S e u r a k u n t a l a i n e n . Seurakunnan Tiedotuskeskuksen valtakunnallinen uutislehti Toimituskunta: Harri Veijonen, päätoimittaja. Toimittajat: Ruusmari, Anne, kolmas nainen, Keijo Lindeman ja Osmo Pöysti. Lisäksi vakituisia avustajia ja satunnaisiakin lisääkin otetaan. Tarjotkaa uutistekstejä myös eri puolilta Suomea. Kiitos!
Middleeast.htm "Peace and safety" Then sudden destruction will come upon them like the birthpangs of a pregnant women, 1 Thess 5:3. But we for the obtaining of salvation throught our Lord Jesus Christ, 1 Thess 5:9. We will be caught up along in the clouds to meet the Lord in the air, 1 Thess 4:17. Suomeksi: Jerusalemista sovittaessa Jeesus pelastaa seuraajansa yläilmoihin! veijonen2.zip (05/20 2002). Hakemistosivu: ../ind98c.htm. Tallenna vanhemmatkin uutiset: HEINÄKUU 2002 KESÄKUU 2002 TOUKOKUU 2002 HUHTIKUU 2002 MAALISKUU 2002 HELMIKUU 2002 TAMMIKUU 2002 JOULUKUU 2001 MARRASKUU 2001 LOKAKUU 2001 SYYSKUU 2001 ELOKUU 2001 HEINÄKUU 2001 KESÄKUU 2001 TOUKOKUU 2001 HUHTIKUU 2001 MAALISKUU 2001 HELMIKUU 2001 TAMMIKUU 2001 SYYSTALVI 2000 SYKSY 2000 KESÄ 2000 KEVÄT 2000 TALVI 2000 SYKSY 1999 KESÄ 1999 TALVI JA KEVÄT 1999 SYKSY 1998 KESÄ 1998 KEVÄT 1998 TALVI 1998

ST Media fin - ST Media eng - Helsingin Sanomat - Helsingin Sanomat eng - End Time News - Weekend News - Savolan uutiset - STT:n sähkeet - MTV3 uutiset - YLE uutiset - The Beginning - Cutting Edge - Radiouutiset - More news * Livecameras * Moon now * Time after 9/11 * Viikon kuva 1 * Viikon kuva 2: Nooan arkki Google * Eurotop500 Join here! + Headline 5: World - Israel - Jerusalem - Finland - Karelia - Nokia - Russia - Putin - Gorbachev - Jesus - Revelation - Nostradamus - Sweden - Estonia - Norway - USA - Bush - Australia - Canada - Caucasus - China - EU - WTC - Olympic Sport - Winter Olympics - Ice Hockey
Eivät mahda meille mitään! Suomi laajenee itään! Ja Israel koko maan päälle!

KAIKKI "Suomi Jumalan kuva aikoineen" selitykset Isä Jumalalta, Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta etuoikeudella suomalaisille hymypojalta nimeltä Harri Veijonen. © Harri Veijonen.

28. 8. "SE PYÖRII SITTENKIN" SAI JATKOA * KIRPPUTORIKIN PYÖRII TUHAT VUOTTA * JERUSALEMIN RUKOUSLISTA 22. 8. 2002

"SE PYÖRII SITTENKIN" SAI JATKOA

Joku nimimerkki lupasi ilmoittaa Putinille miten sitä täällä pidetään pilkkanaan koko Neuvostoliittoa. Mutta eihän se Moskovaan ole mikään uusi tieto. Jo Lappeenrantalainen-lehdessä vuonna 1988 kirjoituksessa "Se pyörii sittenkin" Harri Veijonen naureskeli, ettei totuuden julkinen julistaminenkaan estä Neuvostoliiton viimeistä presidenttiä jatkamasta antikristusprofetioiden loppuun asti toteuttamista.
Vuosien 1988 ja 2002 välillä Veijosen nimeä ei sitten Lappeenrantalainen-lehdessä mainittukaan. Mutta sunnuntaina 19. 8. 2002 Lappeenrantalainen-lehti julkaisi pienen uutisartikkelin otsikolla "Kilpailua kirpputoreilla", jossa Veijosen nimi jälleen näkyi:

"KILPAILUA KIRPPUTOREILLA
Kirpputorit ovat yleistyneet viimeisen vuosikymmenen aikana. Tutuksi on tullut varsinkin sunnuntaikirppis kauppatorilla. Uusin kirpputori on avannut ovensa osoitteessa Koulukatu 25, jonka kilpailuvalttina ovat ainakin edulliset paikkavuokrat.
Kirppisyrittäjä Harri Veijosen mukaan tarkoitus on saada paikka tutuksi ja täyteen sekä tavaraa että asiakkaita ja kertoo, että tutustumistarjouksena myyjät saavat ensin pienen viikkopaikan aivan ilmaiseksi."
(Artikkeli Lappeenrantalainen-lehdessä 19. 8. 2002)

KIRPPUTORI MENESTYY TUHAT VUOTTA
Vaikka kolme edellistä kirppisyrittäjää mukaanlukien kioskikaupan ammattilainen Lauritsalassa, Lappeenrannassa tekivät suureen tappioon päättyneen jakson kirppisyrittäjänä, Veijonen sai kirppiksensä toimimaan plussan puolella kolmessa kuukaudessa. Se pyörii sittenkin, kirppiskin Veijosen käsissä. Taikasanana toimi se mitä Kristuskin tarjoaa: pelastusta lahjaksi, "ilmaiseksi".
Ne menettelytavat, joita Veijosen kirpputorilla kehitetään ja käytetään toimivat vihan ajan jälkeen tuhat vuotta, vaikka itse tuon sanoiksi virkki. Mutta sanat vähenevät tällä sivulla, koska kyseinen mm. vähävaraisten kaupunkilaisten tueksi toimiva kirppikseni vie lähes kaiken aikani. Nähdään kirppiksellä! Harri Veijonen.

JERUSALEMIN RUKOUSLISTA 22. 8. 2002

Tänään satoi Haifassa. Sateen tippuminen on hyvin epätavallista maassamme elokuussa. Se oli lyhyt sade, mutta virkistävää hyvin kuumalle kesälle. Otin sen henkilökohtaisena viestinä, että Herra yhä valvoo mitä täällä tapahtuu ja itse asiassa kaikkialla Hänen maailmoissaan. Tekisimme kaikki hyvin, jos muistaisimme tämän yksinkertaisen totuuden joka päivä. Tunne, joka monilla ihmisillä on Lähi-idässä, on että sekasorto vallitsee eikä kukaan tiedä mitä tapahtuu tai itse asiassa mitä pitäisi tapahtua. Saamme paljon lohdutusta Jumalan Sanasta. Jokaisessa elämämme näkökohdassa voimme löytää mitä Jumala odottaa meidän tekevän ja missä Hän haluaa meidän seisovan. Monet kristityt ja uskovat näyttävät etsivän Jumalan tahtoa lakkaamatta. He näyttävät unohtavan, että Jumalan tahto on sidottu ja niputettu heidän Raamattunsa kansien väliin. Kuitenkin kuten arkeologiassa vaaditaan kaivausta muinaisaikojen aarteiden löytämiseen, joilla on merkitys nykypäiväämme ja tulevaisuuteemme Jumalan valtakunnassa.

Miehen pitäisi olla pää hänen kodissaan. Normaalisti minä olen kotini pää, mutta tänään olen vihdoin antanut periksi vaimoni toiveelle. Olemme nyt matkalla hakemaan koiraa. Me saamme lemmikin kotiimme. Se on kolmen kuukauden ikäinen border collie. Kaksi ihanaa veljeä Suomesta, jotka ovat vierailleet meillä, ovat rakentaneet mukavan koirankopin männystä, joka on jo valmiina odottamassa takapihallamme. Minä luultavasti tulen katumaan "sydämeni hyvyyttä" ja myöntymistäni vaimoni toiveille. Nyt oletan, että Marcia nauttii koirasta ja pitää siitä huolta. (Sanon "se", koska en tiedä vielä onko se tyttö- vai poikakoira.)
Niin monien sairausviikkojen ja ei-rohkaisevien uutisten jälkeen meillä on joitakin hyviä uutisia raportoitavaksi teille, joista me uskomme, että ne ovat vastauksia teidän rukouksiinne.
1.. Hannan isällä oli eturauhas- ja munuaiskivileikkaus. Hyvät uutiset ovat, että hänellä ei ole eturauhassyöpää. Kirurgi leikkasi eturauhasen ja otti myös tarpeeksi kiviä hänen munuaisestaan, että niistä voisi rakentaa talon Barbie-nukelle. Jos Herra suo hän pääsee kotiin perjantaina. Nyt meidän täytyy rukoilla hänen pelastuksen puolesta.
2.. Hannan äiti on kotona ja hän voi niin hyvin kuin voi odottaa perinpohjaisen rintaleikkauksen ja täydellisen imusolmukkeiden poiston siltä puolelta jälkeen. Hänelle annettaan solumyrkkyä ja ehkä myös säteilyä, mutta me uskomme, että kaikkien noiden hoitojen jälkeen hän palaa takaisin hänen normaaleihin toimiinsa ja jatkaa meidän ja Herran valtakunnan siunaamista.
3.. Eliyahu tekee parhaansa pystyäkseen työskennellä ja tutkia Jumalan Sanaa. Hän on yksi syvimmistä ajattelijoista seurakunnassamme ja täysin tiedemies. Muistamme häntä ja hänen perhettään rukouksessa ja ylistämme Herraa päivittäin Eliyahun paikasta Hänen valtakunnassaan.
4.. Shifra odottaa tuloksia kuvauksesta. Odotamme saavamme nämä tulokset 26. päivä. Rukoilemme rakkaan sisaremme Shifran puolesta ja rukouksemme on, että mikä tahansa syy hänen ongelmiinsa, toivomme ettei se kuitenkaan olisi pahanlaatuisuus hänen mahassaan ja ruoansulatuselimistössään.

Työttömien tilanne perheessämme ja yhteisössämme ei ole parantumassa. Barry etsii yhä töitä, Nissim etsii yhä töitä ja Danny etsii yhä töitä. Nämä kolme miestä ovat erittäin ammattitaitoisia, mutta näyttää, ettei heidän taidoistaan ole nyt paljon kysyntää jättiyhtiöissä, jotka ovat erottaneet monia tuhansia yhtä taitavia ihmisiä. Pyydän Jumalalta Jeshuan nimessä ylimääräistä armoa Barrylle, Nissimille ja Dannylle. Pyydän Häneltä erityistä armon jakelua Messiaan seuraajien hyvän todistuksen ja hyvän nimen tähden työmarkkinoilla. Pyydän Jumalaa Hänen nimensä tähden auttamaan näitä miehiä löytämään oikea paikka missä työskennellä ja jatkaa Jumalan palvelemista heidän kyvyillään ja taidoillaan.

Vierailin tänään rakkaan veljen luona Haifassa, joka on arabi ja hyvin harras uskova. Hän on 89-vuotias ja hänen järkensä on yhtä terävä tai jopa terävämpi kuin monilla 50-vuotiailla. Oli ilo tuntea yhteenkuuluvuutta tämän veljen kanssa ja puhua Jumalan asioista ja islamista ilman suurta vihaa tai katkeruutta välillämme kansalaisuuksiemme takia. Näin Jumala haluaa! Rukoilkaa, että ainakin Kristuksen ruumiissa Israelissa me oppisimme olla välittämättä kansallisuuksistamme ja keskittymään yhdessä tekemään Jumalan tahto. Rakkaus todella peittää syntien paljouden.

Rukoilemme Jerusalemin kaupunkia myöntämään meille asianmukainen lupa rakennukseen.
Rukoilemme uutta autoa Netivyahille. Pakettiautolla, joka meillä on ollut vuodesta 1994 lähtien, on ajanut niin monet kuskit ja niin monia kilometrejä, että on aika vaihtaa se.
Rukoilemme nuorisomme puolesta, että he olisivat turvassa ja Jumalan enkelit suojelisivat heitä kaikelta pahalta.
Täällä on kesä lopuillaan ja me vietimme ihanan päivän seurakuntamme nuorten kanssa Ashkelonissa. Oli todellinen ilo olla nuorten kanssa rennossa ilmapiirissä ja pitää vain hauskaa yhdessä.
Paljon rakkaita terveisiä teille kaikille ja kiitos Jumalalle meidän veljeydestämme ja tuesta. Joseph Shulam


21. 8. ELOKUUN KAAPPAUKSEN MUISTAMME YLÖSNOUSEMUSPARODIANA * NORJA TUHOUTUU * TUHOTTU MAA * AKATEEMINEN TIIMI * JUHLARAHA HELSINGIN OLYMPIALAISET 50 VUOTTA * PLEASE SEND YOUR TRANSLATION DIRECTLY TO HARRIVEIJONEN@YAHOO.COM

Euroopan Unionin virallinen historiikki kertoo yhden tapahtuman elokuulta 1991. Tosin se ei ole EU:n historiaa. Mutta ehkä EU katsoo, että se Veijosen selitys, että Gorbajohtoinen Googinmaa liittyy yhdeksi vuodeksi EU:hun - "yhdeksi hetkeksi pedon kanssa" (Ilmestyskirja) - on oikea ja toteutuu, jolloin Gorban historia on myös EU:n historiaa. Kyseinen EU:n historia tuntee ajankohdan 22. 8. 1991 ja tapahtuma on vallankaappausyritys Neuvostoliitossa. Raamatun profetiassa se oli tarkalleen sitä, mistä Novumissa 1980 ilmeisesti Thoralf Gilbrant kirjoitti: "Antikristus parodioi Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta". Ja sehän oli tarkalleen 72 tuntia mitä Kristus oli haudassaan kuin myös Gorbatshov vankina vallankaappausyrityksen aikana. Elokuun kaappaus 1991 tulee muistaa Kristuksen ylösnousemusparodiana. Vielä ei tiedetä, pitikö Hitlerin olla vallassa 12 vuotta siksi, että Gorba osaa olla poissa vallasta juuri sen ajan. Mutta johan se vuoden kuluessa selviää! Harri Veijonen

NORJA TUHOUTUU
PERES IN NORWAY
www.norwaypost.no: Shimon Peres visits Norway. - We do not understand the criticism from Norway, Peres says.
Ilmestyskirjan toisen pedon matka jatkui Norjaan. - Emme ymmärrä Norjan arvostelua Israelia vastaan, sanoi Peres.
Olen vuonna 1991 vieraillut Norjassa. Saattaa olla, ettei siitä valtiosta jää jäljelle mitään. Sehän näyttää olevan huonompi kuin Peres, ja Ilmestyskirjan toinen petokin heitetään antikristuksen kanssa tuliseen järveen niinkuin Raamattu sanoo. Linkki. HV

TUHOTTU MAA
To: harriveijonen@yahoo.com Liityn postituslistalle jorma.turpeinen. Lisäksi julkaistavaksi:
RUNO: TUHOTTU MAA
Sinä nisuja kylvit,lusteita sait. Järvet kauniit saastuneet, koiruohoa kasvaa, myrkkylevä peittää ne. Ei niistä juoda voi enää eläinkään.
Ennen kauniit metsät nää, mutta nyt, kuollut kalju eloton. Katso minne, katso minne vaan, kaikki kuollutta, kaikki elotonta on. Kuinka näin on käynyt, kun niin viisas olet?
Profetian sanomaa runoon Tuhottu maa:
Katsokaa katsokaa näitä luonnon tuhoja, mitä ihminen on saanut aikaan. Oi miksi ihminen olet tuhonnut omaa elinympäristöäsi! Ei sinulla ole kohta leipää mitä syödä, ei sinulla ole kohta vettä mitä juot, kaiken sinä olet tuhonnut. Oi ihminen, katso, katsokaamme mikä on teidän kättenne teko, ette ole olleet Minun neuvotteluissani, ette ole hoitaneet maata, niin kuin sitä olisi pitänyt hoitaa. Ette ole antaneet sille lepovuosia. Olette syösseet siihen kaiken myrkyn, olette sitä väkisin kasvattaneet, ja saaneet sille kuoleman. Oi katso, katsokaamme, mitä olette saaneet aikaan. Oi teitä, oi teitä ihmiset. Jos olisitte Minun sanani mukaan eläneet, niin teillä olisi viljavat vainiot, teillä olisi puhtaat veet, ja teillä olisi kaikkea yllinkyllin. Mutta te olette hyljänneet minut, ja olette hyljänneet Minun sanani, ette ole halunneet oppia, ette ole halunneet ottaa sitä vastaan. Sitä mitä siellä sanotaan. Oi katsokaa! niin Minäkin olen hyljännyt teidät, sillä Minä en voi katsella teitä, kovuuttanne. Enkä sitä että olette kaikki kovettaneet sydämmenne, ettekä huuda minun puoleeni, ettekä tee parannusta synneistänne. Oi ihminen, oi teitä, Minulla on suuri murhe teistä.
Viime aikoina on paljon puhuttu Suomenlahden saastumisesta, ym. vesistä jotka ovat saastuneet. Tässä on "meren huokaus".
Raskaana uivat laivat, raskaana käyvät mainingit, rantoja vasten. Ei enää vapaana nauttien, vaan uupumuksesta vavisten.
Näinkö väsynyt on, meri aava tuo. Kaiken saasteen alla huokaillen, olen kuollut eloton, miksi enää iloitsen.
Oi ihminen, likakaivona minua pidät vaan. Kaikki saasteet myrkyt, mereen kaadat vaan. En pohjaton ole, en kaikkea niellä voi.
Oi ihminen, on tyhmyytesi rajaton. Kun itsellesi tuhon valmistat, on ahneutesi pohjaton, ei mitään kaihda se.
Nämä runot on saanut Herralta Hilkka Turpeinen.
Kommentti: Olen samaa mieltä ja kiitän! HV

AKATEEMINEN TIIMI
Toimitusavustajamme Juhani Starczewski on tiedotusvastaava Kristillisdemokraateilla Jyväskylässä. Seurakuntalainen-lehti on poliittisesti sitoutumaton. Kaikki poliittiset puolueet saavat täällä halutessaan julki esittäytymisensä ja ohjelmansa. KD on sivuillamme esittäytynyt "Starin" välityksellä. Poimin Starin aineistosta tähän vain kohdan millaisia miehiä heillä Jyväskylässä on:
"Hieno akateeminen tiimi vetämässä Jyväskylän nuorten toimintaa. Meillä on kaksi hiukkasfyysikkoa, tutkija suhteellisuusteoreetikko FM, matemaatikko FM, evoluutio vastainen biologi ja minä filosofi-teologina. Tekniseksi tukihenkilöksi saimme erään todella pätevän IT- insinöörin, jonka tehtäviin kuuluu internet sivuston- luonti. Kaikki ovat olleet hyvin innostuneita kristillisen foorumin perustamisesta. Foorumin joka voisi keskustella asiantuntijatasolla kristillisistä arvoista ja ihmiskuvasta vasemmistoliiton, vapaa-ajattelijoiden ja muiden eri ryhmittymien kanssa. Foorumin toiminnalla voimme vakuuttaa suuremmalle kristilliselle yleisölle kristillisen politiikan asiantuntevuutta ja puhdasta toimintaa arvojen puolesta!" Juhani Starczewski.

JUHLARAHA HELSINGIN OLYMPIALAISET 50 VUOTTA
Helsingin olympialaiset 50 vuotta juhlaraha lasketaan liikkeelle 21.8.2002. Suomen uusin virallinen juhlaraha on lyöty aitoon hopeaan ja sen lyöntimäärä on rajoitettu 50 000 kappaleeseen. Kansainvälisesti kiinnostavan olympia-aiheensa ansiosta juhlarahan ennakkokysyntä on ollut suurta.
Proof- laatuisen juhlarahan hinta on 54 (+ postikulut 4,40) euroa. Rahapaja hyväksyy tilaukset saapumisjärjestyksessä, eikä voida taata toimitusta kaikille tilaajille.

VOISIKO JOKU KÄÄNTÄÄ ENGLANNIKSI 18. 8. KIRJOITTAMANI HAL LINDSEYN SEITSEMÄN MERKKIÄ?
PLEASE SEND YOUR TRANSLATION DIRECTLY TO HARRIVEIJONEN@YAHOO.COM
If someone does choose to translate this (18. 8. HAL LINDSEYN SEITSEMÄN MERKKIÄ = HAL LINDSEY´S SEVEN MARKS), please send your translation directly to harriveijonen@yahoo.com personally. Do _not_ send it to the list.
Hal Lindsey is an American religious writer & popularizer of "biblical prophecy." As this is not a religion or biblical prophecy list, he & his writings are not appropriate topics of discussion for this list unless for the purpose of encouraging learners to practice their Finnish language skills. Mel, listowner.


