikkaselta 10.30 verran, tulos johon itse en ole pystynyt enää kolmeen vuoteen. Keihäässä sentään olen Tikkasen kerran kohdannut ja voittanut.
Tässä hän oli, tummien lasiensa takana Hannu Tikkanen. Ja näyte musiikistaan: The Beatlesin Nowheremania suomeksi. Parhaiten menee heillä, jotka kilvoittelevat Karitsan häihin ja unohtavat maalliset keikat.

29. 5. VAROITUS SIELUJEN RAUHOITTELIJOISTA - 69 VIIKON MENTYÄ TAPAHTUNUT - SANOO VEIJONENKIN
VAROITUS sielujen rauhoittelijoista! Seurakunta varmasti osaa varoa maallisia psykiatreja tai muita ns. asiantuntijoita, jotka eivät voi tajuta ylösottoa edeltävää hysteeristä tilannetta. Suurempi ongelma ovat uskovaisten nimellä kulkevat ns. sielunhoitajat, jotka kieltävät sekä ylösoton että seurakuntalaisille, ylösoton päivän lähestymisen näkeville, heb 10:25, luonnollisen järkytyksen, 2 Tess 2. Ovatpa kirkolliset tuota älkää antako järkyttää ennen kuin asia on toteutumassa, sanaakin vääntäneet, ettei saisi antaa järkyttää koskaan. Esimerkiksi uusin Ristin Voitto mainostaa Mauno Viinikkalaa helluntailaisten sielunhoitajana. 1900-luvun henkilöissäni sanoin mikä hän on: sielujen rauhoittelija! Hyvä esimerkki vääränlaisesta sielunhoitajasta ainakin ylösottoon liittyvissä mielen järkkymisissä, jossa siis vielä samalla yhdistyy seurakunnan eksyttäjä ylösoton vuonna. Kun tämä on tilanne helluntaikirkossa, muissa kirkoissa asia on varmasti keskimäärin vielä pahempi. Ennakkotapaus tuli juuri siitäkin, että poliisit Suomessa tappoivat jonkun riehujan, vaikka hän oli metsässä ketään häiritsemättä. Haistakaa paskanne sairaat viranomaiset ja ampukaa ennemmin itsenne kuin toisia!
69 VIIKON MENTYÄ TAPAHTUNUT. Esimerkki eksytyksestä myös Mauno Viinikkalan toteamus, ettei hän ainakaan voi olla varma, tapahtuuko ylösotto ennen, puolivälissä vai jälkeen seitsemän vuoden ahdistuksen ajan, kun mikään vaihtoehdoista ei ole oikea vaan täällähän asia selitetään täsmällisesti ja parhaillaan toteutuviin tapahtumiin rinnastaen. Ei näyttäisi jäävän muuta mahdollisuuttakaan kuin Jerusalemin valerauha ylösottoineen jo syksyllä 2000, kun muistetaan lukea myös noin vuoteen 1986 sijoittuva 69 vuosiviikon mentyä tapahtuva, tapahtunut. Vuoden 1995 kirjani sivulla 21 on jakeet Daniel 9:23-26 myös hepreaksi. Sivu on kopio Teologisen kirjastosta löytyvästä John J. OWENSin teoksesta: Analytical key to the Old Testament, vol 4. Kun jakeessa Daniel 9:26 kerrotaan Messiaan tapettavan 62 vuosiviikon mentyä, edellisessä jakeessa 9:25 jo sanotaan, mitä tapahtuu 69 vuosiviikon mentyä: 7 + 62 viikkoa ja silloin "it shall be built agein with squares and moet but in a troubled time" eli silloin noin vuonna 1986 sitä, Jerusalemia rakennetaan uudelleen. Tärkeäksi tulee huomata, ettei laskelmalla voi edes päästä pitemmälle kuin vuoteen 2004, mikä on jo Daniel 9:27:n loppuminen Kristuksen näkyvään paluuseen. Ja sitä ennen on oltava noin puolen vuosiviikon vihan aika maan päälle jääville. Tutkikaa itse älkääkä uskoko kaiken maailman rauhoittelevia pappeja ja saatanallisia valtiollisia vastustajia! Sanon koko Suomen seurakunnan puolesta, että ensimmäisenä ampukaa minut, jos käytte käsiksi seurakuntaan, joka toimii niinkuin raketti avaruuteen lähtiessään varoittaen: Pysykää kaukana kaikki kusipäät!
"ME OIKEAOPPISET". "Tärkeää onkin tietää, mihin itse on matkalla" (Timo-Esa Tuuri, Etelä-Saimaa). Samaa matkaa ei vain Mikkelin piispa vaan myös Mauno Viinikkala: "Helluntaiherätys hylkää raamatunvastaisena harhaoppina erilaiset laskelmat (joita Veijonen esittää)." Onhan se sanottu julkisesti ja selvästi Etelä-Saimaassa jo vuonna 1986. Haluamme rauhoitella teitä kaikkia ylösoton tulemattomuudella juuri silloin kun Veijosen harhaoppiset laskelmat väittävät ylösoton tulevan. Veijonen pilkkaa Jumalaa, emme me, kun väitämme tuhatvuotislaskelmaa ja vuosiviikkolaskelmaa Raamatun vastaiseksi ja harhaopiksi. Pysykää te vain meidän oikeaoppisten seurassa. Yhtä matkaa, ja me kyllä ennaltatiedämme minne, taivaaseen, vaikkemme uskokaan enaltatietämiseen, minkä Veijonen väittää internetsivuillaan todistaneensa samalla kun kulkee päinvastaiseen suuntaan kuin me oikeaoppiset. Muistakaa seurata meitä oikeaoppisia! Me haluamme rauhoitella teitä. Ja meillä on töitä vielä vihan ajassakin, sanoo Veijonenkin.

