Harri Veijonen:

TOISENLAINEN AIKALAISKIRJA.
Arvoisat lukijani! Voitte tarjota tietojanne päästäksenne mukaan tähän tuottamaani sarjaan. Tämä on toinen tallenne. Ensimmäinen oli Einar Palmusesta
Tiedot sähköpostitse veijone@mail.wwnet.fi
tai postitse: Harri Veijonen, Sulkutie, 53300 Lappeenranta.


MIKKO REPONEN, VIIPURIN PROFEETTA

OSMO PÖYSTI KYSELEE MIKKO REVOSTA
Tervehdys Kurusta,
Olisiko sinulla Harri tietoa Mikko Revosta, siitä profeetasta joka vuotta ennen talvisodan alkua Viipurin tuomiokirkossa (yleisön joukosta kesken saarnan) ennusti sodan alun ja sen tuloksen. Minulla oli joskus kirja Mikko Revon elämästä, sellainen pahvikantinen, noin 100 sivua, mutta se on hukkunut. Jos et itse tiedä, pistä kysely kiertämään. Osmo.
Vastaus: Onhan sitä jotain tietoa, mutta ensin annan lukijoillekin mahdollisuuden kertoa tänne tietonsa, kiitos! HV. Lukijain kommentit tähän:
-

VEIJONEN JATKAA VIIPURIN PROFEETASTA
Onhan tuollaisesta henkilöstä oltava jotakin tietoa minulla. Ihan sukulaissieluja Viipurin ja Lappeenrannan profeetat. Profeetoista ollaankin yleensä enemmän kiinnostuneita jälkeenpäin. Moniakin Viipurin profeetta kiinnostaa nyt. Muistan Kris-Antikva-ajaltani, että mm. eräs silloin helluntaikirkkoon kuulunut kahlekuningas Pohjois-Suomesta, hyvä asiakkaani oli kiinnostunut Viipurin profeetasta. Ja löytyyhän Viipurin profeetta vuosisadan henkilöissäni, sivulta wwnet.fi/users/veijone/190020.htm. Nimihän on MIKKO REPONEN.

ETSI MIKKO REPONEN UUTISISTANI. Hakupalvelimet kertovat, että Mikko Reponen voisi löytyä sivultani http://www.wwnet.fi/users/veijone/ind00c.htm. Vasta opin käyttämään "Muokkaa" > Etsi(tältä sivulta)-apua. Reposta etsittäessä löytyy sana kohdassa
22. 5. ja tekstinä: "Mikko Reponen Viipurin profeetta. Toim. K. Mikkonen (Kuva ja Sana 1967)"
Vuonna 1968 Ev. lut. Herätysseura r.y. (Suolahti) julkaisi saman Mikkosen toimittamana kirjan "Siunattua sanomaa, Viipurin profeetan Mikko Reposen kirjoitelmia."
Saattaa olla olemassa muitakin kirjoja. Mutta yleisistä kirjastoista koko maasta ei ilmeisesti löydy ensimmäistäkään! Helka-haun tulokset eivät näy netissä, mutta eipä sielläkään: http://wwls.lib.helsinki.fi/lomake.html (haku käytettävissä klo 07-23).

PROFEETAT VAIENNETTU KIRKOSSA JA VALTIOSSA. Viipurin profeetta on siis 100%:sti sensuroitu Suomen valtiossa. Omia julkaisujani jostakin löytyy, lähinnä Aapeli Saarisalo-vihkostani eikä profeetallisia teoksiani Tuleva Lähi-Idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen ja Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin!

KOLME VUOTTA AIKAISEMMIN. Vuosisadan henkilöissä kirjoitin Reposesta: "Kolme vuotta ennen talvisotaa hän sai voimakkaan kehotuksen mennä julistamaan Viipurin ev. lut. kirkkoon: Kolmen vuoden kuluttua on tämä temppeli raunioina." Kommentoin nyt, että olen minäkin puhunut valerauhan ylösottoineen tulon ajankin tiedettävän 2-3 vuotta etukäteen, tosin olen kertonut monet muutkin tapahtumat etukäteen, koska nyt on paljon helpompi kuin Reposen aikana ennaltatietää onhan Raamatussa mainittu runsaasti tapahtumia juuri Jerusalemin valerauhasta ja sen molemmin puolin.
Em. sivulla kirjoitin: "Israelin valtio oli juuri perustettu kun Reponen kirjoitti "Yljän tulosta" ja "Yljän odotusta": Lähes 1900 vuotta on Raamatun ääni huutanut Yljän odotusta. Reposen mukaan Ylkä tulee äkkiarvaamatta. Itse ymmärrän, että aina on voitu odottaa "Tule Herra Jeesus". Nyt odotetaan Herraa tulevaksi, koska mahdottomat profetiasarjat eivät voi päättyä Jerusalemista sopimiseen. Mikko Reposen mukaan Jeesus vertaa ylösoton hetkeä kymmeneen neitsyeen (Matt 25) samaan tapaan kuin itämailla luonnollistakin ylkää, sulhasta odotettiin. "Valppaat vartijat pasuunoineen yksin kävelevät muurin päällä ja tähyilevät idän taivaalle, milloin saisivat puhaltaa Yljän tulon hälytyksen odottavalle seurakunnalle." Annoin oman törähdykseni 1986 kun valerauhaa ryhdyttiin tekemään. Jatkoin huutoa vuonna 1996 kun Israelin Jitzhan Rabin oli murhattu."