20. 8. VÄÄRÄ PROFEETTA SHIMON PERES SUOMESSA * NIDAL VÄISTYI - NELJÄ TYHMINTÄ MIESTÄ PYSYVÄT * YK:N ROOLI LÄHI-IDÄSSÄ

Ottaisiko Suomen ulkoministeri vastaan oikean profeetan? Eipä kelpaa tännekään perkeleellinen Erkki Tuomioja!
Israelin ulkoministeri Shimon Peres on 17 vuotta jatkanut Ilmestyskirjan toinen peto eli väärä profeetan profetioiden toteuttamista. Tekee sen, minkä kiellän Jumalan Sanaan perustuen. Se Israelin johtaja, joka liittoutuu tulevan antikristuksen kanssa, hän joka suostuu Israelin maan jakamiseen ja on Israelissa pääsyyllinen tulevaan Israelin häviöön! Vastaava kuin Erkki Tuomioja Suomessa Suomeen nähden!
Toki hitlerimäiselle Erkki Tuomiojalle sopi tavata sellainen profeetta joka on oikean profeetta Harri Veijosen vastakohta, Shimon Peres! Peres oli eilen Suomen vierailulla ja myös Halonen ja Lipponen hänet tapasivat. Kuinka ollakaan, kaikki neljä saman sarjan demareita, neljän kopla Suomessa eilen. HV

NIDAL VÄISTYI - NELJÄ TYHMINTÄ PYSYVÄT
Sopinee katsoa henkilönimiä, joiden tulevia olen yli 20 vuotta esittänyt:
1. Paavi. Paavi, jota olen sanonut viimeiseksi, elää ja porskuttaa, vaikka monet profeetalliset kilpailijanikin ovat sanoneet hänen tulevan kuolemaan tai saavan pian seuraajan.
2. Gorba. Gorba, jonka kirjoitin 10 vuotta sitten tulevan takaisinkin, ei ole joutunut maanpakoon vaan vihreän ristinsä sankarina jatkaa Ilmestyskirjan pedon eli antikristuksen profetoiden toteuttamista. Kilpailevat profeetatkin ovat esittäneet Gorban katoavan kuvioista, vaikka politiikkaankin hän jo ennaltatietämäni mukaisesti palasi.
3. Peres. Israelissa Rabin ja monet muut ovat väistyneet eläkkeelle ellei hautaankin, mutta ikämies Peres senkun jaksaa kätellä ihmisille nimensä mukaista tuhoutumista. Kaikki mahdollisuudet allekirjoittaa Daniel 9:27 Jerusalemin valerauha vielä perestroikan Gorban kanssa.
4. Arafat. Eikä Arafat ole väistynyt mihinkään, vaikka etevä Reino Savolakin sitä on veikannut vastoin minun esityksiäni. Nytkin puhutaan Arafatin vastustaja Nidalin kuolleen, ja Arafat senkun lisää mahdollisuuksiaan saada neuvoteltua Israelille tuhon tuova Jerusalemin valerauhakokous syntyväksi ja kai vielä ennaltatietämääni aikaan, 49. syntymäpäivänäni allekirjoitettavaksi.
Jopa Vuoksenniskan päiväkodin iloiset rouvat 1980-luvulla voivat muistaa minun puhuneen juuri noista henkilöistä maailman neljänä tyhmimpänä miehenä. Neljä miestä, jotka jaksavat toteuttaa kaiken sanomani ja loppuun asti. Linkki: Veijonen vastaan mainitut miehet. Peli pelataan loppuun asti. HV

YK:N ROOLI LÄHI-IDÄSSÄ

Arabivalitoiden ja PLO:n yhteiset hyökkäykset ja agressioit Israelia vastaan 1948, 56, 67 ja 73 ja myöhemmin eivät ole saaneet minkäänlaisia tuomioita tai sanktioita YK:n taholta. YK ei todellakaan ole mikään puolueeton välittäjä tuossa kiistassa vaan vihamielisten valtioiden yhteinen rintama Israelia vastaan. Seuraavassa tilastoja, YK:n Lähi-itää koskevien päätösten tiivistelmä vv.1947-1989.
YK:n Israelia koskevat tilastot
Ennen Madridin rauhankokousta vuonna 1991 laadittu tilastollinen analyysi YK:n Israelia koskevista äänestyksistä:
Turvallisuusneuvosto:
Yhteensä 175 päätöstä, 74 neutraalia, 4 arabivalioiden tai yhteisöjen oletettujen etujen vastaisia, 97 Israelia vastaan
Erittely
Turvallisuusneuvosto 1946-89
Siitä lähtien kun neuvosto kokoontui ensimmäisen kerran 1946, ainakin 1 arabivaltio on ollut sen jäsenenä 39:nä neuvoston ensimmäisistä 43:sta vuodesta. Israel Israel ei ole koskaan ollut neuvoston jäsen. Joulukuusta 1947, jolloin palestiinakysymys ensimmäisen kerran esiintyi neuvoston ohjelmassa vuoteen 1989 neuvostolla on ollut 2,682 kokousta, joista 747 (26%) oli omistettu arabi-Israel konfliktille. tänä aikana neuvosto teki 605 päätöstä, joista 175 (29%) liittyi em. konfliktiin.
Tehtyjen päätösten tasapuolisuus tai vinoutuma
Näistä 175 päätöksestä 74 (42%) voidaan katsoa neutraaliksi tai tasapuolisesksi. Lopuista 101:stä, 4 (4%) oli arabivaltioiden etujen vastaisia. 97 päätöstä (96%) oli Israelin etujen vastaisia. Viimeinen kerta kun turvallisuusneuvosto antoi arabivaltioiden etujen vastaisen päätöksen oli 1.9.1949.
Tuomiot:
Neuvosto 'tuomitsi', 'moitti', 'valitti' jne. Israelia vastaan 49 kertaa. Neuvosto ei kertaakaan tuominnut tai kritisoinut arabivaltioita.
Varoitukset:
Neuvosto 'varoitti' 'varoitti vakavasti' jne. Israelia 7 kertaa. Neuvosto ei varoittanut arabeja kertaakaan.
Turvallisuusneuvosto 1967-1989
Neuvosto piti 1,517 kokousta. Näistä 459 (30%) liittyi arabi-Israel konfliktiin. Tehtyjä päätöksiä oli 402. Näistä 131 (33%) koski em. konfliktia.
Tehtyjen päätösten tasapuolisuus tai vinoutuma
131:stä päätöksestä 43 (33%) oli neutraaleja Lopuista 88:sta, kaikki olivat Israelin vastaisia. Ei ainutkaan päätös ollut arabivaltioiden tai PLO:n (jonka Arabiliitto perusti 1964) etujen vastainen.
Tuomiot:
Neuvosto 'tuomitsi', 'moitti', 'valitti' Israelia vastaan 43 kertaa. Yhtäkään tuomiota, moitetta tms. ei annettu arabeja vastaan.
YK:n yleiskokous 1947-1989
Päätösiä tai niiden osia, joista äänestettiin: 690
Tehtyjen päätösten tasapuolisuus tai vinoutuma
Israelin etujen vastaisia päätöksiä: 429 (62%)
Arabin etujen vastaisia päätöksiä: 56 (8%).
Näistä 56:sta arabien etujen vastaisista päätöksistä 49 liittyi rauhanturvajoukkojen perustamiseen tai ylläpitoon.
Tuomiot:
Israel 'tuomittiin', 'tuomittiin ankarasti, jne. yleiskokouksessa 321 kertaa. Arabeja ei tuomittu tms. kertaakaan.
Israelin kanssa tai sen hyväksi annettujen äänien yhteismäärä: 7,938.
Israelia vastaan annettujen äänien yhteismärä: 55,642
(Paulin 'HS:n päätoimitus' ketjussa on erinomainen yhteenveto YK:n lähi-itää koskevista päätöksistä ja tuomioista vv.1947-1989. Koska se on englanniksi, ajattelin suomentaa siitä tiivistelmän, Matti Nevalainen)

Urheilusivuni ../heitot.htm päivitetty. HV


uskojaurheilu.fi

19. 8. USKOJAURHEILU.FI * KARELIA GAMES 2002 * KAARLO MAANINGALLE VOITTO * SARI JA LAPSET * KEIHÄRI ARTO * LILLAK, VIREN JA HENTUNEN * HELI KOIVULAN TUNNUSTUS * PIIRIENNÄTYS KATJA RIPATIN KUVA ARCHIVE.ORGISSA

SPORT AND BELIEVING IN FINLAND
Usko ja urheilu -tapahtuma oli hieman huonosti mainostettu Lappeenrannassa. Tapahtumasarjat jatkuvat seuraavaksi Seinäjoella. Mukana on tunnettuja huippu-urheilijoita. Mahdollisista virheistään huolimatta tämä toiminta saa tukeni ja linkin vielä hakemistosivullekin. Internetosoitteensa on www.uskojaurheilu.fi ( = SPORT AND BELIEVING IN FINLAND )
Lasse Viren jakoi palkintoja eilen Lappeenrannassa Karelia Gamesissa. Tuskin hän itsekään oli tietoinen siitä, etta Lappeenrannan satamassa jaettiin hänestä kuvaa. Kysymys on 2500 painoksisesta lehtisestä, jonka kannessa komeilee Arto Härkönen ja takakannessa samassa kuvassa Tiina Lillak, Lasse Viren ja Juha Hentunen. Kyseinen kuva on Hentusen uskontunnustuksen yllä. Hentunen ei siis ole mikään tuntematon henkilö maan huippu-urheilussa. Paras saavutuksensa oli SM 4. sija. Toki tuloksensa 81,52 yltäisi monessa maassa maan ennätykseksi, vaikka kuten se on vanhalla mallilla tehtynä.

KARELIA GAMES 2002

Ville Tiisanoja nousi eliittisarjan voittoon. Toinen oli Heli Koivula, kolmas Arsi Harju, neljäs Markus Pöyhönen ja viides Tepa Reinikainen.
Lista kuvastaa hyvin tämän hetken korkeatasointa suomalaislajia, mikä siis on miesten kuulantyöntö. Tosin ainoa 20 metrin ylittäjä eilen oli Tepa Reinikainen.
EUROOPAN MESTARILLE KOVA VASTUS
Moukarinheiton tuore Euroopanmestari Adrian Annus Unkarista, Hungary, sai kovan vastuksen Suomen Olli-Pekka Karjalaisesta. Annuksen voittotulos oli 79,93 ja Karjalaisen noteeraus 79,50.
KOMEITA MIEHIÄ
Tyttösten kesken kuiskitaan, oi kuin on komea tuo uusi Suomen nopein mies. Eilen satasen voittoaika 10,39 Markus Pöyhösellä. Toivottavasti poika keskittyy kehittymään juoksijana eikä hänellä nouse enempää hattuun. - 400 metrin aidoissa sivuttiin Suomen ennätystä. Tulokseen 49,69 ylsi Janne Mäkelä Oulun Pyrinnöstä.
SEIVÄSNAISET
460 sentin korkeudesta venäläistyttö Tatjana Polnova hyppi seipäällä yli. Valitettavasti eräs toinen tippui seiväsmonttuun ja joutui sairaalaan.
KEIHÄS LENSI
Ei kisaohjelmassa mainittu, mutta naisten keihäs tuli mukaan viimeisenä lajina. Osallistuja Niina Kelo heitti yleensä pystyyn, mutta sai pari onnistunuttakin parhaallaan tulokseen 52,92.
NIMIKIRJOITUKSET kelpasivat varsinkin lapsille. Suosituimmat nimmarit olivat Heli Koivulan ja Markus Pöyhösen. Kuulantyönnön Suomen mestarilla 2002, Conny Karssonilla näkyi olevan jaossa valmis kuvakortti itsestään ja nimmari etukäteen kirjoitettuna. Juha Tiainen huomasi, että jotkut keräävät historiaakin, kun häneltäkin nimmaria ainakin kerran pyydettiin. Kelpaisi minullekin, Tiainen on lähinnä ikääni oleva suomalaisolympiavoittaja.
UPEAT LIPPUMIEHET
Keitä olivatkaan ne napakat lippumiehet moukarihäkin vieressä ja alastulopaikalla? Tuttu isä ja poika Taipalsaaren Veikoista. LUMmin puheenjohtaja Pentti Viskari viikolla totesikin, että kisoista ei tulisi mitään ilman vapaaehtoisia. Tällä kertaa heitä oli noin 200 henkilöä ja siis muistakin kuin järjestävästä seurasta. Hyvin järjestetyt kisat ja upea yleisö.

KAARLO MAANINGALLE VOITTO
Eikö Kaarlo Maaninka ollut se, joka Lasse Virenin rinnalla ylsi vain hopealle ja pronssille olympialaisissa? Maaninka itse eilen kertoi Lappeenrannan satamassa, että hän pääsikin korkeimmalle korokkeelle uskoon tullessaan. Uskovat ovat voittajia!
ARTO HÄRKÖNEN
Arto Härkönen oli ollut puhumassa Lappeenrannan Usko ja urheilu -tapahtumassa lauantaina. Minulle hän on puhunut kerran. Vuonna 1973 16- ja 18-vuotisten SM-kisoissa kehui 15-vuotiaana voittavansa kaikki, ja niin hän taisi tehdäkin omassa 16-vuotisten sarjassaan. Minä olin 18-vuotiaissa karsinnan jälkeen 7., ja sitten päivän auringossa maattuani loppukilpailun viimeinen.

SARI JA LAPSET
Sari Essayah oli kahden pienen lapsensa kanssa Lappeenrannassa yli kaksi vuorokautta Usko ja urheilu -tapahtuman parhaimpana puhujana. Ansiotyössäkin hän sanoo käyvänsä ja vain rajallisesti voi osallistua. Mutta sama tuttu voittava ja iloitseva Sari. Kävelyn maailmanmestari ehtii edelleenkin, ja minulta eniten aplodeja sai. Tässä Essayah-sivuni, mm. upea kuva.

TUKEA MONELTA TAHOLTA
Usko ja urheilu -tapahtumaa elokuvattiin Ismo Korhosen toimesta. Kari Pirilän kuvaajia, joka toimittaa aineistoa MTV3:llekin. Korhonen kuten monet muutkin tekivät tehtäviä korvauksetta ja ansaitsevat suuret kiitokset! Tapahtumaa olivat useat eri tavoin pönkittämässä kaupungin johdosta alkaen ja arpajaisiin oli lahjoitettu suhteellisen arvokkaitakin palkintoja. Uskon ja Israelin ystävä Keijo Parkkunen ei ole konkurssissa vaan hänellä oli varaa tarjota urheilijavieraille muonitusta. Erikoisena pidän sitä, että yritykset ja henkilöt, jotka eivät ole tunnettuja tunnustavasta uskosta, ovat tukeneet Usko ja urheilu - tapahtumaa. Kiitän heitä kaikkia, vaikkei se minun tehtäväni olisikaan. HV

HELI KOIVULAN TUNNUSTUS
"VOIMAA Heli Koivula saa myös uskostaan. Kristilliset arvot ovat sosionomiksi ja diakoniksi valmistuvalle nuorelle naiselle tärkeitä. - Mä saan voimaa Jumalalta. Usko on elämän rikkaus, se laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kolmiloikka on kolmiloikkaa, mutta usko on suuri ilontuoja elämässä, Heli Koivula kertoo" (Ilta-Sanomien Plussa-liitteessä 17. 8. 2002 kera Mikaela Ingbergin)
KEIHÄSMIESTEN KOIRAKO?
Ihan oli Seppo Rädyn näköinen henkilö mustat lasit silmillään Karelia Gamesin yleisön joukossa. Jälleen oli Iltapäivälehti laittanut Rädyn suuhun jotakin, mitä hän ei ollut tarkoittanut. Muka haukkunut suomalaisia keihäsmiehiä. Vaikka haukkuisikin niin se on vain kannustusta!

ARCHIVE.ORGISSA KUVIAKIN KUTEN KATJA RIPATTI
Katja Ripatti-kuva on archivessa tallella, vaikka omalta koneeltani se oli jo vahingon johdosta kadonnut. Tässä osoite Katjan kuvaan archive.orgissa:
http://web.archive.org/web/20011121182045/http://wwnet.fi/users/veijone/piirkei.htm


18. 8. HAL LINDSEYN SEITSEMÄN MERKKIÄ * KARELIA GAMES LAPPEENRANNAN KIMPISELLÄ

HAL LINDSEYN SEITSEMÄN MERKKIÄ
Ari kustannuksen koko tuotannosta jos jollakin on luetteloa niin ottaisin sivuilleni. Nyt heiltä löysin sellaisen kirjasen kuin Hal Lindsey: IHMINEN, aika on lähellä. Suomennos Pentti Ruohotie. Ari kustannus, Saarijärvi 1975. 20 sivua. Alkuteos: Homo Sapiens! Extinction or Evacuation! Mahdollisesti Hal Lindseyn pienin kirja. Kirjasen sisältö on varsinaisesti seitsemän merkkiä:
1. MERKKI
Hal Lindsey esittelee juutalaisten historiaa alkaen Mooseksesta 3500 vuoden takaa ja 600 eKr., mitä hänkin pitää pakanain aikain alkuna sanoen: "Jeremia ja muut profeetat ennustivat, että israelilaiset saisivat palata näiden 70 vuoden kuluttua ja perustaa kansakuntansa uudelleen". Kysymys siis siitä äskettäin mainitsemastani 90 vuodesta, jossa vuodesta 606 eKr. alkoi juutalaisten Baabelin vankeuteen vienti ja viimeiset 70 vuotta olivat ennaltatiedettyä vapautuksen koiton odotusta ja juuri 516 eKr. temppeli uudelleenrakennettiin. Sitä sanoin Messiaan paluuta vastaavaksi tapahtumaksi lopun ajalla pakanain aikain päättyessä 90 vuodessa alkaen 1914-17. Vuonna 2004 aika päättyisi maan päällä seurakunnalle ja 2007 juutalaiskansa huutaisi avuksensa Jeesusta Messiaanaan, ja silloin Hän tulisikin näkyvällä tavalla maan päälle! Ensimmäisenä merkkinä Lindsey pitää valtion syntymistä 1948, vaikka itse pitäisin tapahtumia 1914-1917.
2. MERKKI
"Toinen merkki on tämä: Ennen kuin Messias voi palata takaisin, juutalaisilla on oltava hallussaan vanha Jerusalem." Vaikkapa kolmanneksi merkiksi sanoen, olen Lindseyn kanssa samaa mieltä. Ja kun tähän asti olen sanonut Vilho Rantasen parhaiten ennaltatienneen Jerusalemin vapautuksen 1967 niin ilmeisesti Lindsey pystyi suunnilleen samaan. Näin Hal Lindsey em. kirjasessa:
"Maaliskuussa 1967, kun minut oli kutsuttu puhumaan Raamatun ennustuksista, sanoin: "Jos nyt on se hetki, minkä luulen olevan, voimme hyvin pian odottaa juutalaisten saavan vanhan Jerusalemin." ... Käsitättekö, että ensimmäisen kerran 2500 vuoteen juutalaiset omistavat ja hallitsevat täydellisesti vanhaa Jerusalemia! Siitä asti kun Nebukadnessar vei heidät Babyloniin, se ei koskaan ennen tätä päivää ole ollut heidän valvonnassaan."
Noin siis Lindsey. Ja todellakin pakanain ajat olivat ja pian ne menevätkin pilkulleen ilmeisesti niinkuin olen kuukausia selittänyt: 90 vuodessa alkaen 1917!
3. MERKKI
Kolmas merkki Lindseyn mukaan on juutalaistemppelin uudelleenrakennus. Mutta niinkuin olen jatkuvasti eri yhteyksissä selittänyt, Jerusalemin valerauhasopimuksen teko ja sen rikkominen nousulla temppeliin ei välttämättä edellytä uutta juutalaistemppeliä. Tulkinnassani Antikristus nousee Jerusalemin ylimmällä paikalla sijaitsevaan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkkoon ja laitatuttaa sinne kuvansa.
4. MERKKI
"Neljäs merkki ei voi toteutua, ennen kuin juutalaiset elävät kansakuntana omassa maassaan. Hesekiel ennustaa juutalaisten kansakunnan uudelleen synnyn (Hes 38). Hän ennusti, että juutalaisten palattua hajaannuksesta Israelin pohjoispuolella syntyy mahtava valta. Hän sanoi, että tästä kansakunnasta tulee israelilaisten päävihollinen ja että lopulta tämä valtio sekaantuisi suoraan hyökkäykseen Israelia vastaan."
WILLIAM GESENIUS
Hal Lindsey mainitsee tässä yhteydessä William Geseniuksen kirjoitukset. Gesenius kirjoitti muinaisheprean sanakirjan 1800-luvun alkupuolella ja toteaa pohjoisesta valtiosta: "tämä viittaa heimoihin, jotka nykyään muodostavat Venäjän kansan." Tuossa Lindsey todellakin puhuu Venäjästä eikä Neuvostoliitosta, mutta käsittääkseni viimeinen petovaltio alkoi perällä pohjoisessa vuonna 1917 eikä se ole Suomi niinkuin kirkolliset siat ovat esittäneet. Nuo siat ovatkin liitossa tulevan tulessa polttajansa, pedon kanssa. Putinkin on emeritius arkkipiispan tuttuja. Ilmestyskirja puhuu petovaltion murrosvaiheesta, jonka jälkeen Neuvostoliiton viimeinen johtaja palaisi valtaan tulkintani mukaan ollen myös Antikristus, jota Lindsey kaavailee eri henkilöstä, EU:sta.
5. MERKKI
"Samalla kun pohjoinen valta nousee, syntyy arabien keskellä liittoutuma, jota yhdistää Israeliin kohdistuva viha." Siinäkin oli ennaltatietoa myös vuonna 1979 tapahtuneeseen Persian Shaahin kukistumiseen. Vasta nykyinen Iran on mukana Israelin vastaisessa rintamassa ja Venäjän rinnalla. Käsittääkseni entisestä Neuvostoliitosta petovaltion jatkossa Venäjän ohella on kaksi muuta nykyvaltiota kuten Ukraina ja Valko-Venäjä. Samaa sanoi Lindsey hieman jälkeeni 1990-luvun alussa.
6. MERKKI
Ilmestyskirjan kertoma 200 miljoonan miehen armeija Eufratin takaa idästä hyökkää Israeliin. Luku on uskomaton entisajan ihmismääriin nähden. Mutta juuri kyseisen kirjan tekoaikaan Kiina ilmoitti omistavansa niin suuren armeijan. "En millään voinut ymmärtää, miten Kiina kykenisi siirtämään näin suuren joukon Keski-itään. Sitten luin muutamia uutistiedotteita, joissa sanottiin Intian haastaneen Pakistanin YK:n yleiskokoukseen, koska Pakistan toimi yhteistyössä punaisen Kiinan kanssa rakentaakseen maantien rajavuoriston yli. Tie yhdistäisi Kiinan mantereen keskiosaan - syntyisi suora tie Eufrat-virralle", kirjoitti Hal Lindsey vuonna 1970, tämä suomennos 1975.
7. MERKKI
"Hesekiel sanoo, että uutinen pohjoisesta huolestuttaa Venäjän johtoa. Tämä liittyy vielä yhteen näkökohtaan. Raamattu ennustaa, että vanha Rooma syntyy uudestaan vähän ennen Kristuksen tuloa." Rooman diktaattoria Lindsey pitää antikristuksena, mutta väärä profeetta "keski-idän uskonnollinen johtaja". Lindsey vuoden 1983 kirjaansa "Kohtaaminen pilvissä" oli muuttanut väärä profeetta selitystä siksi Israelin johtajaksi, joka tekee liiton tulevan antikristuksen kanssa. Itse olen yli 15 vuotta selittänyt: Peres ja perestroikan Gorba. Ilmeisesti Suomen liittymisen EU:hun olisi voinut ennaltatietää kyseisen Hesekielin kohdan avulla. Moskovan tuleva huoli pohjoisesta ei suoranaisesti liity Suomen EU-jäsenyyteen vaan nähtävästi siihen profetiaan, mikä Tukholmassa 1980-luvun alussa saatiin ja minun sitä oli profetoitu tulevan tarkentamaan kuten löytyykin sivulta profetia.htm. Kysymys näyttäisi olevan huoli Naton tukikohdasta Pohjois-Norjassa. Hesekielin kertomuksessa mahdollisesti Venäjä on jo menettämässä äkkiä Suomen kautta valtaamansa Pohjois-Norjan. Muistutan vielä, että tuota Tukholman profetiaa on syytä pitää oikeana monestakin syystä. Taannoin kerroin mm. miten ennen sen hyväksymistäni sivuilleni autoni hajosi kolmesti ja aina juuri profetiassa mainittuun "Kymijoen rantaan!"
Hal Lindseyn vuoden 1970 väärä profeetta virheen taustalla voi olla eksyttäjä Jeane Dixon. Kyseinen pikkuvihkonen on jonkinlainen lyhennelmä laajemmasta teoksesta "Hal Lindsey: Maa entinen suuri planeetta" (Ristin Voitto). - Uusia henkilöitä on liittynyt perustamaani Hal Lindsey Yahoo ryhmään. Tervetuloa ja kiitos! Harri Veijonen