28. 5. SEITSEMÄN VUODEN AIKANA, OSA 1 - VIIKON VIERAILIJOITA
Vuosiviikkojen päättymisen tai ainakin vuoden 1993 jälkeen säädetty autius toteutuu Daniel 9:27:n mukaisesti. Pieninkään piirto ei katoa. "Autius on säädetty" (Dan. 9:26) liittyy Dan. 9:27:n mukaisesti toteutuvaan: Antikristus joukkoineen tulee tekemään Jerusalemin juutalaisista autioksi.
Yleisimmin tämän on katsottu toteutuvan vuosiviikon jälkipuoliskolla. Se tulkinta edellyttäisi, että Antikristus malttaisi kolme ja puoli vuotta pitää sopimuksensa. Mutta kun he sanovat "rauha ja turvallisuus, silloin yhtäkkiä heidän päälle tulee tuho" (1 Tess. 5:3). "Silloin yhtäkkiä", kreik. "tote aifnidios" ei voi tarkoittaa vuosien odotusta.
The New Jerusalem Bible ym. kuten myös Uuras Saarnivaara ovat hyvinkin oikeassa siinä, että "seitsemän vuoden ajaksi" pitää kääntää "seitsemän vuoden aikana". Kirjeessään toimittajalle Saarnivaara perustelee käännöstään: shavu´a ecHaD on nominaalimuoto ilman artikkelia. Tekstiyhteys vaatii tulkitsemaan "yhden viikon aikana". "Raamatun alkutekstin heprealaisten sanojen merkityskenttä määräytyy lauseympäristöjensä mukaan kautta Vanhan Testamentin" vakuuttaa Mirja Ronning Aamulehdessä (21.9.1994 "Raamatun käännös ei ole luotettava"). Saarnivaaran "Hän vahvistaa liiton yhdessä vuosiviikossa" (Voiko Raamattuun luottaa s. 525) onkin jo selitystä.
Daniel 9:27:ssä esitetään kaksi aikamäärää: seitsemän vuotta sekä kolme ja puoli vuotta. Kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että juuri sellaisista ajoista "viikossa ja puolessa viikossa" on kysymys, joten sitä ei tarvitse Jehovan todistajien tavoin (Vartiotorni 1.7. 1984) asiantuntemuksemme vakuudeksi todistella. Ainoat vaihtoehdot kokonaisajasta ovat seitsemän ja 10,5 vuotta. Jälkimmäinen siinä tapauksessa, että puoli vuosiviikkoa seuraa yhtä vuosiviikkoa. Tulkintaamme pitempää vaihtoehtoa puoltaa mm. käännös "aikana" sekä ehkä se, että 69. viikko näyttäisi päättyneen 1985-86 jääden noin keskelle ajanjaksoa 1967-2004, "keskellä ahtaita aikoja". Ehkä, koska käännöksestä löytyvää "keskellä" sanaa ei heprealaisessa alkutekstissä varsinaisesti ole.
Israelin kansaa koskeva ja Israelin Jerusalemiinkin ulottuva pimeyden huippusopimus valmistuisi seitsemän vuoden aikana. Itse asiassa Antikristus jo rikkoisi liiton seitsemän vuoden jälkeen puolen vuosiviikon alkaessa. "Jo syksyllä 1998, jos Daniel 9:27:n toteutuminen alkoi lokakuussa 1991 alettaessa "rauhan" teko", kirjoitin vuoden 1995 kirjassani, mutta seitsemänhän pitää laskea vasta Oslon sopimuksesta. "Sopimus saattaa hyvinkin olla sanelurauha, jossa Israel luovuttaa takaisin suuren osan sodassa (1967) valloittamistaan alueista korvaukseksi vahvoista kansainvälisistä takeista, jotka annetaan Israelin turvallisuudesta" (Walvoord: Huomenna Harmagedon s. 119).
Jerusalemistakin helluntailaiset Walvoordit kertoivat jo kaksi vuosikymmentä sitten: "Avainasemassa neuvotteluissa tulee olemaan itse Jerusalemin kaupunki, jolle Israel antaa suuremman arvon kuin millekään muulle valloittamalleen alueelle. Jerusalemista koetetaan varmasti tehdä kansainvälistä kaupunkia, johon sekä juutalaisilla että kristityillä ja muhamettilaisilla on vapaa pääsy" (Emt. s. 122)!
"Tänään antisemitismi (juutalaisviha) on heidän omassa maassaan. Ja vieläpä näyttää keskittyvän yhä enemmän Jerusalemiin" (Ulla Järvilehto: Israelin valinta. Puhekasetti 3.7.1994, Oronmylly, Särkisalmi). 1994 syyskuun Hyvä Sanoma ratsasti Ulla Järvilehdolla kuin aloittaen kampanjan, ettei tuleva välttämättä olisi "se" rauha! Israelin ystävien paikallisosaston perustajapuheenjohtajana olen joutunut totuuden nimessä varoittamaan Israelin ystäviä monista sokean ystävyyden tuomista vaaroista. Yksi sokeus on siinä, kun väitetään kaikkien juutalaisten muuttavan Israeliin ennen Herran paluuta. Toinen, että tuomitaan Jasser Arafat ja ylistetään Shimon Perestä ( "peres" latinasta "sinä tuhoudut". Jeesus suom. pelastaja. Vrt. Joh. 5:43 valitsetko juutalaisten tavoin tuhosi ks. Sitten tulee Peres), vaikka he molemmat ovat pimeää rauhaa luomassa. Maailma antoi molemmille Nobelin rauhanpalkinnon ja saihan Gorbatshovkin omansa. Jatko-osa viikon päästä.
VIIKON VIERAILIJOITA mm. palvelimilta: www.espoo.fi, www.kotka.fi, www.kuusamo.fi, www.hel.fi, www.icon.fi, www.jypoly.fi, www.merikoski.fi www.pspt.fi, www.ksaok.fi, www.hamkk.fi, Ammattikoulujako www.ami.fi, www.turkuamk.fi, www.ramk.fi, www.tyks.fi, www.multi.fi, www.aka.fi www.clinet.fi, www.plenware.fi, www.surfeu.fi, www.urova.fi, www.tpo.fi, www.tokem.fi, www.qnet.fi, www.rautaruukki.fi ja www.intermin.fi.
Ehkä mielenkiintoisinta käydä vastavierailulla ulkomailla kuten: www.hh.se, www.zwc.webtv.net, www.imt.liu.se, www.canada.psi.net, www.bezeqint.net, www.mgfairax.rr.com, www.cedunet.com, www.ops.be, www.mindspring.com www.controlnet.co.in, www.lanl.gov and www.pa.alta-vista.net. Thank You for visit here! Ehkä viikon päästä olen havainnut taas uusia tuttavuuksia. Kiitos!

27. 5. ISRAEL: VASTUU SYYRIALLA - VALTIOKIRKOSTA KAUKANA KILPAILEVAT LAHKOT HYVÄ
Syyria varoitti perjantaina YK:ta riisumasta Hizbollah-sissejä aseista Etelä-Libanonissa. Hizbollah on tärkeä vastarintaliike eikä sen sissien riisuminen aseista kuulu YK:lle, sanoi Syyrian ulkoministeri Farouq al-Shara toimittajille 27 Euroopan ja Välimeren maan kokouksessa Lissabonissa Portugalissa. Hizbollah uhkasi perjantaina jatkaa iskujaan Israelin puolelle rajaa. Se piilotti katukuvasta Etelä-Libanonissa liikkuneet sissinsä, jotka kulkivat täydessä sotavarustuksessa varsinkin alueella olevia kristittyjä pelotellen. - Shebaan alue kuuluu Libanoniin ja Israelin tulisi jättää alue heti eikä vasta tulevaisuudessa, sanoi Hizbollahin poliittisen osaston päällikkö Mohammad Raad. Raad vaati samalla Israelia vapauttamaan 30 libanonilaista vankia ja sanoi Hizbollahin kostavan kaikki Israelin mahdolliset iskut Libanoniin. Israel on aikaisemmin luvannut luovuttaa Libanonille pienen osan alueesta, mutta on sanonut, että se ei aio luovuttaa koko Shebaan aluetta Libanonille. Israel sanoo alueen kuuluvan Syyrialle. Vuoden 1986 kirjasessani pidin mahdollisena, että profetia Damaskon tuhosta, Jesaja 17:1, toteutuisi ennen ylösottoa. Nykyisin käsitän Syyrian pääkaupungin tuhoutuvan vasta vihan ajassa.
VALTIOKIRKOSTA KAUKANA KILPAILEVAT LAHKOT HYVÄ. Helsingin Siion-kirkko Nordenskjöldinkatu 3 - Siionin toiminnasta lähemmin Vilho Soinisen yhteydessä - palautui taannoin päähelluntailahkon yhteyteen, mutta toimiiko jälleen erillään siitä? Kun Saatanan linja on se, että kaikki saataisiin paavinkirkon helmaan, parempi on monien kilpailevien kristillisten lahkojenkin olemassaolo, vaikka paras, Jumalan tarkoitus olisi saattaa johdollamme kullekin paikkakunnalle vain yksi yhteisö, seurakunta. Lappeenrannasta lähtöisin olevan veljen johdolla 1970-80-luvuilla Tampereellakin toimi Siion, Tampellan tehtaan tuntumassa, mutta sitten se yhtyi päälahkoon johtajansa mukana. Paavia miellyttää varmasti, että vapaiden suuntien lahkoja jo on yhdessä alla otsikon Suomen kirkot. Niiden kohdalla voidaan puhua suuresta luopumuksesta, eivätkä valtiokirkon kanssa veljeilevät kirkotkaan toivo, että jäsenistönsä perustaisi niistä erillisiä yhteisöjä. Esimerkiksi Kai Antturin mielestä kaikki helluntailaisen nimellä Suomessa kulkevat pitäisi varmasti kuulua päälahkoon, mitä hän kumppaneineen johtaa paavinkirkon suuntaan. Henkilökohtaisen "paimenkirjeen" olen 1980-luvulla saanut ainakin Kai Antturilta ja Arto Hämäläiseltä. Jälkimmäistä tarkoitin, kun varoitin, miten helluntailaislähetysjohtaja ennustaa juutalaistemppelin rakentamista Kalliomoskeijan paikalle ennen ylösottoa. Nykyisin Jeesuksen varoittama EKSYTYS onkin etupäässä sitä, että puhutaan ylösoton olevan kauempana kuin se on! - "Miksi olen helluntailainen", otsikolla helluntailaisten julkaisussa kirjoitti taannoin Timo-Esa Tuuri. Nyt hän onkin pelkkä valtiokirkollinen ev. lut. Onko Tuuri koskaan ollutkaan helluntailainen, voidaan syystä kysyä, koska helluntailaisella tulee tarkoittaa ihmelahjojen omistajaa. Monet joukossamme katsovat syystä olevansa helluntailaisia, vaikkemme kuulu mihinkään helluntaikirkkoon puhumattakaan muista kirkoista. - KÄRNÄ IN MEMORIAM. 1900-luvun henkilöissäni mainittu Tapani Kärnä on kuollut 76 vuoden iässä. Nykyisin pitääkin hakea edesmenneistä järkeviä tyyppejä, koska elävistä ei tahdo löytyä kuin (hengellisesti) kuolleita. Eipä juuri löydä uskoa maan päältä totuuteen Herran paluustakaan.
www.ankkuri.com pitää katsoa.