PUOLIYÖ LÄHESTYY KUN KANSAT LUOVAT RAUHAA MAAN PÄÄLLE. "Vaikka Reponen ei liene ollut selvillä Daniel 9:27:stä ajassamme, silti hänkin kirjoittaa: "Puoliyö lähestyy! Kansat vain "luovat" rauhaa maan päälle sanomalla: Ei mitään hätää" (1 Tess 5:3). Vielä: "Mutta valvova vartija saa sanomia ylhäältä. Juudan Jalopeura valmistuu seurakuntaa noutamaan ja antaa merkkejä uskollisille vartijoille. - Jos sinä kaipaat kirkkauteen ja autuuteen, niin valvo! Ole nöyrä armoa kerjäten. - Herra tuntee omansa, ja murtuneet sydämet Herra tuntee omiksensa ja siunaa uudistuvalla armolla, niin että he vaeltavat, eivätkä väsy." Tämä oli merkitty muistiin Särkisalmella 8.6. 1948."

VIIPURIN PROFEETTA OLI OLLUT KAUPPIAS KUTEN VEIJONENKIN. Mikko Reponen kulki uskoon tultuaan puhujamatkoilla mm. oman heimonsa karjalaisten keskuudessa. Vuonna 1932 hän lopetti kauppiaan toimensa ja ryhtyi kokonaan evankeliumin asialle.
PELOTTAVUUS. Miksi profeetoille ei kannata aukoa päätään? Monivaimoisuutta kannattava "oikeaoppinen" pohjoisesta kirjoittaa sivuillaan, että Veijosta ei tarvitse pelätä. Oikeastaan pelkäänkin itse tilanteita, joihin olen voinut jo tavallaan joutuakin. Viipurin profeetasta kerrotaan mm. tapausta: "Kun Mikko luki kerran junassa Jumalan sanaa, niin eräs mies alkoi pilkata häntä. Silloin Mikko julisti: "Ennenkuin tullaan eräälle nimeltämainitulle asemalle, niin tästä vaunusta kannetaan kuollut ulos". Tästä mies raivostui yhä enemmän ja hetken kuluttua hän takki kasvojen peittona painautui nurkkaansa nukkumaan. Kun tultiin edeltämainitulle asemalle, kannettiin tämä pilkkaaja paareilla kuolleena ulos."
JULKINEN JULISTUS. Kun Reposesta kerrotaan, että hän julisti monissa julkisissa paikoissa, muistuu mieleeni mm. omat huutoni Lappeenrannan torilla 1986 ja keskustassa Rabinin murhan jälkeen. Onneksi on tullut internet ja saan pitää ääntä vähemmän näkyvästi täällä.
POLIISI. Kun Mikko Reposesta kerrotaan, että poliisi kehotti häntä jopa poistumaan kaupungista, muistuu mieleeni sivuni zhiri.htm, jossa kirjoitin:
"Mikä ihmeen "Venäjän Hitler" hän olisi? Tästä on kaskukin, missä yksi huutaa kadulla "Minä olen Napoleon!" Toinen kirkuu takaisin "Minä olen Zhirinovski!" Vain edellisen poliisit vievät putkaan, eihän ketään voi pidättää oman nimensä huutelemisesta. Itse olen varmuuden vuoksi vältellyt viranomaisia, kun Rabinin murhan jälkeen aloin huudella kadulla: "Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin!" Saman nimistä kirjaani jaan pitäessäni hengähdystaukoa."
KAUAN ELÄÄ OIKEA SANOMA. Mikko Reponen kuoli vuonna 1951 Härmän parantolassa alle 60 vuoden ikäisenä. Hänet on haudattu Ylihärmän ev. lut. kirkon läheiseen hautausmaahan. Erään karjalaisjärjestön avulla haudalle on pystytetty muistomerkki. Kauan elää Saimaan kanavan varren oikeain profeettain oikea sanoma. Harri Veijonen 17. 6. 2001.