ELIITTISARJAN FINAALIKISA KIMPISELLÄ
Lappeenrannan Urheilu-Miesten järjestämä Karelia Games sunnuntaina Kimpisellä klo 16.20 alkaen.
Karelia Games on ollut vuodesta 1985 lähtien Euroopan yleisurheiluliiton EAA:n Permit Meeting-kisa ja vuodesta 1987 Suomen Urheiluliiton Eliittisarjan osakilpailuna. 2002 Karelia Games on eliittisarjan finaalikisa.
Tuore EM-hopeamitalisti Heli Koivula johtaa eliittikisaa. Voittaja saa mm. 5000 euron rahapalkinnon. Kuulamiehet Ville Tiisanoja ja Arsi Harju ovat seuraavina. Karelia Gamesissa jaetaan viimeisiä paikkoja Suomi-Ruotsi maaotteluun 23. - 24. 8. Mitaleista taistellaan 23 lajissa. Mielenkiintoista on tällä kertaa 100 metrilläkin, kun nähdään varsin kova suomalaisedustus EM-kisoissa viidenneksi tulleen Markus Pöyhösen johdolla.
Toisen maailmansodan alla vuonna 1939 valmistunut Lappeenrannan Kimpisen kenttä korjataan uuteen loistoon kolmannen maailmansodan jälkeen, sanoo Seurakuntalainen-lehden päätoimittaja, Harri Veijonen.


17. 8. ICEJ NEWS AUGUST 16 * JERUSALEM PRAYER LIST AUGUST 15 * JERUSALEMIN KIRJE 15. ELOKUUTA * USKO JA URHEILU

1. ISRAEL DEFENDS RAID ON INVALID HAMAS TERRORIST
Many news outlets around the world reported extensively this week on the IDF's use of a 19-year-old Palestinian as a "human shield" in a raid that killed an "invalid" Hamas terror commander, without presenting Israeli authorities' justification of the action as an attempt to save Palestinian and Israeli lives.
2. US CENSURES EGYPT OVER DISSIDENT JAILING 3. LABOR THREATENS BUDGET TROUBLE 4. MITZNA GATHERS SUPPORTERS 5. ISRAELI FOOTBALL TEAMS TRIUMPHANT IN EUROPE.
ICEJ NEWS SERVICE provides news and comment on Middle East affairs, compiled by journalists at the International Christian Embassy Jerusalem. Please feel free to publish/broadcast, with attribution. To subscribe (free), send a message with your exact email address to: meid@icej.org and simply say "subscribe" in the Subject line. http://www.icej.org/

JERUSALEM PRAYER LIST AUGUST 15 BY J. SHULAM

Isaiah 61:1-3. The first part of this text is what Yeshua was given to read in the Synagogue in Nazareth on the Sabbath day after he returned home from the wedding in Cana. Yeshua read the words of Isaiah the prophet and the text of Luke chapter 4 says: “Then He closed the book, and gave it back to the attendant and sat down. And the eyes of all who were in the synagogue were fixed on Him. And He began to say to them, “Today this Scripture is fulfilled in your hearing.” So all bore witness to Him, and marveled at the gracious words which proceeded out of His mouth. And they said, “Is this not Joseph’s son?” (Luke 4:20-22)

I find much comfort in the words of Isaiah and even more comfort in the words of Yeshua. It is so wonderful that Yeshua used this particular text that is full of hope and promises such wonderful things to Zion. Just think of the following statement that Yeshua quoted from this text: “the Lord has anointed Me to preach good tidings to the poor; He has sent Me to heal the brokenhearted.” Today when we, who live in the suburb of Jerusalem, called, “Mevasseret Zion,” which means, “Preaching to Zion” or “Preaching of Zion”, read these words of Isaiah we identify with the prophet and with Yeshua in what we do. The people of the Israel and the Arabs who live in Judea and Samaria and in the Galilee need so much the “good tidings” and the healing of the brokenhearted. I had to drive twice in a week to the Galilee to visit one of our dear brother and his family and to take some of our youth from Finland up there. I was alone so I took the chance and drove up through the “West Bank” along the Jordan River Valley. Driving between Jericho and Beit-Shaan I only saw two Israeli cars. Very few Israelis drive this road now days because it is a dangerous road to drive through some Arab villages that are not too friendly. On last Tuesday I drove up again through the Jordan Valley and on the way I picked up two boarder policemen who were armed. I figured that it would do no harm to have two policemen with guns riding up with me to the Galilee. Well, along the way a conversation started with one of the policemen who is a Druze from the village of Mugghar in the Galilee. We had some common acquaintances in his village. The other policeman was an Orthodox Jew from Safed. As the conversation started we soon entered the subject of redemption and Yeshua. The Orthodox Jewish policeman was very interested and I was invited to give a lecture to the officers of his unit on next Monday on the subject of “The New Testament and Yeshua’s teaching in the present situation with the Palestinians and Arab terrorism.” It was a good thing to pick up those “hitchhikers” on the way to the Galilee.

We love you all and bless you for your dedication and support of our family and the ministry of God's Word to Israel. Joseph Shulam

JERUSALEMIN RUKOUSKIRJE 15. 8. J. SHULAMILTA

""Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta, julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän - antamaan heille - juhlapäähineen tuhkan sijaan, iloöljyä murheen sijaan, ylistyksen vaipan masentuneen hengen sijaan; ja heidän nimensä on oleva 'vanhurskauden tammet', 'Herran istutus', hänen kirkkautensa ilmoitukseksi." (Jesaja 61:1-3)

Ensimmäinen osa tästä tekstistä, on se mitä Jeshualle annettiin luettavaksi synagogassa Nasaretissa sapatin päivänä, kun hän palasi kotiin Kaanain häistä. Jeshua luki profeetta Jesajan sanat ja Luukkaan evankeliumi luku 4 sanoo:
"Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt. Niin hän rupesi puhumaan heille: 'Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen'. Ja kaikki lausuivat hänestä hyvän todistuksen ja ihmettelivät niitä armon sanoja, jotka hänen suustansa lähtivät; ja he sanoivat: 'Eikö tämä ole Joosefin poika?'" (Luukas 4:20-22)

Löydän paljon lohdutusta Jesajan sanoista sekä jopa vielä enemmän lohdutusta Jeshuan sanoista. On niin ihanaa, että Jeshua käytti juuri tätä kyseistä tekstiä, joka on täynnä toivoa ja lupauksia, niin ihania asioita Siionille. Ajatelkaapa vain seuraavaa lausuntoa, jonka Jeshua lainasi tästä tekstistä: "Herra on voidellut Minut julistamaan ilosanomaa nöyrille; Hän on lähettänyt Minut sitomaan särjettyjä sydämiä." Tänä päivänä kun me, jotka asumme Jerusalemin esikaupungissa, "Mevasseret Zionissa", joka tarkoittaa "Julistusta Siionille" tai "Julistusta Siionista", luemme näitä Jesajan sanoja, me samaistumme profeettaan ja Jeshuaan tekemisissämme. Israelin kansa ja arabit, jotka asuvat Juudeassa, Samariassa ja Galileassa, tarvitsevat niin paljon "ilosanomaa" ja särkyvien sydämien sitomista. Minun täytyi ajaa kaksi kertaa tällä viikolla ylös Galileaan vieraillakseni meidän rakkaan veljen ja hänen perheensä luona ja samalla vein suomalaiset nuoremme sinne. Olin yksin, joten otin riskin ja ajoin Länsirannan läpi pitkin Jordanjoen laaksoa. Ajaessani Jerikon ja Beit-Shaan välillä, näin vain kaksi israelilaista autoa. Hyvin harvat israelilaiset ajavat tätä tietä näinä päivinä, koska se on vaarallinen tie ajettavaksi muutamien arabikylien läpi, jotka eivät ole niin ystävällisiä. Tiistaina ajoin taas takaisin läpi Jordanin jokilaakson ja matkalla otin kyytiin kaksi poliisimiestä, jotka olivat aseistetut. Arvioin, että siitä ei olisi mitään vahinkoa pitää kahta poliisimiestä aseiden kera matkustamassa kanssani Galileaan. No, matkan varrella alkoi keskustelu toisen poliisin kanssa, joka oli druusi Muggharin kylästä Galileasta. Meillä oli yhteisiä tuttavia hänen kylässään. Toinen poliisimies oli ortodoksijuutalainen Safedista. Keskustelun alettua, pääsimme pian aiheeseen lunastus ja Jeshua. Ortodoksijuutalainen poliisimies oli hyvin kiinnostunut ja minut kutsuttiin pitämään luento hänen yksikkönsä poliiseille ensiviikon maanantaina aiheesta "Uusi Testamentti ja Jeshuan opetukset nykytilanteessa palestiinalaisten ja arabiterrorismin kanssa." Oli hyvä juttu ottaa nuo "liftaajat" kyytiin matkalla Galileaan.

Tim Tucker on Suomessa poikiensa kanssa. Tim on taistellut A.L.S.-sairauden kanssa muutaman vuoden nyt ja sairaus kulkee ylös alas. Nostamme Timin ylös Herran eteen ja siunaamme Herraa tämän Jumalan miehen luonteesta ja voimasta, joka on hyvä todistus Jumalan valtakunnasta suomalaiselle kansalle." - Ym. rukousaiheita Shulamin listassa.

USKO JA URHEILU
Lappeenrannan satamassa tänään 17. 8. klo 17 jälkeen hengellistä ohjelmaa ja arpajaisia otsikolla "Usko ja urheilu". Eilen oli jo ohjelmaa lapsille ja nuorille mukana mm. exkeihäri Juha Hentunen, jonka kanssa olin samoissa kisoissa häviten vain 20 metriä, pm-kisat 1985. Vielä huomenna on jotakin hengellistä satamassa ennen Kimpisessä alkavaa Karelia Gamesia. HV


16. 8. VILHO HARTOSEN KIRJALLINEN TUOTANTO * MITÄ PIAN TAPAHTUU * ARAFATIN JA TUOMIOJAN YHTEINEN YSTÄVÄ * CRISTIAN CALENDAR

VILHO HARTOSEN KIRJALLINEN TUOTANTO
Suomen helluntailiikkeen ensimmäisiin opettajiin kuuluva Vilho Hartonen on monien oikeasta lopun profetiasta luopuneiden helluntailaistenkin pilkan kohteena. Mutta kunnioitan Hartosta varsinkin ev. lut. kirkon Uuras Saarnivaaran Harmagedon teoksessa mainitseman johdosta. Se oikea oppi Herran paluusta, jota aikani olen tunnetuksi tehnyt ja täsmentänyt, on Saarnivaaralla "varsinkin helluntailaisen Vilho Hartosen" nimissä. Hartonen oli kirjoittanut teoksensa "Mitä pian tapahtuu", mikä siinä yhteydessä mainitaan. Silti, niinkuin olemme jo uutissivuiltani nähneet, jopa naishenkilö helluntailiikkeessä oli kirjoittanut oikeaa lopun sanomaa ennen tuota Hartosen kirjaa. Martta Kaukomaa teoksessaan "Iankaikkinen valtakunta näkemyksiä Danielin kirjasta" (1944). Mahdollisesti Martta Kaukomaa toisti Hartoselta kuulemaansa olihan Vilho Hartonen lähtenyt sananjulistajaksi jo vuonna 1924. Toinen Vilho Hartosen kirjoittama teos kirjastossani on "Katso ristille". Tuon pikkukirjasen saatuani olen halunnut selvittää Vilho Hartosen koko kirjallisen tuotannon. Uusintapainoksineen kaikkineen se on seuraava:

[ 1 ] Hartonen, Vilho Tientaitteessa 1934
[ 2 ] Hartonen, Vilho Kymmenen Ristin saarnaa 1936
[ 3 ] Hartonen, Vilho Synnin petos lentokirjanen 1937
[ 4 ] Hartonen, Vilho Synnin petos lentokirjanen 1938
[ 5 ] Hartonen, Vilho Kristus - kaikkeni hartauskirja 1940
[ 6 ] Hartonen, Vilho Katso ristille 1940
[ 7 ] Hartonen, Vilho Synnin petos varoitussanoja vanhoille ja nuorille 1940
[ 8 ] Hartonen, Vilho Tientaitteessa 1941
[ 9 ] Hartonen, Vilho Kristus - kaikkeni 1946
[ 10 ] Hartonen, Vilho Tientaitteessa, 3.p. Kristus-kaikkeni, 3. p. hartauskirja 1946
[ 11 ] Hartonen, Vilho Mitä pian tapahtuu (Ilmestyskirjan mukaan) 1950
[ 12 ] Hartonen, Vilho Mitä pian tapahtuu 1958
[ 13 ] Hartonen, Vilho Tietaitteessa 1960
[ 14 ] Hartonen, Vilho Mitä pian tapahtuu? 1964
[ 15 ] Hartonen, Vilho Ystävistä parhain 1964
[ 16 ] Hartonen, Vilho Ystävistä parhain 1966
[ 17 ] Hartonen, Vilho Pitävä liitto 1969
[ 18 ] Hartonen, Vilho Mitä pian tapahtuu? 1969
[ 19 ] Hartonen, Vilho Poika lähti maailmalle 1972

MITÄ PIAN TAPAHTUU
Vanhemman suomalaisen helluntailiikkeen perusteos Ilmestyskirjasta ja Jeesuksen tulemuksesta todellakin tuo Vilho Hartosen kirja. Uuras Saarnivaara siis nimitti harhatulkinnaksi sitä mitä Hartonen ja minä esitimme. Seurakunnan ylösotto tapahtuu pian, ja se pian tarkoittaa ajankohtaa, missä Antikristus vahvistaa Israelin Jerusalemille liiton eli valerauhasopimuksen niinkuin Daniel 9:27 sanoo ja jota harhautuneet harhaksi väittivät. HV

GANDHI ARAFATIN JA TUOMIOJAN YHTEINEN YSTÄVÄ
Kai tämä on itsestäänkin selvää, että terroristijohtaja Jasser Arafatilla ja Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojalla on samoja ystäviä. Kirjaan nyt kuitenkin tiedon, että Erkki Tuomiojan nettisivuilla uusin kirja-arvostelunsa http://www.tuomioja.org/indira.htm kehuu Intian Indira Gandhia.
Vuoden kuvat 1980 -kirja puolestaan esittelee Arafatia sanoin: "Lähi-idän kiistellyin hahmo, takavuosien aktiivisen terroritoiminnan salaperäinen käynnistäjä. Nyt hän haluaa neuvotella, pitää tiiviimpää yhteyttä ystäviinsä, joiksi hän lukee mm. Itävallan Bruno Kreiskyn, Intian Indira Gandhin, jne." HV

CHRISTIAN CALENDAR
To: harriveijonen@yahoo.com Subject: Christian Calendar Press Release
Christian Calendar Announces New Website. Add Your Event at www.Christiancalendar.us.
Christian Calendar Press Contact: Jennifer Dunkley Manager email: christian_calendar@yahoo.com


15. 8. RUNOILUA VUODESTA 1980 * KRISTILLISIÄ UUTISIA 1980-LUVUN ALUSTA MM. WILDER-SMITH * ANTIKRISTUSEHDOKKAIDEN ESITTÄMINEN OIKEAOPPISTA * EUROOPAN TUHOTULVAT * TUOMIOJA YKSI VUOSI JÄLKEEN

Alfhild
Äidit vain, nuo toivossa väkevät, Jumalan näkevät.
Heille on annettu voima ja valta kohota unessa pilvien alta ja katsella korkeammalta.
Alfhild, hän joka synnytti minut, on joka yö sinne purjehtinut,
missä nyt Eemeli tullen ja mennen murahtaa vain, kuten täälläkin ennen.
Siellä he kulkevat tähtien rivissä kirkasta vanaa, isä ja äiti, peräkanaa.
Sieltä he katsovat kotoista mäkeä, kissoja, koiria, tuttua väkeä, viittoen, luikaten parhaansa mukaan,
ettemme loukkaisi Pispalan kivissä jalkaamme kukaan.
Siellä he jollakin planeetalla puutarhakeinussa pihlajan alla
viipyvät ääneti nuoruuden muistoissa morsiusparina Tampereen puistoissa -
ostaen kahvit ja pullat kai, jos sattuu olemaan perjantai. -
Ja sitten, kun Pispala aamun saa, äitini vuoteen valmistaa
ja linnut, linnut helää --. -Oi kuinka on ihana elää
ja tuutia lastenlapsiaan ja kertoa kauniita uniaan !
Niin suuri on Jumalan taivas ja maa, oi lapseni, rakastakaa !

