VIIKON SANA

HOME

Edellinen VIIKON SANA Seuraava

MELLERIN VIERAILU HERÄTTI AJATUKSIA

Viikon Sanaan on tällä kertaa poimittu ajatuksia päivittäisistä uutisista kesäkuun alusta 1998.

3. 6. MELLERILLÄ VÄKEVÄ SANA LAPPEENRANNASSA. Eilen Metodistikirkossa Lpr:ssa vieraillut Leo Meller esitti paljon asiaa ja väkevää sanaa. Varsin paatoksellisena ja bisnesmiehenä pidetyn veljen saarnatyylikin on kehittynyt. Sisältöihin varmasti palataan tällä sivulla. Vain toimittaja otti kuvan, pysykää kanavalla! Päällimmäiseksi jäi ajatus, että profeetallinen opetus olisi ollut sisäisesti ristiriitainen, mitä muut kuulijat eivät olisi huomanneetkaan. Hyvä asia se, että sukupolvesta ei nyt puhuttu mitään vaan lepopäivä alkaisi ensimmäinen päivä ensi vuosituhatta (mikä on esim. marraskuussa 1998). Yksityiskohtiahan pyritään täällä pian vertaillen selittämään.

3. 6. METODISTIPAPPI SIUNASI LAHKOJA. Mellerkin kiinnitti huomiota siihen, että metodistipappi muisti ulkoa kaikkien "seurakuntien" nimet Lappeenrannassa. Vaikka Meller puheessaan hyökkäsi lahkohenkisyyttä vastaan, työssään hän aina tukee lahkoja! Kuopion ev. lut. hiippakunnasta alkaen hänelle on ovia suljettu jo 1980-luvulta, eikä yksikään kirkko saarnaamaan ottaisikaan meikäläisiä, seurakuntalaisia, jotka rakentavat seurakuntaa eivätkä lahkoja.

3. 6. TOTUUS PAIKALLISSEURAKUNNASTA VAIKEA YMMÄRTÄÄ? Mellerin on bisnesmiehenä pakko toimia lahkoja rakentaen. Kun lahkoissa ei koskaan saarnata totuutta paikallisseurakunnasta, on asian ymmärtäminenkin vaikeaa. Viimeksi "Uskovien yhteys" (Top 100 listallamme 8.) sivujen tekijälle jouduin selittämään mistä on kysymys. Alkuseurakunnassa ei ollut minkään nimisiä lahkoja vaan paikkakunnilla yksi seurakunta. Nyt ns. uskovaiset puhuvat enintään siitä, että kaikkien uskovien paikkakunnan "seurakunnissa" tulisi olla yhtä. Seurakunnan rakentaja menee aina pitemmälle ja sanoo, ettei lahkoja tarvita lainkaan. Meistä, jotka jo olemme kaikkien kirkkokuntien ulkopuolellla, löytyy ensimmäiset vanhimmat paikkakunnan seurakuntaan. Ei sellaista voi hajottaa mitä ei ole olemassakaan, on täysin totuudellinen vastaus niille, jotka sanovat, että hajottaisimme seurakuntia tarkoittaessaan omaa lahkoaan.

3. 6. YKSIN USKOSTA ILMAN TEKOJA! Kirkkojen yhteys on ekumeniaa, ja sen Mellerkin tuomitsi korostaen "luopuneiden luterilaisten" tekoa yhtyä Rooman kirkkoon vanhurskauttamisopissa. Rooma opettaa Kristuksen ja tekojen ansiota yhdessä. Mormonikirkollekin on tyypillistä ajatus, että kyllä siinä tekojakin tarvitaan, että Jumalalle kelpaa. Omien tekojen ansioonsa kovin moni suomalainen turvaa viime hetkelläänkin. Pappi vielä haudalla vakuuttaa, että olipa siinä hyvä ihminen. Jumalan opetuksen mukaan kaksi sokeaa helvettiin menijää.

4. 6. KUKA VÄLITTÄISI SUDANISTA? Viime sunnuntain Helsingin Sanomatkin näyttävästi kysyi kuka. Meller Lappeenrannassa vastasikin, ettei näköjään muut kuin edustamansa Patmos säätiön kautta apua lähettävät suomalaiset. Tästä muslimitkin voivat lukea, että vielä eivät Pohjois-Sudanin uskonveljensä ole saaneet pommitetuksi ja tapetuksi koko kristikuntaa Etelä-Sudanissa.

4. 6. ARKKIPIISPA KAATOKÄNNISSÄ. Tämä ilmaus on aivan liian LIEVÄ, mikäli pitää paikkansa Mellerin Lappeenrannassa kertoma tieto, että Vikströmiltä olisi kysytty käsitystään Jumalan totuuteen mielistymättömille lähettämästä väkevästä eksytyksestä (2 Tess 2:10-12). Vikke olisi sanonut, ettei hän usko lainkaan Jumalan lähettävän eksytystä! Mellerkään ei kertonut käsitystään mikä se eksytys on, vaikka hyvinkin olisi samaa mieltä kanssani, Jerusalemin "rauha". Jerusaleminhan on VT:ssäkin ennaltatiedetty tulevan kuten NYT ON juovuttavaksi maljaksi maan kansoille. Vikke taas mukana PLO- riveissä jakamassa Jumalan Israelille lupaamaa maata ja kaupunkia. Tässä yhteydessä kuitenkin kerron aavistukseni, että arkkipiispakin sivujamme olisi lukenut ja toistan vuodenvaihteessa saamani hämärän näkyni, että MARASTA alkaen Suomessa toteutuisi ylösoton tullessa pitkälti linja: nykyisten käy hyvin, mutta SIJAISEKSI EN RUPEE! Oi Mooses, Mooses... Vihan ajassa tarvitaan sijaisia!

5. 6. JUMALA SULKEE ARKIN OVEN. Niinkuin oli Nooan päivinä niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Tätä Mellerkin toisti, muttei kertonut, että jos jotenkin samoin kävisi nyt, nykyiseen ARKKIIN ELI Kristususkoon ei voisi enää tietyssä vaiheessa tulla, vaikka se onkin vielä maan päällä. Meller esitti mielenkiintoisen näkemyksen, että ylösotto, kun kuolleet ensiksi nousevat,tapahtuisi siten, että Kristuksessa kuolleita olisi hetken näkyvästi maan päällä ja vasta sitten kaikki katoaisivat yläilmoihin. Jumala sulkee arkin oven! Katso, että olet Kristuksessa ennenkuin kuolleet nousevat!

HARRI VEIJONEN