Yleisurheilua Lappeenrannassa</a>

YLEISURHEILUA LAPPEENRANNASSA

KALEVAN KISAT

LAPPEENRANNASSA 17.-20.7.1997

Järjestävä seura: LUM=Lappeenrannan Urheilu-Miehet. Lisätietoja sieltäLUM:n jäsenkirjeen mukaan löytyy virallinen kotisivu: http://www.inet.fi/kalevankisat97, mutta SE ON JO SULJETTU!


Keihäänheiton askeleet.Juha Laukkanen animaatio. Vaatii MS Explorerin. (Napauta kuvaa!)

Sami Saksio. Miesten keihäänheiton voittaja.

Aki Parviainen. Ateenaan lähti hänkin.

Muuta:

Sari Essayah - elämää kävelyn jälkeenkin
Sekalaisia kuvia
Sport handbook
Olympiahistoriaa
Olympian kuvia

Kalevan kisojen katsojia: RIITTA UOSUKAINEN JA ILKKA KANERVA - animaatio!


NYT saatavana lyhennetty:Seppo Räty heittää Kalevan kisoissa 1997-video. (Napauta kuvaa!)

PAAVO VUOKSELA - TOMMI HUOTILAINEN

Paavo Vuoksela Lauritsalasta lähentelee jo 50 ikävuotta, mutta keihäänsä lentelee vieläreilusti päälle 50 metriä. Pariin otteeseen tänä kesänä on kilpailuissa vaikea nykymallinmiesten keihäs tullut 57 metrin tuntumaan, mikä tulos on Pohjoismaista huippua.
"Hiukan on nilkka kipeä, kun heitin varrettomilla piikkareilla", sanoo Lauritsalan Visaaedustava Vuoksela. Muuten hän on ollut hyvässä, notkeassa kunnossa, minkä kyllä huomaa joKinnusmaisesta vauhdistaan. Paikallisista lähinnä saman ikäisistä Veijo Maironiemestä jaHarri Veijosesta ei ole ollut vastukseksi. Jokamies tuskin pystyy siihenkään mihin nämä:yli 35 metrin kaaria paikaltaan.
Keihäänheitto on niin raju laji, että sitä harvoin vanhempana voidaan harrastaa. Kuula jakiekko sopivat ikämiesten fysiikalle paremmin. Tänä kesänä keihäs otettiin veteraaniurheilijoidenpiirinmestaruuskisojen ohjelmaan vasta sen jälkeen, kun Seppo Räty sitä tunnetuista syistätarvitsi.
Teuvo Huotilainen Parikkalasta on ollut ikämieskeihäreiden maailman luokkaa. Kysymykseen,vieläkö menee 50 metriä, Huotilainen vastaa: "Jos käsi kestäisi". Ehkäpä Huotilainen vielänähdään kilpailuissa, kun 60-vuotiaana pääsee heittämään kevyempää välinettä. Voimaa TeuvoHuotilaiselta ei kyllä puutu. Pojallaan, Tommi Huotilaisella, joka karsiutui Kalevankisojen keihäsfinaalista parilla sentillä, voimia saisi olla isä-Teuvon mielestä enemmän, jotta80 metrin keihäskaaria nähtäisiin.

© Harri Veijonen