VIKTOR KLIMENKO

VIKTOR KLIMENKO

Suomen euroviisut 1961-1998 Vuonna 1965 edustajana oli Viktor Klimenko laulullaan: Aurinko laskee länteen. Monet suomalaiset pitivät laulusta, mutta jotkut eivät enää miehestä, kun hän tuli uskoon. Kirkkoihin kuulumaton, taiteilija VIKTOR KLIMENKO lienee tunnetuin seurakuntalainen Suomessa. Joitain KLIMENKO-linkkejä (parhaat ensin?):

KLIMENKO ULKOMAINEN LEVYKUVA.
Huomaa, että äskeisestä on imuroitavissa Kasakka.mov! MEIDÄN VIKI. 1900-luvun henkilö!. Soi Balalaikka. Aika hittejä. Muittenkin joulumusaa. Aika oy:n tuotannossa. Lähetysseurakunnassa 1980-luvulla. Kuoroissa?. Aika oy:n uutisisissa oli. 1960 tanssiorkesterissa. Joensuussa jälleen?. Venäjällä laulamassa. Käynyt Henrikin kirkossa?. Oli "Kohti elämää"-tapahtumassa. Ollut Tuomas-Messun solistina 1997. Täällä oli jollain Viki-euroviisuja, mutta häipyi. Urheilija Venäjällä ei meidän Viki.


Taiteilija Viktor Klimenko on ilmoittanut, ettei juuri nyt jaksa innostua itse kirjoittamaan tälle hänelle varatulle internetsivulle. Hän on luvannut ottaa tänne yhteyttä, mikäli alkaa kiinnostaa.
Tarjolla on siis vain vanhoja kuulopuheita ja vastaavia tietoja:


Viktor Klimenko on puhelimitse ollut yhteydessä sekä Veijoseen että viimeksi Hiltuseen. Toivomme suomalaisten ymmärtävän Vikin kriisit. Ei ole helppoa lähteä "omasta lahkostaan" seurakuntaan, mutta tahtoopa Viki tai ei, hän on nyt seurakunnan mainosarvo. Ainakin niin kauan kuin veljellisessä yhteydessä vaeltaa. Toiseksi Vikillä julkkishenkilönä tullee ongelmia tajuta, että todellinen seurakunta puhuu näin maan alta eikä medioiden ylimpänä sankarina. Seuraamme Vikin kehitystä ja toivomme hänen edistyvän niinkuin seurakuntalainen. Alusta alkaen Viktor Klimenko on mainittu ja pysyy ainakin 1900-luvun henkilöissä .

Me emme ottaneet pahaksemme Viktor Klimenkon juttua HYMY-lehdessä 10/1996. Päinvastoin katsomme, että kerrankin Hymyn toimittajakin toistaa suunnilleen sitä mitä haastateltava on sanonutkin. Katkelmia kyseisestä lehdestä:

"Evankelista ja taiteilija Viktor Klimenko on eronnut helluntaiseurakunnasta... Klimenkon mieltä kaivertaa myös helluntailaisten johtoryhmän ottama kymmenien miljoonien markkojen laina, jota nyt maksatetaan tavallisten lahkolaisten kukkarosta. - - Vaikka Viki on irtaantunut helluntailaisista, hän muistelee noita aikoja hyvällä. (lause, jonka Hymyn toimittajat helposti voisivat unohtaa. Ilmeisesti Viki on saanut tarkastaa julkaistavan käsikirjoituksen ennenkuin antoi mainosarvonsa Hymy-lehteen. Vrt. 1986 Klimenko varoitti Veijosta antamasta Hymy-lehdelle pyydettyä lupaa kertoa ennustuksista ne kun vain pilkkaisivat profeettaa. 1986 jälkeen HYMY ei olekaan ottanut yhteyttä Veijoseen vaan joka viimeksi nauraa...). - - Jos seurakunnan saarnaaja ja tavallinen lammas istuvat vähänkin rohkeammassa elokuvassa, lammas joutuu puhutteluun. Saarnaajalla on tässä tapauksessa selitys valmiina. Hän sanoo tulleensa tarkistamaan sen, voiko elokuvaa katsoa. (lause, joka Veijosesta tuntuu liioitellulta huumorilta, muttemme voi tietää kaikkia Vikin kokemuksia. ) - - Jokaisen lahkon saisi hävittää tästä maasta, mitä raamattu suositteleekin." (HYMY 10/96)

Toisaalla Viktor Klimenko on antanut uskostaan seuraavan lausunnon. Tämä saatu Antrero Hiltuselta, johon Viktor Klimenko vasta äskettäin oli yhteydessä:

VIKTOR KLIMENKO: USKONI TUNNUSTUS

Olen syntyperäinen ORTODOKSI ja luotan KATOLISEEN kirkkoon kuin LUTERILAISEN kasvatuksen saanut, naurua pidättelevä, vakaan BAPTISTISEN taustan omaava HELLUNTALAINEN, käyden ovelta ovelasti todistamassa JEHOVASTA METODISTIN yksinkertaisin menetelmin, uskoen LESTAADIOLAISTEN lailla, vapaasti VAPAAKIRKON ADVENTISTISEEN oppiin Messiaan pikaisesta tulemuksesta, odottaen sitä kuin ympärileikattu JUUTALAINEN, että hän vapauttaisi minut harhaoppisten lahkojen vankileirien saaristosta ennenkuin kuolema minut eroittaa PELASTUSARMEIJAN reservien riveistä Harmagedonin taistelussa.

(Veijonen: Ei toisen tunnustukseen ole mitään lisättävää, vaikka itse OLIN kasteluperäinen LUTERILAINEN... enkä aina muista Paavalin ohjetta olla juutalaisille ikäänkuin juutalainen, jne. olematta kuitenkaan muu kuin seurakuntalainen).

VIKTOR KLIMENKOLTA on toivottu tähän silloin tällöin itse kirjoittamiaan pikkujuttuja, mutta rahaa sellaisista Viki ei saisi. Korkeintaan pienen vastalahjan niinkuin muutkin, jotka sivuille hyväksytään. Sitäpaitsi ainakin Veijosen omaisuus alkaa jo olla vähissä, mutta pianhan "rauha ylösottoineen" tulee. Joiltakin jää keskeneräiset kirkot ja niihinkin velkaa. Meidän työmme on pian tehty ja kaikki on maksettu. Ottakaa toiset velkaa ja rakentakaa vaikka baabelin torni. Seurakunta ei ole mäntti, vaikka jättää äänestämättä. (Verovaroinkin valtiovalta on nimitellyt mäntiksi!) Ketä teistä baabelin tornissa kulkijoista muka pitäisi äänestää? Ettekö muka huomaa, että koko rakennelmanne kaatuu niinkuin Estonia. Ja vielä EU-ehdokaskin pitäisi valita, kun täysin selvästi ja kovalla äänellä huusimme: EI EUhun! Mutta itsehän tulette näkemään miten liikavarpaille tehdään. Lopetan ennenkuin alan ylistämään Gorbaa. (HV, Kunnallisvaalien lähetessä, lokakuussa 1996)

TERVETULOA KATSOMAAN LISÄÄ PAINAMALLA TÄSTÄ!