LAURI VIITA JA TAMPERE
Äidit vain nuo toivossa väkevät, Jumalan näkevät, aloittaa Lauri Viita tutuimman runonsa, Alfhild. Alfhild, hän joka synnytti minut, jatkaa Viita. Syntymäkaupunkini Tampereen syntymisestä runoilija Viita kertoo runossaan Moreeni näin:
"Järven alapäässä oli vihdoin se solmu, joka sitoi tiet ja reitit, polut ja purot yhdeksi kimpuksi. Sitä solmua ei voinut kiertää eikä avata; kerran virtaan joutuneen oli käytävä armottoman paineen läpi, joka väänsi ja vaivasi uhrinsa uuteen muotoon, ellei ilman muuta upottanut syöverinsä jäteliejuun. Se oli teknillis-sosiaalinen hiidenkirnu, jota nimitettiin myös tehdaskaupungiksi."
Syntymäkaupunkini Tampere syntyi syys-lokakuun vaihteessa vuonna 1779. 220-vuotispäivänään oli vuosituhannen kymmenjärjestelmän loppu 31. 9. 1999 ja vuotta myöhemmin uuden vuosituhannen alku 1. 10. 2000. Tutkin myös kristillisiä uutisia ajalta 20 vuotta ennen 2000 jKr. eli Tampere 200 vuotta:

KRISTILLISIÄ UUTISIA 1980 - LUVUN ALUSTA
1980 syyskuu. 13. 9. Helsingin senaatintorilla "Keskiolut Alkoon" olutmarssin väkijoukko mukana Harri Veijonen. Niilo Yli-Vainio puhui vaalea puku yllään. "Olutkapina" sai maallisessakin lehdistössä varsin paljon huomiota. Varsinkin vasemmistopuolueiden lehdissä alkoholifirmat mainostivatkin kuin vastahyökkäyksenä raitista kristillistä vaatimusta vastaan. 13. 9. kerrataan ajankohtaa 13. 9.
1980 lokakuu. Ensimmäiset kristilliset kirjamessut järjestettiin. Niiden pitopaikka oli Tuomiokirkon krypta. Kristilliset kustantajat ry. on järjestänyt messuja siitä lähtien ilmeisesti vuosittain.
1980 marraskuu. 9. 11. Viktor Klimenko piti ensimmäisen hengellisen julkisen esiintymisensä. Paikka oli Tampereen Helluntaikirkko Saalem Aleksanterinkadulla.
1980 joulukuu. Fil. maisteri Toivo Koilon kääntämä Uusi Testamentti ilmestyi nimellä "Suuri ilosanoma". Toivo Koiloa olen lainannut ainakin sivullani Raamatun käännöskorjauksia.
Valtio jakoi lehdille avustuksia, mutta Shalom-lehti jäi vaille avustuksia erään toisen niitä hakeneen lehden kera. Rauhan (hepr. "shalom") vastustus perkeleellisessä valtiossa ei siis ole vasta Erkki Tuomiojan aikana syntynyt.
1981 tammikuu. Hyvä Sanoma-lehti saatiin puoleksi vuodeksi myyntiin Rautakirjan 600 kioskiin. Myöhemmin niitä ei ole kioskeissa näkynyt.
SE LÖYTYY kampanjaa kirkon toimesta. Tiedä sitten mikä kirkossa löytyy, kun lappeenrantalaisrovastin mukaan kirkossa voi tulla siihen uskoon, missä jo on.
1981 helmikuu. Tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun vapaakirkolliset alkoivat toimittaa ensimmäistä lehteään, minkä nimenä tuolloin oli Trons Lif. Lehteä julkaistiin kolmisen vuotta ja se sisälsi lähinnä ulkom. käännöstekstejä.
Hyvä Sanoma-lehti juhli levikkiennätystä 78.354 vuosikertatilausta.
1981 maaliskuu. Yhdelle vähimmistä -keräyskampanja 19. 3. näkyi katukuvassakin. Keräyksen järjesti helluntaikirkkojen Suomen Vapaa ulkolähetys ry.
1981 huhtikuu. Kiinassa, Shanghaissa, herätti suurta huomiota lähetyslaiva Logoksen vierailu. Laiva oli satamassa 16 päivän ajan. Operaatio Mobilisaation aluksella vieraili mm. hallituksen edustajia. Näytteillä ja myynnissä olleesta kristillisestä kirjallisuudesta oli pitänyt lähettää lista viranomaisten hyväksyttäväksi.
Skotlannin kristityt järjestivät viisiviikkoisen kokoussarjan, jonka pääpuhujana oli evankelista Luis Palau.
1981 toukokuu. Seurakuntakasvun seminaari opettajana korealainen Paul Yonggi Cho. Tilaisuudet olivat yhteiset helluntai-, vapaakirkko- ja baptistiseurakuntien kanssa. Pastori Cho oli Suomessa toista kertaa.
1981 kesäkuu. Suomen helluntaikirkot 70 vuotta. Kirkot laskevat syntyneensä pastori T. B. Barratin Suomen vierailusta kesäkuussa vuonna 1911.
1981 heinäkuu. Pyhän Hengen Eurooppa-konferenssi Helsingin Jäähallissa 21. - 26. 7. PEK 81 kokosi kuulijoiksi 20.000 helluntailaista.

A. ERNEST WILDER-SMITH
Kesällä 1981 Suomessa pääsi julkisuuteen professori A. E. Wilder-Smith. Luomisuskon apostoliksi sanottu professori esitti luonnontieteen perusteita ja totesi evoluutioteoriasta, että se ei ole luonnontiedettä lainkaan. Enemmistö Suomessakin kuitenkin viimeiset 100 vuotta puhui siitä tieteenä, vaikka kysymyksessä on teoria, millä ei ole yhtään kannattajaa Messiaan hallitessa. Silloin kehitysteorian kannattajat ovat haudoissa odottamassa "apinoiden ylösnousemusta", mikä toteutuu niiden tuhannen vuoden mentyä. HV

ANTIKRISTUSEHDOKKAIDEN ESITTÄMINEN OIKEAOPPISTA
Joskus tein listaa siitä, miten Antikristuksen ennaltatietämisessä toinen on toistaan parempi. Edelleenkin tulee palautteita, ettei antikristusta voi etukäteen tietää, koska seurakunta temmataan maan päältä ennen antikristuksen aikaa. Totuus on se, että seurakunta temmataan vasta vähän ennen antikristuksen hyökkäystä Jerusalemiin. Sitä ennen nähdään antikristuksen mukana olo Jerusalemin valerauhaa vahvistamassa sekä sitä ennen hänen tulonsa. Tarkkuutta lisätään kun tiedetään mistä antikristus tulee. Sitten kun vielä tiedämme tarkalleen kuka hän on. Huonotkin nimiehdotukset ovat parempia kuin väitteet, ettei antikristusta tulla näkemäänkään. Nyt Cutting Edge veikkaa prinssi Charlesista antikristusta, http://www.mantta.fi/~patato/cef1678.html.

EUROOPAN TUHOTULVAT
OSMO PÖYSTIN SISAR TULVA-ALUEILLA
Osmo Pöystin sisar ja muutamat muutkin suomalaiset lähtivät Itävaltaan ja Eurooppaan lomailemaan huonoon aikaan. Suomessa on ollut mitä parhaimmat ilmat kun taas keskisessä Euroopassa suurta tuhoa aikaansaaneita myrskyjä ja tulvia. EU aloittaa hätäohjelman Keski-Euroopan tulvatuhoista kärsivien maiden auttamiseksi. Suomi aikoo lähettää ainakin Tshekin tulva-alueille rakennuskuivureita ja pumppuja. Sisäministeriö sijoittaa laitteisiin noin 200 000 euroa.

TUOMIOJA YKSI VUOSI JÄLKEEN
Kun katsoo näitä jo eilen linkitettyjä Israelin karttoja, http://www.frontpagemag.com/media/slideshowimages/slide1.html , näkee niissä ainoastaan Palestiinan Israelin valtion paikalla ja Israelin maan jakaminen onkin vain välivaihe. Niinhän se pitää ollakin Raamatun profetiassa. Saatanan aika tulee ja Suomessakin tuomio tulee ihan niin kuin vuoden 2001 vastahuuhaa palkintomme sai Tuomioja. Hän on taas alkanut kertoa missä milloinkin seikkailee ikäänkuin oltaisiin jo unohdettu hänen saatanalliset temppunsa. Jos väittäisin, etten ole kirjoittanut, että 10 päivää Putinin tippumisesta menköön helvettiin Tuomioja, valehtelisin. Tässä Tuomiojan matkoja yksi vuosi jälkeen Paholaisen ilmestymisen WTC:n torneissa:
10.9 Sadankomitean järjestämä keskustelutilaisuus "Vuosi jälkeenpäin", puhe, klo 15 Rauhanasemalla, Pasila, Helsinki
12.-15.9. YK:n yleiskokouksen ministeriviikko
16.-17.9 Washington D.C., Yhdysvallat


14. 8. PLO MAPS SAY IT ALL * THE HEBREW WORD FOR SUMMER * UNSUNG HERO * NEW WEB PAGES TO AMERIKAN UUTISET * LYHYESTI

PLO MAPS SAY IT ALL
Eric Covner Boston MA USA
There must be absolutely NO further negotiation with the PLO until they accept Israel. That is accept Israel's "right to exist" not Arafat's coy "I accept Israel's existance." It was a mistake to even begin the Oslo negotiations before the PLO charter to destroy Israel was changed (and it still has not been) and its stepchild Fatah still openly calls for elimination of Israel. This site shows how the PLO/PA maps STILL show all Israel as their "Palestine" as long as this is what they show, believe, and teach any negotiation is not only futile it is suicidal. Forget the Peres-leftist nonsense "that's how they talk" or "it doesn't mean anything" how they talk means everything, as how Adolf Hitler talked meant everything. You can see the maps here: http://www.frontpagemag.com/media/slideshowimages/slide1.html
It has been said you don't make peace with your friends neither do you make it with those still sworn to your obliberation.

THE HEBREW WORD FOR SUMMER
The Hebrew word for “summer” is “Kaytz” – that comes from the same root word as “End.” The prophet Mica is doing this same play of words between “Summer Fruit” and the “End” when he describes the situation in Israel during the 8th century B.C.E. The word for “Fig” is also the exact same root word in Hebrew as “summer” and as “End”. By J. Shulam, more in http://groups.msn.com/SeurakunnanTiedotuskeskus/netivyah.msnw

UNSUNG HERO
Why Gorbachev Is Russia's Unsung Hero. ARMAGEDDON AVERTED: The Soviet Collapse 1970-2000, By Stephen Kotkin, Oxford University Press: 246 pp. http://events.calendarlive.com/top/1,1419,L-LATimes-Home-X!ArticleDetail-68774,00.html
The New Russia: Transition Gone Awry Edited by Lawrence R. Klein and Marshall Pomer. Foreword by Mikhail Gorbachev http://www.prospect.org/print/V13/15/galbraith-j.html

NEW WEB PAGES TO AMERIKAN UUTISET
The largest Finnish Newspaper in North America, Pohjois-Amerikan Uutiset (The Finnish Update) has a new web page:
www.uutiset.us
They says: We are in your service when you need to trace your family members and find your roots. Stop by when surfing the net! AMERIKAN UUTISET Since 1932 Uutiset "R" Us.
FESTIVAL FINLANDIA
Festival Finlandia at Ironworld, Chisholm, Minnesota this weekend, August 17-18, 2002 More information here: http://www.ironworld.com/celebrate1.php
TORNIO AND HAPARANDA
FAR newspaper has an article about the possibility that these twin towns in Finland and Sweden may become reunited after nearly 200 years when they were divided by Russia between Sweden and Russia. No name for the reunited city has been chosen, but one suggestion was "Eurocity". June Pelo. Re: Tornio and Haparanda. What a horrible and bland name for the reunited city! yet more propaganda for the EU bureaucracy. DJW.
NEW BEATLES PEPPERLAND. From: "beatles-pepperland moderator" To: harriveijonen@yahoo.com Subject: Invitation to join the beatles-pepperland group: http://groups.yahoo.com/group/beatles-pepperland/.

LYHYESTI
PASTOR ELOHEIMO sukututkijain keskustelun kohteena Suomen ja USA:n välillä. Googlesta löytyy tietoja. Näyttäisi olevan Johan Wilhelm Eloheimo, suomalaisia ev. lut. kirkon miehiä Pohjois-Amerikassa.
KESKUSTELUA KEIHÄISTÄ. Hinnoista ym. keskustelua pitkästä aikaa englanninkielisessä ryhmässä http://groups.yahoo.com/group/javelinthrowclub/
IDA. Feministit perustavat Idan päivänä Ida-lehden. Itseäni kiinnostaa päivämääräkin, heti 13. 9. jälkeen. Idan toimitus on Turussa, Radio Robin Hoodin tiloissa. Lehteä tekevät päätoimittaja Riikka Oksanen ja suunnittelija Nina Koskivaara. Idan ensimmäinen numero ilmestyy Iidan päivänä 14. syyskuuta, ja sen pääteema on kansainvälinen naiskauppa.


13. 8. MESSIAANISJOHTAJAN KÄSITYS HEDELMÄÄ TUOTTAMATTOMAN VIIKUNAPUUN KIROAMISESTA * HÄNEN SARJANSA JEESUKSEN JUMALISUUDESTA ISRAELIN RADIOSSA * ESKO HALKOSAAREN UUDET KOTISIVUT

Joseph Shulam elokuun toisella viikolla Jerusalemista (suomennos Anne):

"Voi minua, sillä minun käy niin kuin hedelmänkorjuussa, niin kuin viinisadon jälkikorjuussa: ei ole rypälettä syödäkseni, ei varhaisviikunaa, jota minun sieluni himoitsee. Poissa ovat hurskaat maasta, eikä oikeamielistä ole ihmisten seassa. Kaikki he väijyvät verta, pyydystävät verkolla toinen toistansa. Pahantekoon molemmin käsin! Sitä taidolla tekemään! Päämies vaatii, tuomari maksusta tuomitsee, ja mahtava puhuu julki sielunsa himon; senkaltaista he punovat." (Miika 7:1-3)

Yllä oleva profeetta Miikan teksti on perusta sille, kun Jeshua kirosi viikunapuun, jolla ei ollut hedelmää. Tuon tämän tekstin teille muistettavaksi, koska elämme nyt Israelissa kesän hedelmäaikaa. Torit ovat täynnä ihania ja kypsiä hedelmiä eivätkä hinnat ole niin kalliita nyt, mutta torit ovat puoliksi tyhjillään. Ihmiset pelkäävät mennä julkisille toreille ja kauppoihin. He eivät halua olla täpötäysissä paikoissa, missä on paljon ihmisiä suljetussa ympäristössä. Monilla synagogilla, seurakunnilla ja ravintoloilla on joko suljetut ovet, jolloin sinun täytyy soittaa ovikelloa ja joku tulee avaamaan oven sinulle, tai heillä on aseistetut vartijat suojelemassa heitä terroristeilta, jotka etsivät vain väkijoukkoa räjäyttääkseen itsensä ja tappaakseen niin monta kuin mahdollista. Tällä viikolla israelilaisten kuolleiden lukumäärä ohitti 600 kuolleen rajan. Sanomalehtien mukaan 75% kuolleista israelilaisten puolella olivat siviilejä.

Heprealainen sana ?kesästä? on ?Kaytz? ? se tulee samasta juurisanasta kuin ?loppu?. Profeetta Miika tekee saman sanojen tempun ?kesän hedelmän? ja ?lopun? välillä, kun hän kuvailee tilannetta Israelissa 7. vuosisadan aikana eKr. Sana ?viikuna? on myös täysin samasta juuresta heprean kielellä kuin ?kesä? ja ?loppu?. Näemme saman sanaleikin Aamos 8:1-2, missä ?kypsien hedelmien kori? (tai korillinen viikunoita) ja ?loppu? näyttelevät draamaa Israelin tottelemattomuudesta Jumalaa kohtaan. Tunneperäisesti on hyvin vaikeaa tehdä yhteys niihin tapahtumiin, jotka tapahtuvat Lähi-idässä näinä päivinä, mutta toisaalta Jumala ei luvannut meille, että on helppoa seurata Häntä ja puhua Hänen Sanastaan. Viikunapuun tarina Uudessa Testamentissa löytyy Markuksen evankeliumista 11:13, 20-21, ja sama sanaleikki löytyy Markuksen evankeliumista 13:28 (Matteus 24:32, Luukas 21:30). Näiden opetuksien merkitys meille tänään on siinä periaatteessa, että profeetat ja Jeshua opettavat meitä näillä sanoilla. Ensiksikin Herralla on vuodenajat ja aikataulu, jossa on alku ja loppu. Niille meistä, jotka asuvat Israelissa, tämä on suuri rohkaisu, koska emme tiedä kuinka kauan tämä tilanne kestää. Tosiasia, jonka tiedämme, että Jumalalla on ohjelma ja aikataulu, jossa on ?loppu?, joka on asetettu, on hyvä uutinen. Toisekseen, opimme näistä kertomuksista, että Jumalan kärsivällisyydelle ja armolle on rajansa. Tulee todella aika, jolloin pitää näyttää hedelmät, jotka olemme koonneet yhteen ja tuoneet Herran eteen. Puu, joka ei kanna hedelmää, tullaan leikkaamaan irti ja heittämään tuleen; näin Jeshua opetti opetuslapsilleen.

Ensimmäisen osan tästä viikosta vietin Kuolleellamerellä kolmen hyvin ihanan japanilaisen veljen kanssa, jotka ovat erityisesti tulleet opiskelemaan ja keskustelemaan Jumalan Sanasta. Menimme Kuolleellemerelle hotelliin, jotta meillä olisi hieman hiljaista aikaa ja pystyisimme omistautumaan opiskelulle. Vietimme monia tunteja Jumalan Sanan ääressä ja ihanassa yhteydessä. Olemme kaikki vaikuttuneita japanilaisten veljien todellisesta asenteesta ja heidän vilpittömästä halustaan havaita Jumalan tahto. - Rukousaiheet -

MESSIAAN JUMALISUUDEN SARJA
Messiaan jumalisuuden sarja, jota opetan radiossa hepreaksi on herättänyt suurta mielenkiintoa ja monet, jotka lukevat tätä Rukouslistaa, ovat ilmaisseet, että minun pitäisi tehdä sama luento englanniksi, jotta se voitaisiin kääntää japaniksi, portugaliksi, suomeksi ja muille kielille. Minulle on ihmeellistä, että niin monet ihmiset tuntevat itsensä levottomiksi niistä perinteisistä näkökulmista, jotka Rooman Kirkko on perinyt. Tämä on alue, joka tarvitsee paljon rukousta, rohkeutta ja Raamatullista tutkimusta, joka ennalleen asettaisi yksijumalaisemman ymmärryksen, joka ei vaarantaisi Jeshuan jumalisuutta tai Messiaanisuutta.

Olemme kumppaneita ja yhteistyöntekijöitä tässä suuressa työssä ja meidän täytyy pysyä rukouksessa toistemme kanssa Jumalan koko valtakunnan puolesta ja maailman eksyneiden puolesta. Ainakin voimme mainita maailman ihmiskätköt rukouksessa, joiden tarvitsee tietää Israelin Jumalasta ja Messiaasta, jonka Jumala lähetti maailmaan Hänen rakkaudestaan meidän pelastumiseksi. Jumala olkoon kanssanne ja antakoon teille Hänen rauhansa, parannuksensa, hyvinvointinsa ja Hänen rikkautensa taivaasta ja maasta. Joseph Shulam

ESKO HALKOSAAREN UUDET KOTISIVUT

Uusien Eskon tekemien kotisivujen osoite on
http://www.sunpoint.net/~esko8
Voisitko laittaa tämän osoitteen kotisivuillesi linkiksi.
Terveisin Esko Hangosta
Kommentti: Totta ihmeessä! Kiva kuulla rakkaasta veljestä netinkin kautta! HV


12. 8. LÄNSIMUURI * FLAVIUS JOSEFUS EREHTYI * MY TOWN LAPPEENRANTA * LINNOITUKSEN YÖ * VANHAT RAKENNUKSET VIHAN AJAN JÄLKEEN * JANNE HOLMEN MARATONKULTA * VALTIKKA VAIHTUI

LÄNSIMUURI
Länsimuuri, Itkumuuri, Valitusmuuri, Kyynelten portti, Armonportti, Ilonportti, ehkä nyt Toivon- tai Odotuksen Portti. Rakkaalla muurilla on monta nimeä.
Se on ainoa jäljelle jäänyt muistomerkki Herodeksen rakentamasta Jerusalemin temppelistä, jonka roomalaiset hävittivät ennaltatiedetysti ja ennaltatiedettyyn aikaan 70 jKr. Se on entisen temppelin läntinen suojamuuri.
FLAVIUS JOSEFUS EREHTYI KERTOMUKSESSAAN JERUSALEMIN HÄVITYKSESTÄ
"KERTOMUS JERUSALEMIN HÄVITYKSESTÄ"
Se on Rooman legioonalaisten ylistyshuuto "ikuisen Rooman voittamattoman armeijan urheudesta". Siinä kuuluu raivoisan sotilaskuoron viha, kosto, uhma ja pilkka.
Yli miljoona juutalaista on kuollut ja makaa kaatuneina hävitetyn kaupungin raunioilla. Heidän verellään on pesty temppelialue, jäljelle jäänyt Länsimuuri ja koko muurien sisäpuolella oleva alue.
Juutalaiset on lopullisesti nujerrettu ja maahan tallattu. Israelin Jumala on voimaton. Juutalaisten Jumalan hallitus on lakkautettu maan päällä.
Kommentti: Olihan siinä aikansa historioitsijalla tosiasioitakin, mutta selitykset olivat vääriä.
Israelin Jumalan vastustajat ikuisine kaupunkeineen ovat 100% väärässä ja Roomineen ikuiseen helvettiin tuomitut ja pian lopullisen loppunsa näkevät! Israelin ahdistukset ovat aina tarkoin ennaltatiedetyt ja päättyvät tappioista huolimatta Israelin voittoon! Tulossa oleva viimeinen ahdistus päättyy Israelin Messiaan Jeesuksen Kristuksen näkyvään paluuseen. Kaikista maailman kuninkaista tehdään LOPPU! He kaikki sotivat Israelia ja Israelin Jumalaa vastaan! Israelin Jumala ja Jerusalem elävät ikuisesti! HV

MY TOWN LAPPEENRANTA
In the middle ages Lappeenranta was a place where fairs ware held. Hunters arrived along the water-courses from the far-off provinces of Häme and ever Pohjanmaa to trade their game for the salt and iron of the merchants from Viipuri.

The site was given town rights in 1649 by Pietari Brahe and Queen Christina of Sweden granted it arms and free trade rights 1652. The town was first called Lappstrand according to Lappvesi, a part of Lake Saimaa lying near the town, but it was later changed to Villmanstrand according to the wild man in the coast-of-arms. This is still the Swedish name of Lappeenranta.

In Lappeenranta from Lake Saimaa to Viipuri is Saimaa Canal ( Saima Kanal på svenska) and I am living in Mustola. Mustola in Lappeenranta is also the Port.