26. 5. SYVÄNNÖN KIRJASTA - YLEISURHEILUKILPAILUJA - HYVÄ KALAVUOSI - REKKAJONO
Kun Herra rakentaa Siionin (tässä Israel), Hän ilmestyy pian kirkkaudessaan, Ps 102:19 K.O. Syväntö, VT:n käännösvirheistä. Jes. 60:22: "Pienimmästä kasvaa heimo, vähäisimmästä väkevä kansa. Minä, Herra, sen aikanansa nopeasti täytän." Syvännön selitys: Jakeen viimeiseen sanaan on kätketty merkillinen ennustus, jonka vasta nyt ymmärrämme, kun se on jo toteutunut. Viiimeisen sanan loppuosa on hepreaksi "shana" eli vuosi. Sanan alussa olevien kirjainten numeroarvo on 19. Kun tämä otetaan huomioon, lause voidaan kääntää: "Minä Herra sen nopeasti täytän 19. vuonna." Israel sai itsenäisyytensä vuonna 1948. Kun tuohon vuosilukuun lisätään 19, saadaan vuosi 1967. Juuri tuona vuonna Israelista tuli väkevä kansa nopeasti, kuudessa päivässä. Näin ihmeellisellä tavalla Jumalan sanan ennustukset täyttyvät kirjaimellisesti. - Jo vuonna 1909 julkaistu Scofield reference Bible, s. 883, sanoo, että Jumalan tuomio tulee kohtaamaan Venäjää, kun se on päässyt valtansa kukkuloille (at the climax). Samalla tavalla kävi Hitlerin Saksalle. - Jooel 2:20: "Ja mikä pohjoisesta tulee, sen minä karkoitan teistä kauas ja syöksen kuivaan ja autioon maahan, sen alkupään Idänmereen ja sen loppupään Länsimereen." Tässä on kysymys pohjoisen suurvallan (Venäjän) hyökkäyksestä Israeliin ja hyökkääjän kohtalosta. Heprealainen Raamattu sanoo: "Pohjoisesta tulevan armeijan minä heitän kauaksi sinusta ja vien sen autioon ja karuun maahan, joka rajoittuu äärimmäiseen mereen idässä ja viimeiseen mereen pohjoisessa." Tämä kuvaus sopii vain Siperiaan. Sitä rajoittaa idässä Beringin meri ja pohjoisessa Jäämeri. Sanaa "länsimeri" ei ole heprealaisessa tekstissä, Jumalalle kiitos. Jos se siinä olisi, se merkitsisi sitä, että Suomi, Ruotsi ja Norja joutuisivat pysyvästi Venäjän vallan alle. Länsimerihän on tällöin Atlantin valtameri."
Yleisurheilukilpailuja kirjattu urheilusivulleni. Mm. 29. 5. pk Saimaanharju klo 18.30 M kuula ja kiekko, mukana Yrjö Hämäläinen TsV, P/T 9 pallo, ym. Homepage Taipalsaaren Veikot
4. 6. Marskin kisat, Kimpinen Lappeenranta. klo 12.00. N kuula, M17 keihäs, ym.- 26. 6. Kans. Kesäkuun kisat, Kimpinen Lappeenranta klo 18.00. N keihäs, ym.
1. 7. iku ottelut 9-15 vuotiaille. Saimaanharju klo 11.00. Nyt kaikki tytöt ja pojat testaamaan itseänne moniottelussa. Ilm. 23. 6. mennessä Taipalsaaren Veikot/Esko Vainikka 05-4544645.- 2. 7. pk. sisulisä Rautjärvi asemak. klo 15.00 T/P 9-15 vuotta keihäs ym. myös pienimmille! Myös 5-9-vuotiaalle lapsellesi virallinen keihästulos. Ilm. 35 mk paikan päällä klo 14.30 mennessä.
16. 7. Kans. 85 v. Juhlakilpailu. Saimaanharju klo 12.00 Taipalsaaren Veikot. M/P13 keihäs, N kiekko, ym. lajeja. Kaikki Taipalsaarelle! - 26. - 27. 7. M/N pm-kilpailut Kimpinen Lappeenranta klo 18.00. Keihäs jälkimmäisenä päivänä. - 1. - 2. 8. iku 12-15 vuotiaat ns. pm. Kimpinen Lappeenranta klo 18.00. - 5. 8. Kans. Veteraanien yukilp. Saimaanharju klo 12.00. Tässä tuloksia viime vuoden vastaavasta kisasta. Veijonen enää tuskin mukanakaan vamman vuoksi. Nyt olisin sarjassa M45.
13. 8. Evli Karelia Games, Eliittikisat Lappeenranta Kimpinen klo 17.00. M 100, 200, 40, 800, 1500, 5000, 110 aj, seiväs, 3-loikka, kuula, kiekko, moukari, keihäs. N 100, 200, 800, 100 aj, 400 aj, 3-loikka. ilm. 7. 8. mennessä LUM fax 05-4150664 25. 8. Elokuun kisat, Lappeenranta Kimpinen klo 18.00. M/N keihäs ym. lajeja
17. 9. Kans. veter. heittoviisiottelu. Saimaanharju klo 12.00. Sarjat M/N 35 5 v väl. Osanottajia veteraanikilpailuihin Saimaanharjulle saataneen tänä vuonna runsaammin, koska painettu kilpailukalenterikin vihdoin nämä kilpailut tuntee, kiitos! Ellei sitten jo tapahtunut se, mitä seurakunta aina odotti, mutta tulevaksi Jerusalemista sovittaessa. Harri Veijonen 26. 5. 2000.
HYVÄ KALAVUOSI. Vuosi 2000 muistettaneen myös hyvänä kalavuotena. Tutut ja itsekin on jo voinut sanoa aamenen asialle. Kala on vanhastaan kristittyjen tunnus, ja kalansaalista käytetty vertauskuvana sielujen voittamisesta. Vaikka olen ulkona levittämästä verkkojani enää uutisryhmiinkään, viikossa on käynyt jopa tuhat vierailijaa, noin puolet eri henkilöitä. Tukholman profeetta julisti minusta vuonna 1984, että "tämä profeetta tuo monia Herran tykö", ja onhan se varmasti enemmän kuin pienin monta, kolme henkilöä. Haluan tähän tallettaa parhaimpana pitämäni lippavieheen nimen, Calico cat tai nykyisin Master kat, jota Lappeenrannassa myy Urheilu-Koskimiehen lisäksi uusi liike www.tyrskytaimen.fi kauppakeskus Oprissa. Ranskalaiselta valmistajalta toivoisin edelleen saatavaksi kyseistä lippakuvaa myös kuparin värisenä. Löytyykö aiheesta lisää linkkejä tähän?
Vaalimaalla tänään illalla ennätyspitkä rekkajono, noin 10 km Venäjältä Suomeen päin Venäjän tullissa. Realiaikaista videokuvaa nähtävissä sivultani raja.htm

