Harri Veijonen:

TOISENLAINEN AIKALAISKIRJA.
Arvoisat lukijani! Voitte tarjota tietojanne päästäksenne mukaan tähän tuottamaani sarjaan. Tämä ensimmäinen tallenne toimii samalla esimerkkinä siitä, minkä tyylisiä elämäkerralliset tekstit voivat olla.
Tiedot sähköpostitse harriveijonen@yahoo.com
tai postitse: Harri Veijonen, Sulkutie, 53300 Lappeenranta.


EINAR PALMUNEN

Kuka kukin on-sarjasta saa turhaan etsiä nimeä Einar Palmunen, vaikka luulisi sieltä edes hänen tasoisensa ja runsahkosta kirjallisesta tuotannostaankin tuntemani henkilön löytyvän. Einar Palmuseen törmäsin kolmesti.
- ensinnäkin hänen nimensä löytyi tekijänä hankkimani Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimitteesta nimeltä "Mikael Agricola, bibliografinen opas."
- toiseksi hän tuli postimyyntiasiakkaaksi 1980-luvulla omistamaani antikvariaattiin.
- kolmanneksi hän on jäänyt mieleeni siksi, että hän on henkilö, jonka kanssa tein hyvät kirjakaupat. Sain hyvän voitonkin eräästä ostamastaan kirjasta, vaikka itsekin olin hankkinut sen pienen uskonnollisen kirjasen eräästä toisesta divarista.

Asessori Einar Palmusen tuotannossa löytyy toinenkin uskonnollinen bibliografia nimittäin Suomalaisen virsikirjan bibliografiaa, mikä ilmestyi vuonna 1966, kun taas Agricola bibliografia oli vuodelta 1961.

Elvis Presley, John Lennon ja muutamat muut teokseeni mukaan ottamani henkilöt ovat jo kuolleet. Niin myös Einar Palmunen, joka eläesään asui lähinnä Hämeessä. Viimeisin julkaisunsa onkin hänelle läheisestä kaupungista, Hämeenlinnasta. Vanhaa Hämeenlinnaa kuvina-teoksensa ilmestyi vuonna 1978.

Vuonna 1979 ilmestyi suomalainen Bibliofiilisen Seuran jäsenistöluettelo, ja sen noin 700 jäsenen joukosta löytyy Einar Palmunen siinä missä tämän kirjoittajakin. Palmunen oli siis asessori, mikä on arvonimi ja tuomiokapitulin jäsenen nimitys. Aseiden kanssakin Palmusella oli ollut tekemistä. Suurin osa kirjallisesta tuotannostaan käsittelee kokemansa toisen maailmansodan tapahtumia.

Einar Palmusen sota-aiheiset julkaisut ovat:
Hämeen miehet Aunuksen retkellä 1919. 1967.
Hämeen pataljoona... 1975.
Hämäläisdivisioona jatkosodassa. 1964.
Shemenskin - Pertjärven taistelut... 1966.
Tampereen rykmentin suojapataljoona... 1963.

Lisäksi Einar Palmunen on kirjoittanut Länsi-Suomen rukoilevaisuudesta, Hätilän kylän ja kartanon vaiheista sekä Ojoisten latokartanosta ja virkatalosta. Palmusen tuotannosta löytyy tietoja myös Helsingin yliopiston kirjaston tietokannasta http://www.lib.helsinki.fi/linnea/. Internetosoitteessa http://personal.inet.fi/yritys/aikakoneantikva/historia.html esitetään Einar Palmusen tuotantoon kuuluvaksi myös teos: Saaristen kuninkaallinen.


Tämän tekstini Einar Palmusesta olen tallettanut internetiin osoitteeseen wwnet.fi/users/veijone/palmunen.htm vuoden 2001 alkaessa.

Minulla on internetissä maan suosituimmat kristillisiksi katsottavat yksityiset kotisivut ja olen pyytänyt lukijoitanikin kirjoittamaan minulle itsestään, mikäli heillä on kiinnostusta päästä mukaan tähän toisenlaiseen Aikalaiskirjaan. Aineistoa voi lähettää sähköpostitse veijone@mail.wwnet.fi tai postitse: Harri Veijonen, Sulkutie, 53300 Lappeenranta. Veijonen muokkaa tarjotun aineiston, minkä tietoja tulee voida tarkistaa. Aineistoa voi tarjota myös edesmenneistä tai vieraista henkilöistä, mutta oikeus julkaisemattomuuteen pidätetään.

HOME