"NIILO YLI-VAINIO":

VAI EI JUMALA UUDISTA?

Jumalan rauhaa!

Kiva kun Sinäkin tulit toimintani vaikutuksesta uskoon! Kiitän työtäni esittelevästä kirjastasi "VAI EI JUMALA PARANNA" (Ristin Voitto, 1979). Mutta miksi niin monet ovat hylänneet ensimmäisen rakkautensa? Enkö minä riittävän selvästi opettanut, etten minä vaan Herra tulee pysyä ensimmäisellä sijalla? Apu-lehdestä n:ro 40/1997 luin, että Sinäkin rakas ystävä, olisit kokenut "70-luvun lopulla uskonnollisen herätyksen Niilo Yli-Vainion (1920-81) voimasta." Ei kai se nyt mikään ihme ole, ettei Jeesuksessa pysy, jos on tullutkin minun eikä Herran voimasta johonkin!

Samassa lehdessä Juha Numminen jatkaa, että "lumous haihtui, kun karismaattinen saarnaaja kuoli." Pitääkö minun (Kuva Niilo Yli-Vainiosta) näin eläväksi tekeytyä, että ihmiset taas alkavat elää Kristus-elämää?
"Lumous haihtui!" Tuo Numminen ei taida tietää uskon asioista mitään! Ethän sinä ollut lumottu etkä huumattu, mutta kylläkin menneisyytesi oli rasite. Minkä nuorena oppii, siitä vanhanakaan ei tahdo päästä eroon, Hymy-lehti ja kaikki! Ette te enää minua tarvitse! Teillä on Jeesus Kristus ja Hänen Sanansa! Ja eikö teillä ole jo internetkin, jossa kaltaiseni vielä saavat huutaa? Kaikista kirkoistahan meikäläiset ovat kadonneet jo aikoja sitten.

Minä en tahdo, että yksikään aikanani minua kuullut jäisi luopumuksen tilaan! En! Eikö tämä sanani kosketa sinua enää lainkaan?? Apu-lehdestä ei kyllä apua ole. Rakas ystävä, sehän on hyvä, ettet sinä ole minkään kirkon jäsen! Mutta tämä, ettei "enää toimi helluntaiherätyksen piirissä eikä halua paljon puhua persoonallisuutensa tästä puolesta: minun vakaumukseni on sivuseikka tässä", mitä se on? Onko Apu-lehden toimittajakin antamassa väärää kuvaa siitä mitä olet? Joutui sentään kirjoittamaan, "että herätysvaiheella on ollut suurempi merkitys elämässäsi kuin Hymy-lehden vuosilla." Jeesus ja opetuslapset kuuluivat helluntaiherätykseen, vaikka eivät koskaan mihinkään kirkkoon.

Ev.lut. lahkon papit ovat kirjoittaneet prinsessa Dianan kuolemasta. Helluntaikirkon lehtikin Pyhän Olavin kirkon poltosta. Mutta minunko pitää nousta kertomaan, mitä profeetallista merkitystä kyseisillä tapahtumilla oli? Ellette usko Moosesta ja profeettoja, te ette usko, vaikka kuolleitakin herätettäisiin! Mitä sanoitkaan minua koskevassa kirjassasi? "Niilo Yli-Vainio elää kirjoituksissaan vielä pitkään!"

Se minun kustannusliikekin, Ristin Voitto, mikä Aika Oy:ksi nimensä vaihtoi, väitti, etten olisi kirjoittanutkaan sellaista kirjaa, missä sanon Jeesuksen tulevan takaisin noin 2000 jKr. Vieläkö Sinulla on tallella kirjaseni "Yö ilman unelmia"? Sen sivulla 15 kirjoitan, että 2000 jKr. tapahtuu! Helpostikin voin yhtyä internetsivulla http:// www.wwnet.fi/users/veijone sanottuun, että selvin profeetallinen tapahtuma nyt on se, että Antikristus valtioineen tulee (takaisin) sitä mukaa kuin USA painaa Israelia valerauhaan.