25. 5. POIMINTOJA ERI KIELISTÄ IV: RANSKA - CHASLES JA HELLUNTAILAISOPETTAJA KUOSMANEN
"Laajin suomennettu Daniel 9:27:ä käsittelevä selitysteos on ranskalaisen tekijän, professori Raymond Chaslesin "Israel ja maailman kansat" (alkuteos 1945). Chasles ennaltatiesi "rauhan" tulon lisäksi Israelin valtion synnyn ja Jerusalemin joutumisen juutalaisille: "Tulevaa maailmanaikaa silmälläpitäen täytyy juutalaisvaltion jälleen syntyä pääkaupunkinaan Jerusalem" (s. 112, 3.p. s. 120). Jerusalemista tulee vihan ajan jälkeen jakamaton Israelin pääkaupunki.
Ollaanpa laskelman yksityiskohdista mitä mieltä tahansa, vielä nytkin voidaan toistaa Chaslesin selitys Daniel 9:27:ää seuraavasta ajasta: "Kaikkein Pyhin voidellaan. Tässä on kysymyksessä Kaikkein Pyhin tulevan maailmanajan temppelissä, jota Hesekiel (luku 41) on kuvannut. Erämaassa oli Ilmestysmaja saanut voitelun (2 Mooses 30:26-29;40:9-11;3M 8:10-11). Tätä ei uudistettu Salomon eikä Serubbaabelin temppelille, sillä ne olivat ensimmäisen majan jatkoa. Mutta kun Messias-Kuningas tulee ja ottaa haltuunsa isänsä Daavidin valtaistuimen (Luuk. 1:32), silloin pystytetään temppeli, joka on edellä kaikkia aikaisempia. Kaikki tämän temppelin suunnitelmat ja pienempiinkin yksityskohtiin menevän kuvauksen on Jumala itse antanut profeetta Hesekielille. Kaikkein Pyhimmässä ei tule enää olemaan mitään Liitonarkkia (Jer. 3:16). Se korvataan Messias-Kuninkaan valtaistuimella, jonka sen hallitsija maan päällä tulee ottamaan haltuunsa. Silloin voidellaan Kaikkein Pyhin, kuten Kristus on voideltu"(s. 54).
Raymond Chaslesin "sanatarkan" (s. 53) käännöksen suurin poikkeama "sijoittaa alttarinsiivelle" (s. 105). Ja "vuosiviikon puolivälissä hän lakkauttaa". Heprea ei puhu puolivälistä eikä 1991 alulle pantua rauhaa vielä 1995 lakkauteta kun ei siksi ehditä solmiakaan. Ja jos Jerusalemia koskeva sopimus vahvistettaisiin 1998, tuskin se siitä kestäisi vuosiviikon puoliväliin, 3 1/2 vuotta eteenpäin. Kyllä Hitlerkin oli Antikristuksen esikuva ja Hitlerin hyökkäämättömyyssopimuksen lyhyestä kestosta saa oppia.
Ranskankielinen raamattu, La Sainte Bible, sanoo: Et il consolidera une alliance avec un grand nombre. "Consolidera" vahvistaa, lujittaa. Kustannus Oy Kanavan "Raamattua alkukielellä" (1943) sanoo, että tarkin käännös saadaan esperanton kielelle ja juutalainen Lazaro L. Zamenhof sellaisen on tehnytkin: La Sankta Biblio.
"Israelin, ainakin tuon kansan ratkaisevimman osan, kokoaminen täytyy olla päättynyt ennen Danielin 70:nnen vuosiviikon viimeistä päivää" (Chasles s. 113). Tuo osa juutalaisia on Israelissa jo nyt. Kirjoitin 1986 kirjasessani, että rauhansopimukseen johtaa esim. juutalaisten päästäminen Neuvostoliitosta. "Sitten tulee Peres"-ilmoitusartikkelissa tarkensin miten väärä profeetta tulisi ruikuttamaan "päästä sinä kansamme pohjoisesta maastasi (Jeremia 16:15) niin saan heidät suostumaan alueittemme luovutukseen (Jooel 3:2) ja rauhaan". Ja pohjoisen (Dan. 11:40) merkkipäinen (Ilm. 13:14) sai Pereksen vieraakseen ja alkoi tapahtua.
Raymond Chaslesin teoksen toistaminen on johtanut myös hakoteille. Vaikka hän oikein sanoo ensin toteutuvan mm. luopumuksen ja oikein viittaa siitäkin kertovaan 2 Tess. 2:1-3:een, hän ei selvästi kerro mitä Daniel 9:27:ssä tapahtuu. Monet selittäjät vielä myöhemminkin tekevät samoin. Jumala on estänyt selkeän sanoman "rauhasta ylösottoineen" ennenkuin tapahtuma on aivan edessä. Eikä tätä sanomaa voida julistaa poliitikkojen ja piispojen vaan heidän halveksimien "hullun" ukko-Nooan kaltaisten suulla." (Veijonen: Daniel 9:27 aikamme paljastin: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin. 1995)
Juhani Kuosmanen kera Jukka Rokan uskalsi Ristin Voitossa sanoa suorat sävelet Osmo Haavistonkin "oikeaoppiseen" Mitä Johannes näki-teokseen. Näin kirjoitin Kuosmasesta 1900-luvun henkilöissäni: "Juhani Kuosmanen julkaisi ansiokkaan "Herätyksen historia" teoksensa jo 1979. Onneksi sama mies on sittemmin toiminut ei vain Ristin Voiton päätoimittajana vaan vastannut uusien helluntailaissaarnaajien eskatologian opetuksesta. Daniel 9:27 kuuluu meidän aikaamme, niinkuin Kuosmanenkin opettaa toisin kuin esimerkiksi Osmo Haavisto vuoden 1995 kirjassaankin. Vaihdetaanko helluntailiikkeen eskatologian opettaja Juhani Kuosmanen piankin huonompaan? Niitä kyllä riittää helluntaikirkoissa. Kuosmasenkin ymmärrys saisi lisääntyä Raymond Chaslesin toistamisesta. Eivät vuosiviikot keskeytyneet Jeesuksen kuollessa vaan silloin kun juutalainen kansa ja pyhä kaupunkinsa Jerusalem säädettiin erilleen 70 jKr." - Selvimmin "oikeaoppista" hömppää helluntailaisten julkaisussa opetti Timo-Esa Tuuri, että kun yksi päivä on Herralle kuin tuhat vuotta niin se tarkoittaisi mitä tahansa. Opetus sopii Etelä-Saimaaseen, ja pohjanmaalta toimittaja Tuuri tulikin lehteen jo 10 vuotta sitten. Aiemmin olen kertonut, miten Tuuri ko. lehdessä kera Mikkelin piispan julisti, että syntisintä on opettaa Jeesuksen tuloa vuonna 2000. Eikä E-S todellakaan julkaise minulta mitään onhan ikävää paljastaa, että kusipäitä löytyy "täältä".

24. 5. KRISTUKSEN IKÄKÖ DANIELISTA - KILPAILUKALENTERI - HIZBOLLAH JA MIINAT
Hyvää tätä päivää Sinulle! Jeesushan oli noin 30-vuotias aloittaessaan julkisen toimintansa, epäilemättä sen ajan täysi-ikäisyyden 30 vuotta jo saavuttanut veden viiniksi muuttaessaan. Sen lisäksi ikäänsä liittyy päivä elinvuottaan tarkoittaen, "ilmestyi kuolemansa jälkeen 40 päivänä". Kirkolliset ja muut, jotka pitävät Daniel 9:27:ssä liiton vahvistajaa Jeesuksena, esimerkiksi Uuras Saarnivaara, katsovat Jeesuksen eliniäksi 33,5 vuotta. Typerää, vaikka yleisintä tulkintaa kristikunnassa! Ja miten kirjassani totesinkaan: " Saarnivaaran mukaan Messias olisi tapettu 69,5 vuosiviikon mentyä, mikä ei voi olla totta. 69. viikon lopussa on mahdollinen, mutta selitän niin kuin Jehovalaisetkin kääntävät: Messias tapettiin 62 viikon mentyä. Siten kääntää kirkon edellinen pipliakin." Turhaa mahdolliseksi julistamista minulla siinäkin kuten vielä 21. 5. Savola-kommentissakin. Ei Daniel 9:27:ää voida tulkita kuin yhdellä tavalla, kun luetaan sekin, että siinähän sanotaan tapahtuma 69 viikon mentyä, "juutalaiset rakentavat Jerusalemiaan jälleen", mikä on siis aivan eri tapahtuma kuin 62 vuosiviikon mentyä tapahtunut Messiaan tappaminen. Oikeassa laskelmassa kyllä edellytetään, että Kristus kuoli noin 40-vuotiaana, eikä sitä vastaan voidakaan Raamatulla osoittaa, päinvastoin tein. Danielista kyllä saadaan Kristuksen elinikä, mutta oikealla laskelmalla näin: Vuonna 2000 syyskuussa täyttyy Daniel 9:27:n vuosiviikko, jonka jälkeen Jerusalemista sovittaessa alkaa puoli vuosiviikkoa, Antikristuksen aika. Vuonna 1993 syyskuussa alkoi tuo vuosiviikko Oslon puitesopimuksesta ja samalla Daniel 9:26:n 70 vuosiviikkoa loppuivat sen Daniel 9:27:n alkamiseen. 69 vuosiviikon mentyä 1985-86 rakennettiin Jerusalemia, kuten K.O. Syväntökin silloin mainitsi juutalaisten Jerusalemin kaivaustöiden olleen voimissaan. Se on myös "keskellä" vuonna 1967 alkanutta ajanjaksoa Daniel 9:27 loppuun, Messiaan kuninkaana kruunamiseen keväällä 2004 asti. Ja todella tulikin tärkeäksi vanhan Syvännön kirjassaan mainitsema 19 vuotta. 1986-7=1979, 68 vuosiviikkoa juutalaisten säädettyä asumista Jerusalemissa. 1979-7=1972, 67 viikon mentyä. 1972-1967=66 viikkoa ja 2 vuotta. Säädetysti Jerusalemista vuonna 70-2=68 jKr= 66 viikon mentyä. 68-7=61, 65 viikkoa mennyt. 61-7=54, 64 viikkoa mennyt. 54-7=47, 63 viikkoa mennyt. 47-7=40 jKr, eli 39-40 jKr on 62 viikon mentyä ja Kristuksen kuolinvuosi. Daniel 9:24-27 on tarkka profetia ja se sisältää tarkan laskelman, missä juutalaisten säädetty asuminen Jerusalemissa on mittarina. 71 vuosiviikon mentyä on vuosi 2000 ja aikakausi vaihtuu! Jumalan ilmoitus oli se, mikä toteutui, tulkinnoista viis veisattakoon.
KILPAILUKALENTERI 2000. Urheilulliset lukijani ovat varmasti jo kaivanneet urheilusivulleni: keihäänheittolinkit tietoja vuoden 2000 kilpailuista, ja nyt kilpailukalenterin ilmestyttyä niitä alankin kirjata kyseiselle sivulle. Merkitään kuitenkin muistiin, että sivun edellinen päivitys on maaliskuulta, ja silloin sivulla luki: "My daily news ask: is Jesus Christ coming back when Sydney 2000 is", eli päivittäiset uutiseni kysyvät, onko Jeesus tulossa takaisin silloin kun Sydney 2000 on menossa?! Nyt jos koskaan tarvitaan kilpailukalenteria. Todelliset voittajat selviävät Karitsan häihin, ja häviäjät jäävät tänne, enkä todellakaan toivo häviäjien joukossa olevan sellaisia nimiä kuin Aki Parviainen ja kumppanit! Kilpailukalenterit kuntoon nyt!
HIZBOLLAH JA MIINAT. 16. 5. kirjoitin otsikolla "Libanonistakin ryssä hyökkää" Israelin vetäytymisestä, ja eilen Israel jo nopeutetusti vetikin joukkonsa turvallisuusvyöhykkeeltä. Ryssän aseilla mielivaltaisesti Israelin puolelle ammuskelevat Hizbollahin sissit ovat jo vallanneet alueen. Päivän E-S kirjoittaa: "Alueen kristittyjen kylien asukkaiden ja Etelä-Libanonin armeijan SLA:n entisen taistelijoiden nähtiin pakenevan kohti Israelin rajaa." Kohti Kymijoen länsipuolta sensijaan paetaan kohta Suomessa. Ilmeisesti asiaan vaikuttavat myös jalkaväkimiinat, joita presidentti Tarja Halonen ei salli käytettävän itärajan puolustuksessa Suomessa. Israelilla ja Suomella on selkeitä yhtäläisyyksiä tapahtumissa aikoineenkin alkaen ainakin vuodesta 1917, jolloin Jerusalem vapautettiin turkkilaisilta. Nyt näyttäisi yhdistävän ryssän aseet ja oman puolustuksen poisto. Laihat vuodet alkavat heti lihavien jälkeen, muistamme kai Joosefistakin. Erona nyt mm. se, että ainoat "ruokavarastot", internetsivumme ja kaltaisensa, joudutaan sulkemaan vihan ajan alettua. Laihuus ei ole hyve, varsinkaan hengellinen laihuus!