I have the little bussiness called Urheilukirppis in Kauppakatu 25 and later in Koulukatu 25 in the centre of town. Harri Veijonen

LINNOITUKSEN YÖ

Lappeenranta tekee itseään tunnetuksi tapahtumalla nimeltä "Linnoituksen yö", mikä tänä vuonna järjestettiin 9. - 10. 8. Tapahtuma kosketti minua vain siten, etten muka olisi saanut kulkea autollani liikkeitteni väliä. Tällä kertaa kieltomerkkiä heilutellut täti sai väistyä tieltä. HV

VANHAT RAKENNUKSET VIHAN AJAN JÄLKEEN
Mikä tarkoitus minulla oli toimia Lappeenrannan vanhimmassa talossa kesällä 2002? Kysymykseni sai yllättäen erään vastauksen. Jouduin puuhamieheksi aiemmin mainitussa asiassa. Jo sitä ennen olin kaavaillut talojen tulevaisuutta seuraavasti:
Kauppakatu 25 vanhojen talojen miljöön tahtoisin säilyttää tai uudelleen rakennettavaksi olemassa olevien piirustusten mukaisesti. Hinkkasen talo Wolkoffin talon ja Raatihuoneen välillä on aiottu hävittää. Jos niin tehdään niin sille paikalle olisi hyvä saada jonkinlainen muistopuisto. Viimeksi siinä on sijainnut mm. helluntailaisten kirpputori.
"Maa putoaa" ja vedet vaihtavat paikkoja, mutta tuskin Saimaan pinta nousee ainakaan Kauppakatu 25:een menneehän mahdollinen ylijäämävesi kanavasta mereen. Nämä eivät ole profetiaa vaan mietteitä tutkittavaksi tapahtunutta vihan ajan jälkeen ja varhaissuunnitelmia uudistöiden aloittamiseksi. HV

JANNE HOLMEN MARATONKULTA
EM -kisojen päätöspäivä 11. 8. Münchenissä tarjosi uskomattoman suomalaissensaation. 24-vuotias Janne Holmen otti kultamitalin maratonilla. Suomen kestävyysjuoksun nousuun on tullut avaus kuin 1971 Juha Väätäisen toimesta silloin jatkajana mm. Lasse Viren. Rune Holmen, Jannen isä ja valmentaja sanoi, että tästä vasta Jannen maratonurta alkaa. - Miesten keihäässä Aki Parviainen ylsi pistesijalle. Urheilusivuani en tänä kesänä ole juuri ehtinyt päivittää. HV

VALTIKKA VAIHTUI
3. 8. on täsmennetty olettamuksia olypialaisten tulevaisuudesta. Taannoin olen kertonut Jorma ja Kimmo Kinnusen mahtavasta yhteistuloksesta ja nyt Veijosilla on saavutettu kanta 100 m. Samoin kerroin miten piiriennätyksen haltija Tommi ohitti isänsä vuonna 1985. Meillä valtikan katson siirtyneen isältä pojalle nyt. Tosin 600 gramman keihäs vielä minullakin menee yli 40 m. Rakkaalle päiväkirjalle, HV10. 8. UNOHDETTU PERUSTEOS: SATA MERKKIÄ JEESUKSEN TULEMUKSESTA * 11. HETKI * TEMPPELIN AIKOJA * ENNUSTUKSET BABYLONISTA JA EGYPTISTÄ * HELI KOIVULA JA MIKAELA INGBERG

Lukijoissani lähes kaikki ovat parempia profeettoja kuin tämän vuoden "oikeaoppisen" profeetallisen kirjan "Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan" tekijä. Parhaimmatkin kustantajat julkaisevat Jeesuksen tulemuksesta sellaista pilkkaa, ja helluntaikirkonkin kirpputorilta parhaat kirjat kelpaavat vain minulle kotikaupungissa. Pitkään oli hyllyssä seissyt tämäkin teos. Puoleen hintaan olin tyytyväinen vaikkapa kaksoiskappaleeseeni kirjaa "Sata merkkiä Jeesuksen tulemuksesta" (Ensio Lehtonen ja Gordon Lindsey. Kuva ja Sana 1967). Tuo heti kuuden päivän sodan jälkeen kirjoitettu kirja on eräänlainen perusteos aiheesta. Ymmärrys asiassa ei silloin ollut niin pitkällä kuin meillä nykyisin, mutta ikuisesti se pysyy paljon edellä teokseen "Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan". "Sata merkkiä Jeesuksen tulemuksesta", emme unohda!
11. HETKI
Raamattu puhuu 11. hetken vaiheilla olemisesta. Olen tulkinnut sen hetken Antikristuksen tulon ja hänen Jerusalemin valerauhan vahvistamisensa välille. "Sata merkkiä Jeesuksen tulemuksesta" esittelee 11. hetken alkamisena I mmsodan loppuhetken. Pakanain aikain loppukauden alkamisesta oli kysymys, mutta toistan Lehtonen-Lindseyn kertomuksen miten silloin luku 11 "kummitteli":
Ensimmäinen maailmansota päättyi marraskuun 11. klo 11. eli
11. kuukautena, 11. päivänä, 11. tuntina.
Oli myös 11. kuukausi sen jälkeen kun kenraali Allenby marssi Jerusalemiin, minkä Lehtonen-Lindseykin mainitsee sodan tärkeimmäksi asiaksi. Kirja puhuu 11. joulukuuta 1917, mutta vanhat lähteeni 9. joulukuuta. Joka tapauksessa väärät näkökulmat Raamattuun sopii unohtaa, sataa oikeaa Jeesuksen tulon merkkiä ei! HV

TEMPPELIN AIKOJA
480. vuotena (1016 eKr.?) siitä, kun israelilaiset olivat lähteneet (1496 eKr.?) Egyptin maasta, neljäntenä vuotena siitä kun Salomo oli tullut Israelin hallitsijaksi, alkoi hän siiv-kuussa, joka on toinen kuukausi, rakentaa temppeliä Herralle. ... Herra asuu israelilaisten keskellä eikä hylkää kansaansa Israelia." (1 Kun 6:1-7, 11:14)
19. vuotena, buul-kuussa, joka on kahdeksas kuukausi, temppeli oli kokonaan ja kaikkineen valmis. (1009 eKr.?) Hän rakensi sitä 7 vuotta. (1 Kun 6:38)

ENNUSTUKSET BABYLONISTA JA EGYPTISTÄ
Muinaiset suurvallat Egypti ja Babylon omaavat Raamatussa nimikkoennustuksensa.
2 Mooses 6:6 Minä vien teidät pois egyptiläisten sorron alta. - toteutui tarkalleen.
Jeremia 12:12, 25:11. Egyptikin joutuisi Baabelin kuninkaan vallan alle 70 vuodeksi. - toteutui tarkalleen
Hesekiel 29:3,8-10. Egyptin erikoinen maanpako, mutta Hesekiel 29:14-15 kuitenkin lupaa jälleenrakentamisen ja paluun. F. Gardener: "The Bible Commentary for Bible Students" huomauttaa, että erikoisuudestaan huolimatta profetia toteutui täydellisesti.
Persian Kambyseksen valloitettua Egypti, se ei pitkään aikaan ollut itsenäinen. Ja tuskin missään maassa on niin suuria vastakohtia kuin ne, jotka ovat näkyvissä Egyptin vanhassa loistossa ja myöhemmässä merkityksettömyydessä.
Persialaiset hallitsivat Egyptiä kunnes kreikkalaiset valtasivat sen Aleksanteri Suuren johdolla ja samalla Jerusalemin ennaltatiedetysti 333 eKr. Se taas lähtökohtana tämän ennaltatietämiselle: 2300 päivää tarkoittaen 2300 vuotta myöhemmin (Dan 8:13), tapahtuma Jerusalemin vapautus vuonna 1967 jKr.

HELI KOIVULALLE EM-HOPEAA - MIKAELA INGBERG PRONSSILLE
Heli Koivulasta olen aiemmin uutisoinut kihlautumisensa englantilaisen keihäänheittäjän kanssa. Ilmeisesti myös taannoinen kihlauksen purku. Tänään Heli Koivula yllätti iloisesti ottamalla hopeaa kolmiloikassa lähes 15 metrin huipputuloksella.
MIKAELA INGBERG oli pari päivää aikaisemmin yltänyt pronssille naisten keihäässä, mikä sekin oli pienoinen yllätys tosin Mikaelan taistelutarmo tunnetaan. Hienoa tytöt! HV


8. 8. LEO MELLER TAINIONKOSKELLA * KAKSI ERINOMAISTA NETTIPALVELUA * RUSSIA.TXT

Leo Meller ja Hannu Grönroos Tainionkosken ev. lut. kirkossa tänään klo 18.30. Leo Mellerin aiheena "Jumalan kansan kohtalot Suomessa viimeisten päivien valossa". Esitettävänä on myös elokuva Reinhard Bonnken kokouksesta, missä kuolleen väitetään heränneen ja kuulijoita olleen yli miljoona ihmistä. Tapahtuma oli viime vuoden lopulla Nigeriassa. HV 7. 8. klo 09.00

KAKSI ERINOMAISTA NETTIPALVELUA

1. www.archive.org.
Tiedä mihin arkistoihinsa tuo palvelijamme saa sopimaan suuren osan koko maailman nettiteksteistä! Tätä uutissivuakin on siellä talletettu vuodesta 1998 alkaen useita kappaleita. Niin että sieltä vaan tutkimaan internetin lähihistoriaa! Senkun vaan kirjoittaa nettiosoitteen - kohtaan, jossa lukee "Take Me Back" - , jonka vanhoja versioita toivoo löytävänsä. Ketkä siellä asian takana ovatkin, suuret kiitokset heille! HV
PS. Tässä vielä linkki sivulle, jossa tämä uutisosoitteemme on etsitty valmiiksi: http://web.archive.org/web/*/http://wwnet.fi/users/veijone. Siellä mainitaan tämä sivu peräti 29 eri aikana, mutta ilmeisesti niitä kaikkia ei sentään siellä ole tallella. Huomatkaa, että siellä olevien vanhojen sivujemme linkitkin johtavat sen aikaisille linkkisivuille.

2. www.translate.ru.
Jospa tässä vielä saadaan vuoden 1986 kirjaseni nettiin venäjäksikin, koska tuossa osoitteessa kuuluu olevan ilmainen kääntäjä englanti-venäjä ja ties mitä muuta. Upeata! Nyt evankelioimaan Venäjää omalla kielellään. Kiitos! HV
PS. Ja sitten katsotaankin, tuliko sivusta russia.htm mitään? Eipä talleta lainkaan nettisivua, mutta tekstinä näin: russia.txt. Venäläisiä fontteja minulla ei ole käytössä.
RUSSIA.TXT
russia.txt is my first book in "Russich". middleeast.htm in English. Yours, Harri Veijonen


7. 8. SUOMEN JUUTALAISTEN KOHTALO RINNAN SNTL:N SUOMALAISET * KESÄTERVEISIÄ UKRAINASTA * BENJAMIN TURKIA KARMEL-KODILLE * JONATHAN ROSENBLUM * LEKSA KONKURSSIIN

KAHDEKSAN JUUTALAISTA JA 65.000 SNTL:N SUOMALAISTA
Osmo Pöysti: Tervehdys Harri, en toki kirjoittanut, että kahdeksan Suomen juutalaista joutuivat Hitlerin saaliiksi. Suomen juutalaisia ei luovutettu ainuttakaan saksalaisille, mainitut kahdeksan olivat kaikki Suomeen tulleita pakolaisia, useimmat Itävallasta peräisin. Suomi ei voinut auttaa näitä kahdeksaa, mutta sadat muut Suomeen tulleet juutalaiset pääsivät Suomen kautta jatkamaan pakoaan, Ruotsiin, Amerikkoihin ja niin edelleen. Ongelma oli se, etteivät amerikkalaiset tai muut hevin myöntäneet maahantuloviisumeita juutalaisille. Se, ettei Suomi pystynyt auttamaan kahdeksaa juutalaista, tulee oikeisiin mittoihinsa, kun muistetaan, että Suomeen tuli paljon muitakin, esimerkiksi 65000 (kuusikymmentä viisi tuhatta) sosialistisen neuvostotasavallan SUOMALAISTA, EIKÄ EDES HEITÄ PYSTYTTY AUTTAMAAN. Nämä SNTL:n suomalaiset joutuivat rauhanteon jälkeen Liittoutuneiden haltuun ja vietiin Siperian keskitysleireille. Suomen juutalaissaldo pysyi puhtaana aina Kekkoseen saakka, sillä kukaan ei ole syyllinen siitä, ettei hän pystynyt tekemään hyvää. Tahallista pahantekoa ei harjoitettu. Olen toistuvasti ja eri yhteyksissä kiinnittänyt huomiota siihen, että juuri toisen maailmansodan aikaista Suomea syyttävät nyt juuri ne, jotka itse ovat yltä päältä ryvettyneet viattomaan vereen. On siis helppo tunnistaa, kenen asialla kukin on, kun tietää tosiasiat. Uskovan etuoikeus on tuntea Totuus, eikä se muutu miksikään, vaikka 13000 perkelettä omistaisivat koko median maassa. osmo

KESÄTERVEISIÄ UKRAINASTA
Aihe: Kesäterveisiä from Mirjam Adolphi mirjam@grmi.org
Hei kaverit siellä Suomessa!
Kesäkuumat täällä Ukrainassa jatkuvat, nyt ollaan kivuttu + 40 C, varjossa. Auringon paistetta, ukkosta, sadetta ja rakeita, myrskyjä. Neljäs lasten leiri on nyt juuri meneillään. Halukkaita on ollut enemmän kuin on ollut paikkoja. Alkuperäinen suunnitelmamme oli kesäleiri 200:lle lapselle, jo nyt meillä on ollut lähes 300 lasta. Käytiin Boaksen kanssa lapsia ja henkilökuntaa tervehtimässä. Uitiin, saunottiiin, leikittiin ja ehdittiin ruskettumaan tai pikemminkin palamaan auringossa. Jostakin syystä lapset juuri kesäleirillä ollessaan kääntyvät Jumalan puoleen ja ottavat Jeesuksen vastaan.

Kun olimme nuorempia kuvittelimme että kutsumuksemme oli hyvin selvä, nyt kun vanhenemme tiedämme että vielä vähemmän tiedämme Jumalan kutsumuksesta. Jokainen päivä on uusi, ja uusi tilanne ja tehtävä on valmistettu juuri tätä päivää varten. Lastenkeskus -asia laajenee entistä enemmän. Nyt ei enää ole kysymyksessä yksi keskus vaan kaksi. Konttorimme muuttaa Kiovan parhaimmalle paikalle, josta on näkymä yli Dneprin. Rakennustyöt ovat käynnissä evankelisen kirkkorakennuksen rakentamiseen, rakennus ei poikkea ortodoksikirkkojen arkkitehtuurista. Se ei myös ole huonompi vaan parempi.
Vladimir Kunets, joka johtaa tätä rakennustyötä ja evankelististen seurakuntien yhteistä toimintaa (56 eri uskon suuntausta), on sitä mieltä, että juuri tässä lasten asiassa meidän on yhdyttävä. Hän on pyytänyt meidät yhteistyöhön. Nämä lastenkeskukset jotka nyt syntyvät, kuuluvat Jeesukselle, (Jeshualle). Tässä asiassa meidän tulee kulkea yhdessä. Lastenhuoltoviraomaiset, jotka nyt ovat uskovia, ovat siirtyneet meille töihin, samoin monta vapaaehtoistyöntekijää. Lähes tuhat ihmistä on saanut kokea Herran huolenpitoa humanitäärisen avun kautta viimeisten kolmen kuukauden aikana.

Ira on kastettu. Meidän kirjanpitäjämme on liitetty Messiaaseen kastettujen joukkoon. Ira on juutalainen, hyvin rakas sisar. Iloitsemme!
Kokouskiertueen valmisteluja
Suunnittelemme Suomen kiertuetta syyskuussa. Valmistelemme uutiskirjettä, jonka toivon mukaan saamme postitettua elokuussa.
Katse suunnattuna Jerusalemiin
Seuraamme tapahtumia Israelissa, ja lapset rukoilevat Israelin puolesta. Lasten rukoukset ovat niin voimakkaita ja tuoreita, että ne monta kertaa pysäyttävät meidän aikuisten käsityksiä. Lapset jotka ovat asuneet kellareissa, viemäreissä ... rukoilevat "Herra, älä anna kenenkään koskea Israeliin, puolusta niitä ettei kukaan lyö tai tee pahaa niille!" Terveisin Boas ja Mirjam

BENJAMIN TURKIA KARMEL-KODILLE

Benjamin Turkian uusi elokuun ystäväkirje luettavissa osoitteessa: http://www.portti.org/terveiset.html
BENJAMIN TULOSSA SEMINAARIIN KARMEL- KODILLE 16.8.-18.8.2002
Ohjelmasta tarkemmin Benjaminin nettisivulta http://www.portti.org/vieralilut.html.
Mukana mm. Messiaaninen lauluryhmä Moskovasta.
Kesäterveisin! Benjamin Turkia -toimikunta

JONATHAN ROSENBLUM
A Friend: See a column by Jonathan Rosenblom!
Jerusalem Post Sunday Aug. 4, 2002 Aug. 1, 2002 THINK AGAIN: The limits of empathy By JONATHAN ROSENBLUM
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/A/JPArticle/ShowFull
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/A/JPArticle/ShowFull& cid=1027506424468&cid=1027506424468

LEKSA KONKURSSIIN

Lauritsalan Hakahallissa ei eilen ollut konsulenttia eikä aamuleivonnaisia. Selityksenä oli, että leipomo Leksa olisi mennyt konkurssiin. Pitää tarkistaa Keijo Parkkusen firman nimi. Ettei vaan ...
VEIJOSELLA TYÖKIIREITÄ
Kun ei ole paljoa pelissä ei voi paljon hävitäkään. Katson ihmisellä olevan työhön sekä oikeuden että velvollisuuden, vaikka työ ei tuottaisi taloudellisesti mitään ja saisi palkaksi vain työn ilon. Maallinen työni on taas vienyt aikaa näiden uutisten tekemiseltä ja sivujen päivittämiseltä. Vastaava syy kuin touko-kesäkuun vaihteessa. Kirppishomma yritetään aloittaa ikäänkuin uudelleen alusta vain yksi liikepaikka pitäen. Kaksi oli liikaa, koska huutokaupat eivät lähteneet ollenkaan. HV


6. 8. JOSEF SHULAM JA GOLANIN KUKKULAT * ST MEDIA TÄYNNÄ

Olin juttelemassa Elin kanssa matkasta Golanin kukkuloille, jonka aiomme toteuttaa seurakuntamme nuorten kanssa syyskuussa, kun puhelimeni soi. Huonot uutiset saavuttivat nopeasti, Jerusalemin Heprealaisen Yliopiston kahviossa oli räjäytetty pommi. Tuloksena seitsemän kuollutta ja enemmän kuin 70 haavoittunutta. Eilen oli räjähdys falafel-kioskilla lähellä toimistoamme. Kaksi ihmistä haavoittui vakavasti ja noin 25 haavoittui lievästi. Tämä pommitus tapahtui sillä välin, kun olin kirjoittamassa vastausta palestiinalaiselle veljelle, joka kirjoitti minulle hyvin kovan ja juutalaisvastaisen kirjeen. Lainaan osia tästä kirjeestä myöhemmin tässä rukouslistassa. Reaktiomme pommituksen jälkeen oli soittaa puhelimella niille seurakuntamme opiskelijoille, jotka opiskelevat Heprealaisessa Yliopistossa. Meillä on opiskelijoita Israelista, Koreasta, Japanista, Englannista, Belgiasta, Yhdysvalloista ja Brasiliasta, jotka ovat seurakuntamme jäseniä. Sain selville, että he voivat kaikki hyvin. Kuitenkin, kolme korealaista Raamattuopiskelijaa, jotka kuuluvat Jerusalemin Baptistiseurakuntaan, mutta ovat ystäviä niiden korealaisten kanssa, jotka kuuluvat Roeh Israeliin, ovat haavoittuneet. Kahdella näistä opiskelijoista paloi yli 40% heidän kehoistaan ja kolmas haavoittui, kun tuoli, jolla hän istui kahviossa, pirstoutui ja meni hänen munuaiseen ja vatsaan. Kaikki kolme leikattiin eikä enää ole mitään vaaraa.

On mielenkiintoista, rakkaat veljet, että minä olin valmistautumassa vastaamaan palestiinalaisen arabikristityn hyvin kovaan kirjeeseen, joka elää nyt Yhdysvalloissa, hyvin ystävällisillä ja anteeksipyytävillä sanoilla, jotka ilmaisevat minun hyvin vilpitöntä surua Palestiinan kansan kärsimykseen. Tässä on lainauksia siitä hyvin surullisesta kirjeestä: ?Bin Ladenit, Arafatit ja Shehadat astuvat taivaaseen ennen teitä kaikkia.? ?Todelliset tappajat ja murhaajat eivät asu Gazassa ja Länsirannalla, vaan päinvastoin he kaikki asuvat Tel-Avivin kaupungissa? Teidän täytyy pakata ja palata sinne mistä tulitte ja palauttaa maa sen alkuperäisille omistajille? antakaa minun muotoilla uudelleen, painukaa helvettiin maastani.?

Tämän nuoren miehen sanat kirjeen loppuosassa ovat jopa vielä pahemmat ja syyttävät Israelia ja Yhdysvaltoja vastaan. En usko, että olisi terveellistä ilmaista niitä missään foorumissa, paljon vähemmän tässä foorumissa, joka on tarkoitettu olemaan rohkaisuna Jeshuan seuraajille, että he rukoilisivat Israelin ja Lähi-idän puolesta. Minä todella voin hyvin pahoin, kun tämä väkivallan, koston ja veren pompottelu jatkuu kummallakin puolella. En todellakaan usko, että Jeshuan Messiaan seuraajana pystyisin tanssimaan Israelin ja kristillisyyden pahimpien vihollisten kärsimyksen tai verenvuodatuksen kunniaksi. Minulla on aina ollut yksi toive juutalaisille ja arabeille kaikissa kirjoituksissani ja opetuksissani ympäri maailmaa ? heidän pitäisi seurata Jeshuaa Messiasta ja tulla Hänen opetuslapsikseen. Tunnen tuskaa kaikkien terrorismin uhrien puolesta ja pyydän rukousta terrorismin uhreille, jotka ovat syyttömiä siviilejä ja saavat surmansa tai haavoittuvat matkallaan kouluun, ostoksilla supermarketissa tai vain sillä välin kun juhlistavat juhlapäivää ravintolassa.

