SUOMI-RUOTSI
YLEISURHEILUMAAOTTELU
HELSINGISSÄ 2003


SUOMI-RUOTSI 2003 YLEISURHEILUMUISTO JA TIINA LILLAK 2003

Vuonna 2003 menestyneet urheilijat saattoivat saada seuroiltaan lahjamatkan Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaotteluun. Mutta ansioni ilmaismatkaan lienevät kuitenkin olleet osallistuminen toimitsijatehtäviin. Urheiluseura Taipalsaaren Veikot on kova sana jatkossakin. Vuonna 2004 järjestetään veteraaniottelut ja vuonna 2015 juhlitaan seuran satavuotispäivää.
Helsingin Stadionille saavuttiin linja-autoin hyvissä ajoin. Yksi toimitsija TsV:stäkin siellä oli ollut tehtävissään ensimmäisestä kilpailupäivästä lähtien. Matkassa mukana olleet pojat, jotka TsV:stä olivat menestyneet 15 v. SM kiekonheitossa kahden hengen joukkueessa peräti kultamitalille asti, saivat valmentajansa Juhan digitaalikameraansa. Minä vilkuilin enemmän tyttöjä kuten Mikaela Ingberg. Hän oli Suomen naisten joukkueenjohtaja. Kassissaan oli omatekoinen kangasjuliste ja voi miten sitä kisan lopussa meille katsojille esiteltiin: "Me rakastamme teitä! Kiitos kannustuksesta!"
Välillä Stadionin valotaululla näkyi useampaankin otteeseen Manuela Bosco ja hän se osasi lähettää lentosuukon niin että tuntui. Ja kaiken huipuksi viimeksi vuonna 1986 Kimpisessä näkemäni Tiina Lillak seisoi monen muun entisen menestysurheilijan kanssa rivistössä (alemmassa kuvassa oikeassa laidassa kolmasosa yläreunasta) kiittämässä tuhansia nuoria suomalaisurheilijoita, joissa on Suomen yleisurheilun tulevaisuus.

Yleisurheilun ensimmäisissä maailmanmestaruuskisoissa Helsingissä elokuun 13. vuonna 1983 Tiina Lillak otti upeasti naisten keihäänheiton maailmanmestaruuden. Kahdesti uransa aikana Lillakilla oli hallussaan maailmanennätys. Paras tuloksensa 74,76 sen aikaisella 600 g liitokeihäällä (jota itse heitin Hämeen piirin P. 16-v. ennätyksen 60,94 v. 1971). Tiina Lillak on todennut, että urheilu antoi lujuutta. "Nykyisin nuoret hakeutuvat joukkuelajeihin", valittelee Tiinakin.
Ei kai muuta tarvitsekaan muistaa. Siirretään kiireesti kuvien sekaan sivulle wwnet.fi/users/veijone/suomiruotsi2003.htm. Tuloksiahan voi tutkia vaikkapa osoitteesta www.suomiruotsimaaottelu.fi/2003.asp