23. 5. POIMINTOJA ERI KIELISTÄ III: ENGLANTI - ONE WEEK + 1/2 WEEK IN DANIEL 9:27!
"Englantilaisista käännöksistä todettiin jo edellä, ettei niistä löydy "silloin"(luopumus päättyy..) vaan on mahdollista, että viikkoja tarvitaan eivätkä ne pääty Herran näkyvään paluuseen vaan Daniel 9:27:n alkamiseen, mikä päättyy Herran näkyvään paluuseen. Helluntailaisten Kansainvälisen Kirjeopiston (nyk. Kansainvälinen Teologinen opisto) "Daniel and Revelation" (Westlake) s. 234 sanoo: "The coming ruler who will make a covenant with Israel." "Tuleva johtaja, joka tekee sopimuksen Israelin kanssa". Mutta kysymyshän on siitä, että hän vahvistaa Israelin Jerusalemia koskevan sopimuksen monien kanssa.
K.O. Syväntö väittää (VT:n käännösvirheistä), ettei Daniel 9:26 puhu tulvasta, vaikka Tituksesta kylläkin. Ei puhu Tituksesta vaan tulvasta, missä Antikristus tuhoutuu. Sitä ainakin monet kielet, englantikin tukee. Kristiina Lampola ja "Suomen parhaat heprean suomentajatkin" kääntävät, että hyökkääjä saisi loppunsa tulvassa. Laittoman Herra tuhoaa suunsa henkäyksellä ja tulemuksensa ilmestymisellä (2 Tess. 2:8). Puhaltaessaan vaikka maan napojen välinen akseli eri asentoon, vedet vaihtavat paikkaa ja tulva tulee. "Suuri maanjäristys tulee Israelin maahan" (Hes. 38:19). Onhan Öljymäen kallioperässäkin halkeama, mikä ei kestä kun Messias pyhineen Karitsan häistä tulee (Sakarja 14:4). Sekä peto että väärä profeetta päätyvät tulijärveen (Ilm. 19:20).
"Hän", Daniel 9:27 hepreassa oleva verbiin sisältyvä yksikön kolmannen persoonan tekijä ei siis ole Messias eikä Titus vaan jo Daniel 9:26:n lopussa mainittu hyökkäävä ruhtinas, uusi hallitsija, tuleva johtaja, se kauhea hävittäjä (Dan. 9:27b). "Daniel and Revelation" tukee ajatusta: "He". This is the "ruler who will come" of verse 26 (s. 48). Siis "hän", tämä on se tuleva johtaja 26. jakeessa mainittu.
"Then he shall confirm a covenant with many for one week". "Then" eli "silloin" tässä on yhtä oikein kuin ja-pronomini. Daniel 9:27:n asiat jatkuvat heti Daniel 9:26:ssa mainittujen viikkojen loppumisen jälkeen. "Confirm a covenant", vahvistaa liiton, sopimuksen. Kirkostakin tuttu termi "konfirmaatio" (kasteenliiton vahvistaminen). Seurakunnalle on täysin selvää, että kuten kirkossa kasteenliitto ja sen vahvistaminen samoin Lähi-Idässä rauhanliitto ja sen vahvistaminen ovat petosta! The New Jerusalem Bible sanoo: "He will strike a firm alliance with many people for the space of a week and for the space of one half-week he will put a stop..." Alliance liittoutuminen, valtioiden välinen liittoutuma. "For the space of a week", viikon aikana. Liitto tehtäisiin ja lopuksi vahvistettaisiin seitsemän vuoden aikana." (Harri Veijonen: Daniel 9:27 aikamme paljastin: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin! 1995). Daniel 9:27 in my book: One week 1993-2000 Oslo to Jerusalem + 1/2 week will begin in 2000 September? Maranata!