Tapanani on aina ollut kritisoida niitä, jotka ovat väärässä Jumalan Sanan mukaan ja minä myös protestoin niitä virheitä, mitä Israel tekee ja samalla tavoin Yhdysvallat, kun tapahtuu sivuvahinko ja vahingossa syyttömät ihmiset haavoittuvat tai saavat surmansa. Aivan kuten Yhdysvallat on tehnyt muutamia virheitä muutamien viimeisten kuukausien aikana, pommittanut hääjuhlaa Afganistanissa ja heidän on tarvinnut selittää ja pyytää anteeksi heidän toimiaan, joten Israel on myös tehnyt muutamia samoja virheitä ja Israelin on täytynyt korjata niitä niin paljon kuin mahdollista sekä anteeksipyynnöillä että hyvityksillä näille syyttömien uhrien joukosta selviytyjille.

Veljet, sydämeni halajaa nähdä sekä arabit (palestiinalaiset) että juutalaiset seuraamassa Jeshuaa Messiasta veljinä ja puhumassa tuskistaan ja kärsimyksistään toistensa kanssa löytääkseen keinoja auttaa toisiaan ja lopettaa verenvuodatus. Olen rukoillut ja työskennellyt monia vuosia, jotta molemmat yhteisöt tekisivät sovinnon Messiaassa. Jatkan niin myös tulevaisuudessa. Meidän täytyy huomata, että jotain tuli ilmi syyskyyn 11. päivänä, 2001. Se asia, mikä tuli ilmi on, että on ihmisiä, jotka toimivat erilaisilla sääntöjen sarjoilla. Emme tiedä heidän sääntöjään emmekä ymmärrä. He haluavat tappaa tappamisen takia. He haluavat kylvää pelkoa ja tuhoa siviiliväestöön. He haluavat käyttää väkivaltaa syyttömiä ihmisiä vastaan pakottaakseen päätöksen tekijät maailmassa antamaan heille mitä he haluavat tai muuten väkivalta jatkuu, he haluavat, että Yhdysvallat pakottaisi Israelin luopumaan oikeudestaan Jerusalemiin. He toimivat kansainvälisellä mittakaavalla, kuten Sisilian Mafia toimi New Yorkin ja Chicagon asuinseutujen mittakaavalla 1930-luvun alussa ja 1950-luvulla. Niin paljon kuin haluaisin olla välittämättä näistä terroristeista ja keskittyä elämäni positiivisiin näkökulmiin Israelissa, Jerusalemissa ja kotonani, se on mahdotonta, kun joka päivä on ihmisiä, jotka haluavat räjäyttää itsensä ja mukanaan 9 kiloa räjähteitä, metallipultteja ja laakereita tarkoituksenaan vain tappaa sinut, ystäväsi, seurakuntalaisesi, syyttömät ja moitteettomat. Meidän täytyy vähintään rukoilla Jumalaa pysäyttämään verenvuodatus. Meidän täytyy vähintään jakaa vaara ja pyytää teitä rukoilemaan kanssamme ja kaikkien Jumalan uskollisten lasten kanssa ympäri maailmaa, anoen Häntä pysäyttämään tämä sota ja viha ja antamaan meille rauhan. Sellaiset rukoukset ja rakkaudenosoitukset kasaavat kuumia hiiliä terroristien ylle ja siitä tulee Jumalan tehtävä käsitellä heitä eikä enää meidän oma henkilökohtainen ongelmamme.

Olen kirjoittanut aikaisemmin ja yhä pidän yllä samaa mielipidettä, että Messiaan seuraajina meidän tehtävämme on aina etsiä rauhaa ja pysäyttää väkivalta ja epäoikeudenmukaisuus Herran hyvällä maalla. Kuten suurin osa Israelia, en myöskään minä usko, että arabi-israelilaiseen ongelmaan olisi sotilaallista ratkaisua. Myös minä uskon, että lopulta puoliskojen täytyy istua toistensa kanssa ja keskustella ja päätyä johonkin kompromissiin, joka toisi ratkaisun tälle hulluudelle. Yksi syy, miksi kirjoitan tätä ?rukouslistaa? joka viikko on se, koska uskon että uskoville pitäisi paremmin informoida miten rukoilla. Tämä on se mitä tämä rukouslista on. Uskon, että me tarvitsemme raamatullisen näkökulman ja rehellisemmän ja puolueettomamman raportin siitä mitä on tapahtumassa sekä juutalaisille että arabeille tässä maailman kolkassa. Aion pitää tätä yllä ja jatkaa näyttäen rakkauttani sekä juutalaisia että arabeja kohtaan, jotka haluavat elää rauhassa ja haluavat pysäyttää väkivallan ja antaa evankeliumin julistamiselle tilaisuus muuttaa ja muokata meitä.
Nyt riittää! ... rukousaiheita. ... Liittykäämme yhteen Jumalan kanssa ja toinen toisemme kanssa tässä kumppanuudessa ja työssä Israelin, maailman ja arabinaapuriemme pelastuksen puolesta. Tarvitsemme toisiamme. Joseph Shulam

ST MEDIA TÄYNNÄ
ST Media siis englanninkielinen MSN-ryhmämme on lähes täynnä ja siksi vain harvakseltaan sinne lisäilen tekstejä. Näitä Shulamin viestejä englanniksi sinne varmimmin tulee. Kiitos! HV


5. 8. KOHTI MAAILMANLAAJUISTA VEROTUSTA * FINNISH GENEALOGISTS GOING TO U.S. * FINNS IN ALASKA

KOHTI MAAILMANLAAJUISTA VEROTUSTA
Presidentti Martti AHTISAARI ja ulkoministeri Erkki TUOMIOJA HALUAVAT YK:N aloittavan maailmanlaajuisen loton. Sitä kautta tullee alkamaan varojen keräys laajemminkin. Ainakin antikristus haluaa olla maailman kunkku ja koko maailma hänen verotettavanaan.

FINNISH GENEALOGISTS GOING TO U.S.
"This Cokato church was the first Laestadian congregation in America to adopt the name Apostolic Lutheran."
Cokato welcomes the genealogists from Finland on Sunday, August 11, 2002. The itinerary for that day will be (or may be forwarded 15 minutes): Leave FinnFest for Cokato at 7.45 AM; arrive to visit at Cokato Museum at 9:15 AM. Coffee available courtesy of the Museum. The Cokato Museum houses church records from Finnish churches, plus artifacts that came from Finland and Finnish-Americans, and displays from early settlement in Cokato. The latest are the church records from the Finnish Apostolic Church in Franklin, MN, going back to 1872.
Leave the Cokato Museum at 10:15 AM and arrive at Temperance Corners at 10:20 AM The Temperance Hall is the oldest hall in continuous use in the U.S. It was built in 1896 after the founding of the Onnen Toivo Temperance Society. See the first Finnish log cabin in Minnesota was built by immigrants in 1864. The savu sauna, said to be the first sauna in Minnesota, dates back to 1866.
Leave Temperance Corners at 11:15 AM to visit the Old Finnish Cemetery. The cemetery includes two sections, the "Pioneer" section and the "Memorial" section of the cemetery. Interesting tidbits are found on the grave markers, including old country names and epitaphs in Finnish. Leave the Old Finnish Cemetery at 12:10 PM to arrive back at Temperance Corners for lunch in Temperance Hall.
Leave Temperance Corners to arrive at Riverside Cemetery at 1:30 PM. This cemetery is formerly the Independent Finnish Apostolic Lutheran Church Cemetery.
Leave Riverside Cemetery at 1:45 PM; arrive at Pioneer Memorial Park in Annandale, MN, at 2:05 PM. Pioneer Memorial Park is where the original Finnish Laestadian Church has been moved that was built in 1887. The first congregation was established in 1872. This Cokato church was the first Laestadian congregation in America to adopt the name Apostolic Lutheran.
Leave Pioneer Memorial Park to arrive back at the FinnFest site in St. Paul, MN, at 4:30 PM. With warmest regards, Ainie Busse

FINNS IN ALASKA
My g-g grandfather was one of the Finnish immigrants that were a part of the reindeer expedition to Alaska. Unfortunately he died up there, and during that time there were no death records kept. I am trying to get my hands on any documentation that is about what the government was doing up there, and possibly the people who participated. I heard through my family that at one time there was an article in the newspaper that had a picture of the men, but no one seems to know what paper. Any suggestions would be greatly appreciated! Cheri
I have a great-uncle Ed ANDERSON who was born in Åland and immigrated with his parents and siblings in 1890 to settle in Biwabik, St. Louis, MN. As a single man he went to Alaska and also died there. He is a "mystery" man of my Swede-Finn ancestors. My father was born in 1909 and it was the stories of his Uncle Ed in Alaska that he heard in his childhood that later lured my father to Alaska in the early 1940's. I wish I knew more of those "stories". I have no clue what took Ed ANDERSON to Alaska or even when he went. One family story was that he was robbed and murdered there. His body was not brought back to MN, but where in Alaska this took place I do not know. Cheri, your post rekindled a desire to research this man. Thanks. -Char Kibbie in Kent, Washington
Char- From what I know about the reindeer expeditions, it seems that the US gov. was trying to teach the indigenous people of Alaska how to work the reindeer so that they could have a sort of "export" to provide, and feed themselves as well. Many Finns and other Scandinavians (esp. Lapps) moved up there since they had the herding experience. I believe that this started in the late 1890's but my family didn't go up there until around 1900. I'm sorry to hear that you too had someone pass away up there and can't get any information. I have worked with this issue off and on for 10 years now, and I still can't seem to get anywhere! If I get anywhere with this I will check Ed Anderson for you! Cheri
This is about a reindeer expedition to Siberia/Alaska in 1901. Could it be the one you referred to? http://members.tripod.com/~Scott_Michaud/Bertholf-reindeer.html
http://www.mounthoreb.org/Kjellmsn.html
There was another expedition in 1897 to rescue marooned whaling ships:
http://members.tripod.com/~Scott_Michaud/Commodore-Bertholf.html
June Pelo
Having grown up in AK, my belief is that there were only two newspapers that would have been in existence back then that might have covered such a story, although I doubt that newsprint technology was such in that day that they could print photos); those two are: - Anchorage Times (now owned by Anchorage Daily News) - Fairbanks Daily News-Miner (may have been originally known as Fairbanks Miner) All of areas of AK at the turn of the century were so undeveloped that it's doubtful there were any other newspapers in existence near the area of the reindeer expeditions. Cheers, Stephen Kangas
Hi This are web sites about the reindeer expeditions to Alaska. Hopefully one of them will point you in the right direction. The first one list the expeditions, the rest have some infor on some of them.
http://www.uaf.edu/museum/archeo/Anth242/contact.html
http://www.baiki.org/alaska2.htm
http://members.tripod.com/~Scott_Michaud/Bertholf-reindeer.html
http://www.mounthoreb.org/Kjellmsn.html
http://www.alaska.net/~ahs/eskimo.htm
http://www.explorenorth.com/library/yafeatures/bl-DrCall.htm
http://www.alaskool.org/projects/reindeer/history/iser1969/RDEER_2.html
http://www.geocities.com/empatia.geo/yukonews.htm


3. 8. TERROR PETITION * HEINÄKUUN LOPPU JERUSALEMISSA * MIELIPIDE AAMULEHDESSÄ * HELSINGIN OLYMPIALAISET 50 VUOTTA

TERROR PETITION
From Daniel to keijo.lindeman@kamis.fi Aihe: Terror Petition
http://terrorpetition.com Are you tired of terrorists getting away with murder?? Did you know that when suicide bombers blow up pizzerias and discotheques in Israel, the media refuses to call them "terrorists"?? Instead, the media calls them "militants," "activists," or even "freedom fighters." That's crazy! Who is the media trying to protect?? We need to identify these terrorists now, in case they come to our country next! We need to tell the media: "When it's terror, CALL IT TERROR." Sign the petition at http://terrorpetition.com and get the media to fix this outrageous policy. It takes less than 10 seconds to sign the petition. Our freedom and security is at stake! The petition will be presented to the editors and executives of media outlets worldwide:

ABC News Albany Times Union Albuquerque Journal Anchorage Daily News Arkansas Democrat-Gazette Associated Press Atlanta Journal-Constitution Austin American-Statesman Baltimore Sun Birmingham (AL) News Birmingham News Boston Globe Boston Herald Buffalo News Burlington Free Press CBS News Charleston Post & Courier Charlotte (NC) Observer Chicago Sun-Times Chicago Tribune Christian Science Monitor Cincinnati Enquirer Cincinnati Post Cleveland Plain Dealer CNN Columbus Dispatch Dallas Morning News Denver Post Des Moines Register Detroit Free Press Detroit News Fargo (ND) Forum Financial Times Fort Lauderdale Sun-Sentinel Fort Worth Star-Telegram Fox News Hartford Courant Houston Chronicle Idaho Statesman Indianapolis Star Kansas City Star Las Vegas Review-Journal Los Angeles Times Louisville Courier-Journal Memphis Commercial-Appeal Miami Herald Milwaukee Journal Sentinal Minneapolis Star Tribune MSNBC NBC News New Orleans Times-Picayune New York Daily News New York News New York Post New York Sun New York Times Newark Star Ledger Newsday Newsweek NPR - National Public Radio Oakland Tribune Orange County Register Orlando Sentinel PBS - Public Broadcasting Philadelphia Daily News Philadelphia Inquirer Phoenix Arizona Republic Pittsburgh Post-Gazette Portland (Maine) Press Herald Portland Oregonian Providence Journal-Bulletin Reuters Richmond Times-Dispatch Rochester Democrat & Chronicle Rocky Mountain News Sacramento Bee Salt Lake Tribune San Antonio Express-News San Diego Union-Tribune San Francisco Chronicle San Jose Mercury News Seattle Post-Intelligencer Seattle Times St. Louis Post-Dispatch St. Petersburg (FL) Times Tallahassee Democrat Tampa Tribune Time Magazine Toledo Blade U.S. News and World Report USA Today Village Voice Wall Street Journal Washington Post Washington Times Wilmington News Journal CANADA: CBC - Canadian Broadcasting Calgary Herald Edmonton Journal Halifax Daily News Hamilton Spectator London Free Press Montreal Gazette Ottawa Citizen Toronto Globe and Mail Toronto Star Toronto Sun Vancouver Sun Winnipeg Free Press UK: BBC News Daily Mail Daily Mirror Daily Star Daily Telegraph The Guardian The Independent The Sun The Times
MAKE YOUR VOICE HEARD! SIGN THE PETITION AT http://terrorpetition.com AND DEMAND THAT THE MEDIA CHANGE THEIR OUTRAGEOUS POLICY!" Daniel Halleluja.nu

HEINÄKUUN LOPPU 2002 JERUSALEMISSA
Kun pelaat koripalloa tai jalkapalloa, pallo on joskus omalla puolellasi ja joskus vastustajallasi. Viime viikolla pallo oli vastustajillamme ja meillä oli noin 50 onnettomuuden uhria kahden viikon aikana. Menetimme lapsia, vanhoja miehiä ja naisia, jotka olivat matkallaan kauppaan ? maailma ei nähnyt kuvia lasten vertavuotavista ruumiista. Peitimme kuolleemme mustalla muovilla ja veimme heidät niin pian kuin mahdollista hautausmaalle haudattavaksi kunnianosoituksena. Ja maailma pysyi hyvin hiljaisena ilmaistakseen surunsa, että juutalaisia kuoli palestiinalaisten ansiosta, jotka tulivat vain tarkoituksenaan tappaa juutalaisia ilman erottelua nuoriin ja vanhoihin, lapsiin tai vanhoihin miehiin ja naisiin, kaikki siviilejä. Tämä ei ole oikein! Nyt, Israel ajoi takaa joukkomurhaajaa, joka on suunnitellut ja toteuttanut satoja näistä itsemurhapommi-iskuista. Israel sai vääriä tiedustelupalvelun tietoja, että herra Shahade olisi yksin kotonaan Gazassa. Tämä tieto on saattanut tulla jopa P.L.O:n tiedottajalta, jonka Arafat itse olisi voinut jopa lähettää saadakseen Israelin pommittamaan herra Shahaden kotia Gazan hyvin täyteen ahdetulla asuinalueella. Herra Shahade oli Hamasin sotilaallisen siiven johtaja ? ei yksi Arafatin suosikkivastustajista. Emme aio keskustella sotilaallisista tiedustelupalvelun asioista tässä foorumissa. Mutta, tahdon teidän tietävän mikä ero Israelin ja arabien välillä on. Israelin puolustusministeri ja pääministeri Sharon ilmaisivat heti heidän vilpittömän pahoittelunsa siviilielämien ja varsinkin lasten menettämisestä. Sotilastiedustelu asetettiin selvittämään miksi parempaa arviointia sivuvahingoista ei tehty ennen herra Shahaden kodin pommittamista. Israelin ilmavoimat eivät hyökkää tappaen lapsia ja siviilejä. Israelin ilmavoimat jahtasivat massamurhaajaa, joka oli juuri suunnittelemassa ja harjoittamassa lisää itsemurhapommittajia. Olemme kaikki hyvin pahoillamme elämien menetyksestä ja pahoittelemme virheitä, joita hyvät sotilaat joskus tekevät. Juuri viime kuussa amerikkalainen pilotti Afganistanissa pommitti häitä, koska hän uskoi sen olevan ryhmä El Gaedan sotilaita. Enemmän kuin 50 ihmistä tapettiin tässä hääjuhlassa ja heidänkin joukossaan oli naisia ja lapsia ja siviilejä, jotka eivät tienneet mikä putosi heidän niskaansa taivaalta. Kukaan ei nimittänyt sitä joukkoteurastukseksi eikä kukaan itkien pyytänyt Yhdistyneitä Kansakuntia rankaisemaan Yhdysvaltoja tästä vilpittömästä virheestä, jonka teki hyvää tarkoittava lentäjä saadessaan vääriä tietoja tiedustelupalvelusta. Herra Ramsfeld, Yhdysvaltojen puolustusministeri, ilmaisi pahoittelunsa tästä virheestä ja maailma ymmärsi. Samaan tapaan herra Shahade ja hänen kumppaninsa ovat viikkoja lähettäneet ihmisiä ladattuna täyteen pommeja, jotka ovat kiinnitetyt heidän kehoonsa, tappamaan juutalaisia lapsia ja siviilejä, ja oikeastaan he ovat onnistuneet tekemään niin ja tappamaan satoja. Kukaan täällä ei tuominnut sitä, että se olisi rikos ihmisyyttä vastaan tai joukkomurha ja holokausti ? ehkä koska juutalaista verta vuodatettiin?

Nyt, Jeshuan seuraajina me olemme todella pahoillamme tästä syyttömien veren menetyksestä ja myös toivomme, että sitä ei enää ikinä tapahtuisi uudelleen kummallakaan puolella. Tämä toivo ja rukous riippuvat hyvin pienessä uhkassa, koska kahden viimeisen päivän ajan kaikki mitä kuullaan jokaiselta arabijohtajalta ja jokaiselta palestiinalaiselta poliitikolta on, että he aikovat kostaa jokaisen puolesta, jotka tapettiin herra Shahaden rakennuksessa. He lähettävät itsemurhapommittajan jokaisen ihmisen puolesta, joka loukkaantui tässä iskussa. He eivät ikinä lopeta väkivaltaisuuksia Israelia ja juutalaisia vastaan, kunnes he vapauttavat koko maan juutalaisten, israelilaisten, läsnäolosta tässä maassa. Väkivaltaisuuksien ja verenvuodatuksen kierrolle ei ole mitään loppua näkyvissä, koska kosto toiselta puolelta vaatii kostoa toiselta puolelta ja maailman mielipide tulee yhdeksi, pitäen pyöränsä kääntymässä siihen suuntaan, että viattomien siviilien, naisten ja lasten veren vuodatus jatkuu. Terrorin luonne on menestyä paikoissa, jotka ovat pimeitä ja täynnä vihan kosteutta ja koston mädäntynyttä henkeä.

Profeetta Jesaja kutsui Jumalaa ja kysyi ?Kuinka kauan, Herra??. Me kaikki yhdymme Jesajaan ja pyydämme Herralta väliintuloa tähän tilanteeseen. Pyydämme Herralta saman tyyppistä toimintaa kuin Hän toteutti ikivanhassa historiassamme Israelin vihollisia vastaan. Hän on sama Herra ja meillä on sama oikeus, jopa parempi Jeshuan Messiaamme tulon ja opetuksen kautta. Meidän ei pitäisi pyytää pahaa vihollisillemme, vaan että heistä pitäisi tulla meidän veljiämme ja ystäviämme, sen tähden mitä Jumala on tehnyt meille molemmille Jeshuassa. Liittykää minun ja Netivyahin kanssa tähän rukoukseen erityisestä taivaallisesta väliintulosta. Tiedätte, että Jumala voi kruunata kuninkaita ja jopa pääministereitä ja jopa johtajia kuten Arafat ja myös ottaa heidät alas. Se mitä presidentti Bush haluaa, hän ei voi aina toteuttaa, mutta Jumala voi! CIA ja NSA eivät tiedä, missä herra Bin Laden piileskelee, mutta Jumala tietää. Me tarvitsemme taivaan lahjaa ja taivaallista väliintuloa tähän terrorismin sotaan ja terrorismiin Lähi-idässä, jotta maailma tietäisi, että Jumala hallitsee jopa näitä hyvin surullisia tapahtumia.