Kertovatko Dianan kuolema ja samoihin aikoihin Suomessa tapahtunut, täällä voimakkaasti menetykseksi koettu Vammalan Pyhän Olavin kirkon tuhopoltto kenellekään suomalaiselle mitään? Sinulle se tuskin kertoo, kun saarnaajatoveri Alpo Rengollekin piti väkisin tupata kirjaa "Daniel 9:27 aikamme paljastin: Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin". Siinä kirjassakin olen selitysavustajana, vaikka se ilmestyi 14 vuotta kuolemani jälkeen.

No, Diana ja vanhan kirkkonne palo? Löytyykö mitään yhteistä, entä profeetallista ennettä? Eikö se Estonian uppoaminenkaan mitään opettanut? Jos niin on, vielä vaikeampi teidän on tätä hyväksyä. Varsinkin niiden, jotka ovat kirkossa kiinni ja piispoja kumartavat, jota Sinä et sentään tee! Joko sinua on syytetty kirkon polttamisesta? Avussa ja TV:ssä esiintynyt Tapio Vainio sanoo, että "ne homojutut olisi saanut jättää julkaisematta" Alueviesti-lehdessäsi, minkä päätoimittaja olet. Ei polttaja ole se, joka varoittaa tulevasta tuhopoltosta! Mutta "Antikristus tulee takaisin Gorba" teksti voidaan kyllä katsoa provosoivaksi. Peto kuitenkin on se, joka sanasta vaarin ottaa vain toteuttaakseen sen pahan.

Kun seurakunta on morsian ja sulhasensa Karitsa, pedollakin on portto. Kirkko-sanaahan Raamattu ei tunne vaan sitä vastaavat portto ja babylon. Takaisin tuleva peto polttaa porttonsa tulessa (Ilm 17:8-16), ja se on muutakin kuin paavinkirkko! Valtion kanssa liittoutumista pahempaahan Raamattukaan ei tunne (Ilm 17:2). Ehkä Dianakin olisi halunnut olla Kristuksen puoliso, mutta hän jos kuka oli hallitsijan puoliso ortodoksisine loistoineen. Meillä Suomessahan on valtion kirkko, ja mikä kirkko se paloikaan? Homot kuuluvat kirkkoon! Mutta te, jotka aiotte seurata Herraa, lähdette seuraamaan Häntä! Prinsessa Dianan kohtalo ja Ev.lut. kirkon poltto ovat viimeisiä Jumalan varoituksia siitä, että aivan pian tämä toteutuu: Kuninkaan portto poltetaan ja kuolee, mutta Kristuksen morsian pelastetaan tulevasta vihasta, kun he sanovat: nytpä Jerusalemissakin rauha!


5.10. 1997

Sanastoa: Diana, kirkko, tuhopoltto, Pyhän Olavin kirkko, diana, Vammala, Alpo Renko, Prinsessa Diana ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkon poltto. prinsessa Diana, Yli-Vainio, diana, Diana, kuninkaalliset, Englannin hovi, Pauli Pitkäkoski, Olli-Pekka Heinonen, Lili Wessman, A-lehdet, Apu, Apu-lehti, Seura, Aikakausilehdet, ilmaisjakelulehdet, Wessman, Osmo Ojansivu, Timo Kökkö, Diana, diana, prinsessa, kuningatar, APU, kirkko, Diana, Ristin Voitto, Aika Oy, helluntaiseurakunnat, helluntaiseurakunta, seurakunta. Erkki Petman, Ristin Voitto, Apu, Apu-lehti, Markku Veijalainen, Juha Numminen, Osmo Ojansivu, Pyhän Olavin kirkko, Vammala, Tyrvää, Tyrvään vanha kirkko, Vammalan seurakunta, Tyrvään kirkkoherra, prinsessa Diana, diana, Vammala. Tyrvää, Se-lehti, Helluntaisaarnaajat, Alpo Renko, helluntaiseurakunnat, vapaakirkot, Suomen Helluntaiherätys. Timo Toivonen, Seppo Saves, Niilo Yli-Vainio, helluntaiherätys, helluntaiseurakunta, evankelis - luterilainen kirkko, Diana, Diana, Seppo Lehtinen, Alpo Renko, Matti Takala, Kari Järvinen, Juhani Sukupolvi, Aino "Niilontytär" Paavola, Apu-lehti n:ro 40/1997