22. 5. JO PITÄISI VARMISTUA - AJAN KELLO - AJAN HENKIKIN KESKIYÖSSÄ - UGANDAN TERVEISIÄ
Kahden viikon välein tutkittava jatkuu. Joko selviää, onko valerauha ylösottoineen vain 5 kk:n SISÄLLÄ?! (Kirjoitettu 8. 5.) Lähipäivien uutisetkin viittaavat siihen, että jotakin suurta tapahtuu syyskuussa vuonna 2000! Syksyllä 1999 tekemäni allakkakin tunsi Jeltsinin syrjäytymisen ylösoton sikiämishetkenä. Ja "niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon"-profetiaa vielä näyttäisi kongretisoivan kaupungissa paras seurakuntaveljeni tai vaimonsa, lukiolainen Minna Hämäläinen jopa Kristuksen 2000-vuotissikiämispäivänä, 45 vuotissyntymäpäivänäni raskaaksi tulemalla! Eikä meitä synnytys yllätä! Uusi aikakausi alkaa ajallaan! "Syyskuu: Jerusalemistakin sovitaan Lähi-Idän valerauhassa. Sopimusta tulee allekirjoittamaan myös Gorba. Kaikki maailman pimeimmät ihmiset väittävät: nyt on rauha ja turvallisuus. SILLOIN SEURAKUNTA PELASTETAAN YLÄILMOIHIN."
AJAN KELLO 24 = SYYSKUUSSA 2000. En kommentoi päivän tavanomaisia uutisia, sillä keskityn suurimman profetian toteutumiseen. Parilla markalla kun sai, ostin kirpputorilta vielä kolme kirjaa, joista en ollut varma, joko ne olivat kirjastossamme. Leo Meller: Mitä ajan kello osoittaa? (Kuva ja Sana 1983), Mikko Reponen Viipurin profeetta. Toim. K. Mikkonen (Kuva ja Sana 1967) ja Aukusti Vartiainen: Ajan henki (Ristin Voitto 1964). Meller ei suinkaan ole ainoa, joka 1970- ja 80-luvuilla opetti, että ylösotto tulee muutaman vuoden sisällä, ja nyt opettaa, että menisi vielä 20 vuotta! Mellerin kirjan takakansi sanoo, että "käsite ajan kello profetian sanan vertauskuvana ajautui suomalaiseen tietoisuuteen menneen polven lähetyssaarnaajan Fredrik Franssonin kirjan otsikosta." Israel ajan kello, kirjoitti Ensio Lehtonen. Ja minähän kysyin 1986 peruskoulun oppilailtakin, että milloin Jeesus tulee, kun yksi päivä vastaa tuhatta vuotta ja kolmanneksi päiväksi Hän tulee. Mutta harhaopiksi nimittävät jopa helluntailaiset Mauno Viinikkala, Osmo Haavisto ym. lapsellisen yksinkertaista asiaa, että kun yksi päivä on Herralle kuin tuhat vuotta niin ajan kello on 24.00 silloin kun 2000 vuotta on kulunut Kristuksen syntymästä, se on SYYSKUUSSA VUONNA 2000! Kun vielä asiaa tulee tukemaan Daniel laskelmineen ja toteutuvine tapahtumineen "lopullisesta rauhasta", hyvä, etten itse ole Veijosta harhaoppiseksi nimittänyt "oikeaoppinen"! Saarnaaja Esko Lehtomäki itki vuonna 1986 helluntaikirkossa, kun joutui laittamaan täytäntöön Mauno Viinikkalan alkuunpaneman erottamiseni helluntaikirkosta. Jokaisen helluntailaisen olisi jo pitänyt erota helluntaikirkosta, ja niin ovatkin tehneet ne, jotka ovat oikeaan suuntaan perässäni kulkeneet.
Kuka onkaan tuo Aukusti Vartiainen? Helluntailaissaarnaaja 1940-60-luvuilta. Kirjansa ostin lähinnä sopivan nimen vuoksi. Nyt kun ylösotto on tulossa, ajan henki kirkoissakin on perkeleellisen nukuttava. Suosiossa ovat körttiläiset minusta päinvastaiseen suuntaan, helluntaikirkon kautta takaisin pääporttoon kulkeneet esimerkkinä Timo-Esa Tuuri ainakin E-S alakertakirjoitustensa mukaan. Sainkin monilta äideiltä moitetta alkaen äitienpäivästä 1986, ja Tuuria kiitetään, kun ei lainkaan "pelottele" vihan ajan alkamisella. En minäkään ensimmäisenä kiveä heitä, koska en jää vihan ajassa tapahtuvia kivittämisiä katsomaan.
Taannoin annoin ymmärtää, että Lpr:n helluntaikirkon Ugandan lähetti Martti Rouhiainen tietäisi jotain sikäläisestä itsemurhalahkosta. Hän onkin kirjeessään maininnut: "Vihollisella on täällä Ugandassakin kova kiire. Kaikki harhaopit ja kultit leviävät kadottaen ihmisiä. Roomalaiskatoliselta taustalta kehittynyt tuomiopäiväkultti, nimeltä "Kymmenen käskyn entistäminen", teki joukkomurhan, jossa n. 600 ihmistä paloi kuoliaaksi. Lahkon johtajat ennustivat maailmanlopun tulevan uuden vuoden yönä. He kehottivat jäseniään myymään omaisuutensa. Rahat tuotiin johtajille. Kun maailma ei loppunutkaan, ja kodit oli myyty, eikä ollut yösijaakaan, jäsenet tulivat epäluuloisiksi. Johtajat hankkivat 40 litraa rikkihappoa ja paljon bensaa. Kaikki koottiin kirkkoon ja ovet naulattiin kiinni, "etteivät syntiset pääsisi sisälle". Sisältä kuului huutoja, mutta räjähdysmäinen palo poltti ruumiit hetkessä tunnistamattomiksi. ... Tällekin lahkolle oli tunnusomaista demoniset neitsyt-Marian imestymiset. Kun Jeesus luettelee lopun ajan tuntomerkkejä, Hän ensimmäisenä merkkinä sanoo: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä" (Mt 24:4). Terveen evankeliumin opin julistaminen ja opettaminen on täällä erittäin tärkeää." - Eikä vaan siellä vaan myös täällä.

21. 5. ISRAEL JA SEURAKUNTA PÄIVIEN LOPULLA - SYYSKUUSSA TAPAHTUU, EPÄILEE SAVOLAKIN
ISRAEL JA SEURAKUNTA PÄIVIEN LOPULLA-teemalla ICEJ:n ja kirkkokuntien järjestämiä tilaisuuksia, puhujana jordanialainen pastori Bahjat S Batarseh, seuraavasti:
21. 5. su Helsinki Balder sali Aleksanterinkatu 12 klo 18.00
22. 5. ma Hämeenlinna Vapaakirkko klo 19.00
23. 5. ti Vammala Helluntaikirkko klo 19.00
24. 5. ke Tampere Finlaysonin kirkko Puuvillatehtaankatu 2 klo 19.00
25. 5. to Vaasa Suvilahden seurakuntakoti klo 19.00
27. 5. la Seinäjoki Helluntaikirkko klo 19.00
28. 5. su Oulu Tuiran kirkko klo 18.00
29. 5. ma Kuopio Puijon kirkko klo 19.00
30. 5. ti Jyväskylä Lutherin kirkko klo 19.00
31. 5. ke Kouvola Keskuskirkko Marjoniementie 5 klo 19.00
SYYSKUUSSA 2000, KIRJOITTAA HELLUNTAILAINEN REINO SAVOLAKIN: "13. syyskuuta 1993 oli Oslon puitesopimus. Siinä määriteltiin Israelin ja PLO:n rauhanprosessin puitteet, joille takarajaksi asetettiin syyskuun 13. 2000. Prosessi on ollutkin koko ajan käynnissä ja tähtäimessä on lopullinen rauha osapuolten välillä. Israel on saanut elää 'suhteellisen rauhassa' nämä vuodet Oslon sopimuksesta tähän päivään saakka. Voidaan sanoa, että eletään seitsemättä lihavaa vuotta, joka täyttyy 13.syyskuuta, jolloin sopimus pitäisi viimeistään allekirjoittaa. Tuona samana päivänä Arafat on luvannut julistaa Palestiinan valtion, olipa sopimus syntynyt tai ei. Alkaako seitsemän laihaa vuotta Israelin loppuhistoriassa syyskuussa v.2000 ? Taitaa alkaa. Mielenkiintoista tässä rauhanprosessissa on se , että se alkoi juutalaisen uuden vuoden tienoilla v.1993. Uusi vuosi (=Rosh HaShana) oli tuolloin 16.09.1993 kolme päivää aiemmin, 13.09.1993 oli puitesopimus siis allekirjoitettu. Tänä vuonna juutalainen Uusi vuosi on 30.09.2000. ja sopimus siis pitäisi allekirjoittaa 13.09.2000. Seitsemän vuotta täyttyy Oslon sopimuksesta syyskuussa 2000. Siitä seitsemän vuotta eteenpäin 13.09.2007 sattuu jälleen juutalaisen kalenterin mukainen Uusi vuosi (=Rosh HaShana=vuoden pää, suomeksi) Taitaa alkaa Israelille seitsemän laihan vuoden aika tämän vuoden syyskuussa. Syynä voisi olla ikivanhojen raamatullisten rajojen siirto ja kansan epäusko, messiaanisten seurakuntien vaino ja syntielämä yleensäkin. Toisaalta paljon tulee menemään syyllisyyttä myös 'pakanakansojen' piikkiin. VT:n profeetta Jooel ennusti :3:2 .."minä (=Herra) kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani." Niin se on. JUMALAN MAA, ISRAEL. Kaikki olisi toisin ellei olisi kyseessä Jumalan maa."
Kommentti: Se, että Savola puhuu tulevasta 7 laihasta vuodesta eikä laillani 3,5:stä, perustunee tulkintaan, että Daniel 9:27:ssä on vain yksi ja juutalaisten Jerusalemissa asumisesta (Dan 9:24: "sinun kansallesi ja Pyhälle kaupungillesi") laskelmasta riippumaton vuosiviikko, vaikka Savolakin näkyy huomanneen, että jo yksi on ollut 1993-2000 syyskuissa. Mikäli vihan aika olisi laskelmasta irrallinen ja 7 vuotta, se edellyttäisi ainakin, että sopimus tehdään tulevaksi 7 vuodeksi. Ei näytä Savolakaan kirjaani saaneen. Aiheeseen palataan jälleen 23. ja 25. 5. Valitettavinta on, jos helluntaikirkossa ei vieläkään voi siitä erotetuksi tulematta suoraan sanoa, että ylösotto osuu noiden lihavien ja laihojen vuosien vaihteeseen! Harri Veijonen, Lpr:n helluntaikirkosta erotettu jo 1986.

Sun May 21,2000 -- King Abdullah of Jordan is in Damascus for discussions with the Syrian president, Hafez al-Assad, on the Middle East peace process. Officials said the visit would centre on Israel's proposed withdrawal from southern Lebanon and the stalled Syrian-Israeli peace talks. This is King Abdullah's third trip to Syria.
Voisiko Gorban nykyinen toiminta täyttää Daniel 9:27, kysymys kai nousee Mäkelän eilisestä tekstistä. Siihen onkin palattava, mikäli Gorba ei suostu "lopullisen sopimuksen" tullessa olemaan yksi allekirjoittajista.