Rukoilen kaikkien veljiemme ja sisartemme kanssa, että Jumalan valo loistaisi tästä pimeydestä jopa kirkkaampana ja että se näkyisi Hänen hyvän maansa kaikkiin kulmiin asti. Rukoilen, että Rauhan Prinssin läsnäolo hallitsisi meidän omissa sydämissämme ja valloittaisi jopa vihollistemme sydämet ja aukaisisi heidän silmänsä kääntymään Herran puoleen ja jättämään heidän epäjumalanpalveluksensa taakseen. Jeshuan nimessä! Amen. + lista rukouspyyntöjä. Kiitos! Joseph Shulam

TÄNÄÄN

AAMULEHDESSÄ HYVÄ MIELIPIDE TÄNÄÄN. Aiheena Israelin vastainen valtamedia.

HELSINGIN OLYMPIALAISET PÄÄTTYIVÄT 50 VUOTTA SITTEN
19. 7. - 3. 8. 1952 järjestettiin Suomen tähän asti ainoat kesäolympialaiset. 50-vuotis uutisointia muissa medioissa lienee riittämiin. Maailman ensimmäiset olympiarahat ovat suomalaiset 500 mk hopeaa vuosilta 1951 ja 1952, joista ensimmäinen on 10 kertaa arvokkaampi kuin jälkimmäinen.
Olympialaissivujani ovat olympic.htm ja olympics.htm. Ei vieläkään korjattavaa tuohon vanhaan kirjoitukseeni olympialaisten tulevaisuudesta ja mahdollisuudesta saada nimenomaan Lappeenrantaan vihan ajan jälkeiset ensimmäiset kesäkisat ei tosin enää pakanallisella Olympian nimellä eikä ilmeisesti vielä vuonna 2010. Kisojen nimenä sopii olla Karelia Games, vaikka järjestämisestä vastaisi kokonaan uusi urheiluseura, Lappeenrannan Urheilijat. Eihän meillä naisia syrjitä nimissäkään. Urheiluseura Taipalsaaren Veikot, mille alunperin urheilukirppikseni suunnittelin, perustettiin vuonna 1915. Sille pidin muistorahana suomalaista hopeamarkkaa vuodelta 1915. Mutta sopii sen olla muistorahana tuleville olympialaisille ilmeisesti vasta 2015 Lappeenrannassa. Jos tämän ennustuksen toteutumisen tarkkuutta joskus ihmetellään niin sehän oli 40 vuotta ennen syntymistäni ja 60 vuotta jälkeen. Ja nyt Veijoset saavuttivat miesten keihäällä yhteisennätyksen 40 + 60 = 100 m. HV


31. 7. HEINÄKUUSSA 2002 RUNSAASTI TEKSTEJÄ * PLANET X:N UUTISOINNISTA * SUOMENKIELISET HALLEY-KIRJAT * WASHINGTON POSTISSA UFOJUTTU * MARTTI LUTHERIN MAAILMANLOPUN VUOSI * CIA:N JOHTOMIES JA IV. MAAILMANSOTA

HEINÄKUUSSA 2002 uutissivullamme on poikkeuksellisen paljon kirjoituksia. Tärkeimmät tekstit käsittelevät Exodusta ajan merkkinä, Unohdettu näkökulma Ilmestyskirjaan-teoksen arviointia, kenraali Allenbyn vaiheita Jerusalemissa vuonna 1917, M. Baxterimme löytyminen netistä, yritystä oikoa hirvittäviä mm. Planet X -juttuja sekä viimeisimpänä Harri Veijosen löytönä erikoinen 90 vuoden ajanjakso jo pakanain ajan alkaessa.
Kuumasta ja loma-ajasta huolimatta tällä uutissivulla varsin mukavasti lukijoita. Kiitän! Harri Veijonen

PLANET X:N UUTISOINNISTA
Planet X:n olemassaolonkin jotkut kieltävät, mutta niinhän tehdään Jeesuksen ja Nooan arkinkin suhteen. Eilen annetussa linkissä kerrotut asiat Planet X:stä ovat vähintäänkin yliampuvat. En ryhdy tuomitsemaan sellaisia uutisia. Todellinen ongelma on tärkeimmistä uutisista vaikeneva maailman tiedonvälitys, mikä ei mainitse etukäteen sanaakaan edes kaikkien aikojen suurimmasta tapauksesta: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin! Vaikka maailman mediat tietäisivät Planet X:n tulevan ja juuri toukokuussa 2003 niin sitäkään ne tuskin mainitsisivat ennen kuin asia on jo menossa. Siihen asti katsotaan ja odotetaan, varotaan luomasta hysteriaa maailman väestöön. Oikea tiedotus asiasta auttaisi varautumaan niinkuin juutalaiset osasivat pysyä veren suojissa kymmenennen vitsauksen tullessa. Eikä siitäkään tulosta tiennyt maailma mitään. Meidän siis pitääkin tietää asioita, joita muut eivät tiedä eivätkä usko. HV

VAIN KAKSI SUOMENKIELISTÄ HALLEY-KIRJAA
Pellert, Tom : Raamatun arvoitus ja Halleyn komeetta / Tom Pellert Hki : Tammi, 1982 Ulkoasu: 193, [1] s. : kuv. ; 22 cm - Tom Pellertillä ei muita julkaistuja kirjoja. Lukiessani teosta joskus 1985 pidin osia siitä eksyttävinä. Teoksessa on kuitenkin paljon hyvää. Se sisältää mm. apokryfisen Heenokin kirjan.
Calder, Nigel : Komeetta kiitää! : Halleyn komeetta palaa / Nigel Calder ; suom. Erkki Makkonen Hämeenlinna : Karisto, 1983 Ulkoasu: 160 s., [8] kuvas. : kuv., kartt. ; 24 cm Alkuteos: The comet is coming! Bibliografia: S. 152-157: Kirjallisuutta. Nigel Calderilla kirjoja mm. Einsteinin maailmankäsityksestä. Kaikki julkaistut jo vuosia sitten. HV

WASHINGTON POSTISSA UFOJUTTU
ST Mediaan lisäsin kopion Washington Postissa olleesta UFO-artikkelista. Samalla linkki em. Planet X "pelottelusivulle". HV

OMENAPUUN ISTUTTAJA MARTTI LUTHERIN MAAILMANLOPUN VUOSI
Silloin kun Jeesuksen tulemuksesta esitetään laskelmia liittämättä niitä Raamatun kertomiin oheistapahtumiin, ollaan aina pahasti harhassa. Vaikka Martti Luther ei kirjoituksissaan painottanut lopun ajan tapahtumia, tiedetään kuitenkin hänen olleen sitä mieltä, että enin osa lopun ajan merkeistä oli toteutunut jo hänen aikanaan (1500- luvulla!). Näkemys on ymmärrettävissä varsinkin kun Luther ei tiennyt Israelia ajan merkiksi vaan oli peräti juutalaisvihaaja. M . Peltonen Pieperin ja Tiililän kirjoitukset lähteenään väittää Lutherin jopa ennustaneen Jeesuksen paluun tapahtuvan vuonna 1556. Luther kuoli 10 vuotta ennen tuota vuosilukua eikä päässyt itse selittelemään, mikä ennustuksissaan oli vikana. Niin pahasti ne olivat metsässä kuin ehkä juuri luterilaisille sopii. HV

Former CIA Director R. James Woolsey told a Washington audience Wednesday, "We are in a world war, we are in World War IV." He said World War IV began on Sept. 11, 2001. ... Woolsey suggested it would be futile to wait for a "[former Soviet President Mikhail] Gorbachev figure to evolve" in Iraq. He said Iraq is ruled by a murderous family that will not give up power. ...


30. 7. AITO NOOAN ARKKI MUISTUTTAA PELASTUKSEMME TULOSTA * ASTEROIDI KOITUNEE SIUNAUKSEKSI * PLANET X MYRKYN VOI LYKÄTÄ

Nooan arkin löytymisestä on kirjoitettu maailmalla paljon. Saimme sivuillemme ilmeisesti parhaimman olemassa olevan kuvan aidosta Nooan arkista Araratin vuoristossa. Siellä arkki on lojunut jo monia tuhansia vuosia. Ennen sen löytymistä sanoin, että se vielä löytyy todistukseksi ajallemme. Se muistuttaa Jeesuksen sanoista "niinkuin oli Nooan päivinä niin on Ihmisen Pojan tullessa."
Tuleva tuho on valtava ja maailmanlaajuinen. Mutta säilynyt arkki on merkki siitä, että Nooan kaltaisiksi katsotut viisaat ihmiset saavat yliluonnollisen pelastuksen katastrofilta turvaan. Kristus lähettää enkelinsä, jotka noutavat pelastettavat sielut yläilmoihin. Viikon kuva 2: Nooan arkki. Taivaallakin on jo nähtävissä luvattuja merkkejä Herran tulosta:

PELASTAAKO ASTEROIDI MAAILMAN?
Samuel Suvivirran aloittamaan asteroidi-aiheeseen, "ketjukirjeeseen" lisäkseni ottivat kantaa helluntailaiset Reino Savola ja Jari Pasanen. Kannanottoni oli aiheellinen siksi, että Suvivirtaa on voitu luulla minun linjalaisekseni, mitä hän ei ainakaan tässä asiassa ole. Reino Savola on osannut laillani tulevia oikein opettaa. Hänen vastauksensa oli:
"Hei, en myös usko, että 2 km:n lohkare osuisi, koska elämä jatkuu 1000v. valtakunnassa. reino"
Vastauksessa on tulkittu minun uskoneen niin. Ilmeisesti tarkoitetaan, että me uskomme, että elämme vuonna 2019 tällä planeetalla kaikessa rauhassa Herran hallitessa. Pidän kyllä mahdollisena, että Suvivirran näky on oikea, mutta hän on alkanut tulkita sitä väärin. Vihan ajassa maahan voi törmätä joku, mikä siirtää planeettamme uudelle radalle. Sellaista ei tarvitse olla näköpiirissä tieteen keinoin. Vuodeksi 2028 ennustettiin törmäystä. Vuodeksi 2019 ennustetaan törmäystä. Jokohan piankin löydetään kivi, mikä osuisi vuonna 2010? Jos vihan aika alkaa tammikuussa 2004, mahdollinen törmäys sattuu jo noin vuonna 2006 tai vihan ajan olessa 7 vuotta juuri 2010. Monikin raamatunkohta viittaa sellaiseen. Itse asiassa se ei tuhoaisi planeettaa vaan aikaansaisi sen, että ihmisiä yleensä vihan ajassa jää henkiin: "päiviä lyhennetään kolmanneksella", 16 tuntisiksi mahdollisen törmäyksen seurauksena. Otsikkoni "pelastaako asteroidi maailman?" tarkoittaa toiseksi sitä, että Jumala todella saattaa laittaa kaiken näyttämään siltä, että tällä planeetalla EI OLE PELASTUSTA kuin Veijosen koneessa lentäen Pohjantähdelle! Veijonen Harri

PLANET X - VIIMEISEN VITSAUKSEN TUOJAKO?
Kun nyt päästiin taivaan merkkien makuun niin palataan myös aiemmin mainittuun ja ST Mediasta löytyvään Planet X:ään. Aloittaessani "julkisen toimintani" 1986 tein suuret opetustaulut kymmenestä vitsauksesta rinnan Egyptissä tapahtuneet ja Ilmestyskirjan kertomat. Ne osuivat hämmästyttävän tarkasti yhteen. En ole tutkinut aihetta lähemmin myöhemmin, mutta olen odottanut myös, että ennen seurakunnan exodusta yläilmoihin maailmalle annetaan joku vastaava viimeinen vitsaus kuin oli Faaraolle juutalaisten Egyptistä lähtiessä.
Kymmenes vitsaus, viimeinen varoitus Faaraolle oli kova. Kaikki egyptiläisten esikoiset kuolivat, mutta juutalaisten säästyivät. Raamattuhan mainitsee, että juutalaiset olisi pelastanut veri ovenpielissä, mutta käytännössähän se oli takuu siitä, että henkilöt pysyivät suojassa sisätiloissa. Asiaa olen selittänyt siten, että egyptiläisten nuorukaiset olivat ulkona riennoissa pahaan aikaan samalla kun juutalaislapset sisätiloissa. Mm. Tom Pellertin kirja "Raamatun arvoitus ja Halleyn komeetta" (Hki : Tammi 1982) taisi selittää ja ilmeisesti siinä asiassa oikein, että maa-planeetan läheisyydessä kulki komeetta tai vastaava, mikä antoi ilmakehään tappavaa myrkkyä.
Planet X touko-kesäkuussa 2003 sopisi sellaiseksi myrkyn lykkääjäksi. Kysymys ei siis olisi vielä vihan ajan vitsauksesta kuten maailmalla hyvinkin selitetään vaan ultimatum maailmalle. Viimeinen varoitus: Ota tai jätä. Seurakunta lähtee luvattuun maahan ja vain tyhmät jäävät tähän maailmaan, mitä Egypti kuvaa. Harri Veijonen
Planet X:stä tarinaa englanniksi kera linkin:
Planet X's passage next year could be the greatest catastrophic infliction of loss of life upon mankind, since Noah’s Ark. Supposedly, Planet X will enter the Earth’s orbit between May 15 and May 30 of 2003 http://www.detailshere.com/niburu.htm


29. 7. TIMES OF THE GENTILES * MIHAEL BAXTER IN INTERNET TODAY * BAXTERIN LOPPU 1937 JA 70 VUOTTA * OMA KEKSINTÖNIKÖ?

TIMES OF THE GENTILES
The Beginning of Gentile Times, 606 B.C.
The Bible evidence is clear and strong that the "Times of the Gentiles" is a period of 2520 years. From the year B.C. 606 to and including A.D. 1914.
Harri Veijonen today (and maybe Mihael Baxter 1866!): But maybe the next 90 years also like that:
606(03) to 516
+ 2520 YEARS =
1914(17) to 2004(07)

MIHAEL BAXTER IN INTERNET TODAY

Baxter, Michael M. FORTY PROPHETIC WONDERS PREDICTED IN DANIEL AND REVELATION. SOME ALREADY FULFILLED, SOME IN PROCESS OF FULFILLMENT.... New York: The Christian Herald, 1918 copyright. Rev ed of 1st ed, 1866. Size: 5X7. [317pp] (The founder of "The Christian Herald" makes forty predictions about Armageddon & other events in the first third of the 20th century, based upon a compilation of predictions made by other authors.) Grey paperback with blue lettering, spine & covers soiled & watermarked, edges worn & torn up to 1/4 inch, owner signature in ink & stamp on title page, pages generally very good, tight & clean copy, GOOD ...$10.00

Baxter, Michael - FORTY PROPHETIC WONDERS -Cleveland:Union Gospel Pub Co- 1918- 317p -yellowed- $9.00
Forty Prophetic Wonders Baxter, Michael, Rev. 651A1918 Originally Forcast 1866 Union Gospel Printing Co. Cleveland, Ohio
Forty Prophetic Wonders Baxter, Michael 804A1918 10th Edition The Christian Herald New York.

Michael Baxter, in the year 1866, in "Forty Prophetic Wonders":
DIVINE REFRESHINGS PRECEDE HIS RETURN
Scriptures tell us of a "former" and a "latter" Rain. The copious outpourings of the Holy Spirit at the beginning of the Church-Age is the "former rain", and the similar outpourings that now are given in like fashion, with like manifestation, upon that part of the Church which is His body is the "latter rain", but on Israel God promises to send "the former and the latter rain in one month" (Hos. 6:3; Joel 2:23)! Thus beyond anything that the first or the last Apostles knew, will be Israel's enduement following the Rapture of Christ's Bride. So other expositors have recorded, as follows:
"The Gift of Tongues and increased faith to work miracles, and the having of all things in common among Christians, and unparalleled boldness in preaching the Gospel, will characterize this coming Pentecostal outpouring of the Holy Spirit, during the literal day first seal (of Revelation), in far greater measure even than during the Pentecostal Revival in the Primitive Church at the year-day first seal. Indeed it is only by the gift of tongues, and by their being miraculously removed from one place to another, like Philip or Elias (Acts 8:39, 40; I K. 18:12); that Christians on the earth would be able to preach the gospel to every nation, and kindred, and tongue, and people, within the short space of a few months."

BAXTERIN LOPPU 1937 JA 70 VUOTTA

Vilho Rantasen väitettä toistaen vuoden 1986 kirjasessani pidin John Ag. Brownia ensimmäisenä, joka pystyi murtamaan Danielin lopun profetian sinettejä. Nyt olemme päässeet näkemään Brownin ennustuksia lähemmin ja saatamme epäillä niiden osuneen kohdalleen sattumalta. Ensimmäiseksi henkilöksi joka pystyi avaamaan lukittua Danielin profetiaa (Daniel 12:4) sanonkin nyt: Mihael Baxter ja vuosi 1866!
Baxterimme koko nimi on selvinnyt. Miksi hänet on ollut niin vaikea netistäkin löytää? Rantanen mainitsi sen lisäksi, että ennustuksensa olivat epämiellyttäviä Englannille, toisenkin varmasti asiaan vaikuttaneen seikan: Baxter ennusti loppua tai seurakunnan ylösottoa ajankohtaan noin 20 vuotta jälkeen sen merkillisen vuoden 1917. Olemmekin kerta toisensa jälkeen nähneet, miten aikansa etevimpiä profeettoja on alettu pitää väärinä tai aikansa huonoimpina. Todella surkeita tyyppejä parhaita profeettoja lukeneissa henkilöissä!

BAXTERIN LOPPU JA 70 VUOTTA

Mistä sitten Baxter oli saanut ajankohdan noin 20 vuotta jälkeen vuoden 1917? Vielä tuskin mistään voimme asiaa varmistaa, mutta sekä Baxter että Guinnesshan osasivat puhua pakanain aikain alkuvuosille lopussa olevan vastaavansa. Niinpä siis vuotta 606 eKr. 2520 vuotta myöhemmin vastasi vuosi 1914. Babylonin valta tuli Israelin ylitse. 2520 vuotta myöhemmin Israelin vallan palauttaminen alkoi. Guinness puhui pakanain ajan alussa tärkeänä vuotta 604 eKr. ja väitti 2520 vuotta myöhemmäksi ja tärkeimmäksi vuodeksi vuotta 1917.

Mistäpä muualta kuin historiasta vuoden 606 eKr. jälkeen Baxter kaavaili tulevaa. Menettelytapa, jota tuskin kukaan Suomessakaan on selvittänyt mitä nyt pari mainintaa Rantasen ja minun kirjoissani. Vuosi mikä oli Baxterille historiasta tuttu oli 586 eKr. Silloin tapahtuneesta on juuri edellä kerrottu professori Pentti Kaiteraa toistaen. Vuonna 586 eKr. babylonialaiset hävittivät Jerusalemin temppelin. Ilmeisesti siitä Baxter katsoi 2520 vuotta eteenpäin ja väitti vuonna 1936-37 lopun tulevan. Toinen mahdollisuus, että hän laski "nopeasti" sanan lukuarvon ja sehän on 19, mikä toteutui 1948 + 19=1967, kun Israelista tuli "nopeasti" väkevä kansa.

Baxterin arvo on palautettava!
Ja sehän palautetaan varsinkin jos varmistuu, että juuri hän oli keksinyt oikean periaatteen. Siitä vaan sitten menisi vielä 70 vuotta kunnes Messiaan näkyvä paluu tapahtuisi mitä temppelin uudelleenrakentaminen vuonna 516 eKr. kuvaisi. Tavallaan siis Jeremian profetia ulottuisi 70 vuosineen meidän päiviimme. Vuodesta 1937 tarkalleen 70 vuotta ja sinusta Babylon eli kirkko tulee loppu! Messias rakentaa temppelinsä ja kirkkoja ei enää ensimmäistäkään!
Siinä 70 vuodessakin on vielä 30 ja 40 vuotta niinkuin 20:n jatkoksi sopii. Baxterin vuodesta 1937 30 vuotta ja oikeat vuosiluvutkin 6 7. Ja 40 vuotta myöhemmin 2007 kaikki tulee valmiiksi Messiaan rakentaa temppeli Jerusalemiin. Sopii vain muistaa, että ensimmäistä maailmansotaakin vastaa kolmas kerta 90 vuotta myöhemmin ja sodan jaloista seurakunta temmataan pilviin, kun pimeimmät antikristillistä Jerusalemin valerauhaa ylistävät. Harri Veijonen

OMA KEKSINTÖNIKÖ? USEITA LOPPUVUOSIA
Kirjoitin edellisen muistin mukaan ja ilmeisesti siinä vaikutti oma käsitykseni 90 vuodesta vuoden 606 eKr. jälkeen. Asiaa tarkistaessani löysin Vilho Rantasenkin teoksissa Baxterilta ristiriitaisia ja erilaisia loppumisen vuosilukuja. "Mitä nyt odotamme?" (1948) s. 17 puhuu kahdesta mahdollisesta lopun vuodesta ja Israel ajan merkkinä (1966) s. 152 vielä monista vuosista niiden loppuvuosien jälkeen. Siinä esimerkiksi maininta Baxterin ennustuksesta ennen antikristusta tulevaksi 10 tai 12 vuodeksi ilmeisesti vuosille 1919-31 hirmuhallitsija, jonka Rantanen yhdisti Hitleriin, ja minä olen miettinyt Gorban poissaolon pituutta. Alkuperäinen suomenkielinen lähde haluttaisiin löytää: Suomen Viikkolehti vuonna 1908, Kaarlo Vaismaan artikkeli "Kaksikymmentä tulevaa tapausta vuosien 1908-31 välillä". Mahdollisesti Rantasella on ollut vuoden 1966 kirjaansa käytettävissään muitakin lähteitä, vaikka teokset ovat monin kohdin samansisältöisiä sanasta sanaan. Ostotarjoukseni alkuperäisestä kirjasta vuodelta 1866: Michael Baxter: "Forty Prophetic Wonders".

