INTERNETIN RAAMATTUTIETOKILPA


KUUKAUDEN PALKINTOTEHTÄVÄ


KUUKAUDEN PALKINTOTEHTÄVÄ

Mitkä ovat Raamatun kolme ensimmäistä sanaa?

KAIKILLE vastanneille palkinnoksi ainakin 2 kpl Veijosen kirjaa. Muista ilmoittaa postiosoitteesi. Vastaukset postitse Sulkutie, 53400 LPR tai sähköpostitse: harriveijonen@yahoo.com


VANHEMPIA KYSYMYKSIÄ
**********************
Uusi mukava palkintovisailu kaikille! (saa palkinnosta kieltäytyäkin ja vastata huvikseen. Hyväksi katsomamme "oikea" vastaus kirjataan tällä sivulla aina kuukauden mentyä niin että voit verrata vaikka omiin ajatuksiisikin) Pyrimme ottamaan huomioon myös vastaajan kyvyt ja omaperäisyyden arviodessamme kenelle satanen annetaan monista hyvistä vastauksista. Aivan arvontaan emme mene vaan voittajan vastaus täytyy olla kohtuullisen raamatullinen! Vastaukset sähköpostitse harriveijonen@yahoo.com tai postitse: Sulkutie, 53400 LAPPEENRANTA.


Marraskuun mahdottomaan tehtävään vastaus lopussa. Ehkäpä uusi kilpa on helpompi. Vastaukset 1998 tammikuun loppuun mennessä kysymykseen: Mistä seuraavat lainaukset ovat?
A. "Jouluna Jumala syntyi"
B. "Ulkopuolella kirkon (seurakunnan) ei ole pelastusta"
C. "Katso, Adam. Eikö olekin taivaallinen näky" 1. 2. 1998. vastaukset: Raamatun tuntemusta on sekin, että tietää, mitä Raamatussa ei ole. Etelä-Saimaassa tammikuussa 1998 kirkon Harri Heino luetteli neljä asiaa, mitkä eniten pitävät ihmisiä kirkon jäseninä. Yksikään niistä seikoista EI OLE Raamatussa! Seurakuntalainen VAROO sellaista, kirkkoa! Raamatusta ei todellakaaan löydy tukeakaan sylilapsikastelulle, kummiudelle, rippikoululle, kasteenliiton vahvistamiselle, kirkolliselle vihkimiselle, jne. Jo aiemmin sanottiin, että "Jouluna Jumala syntyi" on Kantelettaresta löytyvä valhe. Kohtaan B. löytyi vastaus 300 jKr. kohdasta sivultamme Jeesuksesta 1900-luvulle: " "Extra ecclesiam nulla salus", ulkopuolella kirkon (tarkoitti ilmeisesti "seurakunnan") ei ole pelastusta-lauseestaan tunnettu Cyprianus murhattiin vuonna 258 keisarin asetuksen seurauksena." C. ei ole Paratiisikertomusta vaan kuten monet kuvasta ja musiikista huomasivat tv-sarjasta Bonanza. Ja muuten koko sarjan ensimmäiset lausutut sanat.

Helmikuussa 1998 yksi kysymys ja

kaikille vastanneille palkinnoksi 3 kpl Veijosen kirjaa "Daniel 9:27 aikamme paljastin". Kysymys: Mitkä ovat raamatun kolme ensimmäistä sanaa? Vastaukset postitse PL 57, 53101 LPR tai sähköpostitse: veijone@mail.wwnet.fi

-

Vanhempia kysymyksiä ja vastauksia

1997 MAALISKUUN loppuun mennessä vastauksenne kolmeen kysymykseen:
A. Montako lasta oli Aadamilla ja Eevalla?
B. Missä Joona oli kolme vuorokautta?
C. Miksi "käärme pisti sitä kantapäähän" , 1. Mooses 3:15, vai pistikö?

Kiitos runsaasta osallistumisesta! Monista samantasoisista voittajaksi valittiin TIINA TORVINEN email: tiinatt@avitech.fi. Palkinnoksi on postitettu sata markkaa. Useat vastaajat ette ilmoittaneet mihin voimme postittaa lohdutuspalkinnot, rahan arvoista keräilytavaraa ja kirjallisuutta kaikille kunhan osoitteen ilmoitatte. Ja sitten vastauksiin:
1. Kaksi oli yleisin vastaus. Mutta Raamatun mukaan Kainin ja Aabelin lisäksi heille syntyi "poikia ja tyttäriä" (1 Mooses 4:25) eli lapsia oli vähintään kuusi todennäköisesti kymmeniä. Tiina arveli lapsia olleen seitsemän.
2. Joona oli meripedon vatsassa, Matteus 12:40, Joona 2:11. Mikä Herran käskyjä totteleva peto oli, se on jo toinen kysymys. Raamattu voi luokitella kalaksi valaankin, mutta ilmeisesti ei ollut kysymys valaastakaan. Olipa Joona kuollut tai hengissä pedon sisällä hän oli ennekuvana ylösnousevasta Kristuksesta aikoineenkin (Matteus 12:40). Hyväksyn sellaisenkin raamatuntulkinnan, että kysymyksessä oli "sukellusvene" olihan Herralla vaunutkin maan päällä (Hesekiel 1). Tavallisin vastaus oli kuten Tiinankin: kalan tai valaan vatsassa.
3. Kolmas kysymys on jatkossakin kinkkisin, mutta sehän kilvan jännäksi tekee. Etsin vastausta, jossa olisi tiedetty, että naisen siemenessä käännös "sitä" on väärä. Pitää olla "häntä". Hän voi olla vain Kristus, jota paha ristillä pistää tullen kuitenkin itse lyödyksi. Tuli paljon erilaisia vastauksia. Tiina vastasi "ehkä joku astui sen päälle". HYVIÄ VASTAUKSIA SEURAAVAANKIN KILPAAN, kiitos! KYSYMME NYT:

1997 HUHTIKUUN loppuun mennessä vastauksenne kolmeen kysymykseen:
A. Montako vuotta kestävät ne tuhannen vuotta (Ilm 20)?
B. Mikä viikonpäivä on sapatti?
C. Jaakobin poikain äidin nimi? (isän nimeä kun aina kysytään)

Vastaukset: A. tuhat vuotta on tuhat vuotta, B. lauantai, viikon viimeinen päivä,
C. Leea (Ruuben, Simeon, Leevi, Juuda,), Bilha (Daan, Naftal,) Silpa (Gaad, Asser,), Leea (Isaskar, Sebulon,), Raakel (Joosef ja Benjamin). Kahdellatoista pojalla yhteensä neljä äitiä. Bilha Raakelin ja Silpa Leean orjatar.
Huhtikuun kilvan voittaja: Marita Mäkinen e-mail: marita.makinen@mmm.fi
Marita oli ainoa, joka tiesi Jaakobin poikain äidin nimet. Uusi kilpa:

1997 TOUKOKUUN loppuun mennessä vastauksenne kolmeen kysymykseen:
A. Montako vuotta on vuosiviikossa?
B. Kuinka pitkä oli Nooan arkki?
C. Vastakysymys kysymykseen "Mitä sinä sillä tiedolla teet milloin Jeesus tulee?"?
-

Poikkeuksellisen vähän tuli vastauksia. Ilmeisesti pelättiin vastata kolmanteen kysymykseen. Rohkea voittaja, nimimerkki "matkamies" saa sata markkaa, vaikka vastasi kolmanteen siten, ettei se ollut vastakysymys lainkaan. Omat vastauksemme:
A. seitsemän kuten viikossakin (Dan 9:27), B. yli sata metriä, C. Koska pilkkaajat (2 Pietari 3:3-8), pahat (Matteus 24:50 ginosko=tietää), tyhmät (Matteus 24:39, Luukas 17:26-30) ja valvomattomat (Ilmestyskirja 3:3) eivät sitä tiedä, ETKÖ SINÄ TEE SILLÄ TIEDOLLA MITÄÄN? (Ja ellei kysyjän taka-ajatus "etkö ole valmis aina" ole synti, ei ole sinunkaan: ole sitten aina valmis pilkkaaja... kun kerran olet).

-

KESÄTAUKO. Kesä- elokuu ilman kilpaa. Syyskuun kilpailukysymys:
Jouluna Jumala syntyi vai syntyikö? (vinkki: kirjoitus kirkkojen lehteen) Vastaus: Jouluna Jumala syntyi, sanotaan Kantelettaressa. Raamattu opettaa, että Jeesus on aina ollut Isän tykönä, mutta Hänet (toivomme teidän uskovan Jumalaan sellaisena kuin Hän on, vaikkette ymmärtäisikään kolminaisuutta) Isä lähetti oikeaan aikaan. Tarkka päivämäärä on mahdollista esittää, mutta jos me niin tekisimme, vaihtoehtoja olisi kymmeniä. Kaikki ne sijoittuisivat meidän syksyymme, lähelle juutalaista vuodenvaihdetta. Parhaimpana vastauksena palkitaan Mirja Ronning Israelista JRT:n ystäväkirjeessä olleen tekstin johdosta! Kiitos!

1997 MARRASKUUN loppuun tehtävänä oli löytää tai kertoa seuraavasta mahdollisimman monia mieleen tulevia eksytyksen tai huonon profeetan tuntomerkkejä: "Sananselittäjät ovat moneen kertaan laskeneet Israelista, ajan merkistä, tuomion päivän lähestymistä. Pelkoa on kylvetty uskon luomisen sijaan. Moni profeetta on osoittautunut vääräksi." (Hyvä Sanoma). Vastaus: Ja kaikki kansa sanoi aamen, oli samaa mieltä. Seurakunnassa mieleen tuli vähintään kymmenen kriittistä ajatusta:
1. Sanaa selitetään muka olematta itse mikään selittäjä
2. Kielletään raamatullisten laskelmien olemassaolo (ei oikeuta sellaiseen sekään, että niitä voidaan ymmärtää hieman väärin)
3. Sanotaan Israelia ajan merkiksi, muttei pidetä sitä ajan merkkinä
4. Kielletään tuomion päivä
5. Kielletään tuomion päivän lähestyminen
6. Kylvetään valhetta, mistä tosiuskoa ei voi syntyä
7. Nimitetään valheen kylvöä uskon luomiseksi
8. Muka luodaan uskoa, vaikka vain Luoja uskon voi luoda,antaa
9. Nimitetään itseään paremmin tulevaisuutta tietäviä veljiä itseään huonommiksi profeetoiksi
10. Jopa vääriksi profeetoiksi, vaikka vain todelliset okkultistieksyttäjät sellaisia ovat. Hyvä Sanoman velikään ei siis ole väärä vaan huono profeetta.
ALKUUN = UUSIIN KYSYMYKSIIN

-

Jotakin apua yleensä omilta sivuiltammekin