20. 5. ANTIKRISTUKSEN TULO JA ILMESTYMINEN UUDELLEEN KÄSITTELYSSÄ TÄSSÄ
Se päivä ei tule ennenkuin laiton mies ilmestyy, tuo vastustaja, jonka tulemus tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla... 2. Tess 2. alku. Ensinnä Kalervo Syvännön tulkinta, että "se päivä ei tule ennen kuin" ei olisikaan ylösoton päivä, käsitelty, ei vaikuta. Tulkinnassani Danielista löytyy laskelma juutalaisten asumisesta säädetysti Jerusalemissa niin, että 70 vuosiviikkoa "loppuun asti" oli Daniel 9:26, vuoteen 1993. Sitten 7 + 3,5 vuotta, Daniel 9:27. Ei pidä väheksyä, että on ETUKÄTEEN voitu osoittaa laskelmakin, mikä osuu syksyyn 2000. Tapahtuma vihan ajan alulle Danielista on tiedetty aina: Jerusalemin valerauha. 2. Tess 2.:n alkuun se yhdistyy tekijässään Antikristuksessa. Vihan ajan kronologiset puitteet siis ovat Antikristus Jerusalemin valerauhaa vahvistamassa ja loppuna tuhoutumisensa Jerusalemiin hyökättyään. Harvinaisen selvää. Mitä nimeä tulee käyttää Antikristuksen olosta Jerusalemin valerauhaa vahvistamassa? Jos yleensä mitään niin ilmestymistä. - Täti ajoi päin mäntyä. Valtakunnan uutisiin ei tainnut päästä lainkaan tapaus, kun noin kuukausi sitten Oulaisissa juna ajoi radalle kaatuneeseen puuhun ja suistui radalta. Matkustajat joutuivat kävelemään kantamuksineen pitkähkön matkan. Joukossa sukulaisemme, josta käytän nimeä "täti". Täti oli jo kuin luvannut tulla uskoon, mikäli olen oikeassa siinä, että Gorba tulee siten, että hänestä tulee Venäjän johtaja. Ja minä kun osasin ennaltatietää vain - kuten kyseisen ajankohdan uutisista lähemmin löytyy - Jeltsinin eron ajankin ja ajankohdan, maaliskuu, Gorban sellaiselle tulolle, että hän tulikin vain politiikkaan. Olen varsinainen erehtyjä, jo kolmatta vuosikymmentä selvästi muita vähemmän tulevien tapahtumien selityksessä erehtyjä! Kuka nyt sitten uskaltaa varmasti sanoa mitä tapahtumia tarkoittavat Antikristuksen tulo ja ilmestyminen? Melkoinen joukko ihmisiä on sellaisessakin käsityksessä, että Antikristuksen ilmestyminen tapahtui jo 300-luvulla paavinkirkon syntyessä, ja turha sillekään selitykselle on nauraa tavallisen suomalaisen, joka on sitäkin enemmän harhassa. Ilmestyskirja puhuu Antikristuksen tulosta siten kuin se olisi tapahtunut jo 1985 Gorban ensimmäisessä tulossa, "viisi on ollut, kuudes on, ja kun seitsemäs (Leninistä) TULEE, pitää hänen vähän aikaa (6 vuotta) pysymän", Ilm 17:10. Näin ollen Ilmestyskirjan mukaan Antikristuksen ilmestyminenkin on jo voinut olla politiikkaan paluunsa eikä kuten olen tulkinnut, että tulo olisi paluu valtion johtoon ja ilmestyminen mukana olo Jerusalemin rauhaa vahvistamaan. MUTTA se on selvää, että ylösotto ei tule ennen kuin hän on mukana sopimusta vahvistamassa, koska vihan aika alkaa sillä HÄNEN Daniel 9:27 alun teolla. ANTIKRISTUKSEN tiedetäänkin olevan Jerusalemin valerauhan aktiivinen puuhamies,

- http://www.gci.ch /GreenCrossFamily/gorby/newspeeches/speeches/TelAvivJan99.html, - eikö linkki enää toimi? Entäs tämä taannoinen minua mollaamaan tehty uutisryhmäviesti: "Gorba kyllä yrittää toimia jonkin sortin välittäjänä Lähi-Idän kestokriisissä ("Green Cross" järjestön kautta, muistuttaa ihan erästä Itä-Länsi-Instituuttia), mutta eihän tämä profeetta kyllä mitään tällaista ole ennustanut? http://www.cnn.com/2000/WORLD/meast/03/21/mideast.water.reut/." Ei kai tuon kirjoittaja, Otto J. Mäkelä tarkoittanut, etten olisi ennustanut, että Gorba on välittäjänä Lähi-Idän kestokriisissä? Gorba rauhaa luo, mutten olekaan ennustanut, että sellainen olisi riittävä teko Daniel 9:27:n toteutumiseksi. Toki minunkin tekstejäni voidaan käsittää väärin, ja siksi kirjoitankin jokseenkin samasta asiasta lähes päivittäin hieman eri sanoin. -

vaikkei hän vielä ole palannut petovaltionsa johtajaksi, mikä sekin aikanaan tapahtuu. Emme siis voi varmuudella odottaa ensin tapahtuvaksi Gorban valtaantulon vaan hän saattaa jo nyt olla sellaisessa asemassa, että saa oikeuden tulla mukaan vahvistamaan monien kanssa "lopullista rauhansopimusta", ja jos niin on, se voi tullakin jo SYYSKUUSSA 2000! Sekin, että Gorba toimii noin aktiivisesti valerauhan hyväksi, vahvistaa käsitystä, että hän se on, valerauhan tekijänä muistettava Antikristus!
Maaliskuu vuonna 2000 Antikristuksen ilmestymisen ajankohtana, kirjoitti jo Nostradamus. Seurataanko häntä, joka asian ensinnä sanoi? No minä sanoin, että puoli vuotta ennen syyskuuta 2000, jos rauha ylösottoineen tapahtuu silloin kuten Daniel ensinnä sanoi tulkintani mukaan. Saatana kyllä osaa ottaa kunniaa Nostradamukselle ja muille okkultisteille Jumalalta, joka asian Danielille ilmoitti. Seuratkaa siis Danielin ja minun Jumalaani, vaikka minut maailmalla, Ultra-lehdessä ja internetissäkin yhdistettäisiin okkultistiseen nostradamusrenkaaseen. Ei Nosradamus mitää opeta vihan ajasta pelastumisesta Jumalamme avulla.
Kevään uutiset on jo siirretty omalle sivulleen ind00b.htm, ja tämä on siis alkukesän 2000 uutissivu. Vuoden 1998 alusta pitämäni päivittäiset uutiset myös nimellä "Lappeenrannan profeetan päiväkirja." Päiväkirjan viimeiset sivut ovat alkaneet!

19. 5. SEURAKUNTA KASTAA LAPSIA - NYKÄNEN USKOON? - HEILA HELLUNTAIKSI
Eiliseen seurakunnalliseen kastesääntöön on varmasti oltava sellainen poikkeus, että uskoon tulleet lapset kastetaan, vaikka perkeleellinen Suomen valtio, vanhempansa, tai mikä instanssi tahansa määräisi, että heidän on kuuluttava kirkkoon jonkun ikäsäännön tai äitinsä mukaan. Muutoin edellytän, että kasteen ottavan on ennen kastetta erottava kaikista uskonnollisista yhdistyksistä ja kirkoista. Toki jotkut yhdistykset kastavat uskoon tulleita lahkoon liittämättä. Esimerkiksi helluntailaisten juhannuskonferenssissa Keuruulla se on jälleen mahdollista. Vaikkemme koskaan kastaisi ketään, palveluksen tarjoamisemme aikaansaa sen, että vapaiden suuntien yhteisöissä voidaan harkita uudelleen tavanomaista epäraamatullista sääntöään, että kasteen oton jälkeen olisi vielä liityttävä jonkin kirkon jäseneksi. - Huomaamme, että seurakunta kastaa lapsia, ja kirkko sitä vastustaa, vaikka väittää, että se kastaa lapsia vaikkei kastaisi ketään vaan pakkokastelee ja pakkoliittää yhteyteensä! Emme voi olla tyytyväiset valtion uskonnonvapauskomitean mietintöön, vaikka Kirkon Tiedotuskeskus sitä kehuu jopa helluntailaisten lehdessä. Seurakunnan käsityksiä ei ole kysyttykään, vaikka kirkkoihin kuulumattomat uskovat edustavat jo nyt ehkä suurinta määrää valtiokirkkojen jälkeen. Siitä huolimatta uskonnonvapauslaki laitetaan koskemaan meitä. Mitä he voivat odottaa meiltä? Vallankumousta? Ja se tulee, Herramme tulee!
MATTI NYKÄNEN on tullut uskoon iltapäivälehden mukaan. Aina vauva ei syntyessään tajua syntyneensäkään, ja kovalla vouhotuksella syntymisestä ilman seurakunnallista hoitoa ja opetusta vastasyntynyt saattaa kuolla takaisin maailmaan. Suurin ryhmä entisistä uskovaisista sanoo tulleensa uskoon ev. lut. kirkon rippikoulussa. Rippikoulu ei tietenkään kuulu seurakuntalaisille, mutta joka on vaikka sellaisessa uskoon tullut, hänen tulee jatkaa oikeaan suuntaan.
HEILAKO VIELÄ? Keuruun Iso Kirjassa järjestetään 19. - 21. 5. seminaari otsikolla "Heila helluntaiksi?" Ohjelmassa on luentoja, keskustelua, saunomista, ym. aikuisille sinkuille, jotka etsivät Jumalan johdatusta. Kyselyt ja ilmoittautumiset p. 014-7514490 tai email: ritva.pohjoisvirta@isokirja.fi
Edelleen tulee paljon vierailijoita kai aiemmin mainitsemattomilta palvelimilta. Tänään mm. www.pohjola.fi, www.tut.fi, www.kdsoft.fi, www.hoasnet.fi, www.pitek.fi. Ulkomaisia: www.online.de. Thank you for visit here!