MUISTIINPANOJA. Julkaisen muistiinpanojani runsaasti, mutta aina voi olla joku julkaisematta jäävä asia osoitteessa muistiinpanoja.txt. HV


28. 7. SUOMEN HITLERILLE LUOVUTTAMAT I: EI VAIN KAHDEKSAN SIELUA * MAC INTOSH, EXODUS JA KIRKKO * TASIHININ TALO PUHUTTAA

SUOMEN HITLERILLE LUOVUTTAMAT I:
EI VAIN KAHDEKSAN SIELUA
Vain kahdeksan sielua pelastui Nooan aikana. Sivuillamme oli taannoin Osmo Pöystin kynästä, että vain kahdeksan sielua suomalaisia juutalaisia joutui Hitlerille. Valitettavasti se ei ollut koko totuus. Tässä kuitenkin ensin, miten ne kahdeksan Hitlerille joutuivat:
Hitler oli vaatinut kaikkia Suomen juutalaisia luovutettavaksi. Saksasta heitä noutamaan tulleeseen laivaan oli ehditty siirtää kahdeksan juutalaista ennen kuin ylemmältä taholta tullut alempien viranomaisten käyntiin panema toimenpide saatiin pysähtymään. Ilmeisesti C. G. E. Mannerheim ja ministeri Väinö Tanner olivat pysäyttävän päätöksen takana. Mutta laivattuja ei enää saatu takaisin. Kahdeksasta Saksaan joutuneesta juutalaisesta seitsemän murhattiin.
SUOMALAISIA MERIMIEHIÄ HITLERIN TUHOAMISLEIRILLÄ
Neljä suomalaisalusta Mercator, Ellen, Bore VI ja Wappu joutuivat internoiduksi Saksan rannikolla vuonna 1944. Ne sisälsivät yhteensä 90 suomalaista merimiestä tai 12 oli naisia. Oskar Reponen kirjoitti aiheesta dokumenttikuvin kirjan Kaasukammion varjossa vuonna 1980 helsinkiläisen Uuden Kirjakerhon kautta. Lähteenään neljän mukana olleen henkilön haastattelun lisäksi Veijo Johanssonin päiväkirja. Aiheesta oli ollut myös Reposen artikkeli aikakauslehdessä. Noista suomalaisista kuitenkin vain neljä olisi kuollut välittömästi keskitysleirillä, mutta yli 20:een se olisi vaikuttanut välillisesti kuolemaan johtaen. Reponen mainitsee vanhempaan haastatteluunsa perustuen myös keskitysleirin nimeltä Sonderlager Stutthof, jonka tietoja ei ole voitu tarkistaa, mutta sen yhteydessä puhuttiin vielä suuremmista määristä suomalaisia Hitlerin vankina. HV

MAC INTOSH, EXODUS JA KIRKKO

C. H. Mac Intosh: Toinen Mooseksen kirja. Kolmas painos. Ristin Voitto ry. Helsinki 1965.
Helluntaikirkkojen kustannusliike julkaisi taannoin useita painoksia Mac Intoshin viisiosaista selitysteosta Viisi Mooseksen kirjaa. Toinen osa käsittelee Exodusta. Olen juuri linkittänyt ulkomailta päivitetyn sivun exoduksesta, josta ehdin lukea vain vuosiluvun 1504 eKr. Liekö kuitenkin ollut 1496 eKr., mikä olisi tarkalleen esittämäni 3500 vuotta vuodesta 2004 jKr., jolloin odotan Jerusalemin valerauhaa seurakunnan muuttoineen luvattuun taivaan maahan.
Mac Intoshin sarjaa vanhan ajan helluntailaiset arvostivat.
Juuri olin maininnut karitsan uhrauspäiväksi 14. päivä. Juutalaisten piti karitsa kuitenkin jo varata säilöön uhraamista varten 10. päivä. Heti sivujani lukevan raamatuntuntijan pitäisi huomata, että niinhän sitä oli Kristus talletettu 4000 vuodeksi tullakseen maan päälle oikeaan aikaan. Jumalan Karitsa ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Mac Intoshilta esitettäväksi vaikka nykypolven helluntaikirkollisille s. 155:
"Egypti ja Babylon eroavat hengellisessä merkityksessään toisistaan. Egypti on paikka, josta Israel tuli, Babyloniin heidät taas myöhemmin vietiin. Egypti osoittaa, millaiseksi ihminen on tehnyt maailman. Babylon taas kuvaa sitä, millaiseksi saatana on tehnyt, parhaillaan tekee ja on vastaisuudessakin tekevä tunnustavan kirkon. Niinpä meitä ei vain ympäröi Egypti kaikkine tavaroineen ja olosuhteineen, vaan myös Babylonin periaatteet. ...
Meidän tulee vastustaa Egyptin todellisuuksien sekä Babylonin hengen ja periaatteiden yhteisiä hyökkäyksiä. ...
Nämä sanat puhuvat vakavaa kieltä kaikille, jotka jollakin lailla ovat liittyneet Baabeliin, tuohon väärään, tunnustavaan kirkkoon. "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistaan" (Ilm 18:4)."

Milloin viimeksi on jossakin helluntaikirkossakaan saarnattu noin selkeästi tunnustavaa kirkkoa vastaan? Tosiasiahan on, että Kristuksella ei ole kirkkoa lainkaan. Ainoastaan seurakunta. Mac Intosh mainitsi miten Faarao olisi halunnut pitää juutalaiskansan asumassa sitä lähellä voidakseen edes hieman sitä valvoa ja vetää yhteyteensä. Arkkipiispa Paarmalle ja kaikille kirkkojen johtajille lienee tullut selväksi, että me asumme ja olemme aivan toisessa suunnassa kuin he! Tampereen Kristillinen Yhteisö ry:n Pekka Lahtinen kirjoittaa kirjassaan, että kirkosta kehittyy kaikki uskonnot sulattava maailmankirkko, ja vasta sitten siitä tulee lähteä ulos. Eipä ollut Mac Intoshin aikaan kuin "tunnustava kirkko", johon ei pitänyt kuulua. Voin perustellusti kysyä, ovatko Lahtisenkin yhteisön tapaiset ryhmät osa tunnustavaa kirkkoa? Kirkkoihin kuulumattomina seurakuntalaisina emme kuulu mihinkään uskontokuntana esiintyvään yhdistykseen. HV

TASIHININ TALO PUHUTTAA
Kaakkois-Suomen Sanomien toimittaja Auvo Härkönen kirjoittaa 28. 7. 2002 ilmestyneessä lehdessä kuvin otsikolla "Tasihinin talo puhuttaa". Ensimmäisenä haastateltavana Härkösellä on kirppisyrittäjä Harri Veijonen. Lehden mukaan Veijonen on sanonut näin:
"En ymmärrä, miksi talo pitäisi antaa vain yhdelle yhdistykselle. Olen tosin muutenkin muuttamassa tästä pois, mutta silti asia jo periaatteenkin vuoksi harmittaa".
"Osto- ja myyntiliiketoiminnan talossa vasta äskettäin aloittanut Janne Tarvainen ei myöskään innostu mahdollisesta pois lähdöstä... - Kehitysmaakauppayhdistyksen puheenjohtaja Leeni Kokko toivoisi, että neuvottelun mahdollisuutta muidenkin yrittäjien toiminnan jatkamiseen olisi... - Yrittäjä Heli Pukki menettäisi mahdollisessa pois muutossa yrityksensä lisäksi kotinsa..."

HARRI VEIJOSEN MIELIPIDE JULKAISTIIN SAMASSA LEHDESSÄ
Samassa K-S:n Sanomain numerossa on julkaistu artikkelin synnyn aikaansaanut Harri Veijosen teksti "kansan kanta" -mielipidepalstalla. Teksti on sama kuin täällä viikko sitten julkaistu otsikolla "Tasihinin talo halutaan säilyttää pienliikkeillä". HV


27. 7. SELITYSTEOSTEN KAKSI PERUSVIRHETTÄ * ÄÄNIÄ ISRAELIA VASTAAN OSTETTU JA MYYTY * PIENEN SARVEN AJAT * NABONASSAR 747 EKR. * VALISTUS JA VOLTAIRE * VOLTAIRE ENNUSTAJANA * PROFESSORI PENTTI KAITERA JA MUITA HENKILÖITÄ

KAKSI SELITYSTEOSTEN PERUSVIRHETTÄ
Protestanttisessakin profeetallisessa kirjallisuudessa on usein kaksi perusvirhettä:
1. "Pieni sarvi" yms. antikristuskohdat on selitetty paaviksi.
2. Israelin valtiota ei nähdä ennaltatiedetyksi ajan merkiksi.
Noista vanhoista vääristä opeista ei kirkoissa ole päästy vieläkään. Tyypillinen kahden perusvirheen teos on tämä: Aikain Vartija Helsingistä saattoi olla adventistien kustannusliike. Käsissäni on heidän julkaisunsa "Ljus och Sanning" vuodelta 1913.
Hornetit ovat lennelleet, mutta "Det lilla hornet. - Dan. 7:25" käsittelee pientä sarvea. Heillä se on roomalaiskatolinen kirkko, kun minulla poliittinen johtomies, antikristus. "Det skall nedslå tre konungar" on minulla, että antikristus syrjäyttää palatessaan kolme kuningasta. Olisin kiitollinen tiedoista koskien ensimmäistä antikristuksen esikuvaa, Antiokus Epifanesta ja hänen valtaantuloaan ja vaiheitaan. Rooman piispaan Daniel 7:n yhdistämiset sotkevat muinaiset vertauskuvatkin ajallemme, jolloin pieni sarvi nousee suorittamaan 3,5 vuoden tehtäväänsä.
"Under en tid och tider och en halv tid". Aika, 2 aikaa ja puoliaikaa, Dan 7:25, voisi kyllä olla ollutkin jotakin 360 + 720 + 180 = 1260 vuotista sotaa. Aika Danielissa voi tarkoittaa sekä vuotta että 360 vuotta. Kirjoittaja tietää oikein ja sanookin sen pienen sarven ajaksi. Johonkin kun 1260 vuotta hänen on sijoitettava, hän sanoo sen päättyneen 1798. Piut paut Pius VI:lle, mutta katson vielä selityksensä Daniel 9:27.
Siellä 70 vuosiviikkoa, 490 vuotta on vedetty yhteen 2300 vuoden kanssa ja keksitty lisä 1810 vuotta päätyen ajankohtaan 1844 jKr. Totta ihmeessä aina on yritetty selittää raamatun profetioita, mutta nehän olivat lukittu meidän aikaamme asti. Vasta meidän aikanamme ovat ilmestyneet maailmansodat, juutalaisvaltio yms. oikeat ajan lopun merkit. Adventistit ym. sekoilevat selityksissään vieläkin, koska eivät usko Israelia Israeliksi. Tuollaiset perusvirheet voidaan liittää syihin olla kuulumatta kirkkokuntiin.

ÄÄNIÄ ISRAELIA VASTAAN OSTETTU JA MYYTY
HALVIMMILLAAN 500 DOLLARIA
"Miten öljydollarit kiertävät" -artikkelissa Mark Gayn Toronto Star:issa kirjoitti taannoin miten ääniä Israelia vastaan valtiot YK:ssa myyvät. Erään pienen valtion tiedetään myyneen äänensä 500 dollarilla ja toisen 4000 dollarilla. Nykyisin asioita pyritään hoitamaan "hienostuneemmin". Erkkituomiojansa löytyy joka maalla. HV

PIENEN SARVEN AJAT
Pienen sarven aika loppuu Messiaan näkyvään paluuseen. Jos syksyllä 2007, hänen aikansa antikristuksena alkaa keväällä 2004 hyökkäyksellä Jerusalemiin tehty valerauha rikkoen.
Jos Dan 7:25 tarkoittaisi ajalla yhden vuoden ohella 360 vuotta, jotakin olisi alkanut 1260 vuotta ennen vuotta 2007. Vuosi olisi ollut (2007-1260=) 747 jKr. Tapahtuiko silloin mitään?

NABONASSAR 747 EKR
Pakanain aikain alkuna 606 eKr. ohella on pidetty joskus myös ajankohtaa 747 eKr. helmikuun 26. klo 12., jolloin Nabonassarin väitetään nousseen valtaistuimelleen. Tarkan ajanmäärityksen oli tehnyt tähtitieteilijä Ptolemaios. (Rantanen 1948 s. 30). Haimme tapahtumaa vastaavana vuonna jälkeen Kristuksen. HV

VALISTUS JA VOLTAIRE
Valistuksen nimellä valistuksen vastustamista on tapahtunut satoja vuosia. Raamattu on oikea oppikirja jokaiselle ja vähän joka asiaan! Ensimmäisenä valistan sen, että Raamattu sisältää satoja jo toteutuneita profetioita ja viimeisiä viedään. Ja kaikki raamatullisen eli oikean valistuksen vastustajat viedään helvettiin Voltairensa kera.

VOLTAIRE ENNUSTAJANA
Valistusfilosofina pidetty monien ihannemies Voltaire teki 1700-luvulla yhden ennustuksen. Sen mukaan sadan vuoden kuluttua kukaan ei enää lue Raamattua. Sadan vuoden kuluttua hänen talonsa oli Raamattujen levittämiskeskus. Tyypillinen vastustajamme. Kaikki mitä hän ennustaa tapahtuukin tarkalleen päinvastoin. Missä on lupaus Jeesuksen tulosta? Kaiken aikaa on tapahtunut ja tapahtuu viimeisiä merkkejä seurakunnan ylösoton tuloksi! Tuskin enää 1,5 vuotta kun Herramme tulee! HV

PENTTI KAITERA JA MUITA HENKILÖITÄ
Kaitera, Pentti. Professori, Lähitulevaisuus ja Raamatun profetiat-kirjan (Ari 1977) tekijä. Kirjan sivuilla on vain vähäinen vihjaus asiasta, mitä selitin otsikolla: Hävityksen kauhistus. Kaitera esittelee teoksessaan mm. seuraavia henkilöitä:
Bauer, Bruno. Ensimmäinen tunnettu teologi, joka opetti, ettei Jeesusta ole ollutkaan. Karl Maxin läheinen työtoveri.
Bulttmann, Rudolf. Luterilaisen maailman keskeinen Raamattua myyttikirjana pitävä liberaaliteologi.
Flusser, David. Kuolleen meren kääröjen erikoistutkija, Jerusalemin hebrealaisen yliopiston professori, juutalainen, joka sanoi Bulttmannista, että mitä kansallissosialistinen Saksa ei kyennyt tekemään yrittäessään hävittää kristinuskon maasta, tulee varmasti Bulttmann saamaan aikaan.
Räisänen Heikki, "Suomen Bulttmann", Helsingin yliopiston Uuden testamentin eksegetiikan professori, Jumalan Sanan ja Pojan pilkkaaja.

Englantilainen kenraali Edmund Allenby toteutti syksyllä vuonna 1917 ihmeen Jerusalemin taivaalla, mikä saattoi olla ennekuvaa Messiaan näkyvästä tulosta taivaalle mahdollisesti 90 vuotta myöhemmin!


26. 7. HARRI VEIJONEN: PAKANAIN AIKAIN ALKAESSAKIN MERKITTÄVÄT 90 VUOTTA
* KEISARI JA KUMPPANIT PERÄLLÄ POHJOISESSA VUONNA 1917

PAKANAIN AJAT TÄYTTYVÄT
Jeesus ennusti juutalaisten hajotuksen kaikkien kansojen sekaan ja vahvisti profetian pakanain ajoista: "Suuri on oleva viha tätä kansaa vastaan, ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät" (Luukas 21:23,24).
Jeesuksen ennustuksen mukaan hajotus alkaa sukupolven sisällä vaikutuksestaan: "Totisesti minä sanon teille: tämä kaikki on tuleva tämän sukupolven päälle" (Matteus 23:36). Kirjoitin mahdollisuudesta, että 70 jKr. hävitys oli 30 vuoden jälkeen Kristuksen ylösnousemuksesta, mutta varmasti se oli 40 vuoden sisällä.

PAKANAIN AIKAIN ALKAESSA OLI 90 VUOTTA

Aavistelemani asia on pilkulleen niin:
Pakanain aikain alussa oli 90 vuotta
ajan alusta Jerusalemin temppelin toiseen tuloon, mikä kuvastaa Kristuksen toista tulemista.
Netissä englanninkielisillä sivuilla tästä löytyy lähes vastaavaa asiaa mm. hakusanoilla "Times of the Gentiles" (Pakanain ajat). Yksimielisiä ollaan siitä, että pakanain ajat alkoivat tapahtumasta vuonna 606 eKr. ja että ne kestävät seitsemän aikaa eli 360 vuoden jaksoa eli 2520 vuotta.
Guinness 1886, suomennettu 1895 "Lopun aika" teoksessaan puhui niitä aikoja vastaavan aina tietty tapaus lopun ajalla. Ajanjakso alkaa siis 606 eKr. ja ensimmäinen etappi on 2520 vuoden jälkeen vuosi 1914, niinkuin Matteus 24:7:kin tiesi sen alun ja tapahtuman: maailmansota.
Yhdenkään en ole huomannut maailmallakaan maininneen sitä, miten 90 vuotta löytyy pakanain ajan alkaessakin. Tarkoitan pakanain ajan alkuvuotta 606 eKr. kunnes Jerusalemin temppeli uudelleen rakennettiin 516 eKr. 606 - 516 = 90.
Suomessa mm. professori Pentti Kaitera kirjassaan Lähitulevaisuus ja Raamatun profetiat (Ari 1977) kirjoittaa temppelin rakennetun vuonna 516 eKr. Vuodesta 606 vähennetään 90 vuotta kun tullaan vuoteen 516 eKr. Raamatussa vieläpä silloiset viimeiset 70 vuotta ja sen tapahtumat olivat pilkulleen ennaltatiedetty.

70 VUOTTA 586 eKr. - 516 eKr.
Babylonialaiset hävittivät Jerusalemin temppelin vuonna 586 eKr. Henkiin jääneet juutalaiset kuljetettiin orjiksi Babyloniaan (2 Aik. 36:17-21).
Jeremia ennusti useita vuosikymmeniä ennen Babylonian vankeuden päättymistä, kuinka kauan se tulee kestämään:
"Niin koko tämä maa tulee raunioiksi, autioiksi, ja nämä kansat palvelevat Baabelin kuningasta 70 vuotta" (Jer 25:11). Vuonna 538 eKr. Kyyros antoi määräyksen: "Näin sanoo Koores, Persian kuningas: Kaikki maan valtakunnat on Herra, taivaan Jumala, antanut minulle, ja hän on käskenyt minun rakentaa itselleni temppelin Jerusalemiin" (Esra 1:2) Kyyros palautti myös Herran temppelin aarteet Jerusalemiin (Esra 1:7-11). Uusi temppeli valmistui vuonna 516 eKr., joten ennustus raunioiden aikamäärityksestä piti paikkansa (Kaitera 1977), 586 - 516 = 70.
Meidän kannaltamme on olennaisempaa, että kun Jeesuskin puhuu monikossa pakanain ajoista ja niiden täyttymisestä niin juuri vuodet 1914(17) - 2004(07) tapahtumineen näyttävät olevan täyttymys pakanain ajoille ja todellakin vastaavat tapahtumat löytyvät 2520 vuoden takaa. Pilkkaajat usein esittävät, että se ja se raamatunkohta on kirjoitettu paljon myöhemmin, koska kohta tietää tulevaisuudessa tapahtuneet asiat. Kysymys on kieltäytymisestä uskoa ennaltatietämistä. Niin pakanain ajat, vuosiviikot (Daniel 9:23-27) kuten monet muutkin Raamatun profetiat kuitenkin jatkuvat edelleen ja toteutuvat silmäimme edessä päättyen vasta Kristuksen toiseen tulemiseen. Ja se tuleminen tapahtuu PILKULLEEN VANHOJEN PROFETIOIDEN MUKAISESTI sisältäen sekä ajat että tapahtumat! Harri Veijonen


Kuukauden henkilö: Edmund Allenby
Englantilainen kenraali Edmund Allenby toteutti syksyllä vuonna 1917 ihmeen Jerusalemin taivaalla, mikä saattoi olla ennekuvaa Messiaan näkyvästä tulosta taivaalle mahdollisesti 90 vuotta myöhemmin!
Taistelevien joukkojen mukana olleet sanomalehtimiehet ovat kertoneet, että Allenbyn komentoteltalla oli aamuteen aikaan avoin Raamattu. Edmund Allenby itsekin tiesi toteuttavansa Danielin kirjan profetiaa.

Edmund Allenby. In English:
http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/FWWallenby.htm

Edelliset uutissivut:

http://wwnet.fi/users/veijone/ind02july.html
http://www.wwnet.fi/users/veijone/ind02june.html
http://www.wwnet.fi/users/veijone/ind02may.html
http://www.wwnet.fi/users/veijone/ind02april.html

Liity Harri Veijosen postituslistalle! Lähetä viesti "liityn postituslistalle" ja sähköpostiosoitteesi osoitteeseen harriveijonen@yahoo.com

K All S R USA T25 ATH AU TP FL UK V Top Groups Top 100 TOPSITES Bapt Cyber S 500 Chr Hemsida25 Justnu Ice EST Top 500 TS TL TT VT Genealogy Toptop HOME