18. 5. EV. LUT. KIRKKOKO MUKANA - VAUVA! - KOKEILU - ELLEN G. WHITE - SEKALAISIA
"Järj. Uusapostolinen kirkko, Lpr seurak." Onko kysymys yhden vai kahden kirkon esiintymisestä, kun lehti-ilmoituksissa sanotaan noin? Asia varmistunee, jos menee mukaan la 20. 5. klo 17.00 Lappeenrannassa Lönnrotin koulun juhlasaliin, missä pidetään konsertti "Maranata". Otsikko on kovaa tavaraa, Maranata, suom. Herramme tulee. Varmasti monet luulevat, että ev. lut. kirkko on toinen järjestäjä, mutta ev. luteilla ei voi olla mitään valittamista ilmoituksen suhteen, koska se on selvää suomenkieltä, eikä ilmoituksessa sanotakaan, että järjestäjien joukossa olisi EV. LUT. kirkko. Pääporton on opittava käyttämään omaa nimeään, kuten Saksasta lähtöisin oleva Uusapostolinen kirkkokin ilmoituksessa vain omaansa käyttää, vaikka ilmoitus koettaisiin harhauttavana. Seurakunnan Tiedotuskeskus. Se on meidän nimemme, ja jo kerran kirkko on vastustanut oman nimemme käyttöä. Näytän olevan lihallinen, niin läski, että kirkolliset kiertävät kaukaa turvallisuussyistä? Älkää luulkokaan, että seurakunnassa esimerkiksi kastaisin ketään, joka ei ole kirkoista ulkona. Ev. lut. kirkon sisällä on jo riittävästi salakastettuja Lappeenrannassakin. PS. Huomisessa E-S:ssa ev. lut. kirkko jälleen esiintyy nimellä Lpr:n seurakunta, ja seurakunta, me kirkkoihin kuulumattomat on sensuroitu neljättä vuotta. Sensuroinnin aloitti nykyinen STT:n päätoimittaja. ST/hv.
VAUVA! Iltapäivälehti uutisoi: Erja ja Mikä Häkkinen saavat vauvan. Onhan se tietenkin suuri asia. Onpa Lappeenrannassakin seurakuntalaisille tulossa vauva. Ei kai nyt sentään, Veijonen, ja kenen kanssa? No ainakin Minna ja Yrjö Hämäläiselle. Jotkut uudet lukijat ovat voineet ihmetellä sivulla olevaa tekstiä "jos Gorba tulee maaliskuussa, Jeesus tulee syyskuussa", mutta tekstihän on ollut uutissivulla jo puoli vuotta ennen Gorban politiikkaan paluuta! Piirin ainoana kymmenottelutuloksen 1999 tehneelle Yrjö Hämäläisellehän asian ensiksi esitin 21. 8. 1999, kun näköjään vielä heitin keihästäkin yli 40 metriä ja Hämäläisen voitin! En sentään enää tänä vuonna, Hämäläinen on jo varmassa 45 metrin kunnossa, valmentajana tai kannustajana ainakin niin toivon. Saapa nähdä kumpi tulee ensin: Hämäläisen vauva vai Jeesus! Minä kun olen väittänyt syntyneeni kalenterivuodessa samana päivänä kuin Kristus lähti sikiämään niin Hämäläinen taisi yrittää panna paremmaksi. Kristus ei kuitenkaan synny uudelleen, vaikka Hämäläinen saisi pojan samana päivänä kuin ylösotto tulee. Kiva kun on vaihteeksi hauskojakin uutisia, tai näitä on pakko laittaa sekaan, että jotenkin kestää ylösottoa edeltävät viikot järjissään.
Mika Häkkissivuja Altavistasta. Sama kuvahakuna. Entäs sitten, löytyykö vauvakuvaa? Löytyihän sieltä näköjään tuttujakin kuvia: Altavista tuntee joitakin kuvia sivuiltani.
KOKEILU PYSYVÄKSI? Koska joiltakin jää avaamatta tämä uutissivu kokonaan, kokeilen viikon ajan siten, että tämä uutissivu on pääsivuna ja vasta sitten aukeaa ns. pääsivu. Kiitos!
ADVENTISTIEN kuuluisin kirja on Ellen G. White: SUURI TAISTELU. Sen mukaan pimeys alkoi, kun Rooman kirkko syntyi. Taistelu valon ja pimeyden välillä päättyy pian. Monet adventistitkin sen tietävät, vaikka kuvittelisivatkin, että Jeesus tulee maan päälle Jerusalemista sovittaessa seitsemännen päivän hyvään uskoessaan. Ystävät kaikki, valmistautukaa silloin tulevaan ylösottoon! - RISTIN VOITON sekalaisia palstalta: Uutisia päivittäin wwnet.fi/users/veijone/.

17. 5. ASIANTUNTIJOIDEN YKSIMIELISYYS - BAPTISTEILTA TIEDOTE PRESIDENTIN KANSLIAAN
Kun 12. 5. mainittiin T. Gilbrantin suulla asiantuntijoiden yksimielisyytenä se, että Danielin kirjan 70. vuosiviikko muodostaa Ilmestyskirjan kronologiset puitteet, paremmin ilmaistuna asia on niin, että Daniel 9:27 muodostaa vihan ajan kronologiset puitteet. Ja jos vielä käydään hiusta halkomaan niin todelliset asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että Oslon sopimuksesta alkoi Daniel 9:27:ssä mainittu vuosiviikko ja sitä seuraa puolen vuosiviikon vihan aika sen jälkeen kun syksyllä 2000 on Jerusalemistakin sovittu. Täytyy itseänikin vakuutella, että tässä todella on kysymys meidän asiantuntijoiden käsityksestä, että YLÖSOTTOON näyttäisi olevan aikaa vain noin neljä kuukautta eikä vuosia enää! HERÄÄ minä, Veijonen! Usko jo itse, että olit maan päällä vain 45 vuotta ja pidit internetsivuja 4,5 vuotta. Neljässä vuodessa kävijöitä 186.000 lukee pääsivulla tänään. Olihan sekin paremmin kuin ei mitään tehty vihan ajasta pelastumisen puolesta. PS. MINÄ OLEN seurakunnan pää niin totta kuin pääkaupunkinne Helsinki oli 450 vuotta, sanoo Herra, vaikka aasinsa suusta.
PALVELUJA: Kastetaan kesällä 2000 Saimaassa uskoon tulleita lahkoihin liittämättä p. 05-4585458/Harri Veijonen.
BAPTISTEILTA TIEDOTE PRESIDENTIN KANSLIAAN. Baptistien lehti Kodin ystävä 4/2000 kertoo, että homovihaajalahko(kuva) ei kuulu baptistien maailmanliittoon eikä toimintansa edusta suomalaista baptismia. Asiasta he ovat lähettäneet tiedotteen pahoittelujen kera myös presidentin kansliaan. Irrallisen baptistien nimellä kulkevan www.godhatesfags-homovihaajalahkon kotisivuilta ehkä ensinnä saa tiedon joko sieltä ollaan tulossa osoittamaan mieltä Helsinkiin. Tässä uutissivunsa: godhatesfags/news/ Varmaa on, ettei muualla maailmassa vältytä vihan ajasta sen paremmin, mutta lahko saattaa olla jopa oikeassa siinä, että tuomio Lähi-Idän valerauhan jälkeen osuu ydinasein ensinnä Helsinkiin! TULEVAT TUOMIOT! Kaikki suomalaiset lahkot voivat kääntyä seurakuntaa ja Kristusta, Hänen paluutaankin VASTAAN(!) ja väittää, ettei mitään vihan aikaa olisi tulossakaan! Ja alkakoot vaikka kirkon Paarmasta, kuten tehtävä luonnostaan lankeaa PORTON PÄÄLLE!